-
Ειχα κανει την αρχη σε αλλο thread, αλλα θα πω και δυο κουβεντες εδω, και θα ηθελα και τις υπολοιπες γνωμες
Στην σημερινη ποικιλια κινητηρων οι επιλογες του thread κανονικα δεν θα επρεπε να υφιστανται. Υπαρχουν ομως δυο κατηγοριες οδηγων με καθολου ευκαταφρονητο αριθμο που τους ενδιαφερει. Η μια ειναι αυτη που θελει να οδηγαει σημα χωρις να ενδιαφερεται ιδιαιτερα για το αυτοκινητο απο κατω και η αλλη στην οποια ανηκω κι εγω και πολλοι αλλοι, ειναι αυτοι στους οποιους δινεται εταιρικο αυτοκινητο με περιορισμο στα κυβικα αλλα οχι στο μισθωμα.
Δεν εχω δει συγκριτικο στον Ελληνικο ειδικο τυπο, οποτε απλα θα παραθεσω την δικη μου αποψη.
Ξεκινησα στο προηγουμενο Α4 και τωρα περασα σην BMW. Γι αυτα τα δυο λοιπον
Χωροι. Ειναι σχετικα μικρα αλλα μεταφερουν ανετα 4 ενηλικες ( οχι ιδιαιτερα ψηλους πισω ) με το AUDI να υπερτερει στους χωρους για μικροαντικειμενα και χωρο αποσκευων
Φινιρισμα. Πολλα click πανω απο οτιδηποτε αλλο υπαρχει ( εχω οδηγησει σχεδον ολα της κατηγοριας ως αντικατασταση ) Η ποιοτητα των υλικων κανει μεγαλη διαφορα στην καθημερινη συμβιωση, ειδικα αν γινονται πολλα χιλιομετρα, κατι συνηθες για εταιρικο αυτοκινητο.
Επιδοσεις. Τα αναμενομενα, αλλα πιστευω οτι διακοσαριζουν ευκολοτερα απο αρκετα 1800, δεν τα θεωρω επικινδυνα στην προσπεραση ( εκτος αν ειναι βαρυφορτωμενα ) και για ταχυτητες που δεν θα οδηγησουν στην αφαιρεση διπλωματος ειναι ησυχα και σβελτα. Πανω απο τα 150, 160 ο θορυβος ειναι μεγαλος ( περισσοτερο στο AUDI) . Αν και πριν την αλλαγη αυτοκινητου σκεφτηκα σοβαρα το θεμα των επιδοσεων, η υπαρξη φωτογραφιας σ επαρχιακο δικαστηριο, του αυτοκινητου μου ενω κινειται με 160 στην Εθνικη, μ εκανε να συγκρατηθω.
Οδηγηση. Ολα ωραια και καλα αλλα η BMW ειναι σε αλλη κλαση. Αυτο το πλαισιο, φρενα και στησιμο σηκωνουν ανετα αλλους 60-100 ιππους, οποτε εχεις την αισθηση οτι οδηγας κατι καλυτερο απ οτι στην πραγματικοτητα.
-
Ειχα κανει την αρχη σε αλλο thread, αλλα θα πω και δυο κουβεντες εδω, και θα ηθελα και τις υπολοιπες γνωμες
Στην σημερινη ποικιλια κινητηρων οι επιλογες του thread κανονικα δεν θα επρεπε να υφιστανται. Υπαρχουν ομως δυο κατηγοριες οδηγων με καθολου ευκαταφρονητο αριθμο που τους ενδιαφερει. Η μια ειναι αυτη που θελει να οδηγαει σημα χωρις να ενδιαφερεται ιδιαιτερα για το αυτοκινητο απο κατω και η αλλη στην οποια ανηκω κι εγω και πολλοι αλλοι, ειναι αυτοι στους οποιους δινεται εταιρικο αυτοκινητο με περιορισμο στα κυβικα αλλα οχι στο μισθωμα.
Δεν εχω δει συγκριτικο στον Ελληνικο ειδικο τυπο, οποτε απλα θα παραθεσω την δικη μου αποψη.
Χωροι. Ειναι σχετικα μικρα αλλα μεταφερουν ανετα 4 ενηλικες ( οχι ιδιαιτερα ψηλους πισω ) με το AUDI να υπερτερει στους χωρους για μικροαντικειμενα και χωρο αποσκευων
Φινιρισμα. Πολλα click πανω απο οτιδηποτε αλλο υπαρχει ( εχω οδηγησει σχεδον ολα της κατηγοριας ως αντικατασταση ) Η ποιοτητα των υλικων κανει μεγαλη διαφορα στην καθημερινη συμβιωση, ειδικα αν γινονται πολλα χιλιομετρα, κατι συνηθες για εταιρικο αυτοκινητο.
Επιδοσεις. Τα αναμενομενα, αλλα πιστευω οτι διακοσαριζουν ευκολοτερα απο αρκετα 1800, δεν τα θεωρω επικινδυνα στην προσπεραση ( εκτος αν ειναι βαρυφορτωμενα ) και για ταχυτητες που δεν θα οδηγησουν στην αφαιρεση διπλωματος ειναι ησυχα και σβελτα. Πανω απο τα 150, 160 ο θορυβος ειναι μεγαλος ( περισσοτερο στο AUDI) . Αν και πριν την αλλαγη αυτοκινητου σκεφτηκα σοβαρα το θεμα των επιδοσεων, η υπαρξη φωτογραφιας σ επαρχιακο δικαστηριο, του αυτοκινητου μου ενω κινειται με 160 στην Εθνικη, μ εκανε να συγκρατηθω.
Οδηγηση. Ολα ωραια και καλα αλλα η BMW ειναι σε αλλη κλαση. Αυτο το πλαισιο, φρενα και στησιμο σηκωνουν ανετα αλλους 60-100 ιππους, οποτε εχεις την αισθηση οτι οδηγας κατι καλυτερο απ οτι στην πραγματικοτητα.
-
-
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΤι όχι? Εταιρικό του δίνουν του ανθρώπου.
-
όχι για το θέμα εταιρικού, επειδή το 'χουμε ξαναδεί το έργο
-
Σε forum γι αυτοκινητα και με δεδομενο το σνομπισμο του ειδικου τυπου ειπα να μαζευτουν αποψεις απο οσους τα εχουν οδηγησει. Αναρωτιεμαι αν το ερωτημα που εθεσα αφορα πρακτικα περισσοτερους η λιγοτερους απ ότι ενα ακομα μεταξυ του STi με το EVO. Ισως βεβαια ο σνομπισμος φτανει στο σημειο να σου δινουν αυτοκινητο των 35000 EUR και να το αρνεισαι επειδη ειναι αργο. Η επιλογη ποια θα επρεπε να ειναι?
-
Πρέπει να είναι αυτής της κατηγορίας (Α4, 3άρα κλπ) το αυτοκίνητο?
Κάνα Jetta με 1.4TSi δεν παίζει να ζητήσεις? -
Δηλαδη σε καποιον με τις παραπανω επιλογες προτεινετε να παρει Jetta 1.4? Δεκτο, αποψεις ν ακουγονται!
-
Υπάρχει και το ενδεχόμενο οι εταιρείες να μην έχουν/θέλουν να δώσουν τις βασικές εκδόσεις για δοκιμές ή με όρους για τα όποια συγκριτικά
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Δηλαδη σε καποιον με τις παραπανω επιλογες προτεινετε να παρει Jetta 1.4? Δεκτο, αποψεις ν ακουγονται!Με TSi των 170 ίππων εννοεί. Μπορεί από μούρη να είναι υποδεέστερο, αλλά θα κερδίζεις τους συναδέλφους στα φανάρια.
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Δηλαδη σε καποιον με τις παραπανω επιλογες προτεινετε να παρει Jetta 1.4? Δεκτο, αποψεις ν ακουγονται!Aπό θέμα δύναμης/επιδόσεων, ναι.
Από θέμα πλαισίου/συμπεριφοράς, μια χαρά είναι.
Από θέμα χώρων, δεν υστερεί.
Από μούρη υστερεί λίγο, αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αυτό στην απόφασή σου.Από τα τρία της ερώτησής σου, για BMW θα πήγαινα, αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι η 316 είναι 1600 κυβικά
edit: είναι όντως 1596 κυβικά.
-
Προφανως, γνωστο το χαλι των εταιριων, αλλα προσωπικα τα εχω οδηγησει απο αντιπροσωπειες σε test drive. Ισως το θεμα να εχει να κανει με το τι εχουν στο μυαλο τους οι συντακτες ως οδηγικη πραγματικοτητα στην Ελλαδα.
Εγω αποφασισα, BMW, αλλα θεωρησα χρησιμο να ακουστουν και λιγες αποψεις και να παραθεσω την δικη μου γνωμη.
Το GT ήταν μια σκεψη και αν δεν ειχα μπροστα μου δικαστηριο για 150 στην Εθνικη ισως να ηταν η επιλογη.
Απο την αλλη κακα τα ψεματα. Ενας επαγγελματιας σκεφτεται και το θεμα της μουρης, ειδικα οταν δεν θα πληρωνει το κοστος συντηρησης. Αλλος ενας λογος για το thread. Μιλαμε για επιλογη με περιορισμους στα λογικα κριτηρια.
-
Έχω οδηγήσει το καινούριο S40 αλλά κ το αμέσως προηγούμενο κ έχω να πω τα εξής πολύ συνοπτικά:
Η ποιότητα στο εσωτερικό είναι αδιαμφισβήτητη! Η θέση οδήγησης επίσης πολύ καλή κ στα δυο! Ειδικά στο παλαιότερο μοντέλο, μπήκα κ 'κούμπωσα'! Ωραία κ η αίσθηση του δέρματος! Η πλευρική στήριξη δεν είναι καλή....Χώρους έχουν κ τα δυο με το καινούριο να έχει περισσότερους κατά τη γνώμη μου. Ο επιλογέας σαφέστατος κ στα δυο με καλό κούμπωμα κ ξεκούραστος σε συνδυασμό με το συμπλέκτη (περισσότερο στο παλαιότερο..)
Το τιμόνι...ασαφές...είχα την αίσθηση πως έπρεπε να ρίξει τα χαρτιά για να βρω που είναι οι ρόδες...ειδικά στο καινούριο μοντέλο το φαινόμενο αυτό ήταν πιο εμφανές.
Στο θέμα επιδόσεις δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο τόσο το παλιό όσο κ το καινούριο. Η λειτουργία του κινητήρα στο καινούριο είναι πιο στρωτή κ ανεβάζει στροφές πιο πρόθυμα αλλά κ πάλι δεν σου προσφέρει κάτι το τρομερό. Αν ψάχνεις καθαρά κ μόνο επιδόσεις, δεν πας για το Volvo.
Στις στροφές το παλαιότερο μοντέλο μου φάνηκε πιο 'εντάξει'....Ίσως να φταίγανε τα λάστιχα, ίσως το οδόστρωμα...Το προηγούμενο μοντέλο μου έδωσε περισσότερη σιγουριά στις στροφές αλλά κ πάλι δεν αργούσε πολύ να δείξει τα μούτρα του....Σε συνδυασμό με το 'περίεργο' τιμόνι δεν κατάφερα να μπω με όσα ήθελα σε αρκετές στροφές.
Η ποιότητα κύλισης είναι τρομερή! Δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Περισσότερο δε στο καινούριο μοντέλο! Πραγματικά πολύ καλή απόσβεση ανωμαλιών κ θορύβου στην καμπίνα! Κάνεις ταξίδι άνετο κ χωρίς να το καταλάβεις!Το τουτού αυτό θα πήγαινε καλύτερα σε οικογενειάρχη που δεν τον νοιάζουν οι επιδόσεις κ που θέλει, άνετα και ξεκούραστα να μετακινείται ο ίδιος και η οικογένειά του!
Ελπίζω να βοήθησα....
-
το Α4 αυτο με τον FSI ειναι ή οχι; (δε θυμαμαι)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
το Α4 αυτο με τον FSI ειναι ή οχι; (δε θυμαμαι)όχι, το 'θαύμα' 8v είναι
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πρέπει να είναι αυτής της κατηγορίας (Α4, 3άρα κλπ) το αυτοκίνητο?
Κάνα Jetta με 1.4TSi δεν παίζει να ζητήσεις?Πάλι τα ίδια ρε Σπύρο θα λέμε; Πάλιιιιιι;
Τι σχέση μπορεί να έχει μια BMW & Audi με ένα Jetta; Πότε θα τα ξεμπερδέψεις αγόρι μου;
BMW λέμε
-
Eγώ αν αναγκαζόμουν να διαλέξω μόνο ανάμεσα σ' αυτά, θα έπαιρνα την BMW (τουλάχιστον αν ειναι να κάνεις κάτι που δε θές, ας το κάνεις με στύλ).
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Eγώ αν αναγκαζόμουν να διαλέξω μόνο ανάμεσα σ' αυτά, θα έπαιρνα την BMW (τουλάχιστον αν ειναι να κάνεις κάτι που δε θές, ας το κάνεις με στύλ).+1 ...
επισης ειναι πιο νεανικη απο τα αλλα..
μπορεις να πας για καφε στη γλυφαδα και να πεταξεις τα κλειδια πανω στο τραπεζι, ενω βγαζεις τα γυαλια ηλιου οπως αυτος στη διαφημιση του μαρτινι.. f uck yeaaaaaa
και να βγαλεις καμια γκομενα.. το Α4 ειναι πιο οικογενειακο -
Να αντικατασταθούν άμεσα οι ανέραστοι υψηλόβαθμοι κρετίνοι των 'εταιριών' (τρομάρα τους) που θέτουν τέτοια διλήμματα στους υφισταμένους τους!
BMW 316 vs AUDI A4 1.6 vs S40 1.6