-
...είναι μόνο οπτική η διαφορά, ή και ποιοτική (πχ αντοχή γυαλάδας στο χρόνο κτλ)?
-
...είναι μόνο οπτική η διαφορά, ή και ποιοτική (πχ αντοχή γυαλάδας στο χρόνο κτλ)?
-
...είναι μόνο οπτική η διαφορά, ή και ποιοτική (πχ αντοχή γυαλάδας στο χρόνο κτλ)?
-
Είναι και ποιοτική. Μετά από μερικά χρόνια, αν δεν είναι μεταλλικό το χρώμα, χάνεται η απόχρωση, και φυσικά δεν φαίνεται ωραίο.
Αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματά του το μεταλλικό χρώμα. -
To απλό είναι πιο ευπαθές σε εξωτερικούς διαβρωτικούς παράγοντες (ήλιο, ειδικά αν είναι κόκκινο, κουτσουλιές, ρετσίνι).
Επιδιορθώνεται πιο εύκολα από το μεταλλικό. -
Αν δεις κάτι ροζ 106 και Ibiza που κυκλοφορουν θα καταλάβεις
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν δεις κάτι ροζ 106 και Ibiza που κυκλοφορουν θα καταλάβειςΚαι ροζ Alfa.
-
Ο χρήστης SILVER TOURBO έγραψε:
Αν δεις κάτι ροζ 106 και Ibiza που κυκλοφορουν θα καταλάβεις
Και ροζ Alfa.
και ομως.... απο οτι ξερω το κοκκινο της Alfa δεν ειναι μεταλλικο, ομως δεν εχω δει καμια Alfa 5-6ετιας να εχουν καποια αλλοιωση στο χρωμα. Το αντιθετο συμβαινει βεβαια με αλλα χρωματα απο αλλες μαρκες τα οποια ειναι λες και ειναι απο κιμωλια η μπογια. Λες και τα βαψαν με υδροχρωμα.
Σε καθε περιπτωση μεταλλικο... πολυ ποιο ανθεκτικα...
-
Εχω δει καναδυο Alfa που ειχαν χασει λιγο την ζωντανια του χρωματος τους.
Αλλα και ενα Citroen,απο αυτα που σηκωνεται ο κωλος δεν θυμαμαι πως λεγεται,που ειναι γαμισε τα.Και ενα Peugeot ενος γειτονα οπου ο ηλιος του εχει καψει τον ουρανο και το καπο.Τρομερη καταστροφη στο χρωμα. -
H αλλοίωση στο κόκκινο μπορεί να διαφέρει ως προς το βαθμό από μάρκα σε μάρκα, αλλά υπάρχει. Βλαστημάνε οι φαναρτζήδες όταν πέσουν σε κόκκινο - πρέπει να πετύχουν τη σωστή απόχρωση όχι από τον κωδικό του χρώματος αλλά με το μάτι γιατί αν βάλουν το σωστό χρώμα φαίνεται το βαμμένο τμήμα.
-
Αν δεν μας νοιαζει η εμφανιση, το καλυτερο χρωμα μου εχουν πει οτι ειναι το ασπρο, γιατι και δεν 'κοβει' και επιδιορθωνεται πολυ ευκολα... Ειναι αληθεια?? Καμμια γνωμη?
-
Επισης εντυπωση μου ειχε κανει οταν ενας φιλος μου ρωτησε στην Alfa Romeo για την 147 και σε κοκκινη αποχρωση δεν την ειχε σε μεταλλικο χρωμα.
-
Ο χρήστης SILVER TOURBO έγραψε:
Επισης εντυπωση μου ειχε κανει οταν ενας φιλος μου ρωτησε στην Alfa Romeo για την 147 και σε κοκκινη αποχρωση δεν την ειχε σε μεταλλικο χρωμα.Οντως, και η BMW 1 που αγόρασε ένας φίλος σε κόκκινη, δεν βγαίνει σε μεταλλικό!
Γιατί άραγε είναι ορισμένα τα χρώματα που βγαίνουν σε μεταλλικά;
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Αν δεν μας νοιαζει η εμφανιση, το καλυτερο χρωμα μου εχουν πει οτι ειναι το ασπρο, γιατι και δεν 'κοβει' και επιδιορθωνεται πολυ ευκολα... Ειναι αληθεια?? Καμμια γνωμη?Οχι και τόσο... Και το λευκό, όπως και τα περισσότερα χρώματα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο βάψιμο. Λίγο διαφορά να έχει στη θερμοκρασία του χρώματος και κάνει μπαμ (παθών).
Και φυσικά και κόβει.
-
Τη Χ3 την πήρα με μη μεταλλικό χρώμα σε μαύρο.Οπτικά δεν υπάρχει καμμιά διαφορά,το κέρωμα το έχει εξασφαλισμένο έτσι κι αλλοιώς (είμαι ψείρας σε αυτά),οπότε γιατί να δώσω 1000 ευρώ ακόμη;Προτίμησα λοιπόν να βάλω τα 600 ευρώ σε σπόρ καθίσματα για καλύτερη πλευρική στήριξη,αλλά και στήριξη των μηρών,παρά να δώσω το χαράτσι του μεταλλικού χρώματος.
Υπάρχει πιθανότητα βέβαια οι γρατσουνιές να είναι πιό εμφανείς στο απλό χρώμα,αλλά το κερί προστασίας δεν αφήνει να γίνει τίποτε...
Σε άλλα χρώματα όμως και μάλιστα σε κόκκινο,το απλό χρώμα 'κόβει'.
Ειχα AR33 και είχε γίνει ροζ.Την είχα κάνει όμως μια αναζωογόνηση χρώματος και το χρώμα επανήλθε κατα 90%...
Είναι και θέμα περιποίησης λοιπόν... -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Αν δεν μας νοιαζει η εμφανιση, το καλυτερο χρωμα μου εχουν πει οτι ειναι το ασπρο, γιατι και δεν 'κοβει' και επιδιορθωνεται πολυ ευκολα... Ειναι αληθεια?? Καμμια γνωμη?Έτσι είναι. Επίσης αντέχει περισσότερο στον ήλιο
Επισης εντυπωση μου ειχε κανει οταν ενας φιλος μου ρωτησε στην Alfa Romeo για την 147 και σε κοκκινη αποχρωση δεν την ειχε σε μεταλλικο χρωμα.
Ναι δεν υπάρχει κόκκινο μεταλλικό. Το κόκκινο μεταλλικό είναι το μπορντώ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι δεν υπάρχει κόκκινο μεταλλικό. Το κόκκινο μεταλλικό είναι το μπορντώ.Άχ αυτό το μπορντώ το μεταλλικό....
-
Δυστυχώς το μη μεταλλικό κόκκινο μετά απο χρόνια γίνεται άστα να πάνε.
Μεταλλικό για όλα τα χρώματα εκτός μαύρου/άσπρου...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν δεν μας νοιαζει η εμφανιση, το καλυτερο χρωμα μου εχουν πει οτι ειναι το ασπρο, γιατι και δεν 'κοβει' και επιδιορθωνεται πολυ ευκολα... Ειναι αληθεια?? Καμμια γνωμη?
Οχι και τόσο... Και το λευκό, όπως και τα περισσότερα χρώματα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο βάψιμο. Λίγο διαφορά να έχει στη θερμοκρασία του χρώματος και κάνει μπαμ (παθών).
Και φυσικά και κόβει.
Νικόλα μπορεί να έχει και το λευκό προβλήματα αλλά πολύ λιγότερα από τα υπόλοιπα χρώματα.
Γενικά το λευκό είναι πολύ πιο ανθεκτικό.Με απλή περιποίηση και παραμένει σα καινούργιο που λένε.
29 φανοβαφείς συνιστούν λευκό.(Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να μη 'κόψει' το χρώμα, είναι να μη πλένει το αυτοκίνητο όταν είναι ζεστό από τον ήλιο.)
-
Το μεταλικο από το όνομά του το δηλώνει ότι στη μπογιά υπάρχουν πολύ μικρά μέρη μετάλου και για αυτό ανεβαίνει και η τιμή υποθέτω. Το συνιθισμένο είναι το μεταλικό διπλής δηλαδή γίνεται διπλή στρώση στο βάψιμο αν χρησιμοποιώ τη σωστή ορολογία. Το μέταλο που υπάρχει είναι που προστατεύει το χρώμα και για αυτό αντέχει περισσότερο από το απλό. Το κόκκινο είναι από τα πιο ευαίσθητα στον ήλιο χρώματα και γένεται ρόζ όταν το χρώμα ξεθωριάσει. Αλλά και στο κόκκινο υπάρχουν από όσο γνωρίζω ποιότητες στην μπογιά και για αυτό άλλα ξεθωριάζουν ευκολότερα και άλλα πιο δύσκολα. Το κερί κάνει δουλειά στο απλό δε μπορεί εύκολα να προστατέψει όπως το μεταλικό το χρώμα του αυτοκινήτου (τη βαφή του). Το απλό χρώμα θέλει πολύ προσοχή. Το κόκκινο δε νομίζω να βγαίνει σε μεταλλικό γιατί το μεταλλικό ας πούμε του κόκκινου είναι το μπορντώ μεταλλικό. Με την πέρλα δεν ξέρω τι παίζει που κάνει από διαφορετικές γωνίες να φαίνονται άλλες αποχρώσεις στο χρώμα.
Γιατί τα Χ παραπάνω ευρώ για μεταλλικό χρώμα?