-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
εννοειτε οτι δεν παω ...αλλα υπαρχει περιπτωση να σου κανουν κατι??
Γιατί εννοείται;
Πολυ απλη απαντηση.... ενα ΣΚ εχω καθε βδομαδα να ξεκουραστω και να παιξω με τα παιδια μου, και δεν εχω καμια διαθεση να κλειστω σε ενα γραφειο απο το πρωι ως αργα το βραδυ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τότε ψηφίστε τον αντίπαλό τους. Εκτός κομματισμού.
Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση, το λευκό είναι.Εγώ συμφωνώ οι συμπολίτες μου δεν νομίζω...και πιστεύω οτι και στον Α γύρο θα ψηφίσουν κομματικά...Ο καραγκίοζης -κατεβαίνω δεν κατεβαίνω- Καρατζαφέρης τελικά τι θα κάνει ξέρουμε?
Για την αποχή συμφωνώ μαζί σου. Θεωρώ απαράδεκτο επίσης τα λευκά εμφανίζονται μαζί με τα άκυρα στις καταμετρήσεις. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Τα δικαιώματα ενός υπεύθυνου πολίτη προϋποθέτουν την άσκησή τους.
Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό. Όμως εξίσου δικαίωμά μου είναι και η αποχή. Και επίσης, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα 'δικαίωμα', όταν η μη άσκησή του επιβάλλει κυρώσεις, έστω και διοικητικές.
Άμα ακούσω ακόμα μερικούς να υποστηρίζουν ότι είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το νόμο (άσε την πολιτική συνείδηση, άλλη υπόθεση αυτή και σ' αυτό συμφωνώ) να πάω να ψηφίσω, ΔΕΝ θα πάω και ας δούμε μετά τι θα μου κάνουν...
Η παρουσία σου ως πολίτη κατ' αρχήν και ως πολίτη που θέλει να ασχολείται με τα κοινά , προϋποθέτει την άσκηση των πολιτικών σου δικαιωμάτων ( το οποίο δικαίωμα αποτελεί και υποχρέωσή σου προς την κοινωνία ). Θυμίζω ότι στα αρχαία χρόνια εάν απεμπολούσες τα πολιτικά σου δικαίωματα έχανες και την ιδιότητά σου ως πολίτης και ότι η λέξη idiot προκύπτει από την λέξη ιδιώτης που αναφέρεται σε αυτούς που δεν ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.
-
Idiot ειναι οποιος παει να ψηφισει τα πασης φυσεως κομματοσκυλα.
idiot ειναι οποιος ψηφιζει ακυρο που δια νομου καταληγει στο τσουβαλι του νικητη. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
εννοειτε οτι δεν παω ...αλλα υπαρχει περιπτωση να σου κανουν κατι??
Γιατί εννοείται;
Πολυ απλη απαντηση.... ενα ΣΚ εχω καθε βδομαδα να ξεκουραστω και να παιξω με τα παιδια μου, και δεν εχω καμια διαθεση να κλειστω σε ενα γραφειο απο το πρωι ως αργα το βραδυ.
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου. Μια φορά στη ζωή σου (αντε δυο) θα σου ζητηθεί να βάλεις το χεράκι σου στη διεξαγωγή μιας δημοκρατικής διαδικασίας...
Τεσπ, ελπίζω αν γίνει ποτέ πόλεμος να μην ξεκινήσει απόγευμα Παρασκευής...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Τα δικαιώματα ενός υπεύθυνου πολίτη προϋποθέτουν την άσκησή τους.
Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό. Όμως εξίσου δικαίωμά μου είναι και η αποχή. Και επίσης, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα 'δικαίωμα', όταν η μη άσκησή του επιβάλλει κυρώσεις, έστω και διοικητικές.
Άμα ακούσω ακόμα μερικούς να υποστηρίζουν ότι είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το νόμο (άσε την πολιτική συνείδηση, άλλη υπόθεση αυτή και σ' αυτό συμφωνώ) να πάω να ψηφίσω, ΔΕΝ θα πάω και ας δούμε μετά τι θα μου κάνουν...
Η παρουσία σου ως πολίτη κατ' αρχήν και ως πολίτη που θέλει να ασχολείται με τα κοινά , προϋποθέτει την άσκηση των πολιτικών σου δικαιωμάτων ( το οποίο δικαίωμα αποτελεί και υποχρέωσή σου προς την κοινωνία ). Θυμίζω ότι στα αρχαία χρόνια εάν απεμπολούσες τα πολιτικά σου δικαίωματα έχανες και την ιδιότητά σου ως πολίτης και ότι η λέξη idiot προκύπτει από την λέξη ιδιώτης που αναφέρεται σε αυτούς που δεν ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Ρε παιδιά, μη χάνουμε το νόημα της συζήτησης εδώ. Εγώ δεν επικροτώ την αποχή. Αλλά αναγνωρίζω το δικαίωμα να απέχει κάποιος. Και ρωτάω το εξής πολύ απλό:
Πώς σας φαίνεται, ως ελεύθεροι πολίτες, να σας ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να ασκήσετε το κατ εξοχήν δημοκρατικό σας δικαίωμα; Και πού είναι η Δημοκρατία τότε; Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, όχι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ! Και εδώ μιλάω για υποχρέωση που πηγάζει από το νόμο και όχι από τη συνείδηση. Το αν εγώ με τη συνείδησή μου αισθάνομαι ή όχι την υποχρεώση να συμμετάσχω στα κοινά είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα απ' το αν πρέπει να δεχτώ συνέπειες για την αποχή μου.
Τι δεν λέω καλά και δεν με καταλαβαίνετε;;;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
idiot ειναι οποιος ψηφιζει ακυρο που δια νομου καταληγει στο τσουβαλι του νικητη.Να 'σαι καλά που μας βρίζεις...
Να θυμάσαι μόνο οτι η Δημοκρατία σου δίνει ΚΑΙ αυτό το δικαίωμα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
idiot ειναι οποιος ψηφιζει ακυρο που δια νομου καταληγει στο τσουβαλι του νικητη.Να 'σαι καλά που μας βρίζεις...
Να θυμάσαι μόνο οτι η Δημοκρατία σου δίνει ΚΑΙ αυτό το δικαίωμαΔεν εχω κανενα προβλημα με την δημοκρατια, το προβλημα μου ειναι ο τροπος που την χειριζόμαστε και η αυτοθυσία με την οποια συντηρουμε την νοσηρότητα της.
-
Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω.
Για τα λευκά/άκυρα ο σάλος που έγινε με την εκλογή του Θείου του Ανηψιού ευτυχώς ξεκαθάρισε το όλο θέμα και πλέον δεν θα μετράνε υπέρ του νικητή.Τουλάχιστον αυτό έχω μάθει...Πάντως το όλο θέμα ήταν εκμετάλευση παραθύρου... -
Έχω να ψηφίσω πάνω από 10 χρόνια. Ψήφιζα Κρήτη και έσκεμένα δεν κατέβαινα. Φέτος είμαι εδω και μπορεί να ψηφίσω.
Γενικά για τις εκλογές, από την στιγμή που έριξες την ψήφο, έχει χαθεί και η έννοια της δημοκρατίας. Χρειάζομαι μία πιο άμεση δημοκρατία. Δικτυωμένοι είμαστε, να βγάζουν να νομοσχέδια στο ιντερνετ να τα ψηφίζουμε. Να βρεθεί και ένας τρόπος ασφάλειας και that's it.Στο λευκό αν βάλεις σταυρό, θεωρείται άκυρο?
-
Φυσικά και είναι άκυρο...
Άσχετο στις φοτητικές εκλογές ότι και να βάλεις ( σταυρό, κυκλάκι ) τουλάχιστον στην σχολή μου θεωρείται έγκυρο...γιατί τα καημένα είναι τόσο γκαγκά που μπορεί να τα μπερδέψουν και να χαθεί η ψήφος... -
Άμεση δημοκρατία είναι δυνατή μόνο με δημοψηφίσματα. Προβλέπονται στο Σύνταγμα αλλά για ευνόητους λόγους από το 1975 που αυτό ισχύει δεν έχει γίνει ΚΑΝΕΝΑ. Μεγάλη κουβέντα αυτή πάντως και ίσως χρειάζεται χωριστό θέμα.
Το λευκό με σημάδι πάνω είναι άκυρο.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά, μη χάνουμε το νόημα της συζήτησης εδώ. Εγώ δεν επικροτώ την αποχή. Αλλά αναγνωρίζω το δικαίωμα να απέχει κάποιος. Και ρωτάω το εξής πολύ απλό:
Πώς σας φαίνεται, ως ελεύθεροι πολίτες, να σας ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να ασκήσετε το κατ εξοχήν δημοκρατικό σας δικαίωμα; Και πού είναι η Δημοκρατία τότε; Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, όχι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ! Και εδώ μιλάω για υποχρέωση που πηγάζει από το νόμο και όχι από τη συνείδηση. Το αν εγώ με τη συνείδησή μου αισθάνομαι ή όχι την υποχρεώση να συμμετάσχω στα κοινά είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα απ' το αν πρέπει να δεχτώ συνέπειες για την αποχή μου.
Τι δεν λέω καλά και δεν με καταλαβαίνετε;;;
Δεν έχεις το δικαίωμα να απέχεις γιατί αφορά όχι μόνο εσένα ( η ψήφος σου ) αλλά όλη την κοινωνία που ζεις , φορολογείσαι , μεγαλώνεις τα παιδιά σου κτλ. Γι΄ αυτό επιβάλεται από το νόμο. Επιπλέον με την αποχή θα πρέπει να απέχεις και από τα κοινά αλλά και να πάψεις να απολαμβάνεις τα κοινά ( προνόμια κτλ ) που είναι αποτέλεσμα συμμετοχής όλων των - υπολοίπων - ανθρώπων στα κοινά. Νομίζω πως απαντώ στην ερώτησή σου όπως την κατάλαβα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άμεση δημοκρατία είναι δυνατή μόνο με δημοψηφίσματα. Προβλέπονται στο Σύνταγμα αλλά για ευνόητους λόγους από το 1975 που αυτό ισχύει δεν έχει γίνει ΚΑΝΕΝΑ. Μεγάλη κουβέντα αυτή πάντως και ίσως χρειάζεται χωριστό θέμα.Το λευκό με σημάδι πάνω είναι άκυρο.
Οντως τα δημοψηφισματα ειναι η δημοκρατικοτερη ενεργεια....αλλα προυποθετουν για την διασφαλιση της αντικειμενικοτητα τους μια απαραιτητη συνθηκη...την πληρη και σφαιρικη γνωση του αντικειμενου του δημοψηφισματος απο τους ψηφισαντες.
Αυτο πως εξασφαλιζεται με την προπαγανδα που υπαρχει απο ολους και ολα??
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν έχεις το δικαίωμα να απέχεις γιατί αφορά όχι μόνο εσένα ( η ψήφος σου ) αλλά όλη την κοινωνία που ζεις , φορολογείσαι , μεγαλώνεις τα παιδιά σου κτλ. Γι΄ αυτό επιβάλεται από το νόμο. Επιπλέον με την αποχή θα πρέπει να απέχεις και από τα κοινά αλλά και να πάψεις να απολαμβάνεις τα κοινά ( προνόμια κτλ ) που είναι αποτέλεσμα συμμετοχής όλων των - υπολοίπων - ανθρώπων στα κοινά. Νομίζω πως απαντώ στην ερώτησή σου όπως την κατάλαβα.Ναι, αυτό είναι απάντηση. Αλλά διαφωνώ. Φορολογούμαι και έτσι κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου στερήσει τα 'προνόμια' που αναφέρεις. Το να απέχω, μπορεί να είναι συνειδητή επιλογή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μπορεί βέβαια να είναι και απόδειξη ανοησίας. Το λευκό δεν είναι λύση, γιατί υπολογίζεται υπέρ της πλειοψηφίας και εγώ δεν θέλω να στηριξω κανέναν (ΑΝ δεν θέλω, όταν δεν θέλω). Η αποχή όμως, αν ήταν μαζική, θα ήταν ένα ηχηρό και ισχυρό χτύπημα προς κάθε κυβέρνηση που νομίζει ότι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των 'προβάτων' (δεν εννοώ εμάς, εννοώ τους μη σκεπτόμενους ψηφοφόρους που απλά πάνε να ψηφίσουν το κόμμα που έχουν συνηθίσει, για τους γνωστούς λόγους-μη λέω πολλά).
Βέβαια, όλα αυτά είναι ουτοπικά, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, μέχρι και στη Γαλλία που η αποχή είχε φτάσει τα τρελλά επίπεδα στις πρόσφατες εκλογές, δεν είδα να διαφοροποιείται κάτι, λίγο ίδρωσαν, αλλά μετά που βγήκαν, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
-
Κατάλαβα τι εννοείς. Πιστεύω βέβαια ότι η αποχή είναι η πιο βολική λύση για όλους μας που έχουμε ψιλοβαρεθεί και ψιλοβολευτεί κτλ. Θεωρώ την μαζική αντίδραση και την μαζική , δυναμική ενασχόληση με τα κοινά ( και ότι αυτή η ενασχόληση προβλέπει , δηλαδή σκέψη πριν την ψήφο κτλ ) ό,τι καλλίτερο για την αποτελμάτωση και του πολιτικού χώρου αλλά και των αποτελεσμάτων που βιώνουμε από την Επανάσταση του '21 και εντεύθεν.
Αλλά μάλλον είναι ουτοπικό αυτό που λέω.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Άμεση δημοκρατία είναι δυνατή μόνο με δημοψηφίσματα. Προβλέπονται στο Σύνταγμα αλλά για ευνόητους λόγους από το 1975 που αυτό ισχύει δεν έχει γίνει ΚΑΝΕΝΑ. Μεγάλη κουβέντα αυτή πάντως και ίσως χρειάζεται χωριστό θέμα.
Το λευκό με σημάδι πάνω είναι άκυρο.
Οντως τα δημοψηφισματα ειναι η δημοκρατικοτερη ενεργεια....αλλα προυποθετουν για την διασφαλιση της αντικειμενικοτητα τους μια απαραιτητη συνθηκη...την πληρη και σφαιρικη γνωση του αντικειμενου του δημοψηφισματος απο τους ψηφισαντες.
Αυτο πως εξασφαλιζεται με την προπαγανδα που υπαρχει απο ολους και ολα??
Ειναι τωρα που κανεις δεν ξερει τιποτα και ψηφίζει οποιον εμφανιζεται πιο συχνα στα τηλεοπτικα παραθυρα,δουλευουν ολα ρολοι!
-
Πράγματι, η αποχή μάλλον δεν είναι λύση.
Αλλά η ψήφος στα μικρά κόμματα, είναι!
Όλο και κάποιος θα λέει κάτι σωστό. Ας ψάξει ο καθένας μας να βρεί τι τον εκφράζει από τις προτάσεις των μικρών και ας ψηφίσει αυτούς.Τουλάχιστον στις δημοτικές!
Βασικά κριτήρια για μένα θα ήταν:
- Που μένει ο υποψήφιος; Μένει στον ίδιο Δήμο; Έχει μεγαλώσει σε αυτόν;
- Τι σπουδές έχει; Αν είναι ας πούμε ηθοποιός, δεν μου κάνει για δήμαρχος της Αθήνας. Θέλω πολεοδόμο, θέλω μηχανικό, θέλω συγκοινωνιολόγο, θέλω τέλος πάντων κάποιον που να έχει μία ιδέα για τα πραγματικά προβλήματα της έρμης πόλης που ζούμε.
- Τι λέει ότι θα κάνει; Στο παρελθόν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του; Εργάζεται ή είναι ανεπάγγελτος και πολιτικός εξ επαγγέλματος; Έχει ή θα έχει 'κακές' επιροές από τα πολιτικά κόμματα;
- Να δεσμευθεί ότι δεν θα βάλει νέους φόρους; Αρκετά πληρώνουμε νομίζω για άχρηστες υπηρεσίες όπως Δημοτική αστυνομία (που ΜΟΝΟ κόβουν πρόστιμα - όταν τους χρειάζεσαι για κάτι άλλο δηλώνουν αναρμόδιοι)
...και θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα σε αυτό το σκεπτικό.
Αν κανείς δεν πληροί τις προυποθέσεις μου λυπάμαι, αλλά τότε είτε λευκό, είτε άκυρο, είτε τον πιο αστείο συνδυασμό (κυνηγοί ας πούμε - χωρίς παρεξήγηση για τους κυνηγούς!!!). Και αυτό το τελευταίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια και την έλλειψη επαφής τους (των πολιτικάντηδων) με την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Πράγματι, η αποχή μάλλον δεν είναι λύση.
Αλλά η ψήφος στα μικρά κόμματα, είναι!
Όλο και κάποιος θα λέει κάτι σωστό. Ας ψάξει ο καθένας μας να βρεί τι τον εκφράζει από τις προτάσεις των μικρών και ας ψηφίσει αυτούς.Τουλάχιστον στις δημοτικές!
Βασικά κριτήρια για μένα θα ήταν:
- Που μένει ο υποψήφιος; Μένει στον ίδιο Δήμο; Έχει μεγαλώσει σε αυτόν;
- Τι σπουδές έχει; Αν είναι ας πούμε ηθοποιός, δεν μου κάνει για δήμαρχος της Αθήνας. Θέλω πολεοδόμο, θέλω μηχανικό, θέλω συγκοινωνιολόγο, θέλω τέλος πάντων κάποιον που να έχει μία ιδέα για τα πραγματικά προβλήματα της έρμης πόλης που ζούμε.
- Τι λέει ότι θα κάνει; Στο παρελθόν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του; Εργάζεται ή είναι ανεπάγγελτος και πολιτικός εξ επαγγέλματος; Έχει ή θα έχει 'κακές' επιροές από τα πολιτικά κόμματα;
- Να δεσμευθεί ότι δεν θα βάλει νέους φόρους; Αρκετά πληρώνουμε νομίζω για άχρηστες υπηρεσίες όπως Δημοτική αστυνομία (που ΜΟΝΟ κόβουν πρόστιμα - όταν τους χρειάζεσαι για κάτι άλλο δηλώνουν αναρμόδιοι)
...και θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα σε αυτό το σκεπτικό.
Αν κανείς δεν πληροί τις προυποθέσεις μου λυπάμαι, αλλά τότε είτε λευκό, είτε άκυρο, είτε τον πιο αστείο συνδυασμό (κυνηγοί ας πούμε - χωρίς παρεξήγηση για τους κυνηγούς!!!). Και αυτό το τελευταίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια και την έλλειψη επαφής τους (των πολιτικάντηδων) με την πραγματικότητα.
Χμμμ, λέτε να κατέβω για Δήμαρχος;;;
-
Απορία των ημερών:
Ρε γαμώτο μου, πώς διάολο οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν αυτόν τον κρετίνο για νομάρχη!!!????
Μιλάμε για ζώον γιγαντιαίων διαστάσεων. Και μη μου πουν ότι φροντίζει για το νομό!Τώρα θα μου πείτε εμείς πώς βγάζουμε τη Φώφη; Τουλάχιστον αυτή είναι απλώς 'κουλή'...
Δημοτικές εκλογές