-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όταν βγαίνει από ένα εργοστάσιο ο κινητήρας θα σπάσει όμωςΚαι τι ξέρει το εργοστάσιο μπροστά στον Έλληνα μαστρο-βελτιωσάκια...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν και ξεφεύγει -πάλι- το θέμα, για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις το VAG, αλλά για σπασμένους turbo κινητήρες δεν νομίζω που ελάχιστοι δουλεύουν στις εργοστασιακές πιέσεις πλέον Άλλωστε τα 2,5 bar max είναι σε περιορισμένο εύρος στροφών. Κινητήρας μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει.Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κανείς σοβαρά το VAG για σπασμένα τούρμπο, για τη 'σφιγμένη' αντιμετώπιση του TSi μιλάμε, σε αντιπαραβολή με το 1.6Τ του PSA/BMW! Δηλαδή δε μιλάμε με αποδείξεις και λοιπά, αλλά με πεποιθήσεις, δικαιολογημένες ή ανυπόστατες!
Τα 2,5 bar σε περιορισμένο αριθμό στροφών; Γιατί νόμιζα ότι είναι σχεδόν σε όλο το οροπέδιο της ροπής; Όχι ότι έχει σημασία, βέβαια!
κι επειδή νομίζει ότι νομίζει ο κόσμος θα σταματήσει η τεχνολογία να εξελίσεται; όχι μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά παντού. Ακόμα και το internet του σατανά θεωρείται
Αν νομίζει κάτι ο κόσμος, για να του το βγάλεις από το μυαλό θέλει δουλειά πολλή, θέλει ίπποι χιλιάδες να είναι στους τροχούς, θέλει και οι ζωντανοί να μην πετάν τα λάδια τους, Μήτσο Πρωτομάστορα!!!:lol:
Οι κάτοχοι VAG δηλαδή είναι λιγότερο τεχνόφοβοι και περισσότερο γνώστες; ή έχουν το αλάθητο; Η ειρωνεία είναι πως φοβούνται τον TSI, αλλά να ανεβάσουν 3 bar τον 1.8Τ -επειδή το είπε ο Χ μηχανικός κι ο Ψ κολλητός- το θεωρούν φυσιολογικό
Α, μπράβο!!! Αυτό σου λέω τόση ώρα: Ότι ο κόσμος λογικά φοβάται κάτι το καινούριο (TSi) ενώ για το 1.6Τ το περιμένει με περισσότερη σιγουριά, ως κάτι το πιο απλό και ήδη χρησιμοποιημένο - και τι πιο εύκολο από το να κάνεις θερμοσίφωνα έναν 1.8Τ;
Τεσπά, να μην κουράζουμε το θέμα, αν θέλετε ας μεταφερθούμε σε κάνα Golf GT/TSi να τα πούμε εκεί! Δεν έχουμε πει και τίποτα, ούτε 200 σελίδες!
-
http://www.in.gr/auto/expositions/expos ... tyID=49217
[EDIT]
Ήλπιζα ότι θα το έβλεπα κι από κοντά στην 'Αυτοκίνηση 2006' στο Ελληνικό αλλά... πουθενά η Peugeot! -
Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι θα σπάσουν οι κινητήρες της BMW ή της BMW/PSA, αλλά είναι γεγονός πως είναι η πρώτη τους προσπάθεια και στο τούρμπο -μετά από πολλά χρόνια- και στον άμεσο ψεκασμό. Άρα με την 'TSI' λογική, δεν έχουν τεχνογνωσία κι οι κινητήρες τους θα σπάσουν -ειδικά της 335 με 400Nm ροπής-
Turbo: BMW 2002tii(πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με υπερτροφοδότηση, κάπου στο 1972 αν θυμάμαι καλά), μετά 745i (7άρα πρώτης γενιάς 3200cc με υπερτροφοδότη - κάπου στο 1980), Peugeot κινητήρες diesel με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον 2.2HDi biturbo ο οποίος τοποθετείται ακόμα και σε Jaguar (the first oil-burner cat).
Για να μην αναφέρουμε ακραίες εφαρμογές (σωστά ίσως αλλά η τεχνογνωσία παραμένει) της ΒMW στην F1 με τους κινητήρες κατατακτήριων δοκιμών που έφταναν τους 1500hp=1000 άλογα ΣΤΟ ΛΙΤΡΟ έστω και για λίγους γύρους (εγώ ακόμα και σήμερα θα φοβόμουν ακόμα και την μίζα να γυρίσω μην και γίνω remake του challenger) και της Peugeot me ta 205-405 Group B.
Άμεσος ψεκασμός: πέρα από τους κινητήρες diesel (όπου και οι 2 κατασκευαστές 'ψωνίζουν' συστήματα ψεκασμού κατά κύριο λόγο από το ίδιο μαγαζί ), 406HPI (High pressure Injection-2000cc, 143hp) από το 2000 έως την παρουσίαση του 407, δηλαδή πριν το group VAG (όπως βέβαια και οι Mitsubishi, Toyota, Alfa Romeo κατά αύξουσα χρονολογική σειρά).
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον pskarm, δεν σπάνε εύκολα οι μοντέρνοι κινητήρες οποιουδήποτε κατασκευαστή, τα μέταλλα της Μ3 προφανώς ήταν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ και ΟΧΙ σχεδιαστικό λάθος.
-
Ο χρήστης birdienumnum έγραψε:
Turbo: BMW 2002tii(πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με υπερτροφοδότηση, κάπου στο 1972 αν θυμάμαι καλά), μετά 745i (7άρα πρώτης γενιάς 3200cc με υπερτροφοδότη - κάπου στο 1980), Peugeot κινητήρες diesel με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον 2.2HDi biturbo ο οποίος τοποθετείται ακόμα και σε Jaguar (the first oil-burner cat).
Για να μην αναφέρουμε ακραίες εφαρμογές (σωστά ίσως αλλά η τεχνογνωσία παραμένει) της ΒMW στην F1 με τους κινητήρες κατατακτήριων δοκιμών που έφταναν τους 1500hp=1000 άλογα ΣΤΟ ΛΙΤΡΟ έστω και για λίγους γύρους (εγώ ακόμα και σήμερα θα φοβόμουν ακόμα και την μίζα να γυρίσω μην και γίνω remake του challenger) και της Peugeot me ta 205-405 Group B.
Άμεσος ψεκασμός: πέρα από τους κινητήρες diesel (όπου και οι 2 κατασκευαστές 'ψωνίζουν' συστήματα ψεκασμού κατά κύριο λόγο από το ίδιο μαγαζί ), 406HPI (High pressure Injection-2000cc, 143hp) από το 2000 έως την παρουσίαση του 407, δηλαδή πριν το group VAG (όπως βέβαια και οι Mitsubishi, Toyota, Alfa Romeo κατά αύξουσα χρονολογική σειρά).
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον pskarm, δεν σπάνε εύκολα οι μοντέρνοι κινητήρες οποιουδήποτε κατασκευαστή, τα μέταλλα της Μ3 προφανώς ήταν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ και ΟΧΙ σχεδιαστικό λάθος.
Διάβασε ΚΑΛΥΤΕΡΑ τι γράφω -ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ -
Έχουν πολλους βενζινοκινητήρες ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ με turbo κι οι δύο εταιρείες τα τελευταία χρόνια ε;
και δεν έχει καμία άλλη εταιρεία κινητήρες diesel
Επιβεβαιώνεις και συ αυτό που θέλω να τονίσω
-
Μια ερώτηση για τον lkar- καθ'όλα σοβαρή και ουδόλως 'πονηρή'. Άλλωστε, προσωπικά έχω εκδηλώσει το θαυμασμό μου για το TSI, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το μόνο αυτοκίνητο για το οποίο έχω πάει σε αντιπροσωπεία να ρωτήσω!
Εν τούτοις, είτε από όσα έχεις ακούσει και δει, είτε από ό,τι ψυχανεμίζεσαι, θεωρείς πως τα TSI θα αποδειχθούν το ίδιο αξιόπιστα με ένα οποιοδήποτε 1600άρι ατμοσφαιρικό μοτέρ;
Θεωρείς εντελώς αβάσιμες τις επιφυλάξεις ορισμένων πως ενδεχομένως η θαυμαστή μεν, πολύπλοκη δε, αυτή υλοποίηση ενδεχομένως συνοδευτεί από μικροπροβλήματα και απαιτήσεις για ιδιαίτερη φροντίδα;
Εγώ δεν παίρνω θέση- μάλιστα, θα ήμουν πρόθυμος να δεχτώ κάποιες παραξενιές. Παραμένει όμως το ερώτημα...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μια ερώτηση για τον lkar- καθ'όλα σοβαρή και ουδόλως 'πονηρή'. Άλλωστε, προσωπικά έχω εκδηλώσει το θαυμασμό μου για το TSI, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το μόνο αυτοκίνητο για το οποίο έχω πάει σε αντιπροσωπεία να ρωτήσω!Εν τούτοις, είτε από όσα έχεις ακούσει και δει, είτε από ό,τι ψυχανεμίζεσαι, θεωρείς πως τα TSI θα αποδειχθούν το ίδιο αξιόπιστα με ένα οποιοδήποτε 1600άρι ατμοσφαιρικό μοτέρ;
Θεωρείς εντελώς αβάσιμες τις επιφυλάξεις ορισμένων πως ενδεχομένως η θαυμαστή μεν, πολύπλοκη δε, αυτή υλοποίηση ενδεχομένως συνοδευτεί από μικροπροβλήματα και απαιτήσεις για ιδιαίτερη φροντίδα;
Εγώ δεν παίρνω θέση- μάλιστα, θα ήμουν πρόθυμος να δεχτώ κάποιες παραξενιές. Παραμένει όμως το ερώτημα...
τις έχω εκφράσει τις όποιες ανησυχίες. Το μοναδικό 'ευαίσθητο' εξάρτημα που βλέπω είναι ο μαγνητικός συμπλέκτης που ανοιγοκλείνει πολλές φορές. Είναι ίδια λειτουργία με εκείνη του συμπλέκτη των A/C που έχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ αυτοκίνητα σήμερα, σε πόσα 'έχει' σπάσει;
Οι κινητήρες του MINI Cooper S και των εκατομμυρίων Mercedes Kompressor έχουν σπάσει; Εκατομμύρια κινητήρες turbo έχουν σπάσει;
ή μήπως ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα έχει το ίδιο μπλοκ με έναν ατμοσφαιρικό 1.6 ή έστω με έναν turbo 1.6;
Όλα αυτά τα urban legends βγαίνουν από άγνοια, τεχνοφοβία, από 'σχετικούς' μηχανικούς που τρομάζουν με την τεχνολογία, αλλά και την αρχική αδυναμία επέμβασης-επισκευής (τον 1.8T τον ξέρουν απ' έξω ) και βέβαια από το γεγονός ότι τον έβγαλε η μισητή VW.
Θα 'χε πολύ πλάκα αν τον είχε βγάλει καμία BMW, Alfa, Peugeot, Renault, Honda Εκεί να βλέπαμε σχόλια
-
Θα 'χε πολύ πλάκα αν τον είχε βγάλει καμία BMW, Alfa, Peugeot, Renault, Honda Εκεί να βλέπαμε σχόλια
Opel;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Opel;
το παράκανες
-
Ψιτ, όσο και αν με εμπνέει η συζήτηση...υπάρχει ολόκληρο θέμα για τον TSi, τις εκτιμήσεις, τις αποδόσεις, τα σχόλια, τη θρησκεία, τα αθλητικά, την ιδεολογία και το οικονομικό σύστημα που πηγάζει από αυτήν την τεχνολογία!!!
Εδώ είναι ο υπερβολικά αξιόπιστος 1.6Τ με την μηδαμινή συντήρηση, τη ροπή από το ρελαντί, τον πολύ καλό δείκτη κιλών ανά ίππο και τα λοιπά καταπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του!
-
Δεν μπορώ να το μετακινήσω
-
Τι δεν μπορείς να μετακινήσεις; Σου πέφτει βαρύ το Golf με τον TSi;
Δεν είπα ρε συ να μετακινήσουμε τίποτα ποστ, παρά μόνο τη συζήτηση από εδώ και μπρος!
Και μη μου δείχνεις το μάνιουαλ συνέχεια!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Διάβασε ΚΑΛΥΤΕΡΑ τι γράφω -ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ -
Έχουν πολλους βενζινοκινητήρες ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ με turbo κι οι δύο εταιρείες τα τελευταία χρόνια ε;
και δεν έχει καμία άλλη εταιρεία κινητήρες diesel
Επιβεβαιώνεις και συ αυτό που θέλω να τονίσω
Το είδα το 'μετά από πολλά χρόνια' αφού είχα γράψει ότι είχα γράψει και τελικά δεν τα διόρθωσα γιατί τελικά πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο ότι είχαν ΄χρόνια' να χρησιμοποιήσουν turbo σε βενζινοκινητήρες. Τα περί άμεσου ψεκασμού όμως διορθώνουν ή καλύτερα συμπληρώνουν αυτά που γράφεις.
Και εν τέλει μη φωνάζεις γιατί εάν καταλαβαίνω καλά (από αυτά που γράφεις έπειτα) συμφωνούμε.
Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό από το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών είναι ότι όλα αυτά τα νεα συστήματα και εν γένει όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες δεν οφείλονται μόνο στο ότι ο τάδε κατασκευαστής είναι πρωτοπόρος και διαφορετικός από τους άλλους (βάλτε όποια/ες άλλη/ες λέξεις θέλετε) αλλά είναι συγκερασμός του brand positioning και image - π.χ. η Hyundai εάν ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά ΤΩΡΑ θα βγάλει Mercedes αλλά ποιός θα το αγοράσει εάν κοστίζει όσο μία Mercedes- , της από κοινού με τους προμηθευτές εξέλιξη,του κόστος παραγωγής και τέλος της ικανοποίησης της ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ η οποία φυσικά διαρκώς γίνεται πιο 'αυστηρή' .
Δεν μπορείς να πουλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη εάν δεν είναι 'καθαρό', καταναλώνει λιγότερο-ή το ίδιο- από το προηγούμενο και φυσικά εάν δεν τρακάρει 'ασφαλώς' (?).
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 214#733214
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Opel;
το παράκανες
δεν αντεξες στην χοντα εβαλες το emoticon...
-
Οποιος θελει Φαβε ας παρει φαβε. Για να επιστρεψουμε στα του 207, η Πεζω τι χρηματοδοτησεις κανει σε γενικες γραμμες;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=733214#733214????
-
Την έκανε πάλι την ...ανοησία της η ελληνική αντιπροσωπεία και στην πρεμούρα να φορτώσει με εξτρά το μοναδικό μοντέλο που θα φέρνει έβαλε και γυάλινη οροφή. Προσωπικά με χαλάει πολύ γιατί ο ήλιος είναι πρόβλημα το καλοκαίρι ειδικά στο ντάλα του μεσημεριού, αναπτύσσονται μεγαλύτερες θερμοκρασίες μέσα στο εσωτερικό αν το αφήσεις χωρίς σκιά και από πλευράς παθητικής ασφάλειας δεν είναι ότι καλύτερο στην μακρινή περίπτωση του τουμπαρίσματος. Θα πρότεινα λοιπόν στην αντιπροσωπεία να έχει τη γυάλινη οροφή στα προαιρετικά. Επίσης θα έβλεπα και μια λίγο φθηνότερη έκδοση χωρίς αυτά τα χαζά π.χ. αισθητήρες βροχής, ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα συνοδηγού,, καθρέπτες με ηλεκτρική αναδίπλωση κλπ.
Τέλος γιατί όχι 5θυρο; Ρατσιστικό το βλέπω σε βάρος όσων έχουν παιδιά. Δηλ. δεν μπορούμε να είμαστε λίγο γρήγοροι οικογενειάρχες;; -
Η ηλιοροφη εσωτερικως κλεινει με σκιαδια.... Επισης δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο αν ειναι λαμαρινα η τζαμι στην παθητικη ασφαλεια...
-
Και θα βγει και πεντάθυρο από αυτά λένε....
Peugeot 207 1.6T GT