-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.caroftheyear.gr/σε αυτό των περιοδικών λέει αναλυτικά ότι
Το Ελληνικό αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό βραβείο του είδους που θεσμοθετείται και απονέμεται με τη συνεργασία επτά περιοδικών αυτοκινήτου, τα οποία και αποτελούν την πλειονότητα του αυτοκινητικού Τύπου στην Ελλάδα. Το αντικείμενό του είναι να αναδείξει το καλύτερο νέο μοντέλο της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών και το οποίο θα πωλείται στην Ελλάδα για τους προσεχείς δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της απονομής του τίτλου.
δηλαδή υπάρχουν μοντέλα που θα μπορούσαν να είναι υποψήφια και να μη πωλούνται για 12 μήνες.... (δηλαδη αποκλείουμε το FOCUS RS) που είναι συλλεκτικό
Ουσιαστικά παρακάτω λέει ότι βάζω μέσα από 15/Νοεμβρίου και μετά
Στις 15 Νοεμβρίου κάθε έτους, η οργανωτική επιτροπή ανακοινώνει και παραδίδει στην εκλογική επιτροπή τη λίστα με τα εκλέξιμα αυτοκίνητα, που αποτελείται από όλες τις νέες ελεύσεις των τελευταίων δώδεκα μηνών. Τα εκλέξιμα αυτοκίνητα απαιτούνται να είναι ουσιαστικά νέα μοντέλα και όχι παλιότερα με κοσμητικές αλλαγές ή με νέο κινητήρα ή μετάδοση. Προϋπόθεση είναι να διατίθενται προς πώληση στην ελληνική αγορά και να έχουν οδηγηθεί/δοκιμαστεί επί ελληνικού εδάφους. Οι πωλήσεις τους ανά μοντέλο διεθνώς χρειάζεται να είναι ή να εκτιμώνται σε τουλάχιστον 5.000 μονάδες.
Ακρίβώς στο όριο με το ΛΕΟΝ
Aυτά που έλεγα και επιβεβαιωμένα δηλαδή... Αλλά κάποιοι έπρεπε να κάνουν το κομμάτι τους.
@νδρέας
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
που ειναι εκεινοι που ελεγαν χθες οτι βαλανε 'παρανομα' το Κλιο μεσα (μαζι με το Λεον) για να το βγαλουν 1ο?
και φυσικα η Τογιοτα με τις 'ειδικες' σχεσεις με τον τυπο που εβγαλε το Γιαρις τελευταιο...
δε το βαλανε παρανομα.
Απλως βαλανε τους όρους που εμεις δε τους καταλαβαινουμε.
Και που ισχύουν και στο ευρωπαϊκό όπως έχω επισημάνει από την αρχή... ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ PUNTO MK1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PARAGAAAAAAAAAAA
@νδρέας
-
Πάντως δυο διαγωνισμούς έχουμε στην Ελλάδα για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς και οι δύο έβγαλαν το ίδιο... Αυτό είναι αντικειμενικότητα! Crosscheck!:shifty: Πάντως ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει λίγο το αποτέλεσμα την Seat , μήπως πουλήσει κι αυτή κανένα Leon περισσότερο!
Αχχχχ φχαριστήθηκα εγκαθετότητα κι εγώ! -
Εγω ευχαριστιέμαι επιλεκτικότητα σε αυτό το θέμα...
@νδρέας
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μιας και το σκίσαμε -πάλι- το θέμα του Civichttp://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=294&page_id=4727
σημειώστε ποια αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν πρόσφατα, αυτά θα είναι υποψήφια για το... 2008
Ειλικρινα θεωρούσα ότι αμάξι με 4 αστέρια δε μπορουσε να παρει τον τίτλο.
Τωρα για το civic, απλά χωρις 3θυρο Type-R για να γκαβλώσουν το θάψανεΜη ξεχνάμε και τη ΜΗΔΕΝ διαφήμιση.....
Δε θέλει πολύ
-
το λεόν είναι σε άλλη κλάση...το αδικείς
είσαι προκατειλημμένος και εγκάθετος..ντροπή σου
Απορώ γιατί δεν βγάλανε το ρουμστερ...για να μάθεις θα σου πάρουμε και τους 4 ψήφους που σου δώσαμε(σίγουρα δεν τους έδωσαν οι τροχοί αυτούς) και θα πάρεις 0.
Νοου μανεϊ νο χανεϊ...ντου γιου αντερσταντ ναου;;;
-
H seat εκανε μία ολοκληρωμένη καμπάνια με seat festival ... κλπ. (ακόμα και ενοικίαση πίστα, Μέγαρα κλπ,
Δε λέω ότι το αμάξι δεν είναι καλό και έχει ολοκληρωμενη γκάμα, ενω το civic θα ολοκληρωθεί στην αρχή του 2007 (με τριθυρο και type-R)Αλλά είναι ντροπή να ψηφίζουμε αμάξι με 4 αστέρια. Αυτό δε μπορει κανένας να μου το βγάλει από το μυαλό μου ή να μου το δικαιολογήσει.
Ποιος σοβαρός δημοσιογράφος θα έλεγε ότι το καλύτερο της χρονιάς είναι ένα αμάξι με όχι τέλεια ασφάλεια.
Αν είναι έτσι τότε όταν σχολιάζουν τα αστέρια να μας πουνε πως σκέφτονται -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**οι διαγωνισμοι αυτοι δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ απολυτως ενδιαφερον & νοημα γιαυτον που ξερει εστω και λιγα πραγματα για αυτοκινητα. **
Έτσι ακριβώς, Σπύρο.
Χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου ο διαγωνισμός, ούτε του πότε είναι τα αυτοκίνητα, που διαγωνίστηκαν, είμαι της άποψης ότι το σημαντικότερο και το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο όλων είναι το S-Max.
Μεταξύ Civic και Leon, το δεύτερο είναι κατά τη γνώμη σαφώς καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο.
Ακόμα και το 1.4 Leon είναι πολύ προσεγμένο και πολύ ευχάριστο στο δρόμο. Αν πήγαινα για 1400άρι, θα ήταν η επιλογή μου. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
**οι διαγωνισμοι αυτοι δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ απολυτως ενδιαφερον & νοημα γιαυτον που ξερει εστω και λιγα πραγματα για αυτοκινητα. **
Έτσι ακριβώς, Σπύρο.
Χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου ο διαγωνισμός, ούτε του πότε είναι τα αυτοκίνητα, που διαγωνίστηκαν, είμαι της άποψης ότι το σημαντικότερο και το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο όλων είναι το S-Max.
Μεταξύ Civic και Leon, το δεύτερο είναι κατά τη γνώμη σαφώς καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο.
Ακόμα και το 1.4 Leon είναι πολύ προσεγμένο και πολύ ευχάριστο στο δρόμο. Αν πήγαινα για 1400άρι, θα ήταν η επιλογή μου.έχεις δίκιο αλλα δε μπορεί κάποιος να ψηφίζει το terios και να μας λέει ότι είναι και φτηνό. μεχρι και τέτοια έχω ακούσει.
Πάντως δείτε και το 1 εκ ευρώ που έχει χώσει για το ΛΕΟΝ φετός και το ξεγκάβλωμα που εχει πέσει με το FR. Αν είχαμε το type-R τότε θα είμασταν και εμείς σπορ και οι δημοσιογράφοι θα είχαν κάψει αδρεναλίνη και θα είχαμε πάρει πολλούς ψήφους
-
Να εκφράσω και εγώ μια απορία;
Γιατί θεωρείτε ότι η ψηφοφορία ήταν εγκάθετη;
Κατά την άποψή μου,όντως το Λεόν ήταν το πιο ολοκληρωμένο μεταξύ των διαγωνιζομένων...
Σαφώς τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά,καλούς χώρους,καλές τιμές,καλή (όχι κορυφαία) ποιότητα κατασκευής,διαφορετικότητα στην αισθητική...
Γιατί πρέπει σώνει και καλά το αποτέλεσμα να είναι προιόν ύποπτων συναλλαγών;
Μπορεί και να είναι,δεν λέω,αλλά γιατί δεν δίνουμε περιθώρια αντικειμενικής κρίσης,και όλα πρέπει να τα εντάσσουμε στις 'διαβουλεύσεις';
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Έτσι ακριβώς, Σπύρο.
Ακόμα και το 1.4 Leon είναι πολύ προσεγμένο και πολύ ευχάριστο στο δρόμο. Αν πήγαινα για 1400άρι, θα ήταν η επιλογή μου.έχεις δίκιο αλλα δε μπορεί κάποιος να ψηφίζει το terios και να μας λέει ότι είναι και φτηνό. μεχρι και τέτοια έχω ακούσει.
Πάντως δείτε και το 1 εκ ευρώ που έχει χώσει για το ΛΕΟΝ φετός και το ξεγκάβλωμα που εχει πέσει με το FR. Αν είχαμε το type-R τότε θα είμασταν και εμείς σπορ και οι δημοσιογράφοι θα είχαν κάψει αδρεναλίνη και θα είχαμε πάρει πολλούς ψήφους
Για να ξεφύγουμε λίγο από τα του διαγωνισμού, γιατί είναι προφανές ότι δεν έχει την παραμικρή αξία ως θεσμός, στα @@ μας εν ολιγοίς, το FR κατά τη γνώμη μου δεν είναι αναλογικά το ίδιο καλό όσο το μικρό 1.4.
To Τerios δεν μπορώ να το σχολιάσω με όρους της λογικής γιατί πολύ απλά το σιχαίνομαι. Αλλά, σίγουρα, υπάρχει κάποια λογική για αυτό!
-
Το θέμα είναι ότι γενικά στο φορουμ είμαστε πιο ψαγμένοι χρήστες και φαίνεται να διαφωνούμε με τις επιλογές των δημοσιογράφουν
Αυτό δεν χρήζει σχολιασμού από τους Δημοσιογράφους?Δηλαδή που απευθύνονται....
Και ποιος μας λέει ότι πρέπει να είναι το τάδε σπορ αυτοκινητο της χρονιάς
Ποιος το λέει αυτό? Αυτός που ψήφισε το Prius? -
Για να ξεφύγουμε λίγο από τα του διαγωνισμού, γιατί είναι προφανές ότι δεν έχει την παραμικρή αξία ως θεσμός, στα @@ μας εν ολιγοίς
νομίζω ότι πρόκειται για επιστημονική τοποθέτηση που καλύπτει τους πάντες...θα συμφωνήσω επομένως σε αυτό και θα προσθέσω ότι αυτοκίνητο της χρονιάς είναι για τον καθένα εκείνο που τελικά επιλέγει αφού καλύπτει με βάση τα δεδομένα του καλύτερα τις ανάγκες του.
-
H γνώμη μου φίλε coyote είναι ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους διαγωνισμούς, με κανενός είδους διαγωνισμούς 'ανάδειξης του καλύτερου μέσω αντικειμενικής μπλα μπλα ψηφοφορίας μούμπλε μπούμπλε...'.
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτών των διαγωνισμών;
Έχουν λόγο ύπαρξης;Λίγο-πολύ, τα αυτοκίνητα είναι γνωστές ποσότητες, έχουν δοκιμαστεί, η αξία τους έχει αποτιμηθεί κι ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του.
Αναρωτηθείτε λοιπόν ΤΙ στην ουσία προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές ένας διαγωνισμός μέσω ψηφοφορίας για την ανάδειξη του 'καλύτερου'... -
Σημειώνω ότι το civic είναι πρώτο στην ψηφοφορία του ΦΟΡΟΥΜ μας.
Ας το γράψουν στο επόμενο τεύχος αν τους παίρνει
-
φιλοι Pai Mei και **tsilis **, βλεπω οτι εσεις γλυτωσατε τους χαρακτηρισμους που αποδωθηκαν σε μενα, παρολο που ειπατε οτι το Λεον ειναι μαλλον το καλυτερο ολων!!!
εγω δεν ειπα καν κατι τετοιο, γιατι δεν το πιστευω.
με λιγα λογια, ειστε εγκαθετοι μεν, στο απυροβλητο δε!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σημειώνω ότι το civic είναι πρώτο στην ψηφοφορία του ΦΟΡΟΥΜ μας.Ας το γράψουν στο επόμενο τεύχος αν τους παίρνει
θα υποστηρίξουν ότι ψηφίσαμε πολλές φορές για να αλλοιώσουμε το αποτέλεσμα...
-
Αυτός ο 1.6 8v -γιατί αυτός είναι ουσιαστικά ο βασικός κινητήρας- παραμένει αειθαλής
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτός ο 1.6 8v -γιατί αυτός είναι ουσιαστικά ο βασικός κινητήρας- παραμένει αειθαλήςγι αυτό τον ψήφισαν. Για την καινοτομία του
-
[...]Αναρωτηθείτε λοιπόν ΤΙ στην ουσία προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές ένας διαγωνισμός μέσω ψηφοφορίας για την ανάδειξη του 'καλύτερου'...Μη τους τα λες αυτά, γιατί αν δεν έχει νόημα η ανάδειξη του 'καλύτερου' ενδέχεται να προκληθούν υπαρξιακά προβλήματα στα μέλη του forum
Car of the Year 2007 (8 final shortlist)