-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Αν καποιος μου πει οτι σχεδιαστικα προτιμα ενα 350Ζ απο μια φτηνοτερη Ζ4 θα προσπαθησω να τον κατανοησω. Αλλα σοβαρα μιλαμε οτι υπαρχει κοσμος που θα καταλαβει και θα χρησιμοποιησει την διαφορα μεταξυ 265 και 280 ιππων?H διαφορά δεν είναι μόνο στην ιπποδύναμη. Το μπλοκέ δε το υπολογίζει κανείς; Τον ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Αν καποιος μου πει οτι σχεδιαστικα προτιμα ενα 350Ζ απο μια φτηνοτερη Ζ4 θα προσπαθησω να τον κατανοησω. Αλλα σοβαρα μιλαμε οτι υπαρχει κοσμος που θα καταλαβει και θα χρησιμοποιησει την διαφορα μεταξυ 265 και 280 ιππων?
H διαφορά δεν είναι μόνο στην ιπποδύναμη. Το μπλοκέ δε το υπολογίζει κανείς; Τον ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης;
Επί της ουσίας - δηλαδή εγώ ο τεχνικά άσχετος που θα οδηγήσω το Ζ και την BMW - τι διαφορά θα καταλάβω από τον ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης?
-
Ο άξονας μετάδοσης απο ανθρακονήματα υπάρχει κυρίως για λόγους παθητικής ασφάλειας.
-
Ρε παιδια να ρωτησω κατι?
Αφου εχετε ξεπερασει το θεμα των χρηματων γιατι καθεστε και παιδευεστε?
Παρτε πρωτα το 350Ζ και αν δε σας καλυψουν τα πλαστικα του ταμπλω παιρνεται μετα την Ζ4Μ
Η παρτε τα και τα 2 μαζι για να ναι αντικειμενικη η συγκριση
Τελος μια που θα στε στην αντιπροσωπεια παρτε ενα απο τα 2(οποιοδηποτε) και σε μενα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο άξονας μετάδοσης απο ανθρακονήματα υπάρχει κυρίως για λόγους παθητικής ασφάλειας.Και μειωμένων απωλειών.
Εμένα με καλύπτει περισσότερο η χρήση του ανθρακονήματος σε αυτό το τομέα παρά σε φιλτροκούτια, μέρος των αεροτομών ή εμπρός σπόϊλερ.
Επι της ουσίας ,που λες και εσύ Kid, δε σου λέω πως θα επιλέξεις αυτοκίνητο με βάση το υλικό κατασκευής του άξονα μετάδοσης αλλά κρίνοντας σφαιρικά υπολογίζεις (εγώ το κάνω πάντως) τα πάντα. -
τιτανιο στις αναρτησεις δε σε καλυπτει ρε μεγαλε?
-
Παύλο τι εννοείς μειωμένες απώλειες?
Απλώς μειωμένο βάρος είναι το όποιο κέρδος πέραν της παθητικής ασφάλειας.
Η στροφορμή του άξονα είναι αμελητέα κατα τη γνώμη μου, πιο αποτελεσματικός θα ήταν ένας ελαφρύτερος σφόνδυλος αν εννοείς πως ο carbon άξονας βοηθά την πιο άμεση απόκριση.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Επι της ουσίας ,που λες και εσύ Kid, δε σου λέω πως θα επιλέξεις αυτοκίνητο με βάση το υλικό κατασκευής του άξονα μετάδοσης αλλά κρίνοντας σφαιρικά υπολογίζεις (εγώ το κάνω πάντως) τα πάντα.Δίκιο έχεις, απλά δεν μπορώ να υπολογίσω έναν παράγοντα όταν δεν ξέρω τι κάνει..
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η στροφορμή του άξονα είναι αμελητέα κατα τη γνώμη μου, πιο αποτελεσματικός θα ήταν ένας ελαφρύτερος σφόνδυλος αν εννοείς πως ο carbon άξονας βοηθά την πιο άμεση απόκριση.Nαι,αυτό εννοώ. Σημαντική δεν είναι σίγουρα,συμφωνώ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο άξονας μετάδοσης απο ανθρακονήματα υπάρχει κυρίως για λόγους παθητικής ασφάλειας.IKE είναι σίγουρο αυτό?? Πόσο ρόλο μπορεί να παίζει ο άξονας μετάδοσης στην ασφάλεια του πληρώματος? Και γιατί να βάλουν ένα ψαθυρό υλικό όπως είναι το ανθρακόνημα και όχι κάτι πιο εύκαμπτο??
Σίγουρα τα κέρδη λόγω του μειωμένου βάρους του άξονα είναι ελάχιστα και σχεδόν κανένας οδηγός δεν θα μπορούσε να καταλάβει την διαφορά. Έχω την εντύπωση ότι τέτοιες επιλογές είναι και κόλπα του marketing κυρίως προς εντυπωσιασμό.
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πόσο διαφορά θα είχε στο χρόνο γύρου στο nurburgring μία M3 csl με ανθρακονημάτινη οροφή και μία Μ3 csl με κανονική οροφή... -
Ξεχνάτε όμως το μεγαλύτερο ατού ενός Ζ. Οτι δηλαδή είναι το ultimate Q car, δηλαδή έχει το punch χωρίς να το κραυγάζει - λόγω μάρκας και σπανιότητος.
Κάνεις προσπέραση με Boxster-Cayman S; Ξέρεις ότι το 'θύμα' θα πεί 'σιγά τα ωά, με πέρασε Πόρσε'. Σου την πέφτει Καγιέν στην Εθνική, νομίζοντας οτι το Ντάτσουν (σιγά μην ξέρει τι εστί 'Ζ' και τι ιστορία έχει) θα πεταχτεί στο χωράφι όπου ανήκει; Πατάς μια γκαζιά και τον κάνεις ρεζίλι. Ολα αυτά θεωρητικά βέβαια.
Αν ήθελα να δώσω τα $$$, θα έπαιρνα την Boxster αλλά δεν ξέρω αν θα άντεχα την στερεότυπη εικόνα του φλούφλη-παιδί του μπαμπά-μπουζουκλή-κτλ., που δυστυχώς ακολουθεί τέτοια αμάξια εν Ελλάδι.
-
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Ο άξονας μετάδοσης απο ανθρακονήματα υπάρχει κυρίως για λόγους παθητικής ασφάλειας.
IKE είναι σίγουρο αυτό?? Πόσο ρόλο μπορεί να παίζει ο άξονας μετάδοσης στην ασφάλεια του πληρώματος? Και γιατί να βάλουν ένα ψαθυρό υλικό όπως είναι το ανθρακόνημα και όχι κάτι πιο εύκαμπτο??
Σίγουρα τα κέρδη λόγω του μειωμένου βάρους του άξονα είναι ελάχιστα και σχεδόν κανένας οδηγός δεν θα μπορούσε να καταλάβει την διαφορά. Έχω την εντύπωση ότι τέτοιες επιλογές είναι και κόλπα του marketing κυρίως προς εντυπωσιασμό.
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πόσο διαφορά θα είχε στο χρόνο γύρου στο nurburgring μία M3 csl με ανθρακονημάτινη οροφή και μία Μ3 csl με κανονική οροφή...Είναι σίγουρο και το έχει πει και μηχανικός της Nissan στο Best Motoring. Τα σύνθετα υλικά ακριβώς επειδή είναι ψαθηρά (τα συγκεκριμένα τουλάχιστον) με την απόσχιση των ινών απορροφούν μεγάλα ποσά ενέργειας. Έτσι ο άξονας συμπεριφέρεται σαν crash box και απορροφά την ενέργεια όταν τον σπρώχνει ο μετατωπιζόμενος προς τα πίσω κινητήρας.
Η οροφή της CSL/M6 μπορεί να είναι αμελητέα σαν ποσότητα του βάρους που εξοικονομεί αλλά το βάρος αυτό βρίσκεται στο ψηλότερο δυνατόν σημείο. Μπορεί να είναι μικρή η διαφορά που προσφέρει αλλά δεν είναι εντελώς ασήμαντη.
-
το Ζ χωρίς δεύτερες κουβέντες..θα τοπερνε και ο Ζορρό..
-
Μη σου πω πως θα το έπαιρνε και ο Ζούπερμαν. Και οι δύο όμως μπορεί να έπαιρναν και Ζ4
-
Z4 εχουν oi Zantastic **4 **
Porsche Cayman 2.7 vs Nissan 350z