-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Αν δεν περνάς ποτέ το φανάρι με κόκκινο κτλ τι σε νοιάζει πόσο είναι το πρόστιμο;Με πορτοκαλί περνάς? γιατί αν περνάς με πορτοκαλί έχεις αρκετές πιθανότητες να πληρώσεις πρόστιμο για κοκκινο....αν πιστεύεις ότι είναι τραβηγμένο αυτό που λέω, μπορούν να βοηθήσουν αρκετοί απο εω μέσα, που πέρασαν με πορτοκαλί και ο μπατσούλης που ήταν μετά το φανάρι, τους έγραψε για κόκκινο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Με πορτοκαλί περνάς? γιατί αν περνάς με πορτοκαλί έχεις αρκετές πιθανότητες να πληρώσεις πρόστιμο για κοκκινο....αν πιστεύεις ότι είναι τραβηγμένο αυτό που λέω, μπορούν να βοηθήσουν αρκετοί απο εω μέσα, που πέρασαν με πορτοκαλί και ο μπατσούλης που ήταν μετά το φανάρι, τους έγραψε για κόκκινο!Εγώ περνάω πολύ συχνά με πορτοκαλί.
Αν με σταματήσουν με την πρόφαση ότι πέρασα με κόκκινο δε θα αποδεχτώ την κλήση, αφού πρώτα τους επιδείξω το άρθρο του ΚΟΚ που μου επιτρέπει να περνάω με πορτοκαλί εφόσον θεωρώ ότι δεν προλαβαίνω να σταματήσω εγκαίρως. Παράλληλα θα ζητήσω τον αριθμό τους για να τους κάνω αναφορά και βλέπουμε...
Μονάχα αν έχω την παραμικρή αμφιβολία αν πέρασα με πορτοκαλί ή με κόκκινο θα την αποδεχτώ την κλήση, αν είμαι σίγουρος ότι δεν πέρασα με κόκκινο θα το τραβήξω. -
Εντάξει τράβηξέ το, πρόσφατα σταμάτησαν φίλο στο Λητώ για υπερβολική ταχύτητα, αφού δεν δέχτηκε την κλήση, του έκαναν αλκοτέστ, αφου δεν είχε πιει έφυγε, 'εχει δικαστήριο για επικύνδυνους ελιγμούς....κοινώς αν έχει βγει για να γράψει δύσκολα θα την γλυτώσεις! καλή τύχη!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με πορτοκαλί περνάς? γιατί αν περνάς με πορτοκαλί έχεις αρκετές πιθανότητες να πληρώσεις πρόστιμο για κοκκινο....αν πιστεύεις ότι είναι τραβηγμένο αυτό που λέω, μπορούν να βοηθήσουν αρκετοί απο εω μέσα, που πέρασαν με πορτοκαλί και ο μπατσούλης που ήταν μετά το φανάρι, τους έγραψε για κόκκινο!
Εγώ περνάω πολύ συχνά με πορτοκαλί.
Αν με σταματήσουν με την πρόφαση ότι πέρασα με κόκκινο δε θα αποδεχτώ την κλήση, αφού πρώτα τους επιδείξω το άρθρο του ΚΟΚ που μου επιτρέπει να περνάω με πορτοκαλί εφόσον θεωρώ ότι δεν προλαβαίνω να σταματήσω εγκαίρως. Παράλληλα θα ζητήσω τον αριθμό τους για να τους κάνω αναφορά και βλέπουμε...
Μονάχα αν έχω την παραμικρή αμφιβολία αν πέρασα με πορτοκαλί ή με κόκκινο θα την αποδεχτώ την κλήση, αν είμαι σίγουρος ότι δεν πέρασα με κόκκινο θα το τραβήξω.Ναι, ο κωδικας αναφερει επι λεξη οτι στο πορτοκαλι σταματαμε παντοτε εκτος κ αν αυτο δεν μπορουμε να το πραξουμε με ασφαλεια (κ ενωει να μην σταματησουμε αποτομα).
Και ρωτω εγω, ποιος απο εμας κοινουμενος με 50 χ.α.ω. αντιληφθει στα 20 μετρα πριν απο το φαναρι πορτοκαλι παταει ποτε του φρενο?
Δεν θελει κ πολυ σκεψη, κανεις!!! για να μην μιλησουμε για το 'ανοιχτο' κοκκικο!!
Θελω να καταληξω οτι νομοτελειακα κανεις μας δεν φερετε σωστα στα φαναρια κ οχι μονο, κ αν ο μπατσος θελησει χωρις να το παρατραβηξει να εφαρμοσει το γραμμα του νομου θα ειναι καθ ολα σωστος.Αλλα ολα βλεπεται σε αυτο το κρατος λειτουργουν 'χαλαρα''!! -
Η αστυνομία δεν είναι η αυτοκρατόρισσα των δρόμων, απλός ελεγκτής της ομαλής λειτουργίας αυτών είναι. Ίσως με στείλουν με ακόμα περισσότερα παραπτώματα στο δικαστήριο αν δεν αποδεχτώ την κλήση, πραγματικά όμως καταγγελία θα τους κάνω. Σε τελική ανάλυση 4 χρόνια οδηγώ και κλήση δεν έχω φάει, οπότε έχω και τον 'πρότερο έντιμο οδηγικό βίο' να παρουσιάσω ως στοιχείο στο δικαστήριο.
Υ.Γ. Δεν πάω να το παίξω μάγκας, απλά δε δέχομαι να με αδικούν. Αν κάνω τη λαλακία μου θα βγάλω το σκασμό και θα πάρω την κλήση, αν ξέρω όμως ότι πάνε να μου φορτώσουν κάτι που δεν έχω κάνει θα το κυνηγήσω.
-
Και εγω μαζι σου ειμαι αλλα πολυ λυπαμαι οτι οτι δεν θα βρεις κανενα δικαιο, πρωτον γιατι δεν το εχεις αλλα κ δευτερον οτι δεν γινεται να τα βαλεις ευκολα με την ''εξουσια'.
Κ στη τελικη αν μπατσος υσχηριζεται οτι περασες με πορτοκαλι κ εσυ το αντιθετο, ποιν νομιζεις οτι θα πιστεψουν? -
Θελει και ρωτημα?
-
aserf καταλαβαίνω τι λές φίλε απλά η κατάσταση είναι ου μπλέξεις, και εντάξει τώρα με 170 € έλεγες δε γαμιέτε ο μαλάκας ας πληρώσω γο κόκκινο και ας φάω κα ιτους 7 πόντους....που να μπλέκω τώρα, αν είναι αν δώσεις 700 € όμως....
-
εγώ συμφωνώ με το 700
-
[quote='dmitspan']εγώ συμφωνώ με το 700
-
[quote='dmitspan']εγώ συμφωνώ με το 700
-
Συμφωνώ ότι πρέπει να κοιτάμε τι γίνεται στην Ευρώπη που οι οδηγοί σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Γιατί όμως μόνο εμείς οι οδηγοί συνέχεια να τα ακούμε για έξω πως κάνουν οι άλλοι οδηγοί; Γιατί όλοι όσοι ξέρετε να φέρνετε για παράδειγμα τους ξένους οδηγούς ξεχνάτε και τα όργανα της πολιτείας και την πολιτεία πως φέρετε; Φοράνε εδώ στα αυτοκίνητα της αστυνομίας ζώνη ασφαλείας οι αστυνομικοί; Στην τηλεόραση όλο μέσα στα περιπολικά χωρίς ζώνη τους βλέπω να είναι και να χαμογελούν και στην κάμερα!! Έβλεπα πάνω στο Αγρίνιο που έγινε το φονικό και ένας σε περιπολικό και στα τζιπάκια ζώνη δε φορούσε ασφαλείας μπροστά στην κάμερα!!! Χώρια που και στο δρόμο τους βλέπω χωρίς ζώνη ασφαλείας μέσα στο περιπολικό!!! Λοιπόν σε αυτούς εγώ θα πληρώσω το 700άρι πόσο είναι για ζώνη ασφαλείας; Ή μήπως θέλετε να το πληρώσω στον υπουργό και βουλευτή που ψήφισε το νόμο αλλά ο ίδιος και πάλι μπροστά στις κάμερες πάνω στη μοτοσυκλέτα είναι χωρίς κράνος; Γιατί να το κάνω εγώ ο απλός πολίτης όταν αυτοί με τον τσαμπουκά της θέσης τους δεν το κάνουν; Ένας να μου πει το γιατί περιμένω. Εκτός του ότι γιατί είμαι μαλάκας έχει κανένας να μου πει γιατί να πληρώσω εγώ και όχι εκείνοι που είναι στις κάμερες με το χαμόγελο; Ακούω λοιπόν λόγους να το πληρώσω.
-
Το κρατος του παραλογου
Ετσι γινεται, απο οπου κ να το πιασεις το ψαρι βρομαει!! Δεν γινομαστε σωστοι οδηγοι με κανενα 700 ευρω προστιμο.Ο ωχαδερφισμος κ η ανεμελια μας παντα θα μας χαρακτηριζει!!
Σορρυ αν γινομαι ισοπεδοτικος κ μηδενιστης αλλα οι νομοι σε αυτο το κρατος δημιουργουνται απο αυτους πρωτα δεν τους τηρουν.Εγω προσωπικα εχω απογωητευτει δεν το ψαχνω πλεον, ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!! -
aserf βάλανε πρόστιμο για το πορτοκαλί 700 €?
Ρε παιδιά δνε καταλάβατε τι είπα, να πληρώσουν 700 € όσοι περνάνε με κόκκινο, πολλές φορές όμως περνάς με πορτοκαλί...και πρέπει να αποδήξεις ότι δεν έχεις προβοσκίδα!
-
δεν είναι το θέμα αν τηρούνται ή όχι, αλλά αν εφαρμόζονται
-
[quote='ratanplan']aserf βάλανε πρόστιμο για το πορτοκαλί 700
-
[quote='aserf'][quote='ratanplan']aserf βάλανε πρόστιμο για το πορτοκαλί 700
-
ειναι πολλα τα 700ε, αλλα προσωπικα πιστευω οτι παραβασεις οπως, παραβιαση προτεραιοτητας και μεθη πρεπει να τιμωρουνται πολυ αυστηρα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειναι πολλα τα 700ε, αλλα προσωπικα πιστευω οτι παραβασεις οπως, παραβιαση προτεραιοτητας και μεθη πρεπει να τιμωρουνται πολυ αυστηρα.Είναι δύο παραβάσεις που ευθύνονται για πολλά ατυχήματα και πράγματι εκεί το πρόστιμο δικαιολογείται. Ακόμα ένα πρόστιμο που πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς να δέχονται καμία δικαιολογία για να σβηστούν είναι αυτό που αφορά όσους κλείνουν τις διαβάσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα. Εκεί αμέσως ακόμα και αν δεν το έχει δει τροχονόμος για εμένα τηλέφωνο στην τροχαία να έρθει να εφαρμόσει το νόμο. Υπερβολικό; Πόσο; Ποιο πολύ από αυτό που κάνουν μερικοί να τις κλείνουν αυτές τις διαβάσεις και να αναγκάζουν όσους έχουν κινητικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν πολλές φορές στα μέρη με μεγάλη κίνηση ή να ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ τους άλλους να τους βοηθήσουν επειδή ο ΕΞΥΠΝΟΣ οδηγός με το έτσι θέλω έκλεισε διάβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα; Η ευαισθησία πρέπει όλους να μας αγγίξει σε αυτό, γιατί δεν υπάρχει στο βαθμό που πρέπει. Αμάξι σε διάβαση ειδική; Τηλέφωνο στη τροχαία να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι κακία. Είναι σεβασμός σε άτομα που τον δικαιούνται πολυ περισσότερο από όλους εμάς. Θυμηθείτε αυτό. Σήμερα είμαστε αρτιμελείς. Αύριο - τιμόνι κρατάμε (να μη μας συμβεί εύχομαι) - μπορεί να πάθουμε κάτι που θα μας κάνει να μη μπορούμε να είμαστε όπως πριν. Σκεφτήτε λοιπόν και αυτά τα άτομα. Είναι υποχρέωση μας να το βοηθήσουμε όπως μπορούμε αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε μέσα μας ανθρωπιά .
-
Mηπως τα πολυ ακριβα προστιμα ενισχυσουν το 'λαδωμα' στους τροχαιους;
ΠΡΟΣΤΙΜΑ