-
Θα βγάλουμε την ψηφοφορία και θα βάλουμε τα 8 τελικά.
(γκρινιάρη!)
edit: done, ψηφίστε!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θα βγάλουμε την ψηφοφορία και θα βάλουμε τα 8 τελικά.(γκρινιάρη!)
edit: done!
με τετοιο avatar περιμενες κάτι καλύτερο?
-
To S-Max θα ήθελα και εγώ για την διαφορετικότητα, αλλά οι ψήφοι θα πάνε στα μικρά. Πούντο, Κόρσα και 207 με τα 2 πρώτα επικρατέστερα.
Πρόβλεψη για την τελική σειρά (που θα βγει, όχι που θέλω)
1.Corsa
2.Punto
3.207
4.S-max
5.Civic
6.Roomster
7.C4 Picasso
8.C30 -
Άλλαξα και τον τίτλο να ξέρουν οτι έχουμε νέα ψηφοφορία
G. Punto rules
-
Εγώ πήρα το μικρόβιο του Ιάπωνα.
Χόντα φορ μι
-
τωρα που αλαξατε την ψηφοφορια μοπω να ειμαι ελευθερα...'αντικειμενικος'.
Ψηφιζω το avatar μου λοιπον... -
μοπω =μπορω
-
S-max μάλλον γιατί το έχω ερωτευτεί πραγματικά...αλλά δεν νομίζω να βγει με τίποτα.
Η πιο λογική κίνηση θα ήταν να βγει το Civic για μένα.
-
Volvo C30
Mη-ορθολογική επιλογή (αυστηρά 4θέσιο ας πούμε), αλλά θεωρώ ότι η μοντέρνα αυτοκίνηση χρειάζεται μη-ορθολογικά μοντέλα. Επίσης, μου αρέσει πολύ οπτικά. Στο δρόμο, αν μοιάζει με Φόκους, μια χαρά θα είναι.
-
Xθες που πήγα ν' αλλάξω λάδια στο Mondeo,μπήκα σ' ένα S-Max και έπαθα πλάκα τόσο απ' την ποιότητα όσο και από τις δυνατότητες διαμόρφωσης των θέσεων και των χώρων.Και εξωτερικά παρ' ότι είναι τεράστιο και πολυμορφικό έχει ένα ιδιαίτερο δυναμισμό.Ενοείται ότι δεν θα παίξει γιατί του χρόνου θα είναι υποψήφιο και φαβορί το νέο Mondeo.
-
κάτι που δε θα αγόραζες όμως.... έτσι?
-
Παρακάτω υπενθυμίζω τα κριτήρια με βάση τα οποία οφείλουν να ψηφίζουν οι κριτές (copy paste από το επίσημο site του COTY): design, comfort, safety, economy, handling, performance, functionality, environmental requirements, driver satisfaction, and price. Technical innovation and value for money are particularly important factors.
Με βάση τα προηγούμενα και σκεπτόμενος ότι τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι άνετα, ασφαλή, οικονομικά με αξιοπρεπή συμπεριφορά, πρακτικότητα, επιδόσεις κλπ και λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψην μου τους τεχνικούς νεωτερισμούς και την αξία/λεφτά που αναφέρονται σαν τα πιο σημαντικά κριτήρια πραγματικά δυσκολεύομαι να επιλέξω... Εκτός αν θεωρήσουμε τρομερό νεωτερισμό τη σχάρα για τα ποδήλατα του Corsa ή έναν κινητήρα με turbo στο 207 ή ένα φουτουριστικό εξωτερικό με περίεργο διόρωφο ταμπλώ ή την 'σπορ' συμπεριφορά του πολυμορφικού της Ford ή ένα πιθανόν υπερτιμημένο μικρομεσαίο με μόνο 4 θέσεις κι ένα μικρομεσαίο με αισθητική και χωρητικότητα μεταφορέα ψυγείων....
Προσωπικά αισθάνομαι ότι υπήρχαν αυτοκίνητα που είχαν να προσφέρουν περισσότερο σχετικά με τα τελευταία ισχυρά κριτήρια και τα οποία έχουν αποκλειστεί. Αυτά που έμειναν είναι αυτά που θα έχουν τους μεγαλύτερους αριθμούς πωλήσεων από τους μαζικούς κατασκευαστές με 2-3 outsider (C30, Civic, Roomster) και 2 πολυμορφικά που φοριούνται κάπως. Θα ήθελα και κάτι τετρακίνητο (το Terios νομίζω εισάγει πραγματικές δυνατότητες εκτός δρόμου μαζί με χώρους σε μια μικρή συσκευασία) ή και κανένα ανοιχτό (τα CC όσο κι αν τα κατηγορούμε, προσφέρουν πρακτικότητα ενώ είναι ασφαλή και ευχάριστα)...
Καθώς λοιπόν τα πολυμορφικά για μένα δεν είναι άξια για τον τίτλο (το να μεταφέρεις 7 δεν είναι θέμα πρακτικότητας για τους πολλούς) όσο δεν μπορεί να είναι και ο μεταφορέας ψυγείων, μου μένουν τα μικρομέγαλα που για μένα είναι όλα καλά και άξια (και θα πουλήσουν πολύ και με την αξία τους) αλλά χωρίς ιδιαιτερότητες άξιες λόγου και τα περίεργα, δηλαδή C30 και Civic. Καθώς μάλλον κανένα από τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό πρέπει να διαλέξω με άλλα κριτήρια και το Civic χωρίς νομίζω να υστερεί πουθενά έχει πρωτότυπη σχεδίαση (ίσως λίγο υπερβολική και ίσως να γεράσει γρήγορα και να κουράσει) με ενδιαφέρον εσωτερικό, διαθέτει 5 θέσεις και μεγάλο χώρο αποσκευών οπότε πλεονεκτεί για τον μέσο αγοραστή από το ιδιαίτερο C30 που απευθύνεται σε πιο περιορισμένο premium αγοραστικό κοινό χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο αφού εκτός από το αισθητικό μέρος δεν παύει να είναι απλά μια κομμένη έκδοση μεγαλύτερου μοντέλου!
Συμπέρασμα: Παρόλο που αν έπρεπε να διαλέξω από την κατηγορία του μάλλον θα έπαιρνα άλλο... από τα διαγωνιζόμενα και με βάση τα κριτήρια όπως τα καταλαβαίνω και ερμηνεύω εγώ, η ψήφος μου πάει στο Civic. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κάτι που δε θα αγόραζες όμως.... έτσι?Αν μιλάς για μένα, κανένα από αυτά δεν θα αγόραζα. Είμαι φτωχός
Το C30 μου κάνει 'κλικ' πάντως για κάποιο λόγο. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν μιλάς για μένα, κανένα από αυτά δεν θα αγόραζα. Είμαι φτωχός
Το C30 μου κάνει 'κλικ' πάντως για κάποιο λόγο.για το S-max έλεγα...
Αλλά θα πώ και για σένα
Δεν είναι πολύ κακά τα 4τραθέσια... Εγω έχω με 4 θέσεις (Type-R) και πολύς κόσμος έχει HRV ...Αλλά είναι ένα σοβαρό μειον΄κτημα όταν εχεις να κουβαλήσεις τους παππούδες...
Γενικά όμως καλύτερα να μου αρέσει παρά να χωράει πολλά
Πχ τη γυναίκα μου δε την πήρα γιατί μαγειρεύει καλά αλλά γιατί μου αρέσει...
Αν η γυναίκα μου μπορούσε να εξυπηρετήσει 5 άτομα στο σπίτι πολύ πιθανόν να ήταν πολύ μεγαλύτερ... διαστάσεων -
Ξεχωρίζουν λόγω εμφάνισης το C30 και το Roomster.
Από εκεί και μετά δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει.
Μπορεί να βγει το Ccorsa, μπορεί το Civic, ίσως και η C4 picasso.
Όλα παίζουν. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κάτι που δε θα αγόραζες όμως.... έτσι?Θα το προτιμούσα από ένα station άν είχα λόγους να πάρω station.Αν δε, είχα και τρίτο παιδί θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Θα το προτιμούσα από ένα station άν είχα λόγους να πάρω station.Αν δε, είχα και τρίτο παιδί θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.
αντε με το καλό τότε να πάρεις και το επίδομα για τους πολυτεκνους...
-
Μπά δεν λέει,εδώ και με τα δύο και τρέχουμε...Καλά είμαι και με το Mondeo
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συμπέρασμα: Παρόλο που αν έπρεπε να διαλέξω από την κατηγορία του μάλλον θα έπαιρνα άλλο... από τα διαγωνιζόμενα και με βάση τα κριτήρια όπως τα καταλαβαίνω και ερμηνεύω εγώ, η ψήφος μου πάει στο Civic.Nαι ρε συ! Άλλο ο τίτλος 'αυτοκίνητο της χρονιάς' και άλλες οι ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε αγοραστή! Μην αγχώνεστε λοιπόν για το αν θα το αγοράζατε...οποιοδήποτε και να θεωρούσατε ως φαβορί!
-
απ' ότι βλέπω η σχεδίαση είναι βασική για τη ψηφοφορία...
Να φαίνεται και να είναι διαφορετικό
Car of the Year 2007 (8 final shortlist)