-
Το βιντεάκι ήταν απόλυτα σχετικό με την κατάσταση αφού όπως ο Κράσος έβαλε το Σπάρτακο να μονομαχήσει με τον Αντωνίνο, έτσι και το ΔΝΤ βάζει το Σπάρτακο να πλακωθεί με το Φωτοπουλίνο.
Αλλά τέτοιος κουτορνίθης που είσαι που να καταλάβεις.
Η ουσία είναι η εξής και πολύ απλή: οι αφισοκολλητές πρέπει να εξαφανιστούν το συντομότερο δυνατό.
Το θέμα είναι να μην εμφανιστούν άλλοι που θα μας γαμήσουν για τα επόμενα 50 χρόνια. -
@Adriver
Όταν το εργατικό κόστος από απλό εργαζόμενο μέχρι μανατζαρέους είναι πάνω-κάτω 16%, πες μου εσύ αν μπορεί να εφαρμοστεί το χιλιοπαιγμένο επιχείρημα.
Επίσης κράτα και το γεγονός ότι η τιμή ρεύματος με φόρους σε νοικοκυριά και βιομηχανία στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλές της EU-27. (έτος 2011, 13 θέση στους βιομηχανικούς πελάτες, 23 θέση στα νοικοκυριά). -
Ένα σύντομο γενικό σχόλιο για το θέμα της Μικρής ΔΕΗ.
Δεν είχα χρόνο για ενημέρωση αυτή τη περίδο, αυτό που κατάλαβα είναι ότι κόβει το 30% της υπάρχουσας εταιρείας και την ιδιωτικοποιεί.
Η εκτίμηση μου είναι ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει- Ο τομέας της Ενέργειας θα είναι ότι πιο καυτό τις επόμενες δεκαετίες, με πολλες τεχνολογικές εξελίξεις, ... πολύ πιο πέρα από λιγνίτες και τέτοια. Μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να ψαχτεί καλύτερα σε νέες τεχνολογίες, συνεργασίες και να παρασύρει και την κρατική. Και ο ΟΤΕ κοιμόταν μέχρι που έφερε το Ίντερνετ η FORTHNET, τώρα έχει μέχρι και τηλεόραση, ακολουθώντας πάντα τους μικρούς πρωτοπόρους (αφού δεν κατόρθωσε να τους κατασπαράξει με το κρατικό χρήμα).
- Η ιδιωτική ΔΕΗ θα πρέπει να λειτουργεί με εξορθολογισμό στις δαπανες της, θα είναι ένα μέτρο σύγκρισης-υπόδειγμα για τις αμοιβές και για πολλά άλλα στη δημόσια ΔΕΗ.
- Ο εκβιασμός του 'κατεβάζω τους διακόπτες' των δημόσιων υπαλήλων της δημόσιας ΔΕΗ θα έχει πολυ λιγώτερη σημασία όταν υπάρχει κι η ιδιωτική εταιρεία. Και λογικά η ιδιωτική εταιρεία θα θέλει να αυξήσει το μερίδιο της, οπότε σε λίγα χρόνια το 30-70% μπορεί να έχει αναστραφεί εντελώς όσον αφορά τη παραγώμενη ενέργεια από τις δύο ΔΕΗ.
Γενικά είναι ένα βήμα για να έρθει ισορροπία και εξορθολογισμός σε μιά κατάσταση που δεν λειτουργούσε για το όφελος της κοινωνίας.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το βιντεάκι ήταν απόλυτα σχετικό με την κατάσταση αφού όπως ο Κράσος έβαλε το Σπάρτακο να μονομαχήσει με τον Αντωνίνο, έτσι και το ΔΝΤ βάζει το Σπάρτακο να πλακωθεί με το Φωτοπουλίνο.Tο ΔΝΤ βαζει τον Σπαρτακο να πλακωθει με τον Φωτοπουλινο , με στοχο/σκοπο ΤΙ ? Για λεγε
Οπως ειπα ,την κανω για εξω . Αν απαντησεις θα το δω (ισως) αυριο.
Αλλά τέτοιος κουτορνίθης που είσαι που να καταλάβεις.
.Νταξει , εγω κουτορνιθης ειμαι και εσυ διανοια (φαινεται και απο αυτα που εχουμε γραψει).
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Εγώ περιμένω τον πρώτο που θα μιλήσει για υψηλό εργατικό κόστος(υπερατού επιχείρημα capital.gr) σε εντάσεως κεφαλαίου επιχείρηση όπως η ΔΕΗ
Ηδη μια απο τις διανοιες του φορουμ (spiros) εχει αναφερθει.
Ο Εντι , που ειναι πιο ξυπνιος, ασχοληθηκε με την απαξιωση αυτων που διαμαρτυρονται , εθεσε το φιλοσοφικο ερωτημα 'Μα γιατί να μην γίνει μια φυσιολογική ιδιωτικοποίηση;' και (κλασικα) εβαλε βιντεακι (εναλλακτικα θα μπορουσε να ειχε βαλει τζιφακι).
Έ αφού είναι εντάσεως κεφαλαίου, κάνενα πρόβλημα κι αν βρεθούν οι αμοιβές στα ύψη!
Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στο συλλογισμό?ΟΧΙ.
Ο spiros ειναι μια απο τις διανοιες του φορουμ.
Ο Εντι ειναι (λιγο) πιο ξυπνιος απο τον spiros .
Σ' αυτα που εγραψα σε αυτο το σχολιο δεν υπαρχει συλλογισμος, απλη παραθεση της πραγματικοτητας ειναι. Συλλογισμος υπαρχει στο προηγουμενο σχολιο μου . Μπορεις να το παρεις και να το ξεσκισεις (να δειξεις που κανω λαθος).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν δεν ήθελε να δίνει τα λεφτά, ας μην τους έβαζε στο ΙΚΑ. Αλλά ήθελε να μετοχοποιήσει την ΔΕΗ τότε. Για ψαξτο λίγο παραπάνω...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
α το κρατος επρεπε να τους πριμοδοτησει δηλαδη για να τους βαλει με την πλεμπα (ΙΚΑ);
ξεχασα, οι αφισοκολητες αυτοι δεν ηταν τιποτα τυχαιοι ΔΥ, ειχαν αλλες κρατησεις, και επρεπε να παραμεινουν στο ευγενες τους ταμειο που το εχτισαν με τον ιδρωτα τους.
για να ξερει ο κοσμος, καθε συνταξιουχος τους, πριμοδοτειται με 16.000€/χρονο απο την τσεπη μας.
φιλελευθερισμος κιετςςςς
-
φαίνεσαι γνώστης spiros, το καταλάβαμε
-
Το γεγονός οτι έχουμε φθηνό ρεύμα οφείλεται ασφαλώς και στο οτι η επιχείρηση δεν πληρώνει το λιγνίτη.
Ταυτόχρονα, αν δεν κάνω λάθος λόγω του περιβαλλοντικά επιζήμιου τρόπου παραγωγής πληρώνει και φόρο εκπομπών.
Αυτό που λέω λοιπόν ειναι μήπως ήταν προτιμότερο απλώς να συζυτησουμε την απελευθέρωση της παραγωγής, η και την πώληση εργοστασίων, κρατώντας ομως δημόσια την πώληση του ρεύματος και γενικα τη διανομή.
Δεν εχω γνώσεις επι του θέματος, απλώς εκφράζω τον προβληματισμό μου.
-
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
E ναι ρε Red, από τα 20300 που πηρε ο αφισοκολητης πατερας μου περισυ, τα 16000 είναι αιμα του spiros και των ομοιων του. Τα 4300 είναι από τις εισφορες που ειχε πληρωσει...
True story λεμε...
Θυμιζω απλα ότι εχω αναρτησει μισθοδοσια από το μακρινο 1987 που δειχνει ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ειχαν κρατησεις για τον κοινωνικο τουρισμο του ΙΚΑ, τον οποιον σχεδόν ολοι δεν δικαιούνταν λογω υψηλου εισοδήματος...
Όμως εκει παει η κουβεντα, εκει που ποναει την πλειοψηφια, η οποια δεν εχει δει τετοια νουμερα στη μισθοδοσια της. Θα δει στο λογαριασμο όμως κατι αλλα νουμερα, τα οποια αποφασίζονται από αλλα 'νουμερα' τις ενεργειες των οποιων υποστηριζουν αλλα 'νουμερα'. Και μετα θα είναι (για ακομα μια φορα) αργα.....Πρεπει να καταλαβεις ενα παρα πολυ απλο πραγμα γιατι εκτιθεσαι:
Ο ΕΕ πληρωνει εισφορες,ανοιγοντας το πορτοφολι και βγαζοντας λεφτα απο μεσα.
Αν πχ του καψανε το μαγαζι ή δεν εχει πελατες ή κτλ κτλ τοτε δεν εχει λεφτα μεσα το πορτοφολι,γιοκ ασφαλιση, γιοκ συνταξη.
Και οπως ισως γνωριζεις,ο ΕΕ δεν εχει θεσμοθετημενες αυξησεις στην αμοιβη του καθε χρονο ή κατι αναλογο.
Και τα νουμερα που εκλεβαν τις εισφορες του πατερα σου οπως λες,ειναι τα ιδια νουμερα που αποφασιζαν οτι ο πατερας σου πρεπει να παιρνει αυξηση καθε χρονο. -
Η ΔΕΗ είναι κρατικό μονοπώλειο στον τομέα της ενέργειας. Είναι αστείο να λέμε ότι ως ΔΕΚΟ έχει κέρδη και να καμαρώνουμε κιόλας. Δεν έχει κέρδη λόγω των εργαζομένων. Αν είχε ανταγωνισμό όπως ο ΟΤΕ δεν θα διαφωνούσα. Αλλά είναι μόνη της στο γήπεδο.
edit:
#samaromics
Τον Μπενι γιατί τον έχεις στην απόξω; Νομίζεις ότι δεν κυβερνάει ο Mr.8% ?
-
Στα σχολεία το κέρδος είναι μεγαλύτερο κατά την άποψή μου.
-
ΥΓ: Ω, παραλειψις μου, εχετε δικιο. Ποιος αλλωστε με το χαρατσι διαταραξε την ομαλη πληρωμη των λογαριασμων στη χωρα και τωρα μας τσαμπουνα τα χρεη της επιχείρησης;
Σε αυτό έχεις δίκιο. Το έβαλαν στην ΔΕΗ για να αναγκάσουν το κόσμο να το πληρώνει. Γιατί αν έμπαινε στο ταξις θα έπαιρναν το μακρύτερο όπως τώρα με τον φόρο εισοδήματος. Κοιτάω τον λογαριασμό μου :
Καθαρό ρεύμα: 64% του λογαριασμού
ΦαΠΑ ρεύματος: 8%
Δημοτικά Τέλη: 9%
ΝΕΡΙΤ: 2%
ΕΕΤΑ: 17%Δηλ πληρώνω το 28% (1/3 του συνολικού) στο λογαριασμό του ρεύματος σε άσχετους.
-
Ολη η φασαρια γινεται για να μην απολυθουν καποιοι τεμπεληδες που συνδικαλιζονται και φυσικα για το 'δικαιο του εργαζομενου ' της αντιπολιτευσης.
Δεν γνωριζω εργαζομενο της ΔΕΗ που να επαιρνε λιγα χρηματα. Οσο για την τιμολογιακη πολιτικη δε βλεπω να αλλαζει κατι. -
μιλαμε για μονοπωλιο και αν ειχε ή οχι, η ΔΕΗ, κερδη.....
εχουμε να κανουμε με εθνικο πλουτο (λιγνιτη, ποταμια ) και η 'κερδοφορια' της ΔΕΗ μοιραζοταν σε συντεχνιες και πολιτικα τοπικα και μη, ρουσφετια...
αντι να αποτελει τον πυλωνα της αναπτυξης, μετατραπηκε (οπως ολες οι ΔΕΚΟ) σε πυλωνα ρουσφετιου και βολεματος....θυμαμαι τη φραση (πριν χρονια) εργαζομενου στη ΔΕΗ...'μας εφεραν τοσα ατομα...που δεν εχουμε καρεκλες για να καθησουν...'
και ο συγκεκριμενος...(τυπικη περιπτωση απλου εργαζομενου της ΔΕΗ σην πολη) ετρωγε καθε μερα στο σπιτι του στις 13:00....
μπορει η λυση που ικανοποιει τις ευρωπαικες υποχρεωσεις να μη ειναι καλη...αλλα οταν θα επρεπε να βρεθουν οι καλυτερες ...κυβερνηση, συνδικαλιστες και εργαζομενοι σφυριζαν αλλου γι αλλου...μη περιμενουν πλεον την οποιαδηποτε κοινωνικη στηριξη ( πλην των τοπικων για ευνοητους λογους) γιατι τα 'κερδη' προερχονταν απο υποχρεωτικες αυξησεις για να καλυφθουν οι τρυπες των υψηλοτερων συντεχνιακων αμοιβων...
οι μελλοντικες αυξησεις ειναι αναμενομενες....καποιος θα πρεπει να πληρωσει το ασφαιστικο κενο τοσων και τοσων χαβαλεδων....αλλα και τις απαραιτητες επενδυσεις εκσυχρονισμου του γκοτζιλα που εχουμε....
-
Εδω που φτασαμε εμενα το μονο που με νοιαζει πλεον ειναι να μη πληρωνουμε πιο ακριβα το ρευμα με το νεο καθεστως και φυσικα να μη ζημιωθει η χωρα με το ξεπουλημα φυσικων πορων,αν γινετε δηλαδη η εκμεταλλευση να ειναι πιο επικερδης.
Για τους εργαζομενους στη ΔΕΗ ,απλα τους θεωρω συνυπευθυνους για τη σημερινη κατασταση.Ας προσεχαν.Και παλι τυχεροι ειναι,οι υπολοιποι εχουμε πληρωσει τις συνεπειες της κρισης εδω και χρονια.Να μη μιλησω τωρα για το τι εχει υποστει ο ιδιωτικος τομεας... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ολη η φασαρια γινεται για να μην απολυθουν καποιοι τεμπεληδες που συνδικαλιζονται και φυσικα για το 'δικαιο του εργαζομενου ' της αντιπολιτευσης.
Δεν γνωριζω εργαζομενο της ΔΕΗ που να επαιρνε λιγα χρηματα. Οσο για την τιμολογιακη πολιτικη δε βλεπω να αλλαζει κατι.μονο ο ανταγωνισμος θα ριξει τις τιμες στο ρευμα,τωρα ειπαρχει μονοπωλιο
-
Οπως τις εριξε στην κινητη τηλεφωνια ας πουμε...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οπως τις εριξε στην κινητη τηλεφωνια ας πουμε...Sent from my Neo V using Tapatalk.
ωχ καλα αστο φιλε
με 30 ευρω τον μηνα εχεις σημερα τηλεφωνο και ιντερνετ αμα ηταν μονοπωλιο θα ηθελες 150 και δωρο το δικιο του εργατη ναουμ γιατι ειμαστε συνδικαλιστες -
Το να συγκρίνει κάποιος το ρεύμα με τα κινητά τί είδους βίτσιο μπορεί να είναι?!.. (...δεν βρίσκω πού να το κατατάξω...).
...και πραγματικά πιστεύετε 'οτι στην Ελλάδα μπορεί να 'δουλέψει' η ανταγωνιστικότητα?!!!
Περί ΔΕΗ