-
Οι εβραιοι δεν θελουν να γινουν ολοι εβραιοι,οπως πχ ο μουσουλμανος θελει να γινουν ολοι οι κατοικοι της γης μουσουλμανοι.
Οι εβραιοι το μονο που θελουν ειναι την εξοντωση καθε αλλης φυλης!
Ισως κρατησουν τους αμερικανους λιγο παραπανω για δουλους -
Ο χρήστης ginosgsm έγραψε:
θα έλεγα ότι μου έχετε φέρει έναν άνθρωπο από όλη την Ιστορία ως παράδειγμα. Και βάλατε ταμπέλες σε όλους τους Εβραίους με βάση τον συγκεκριμένο άνθρωπο.http://www.elia.org.gr/pages.fds?pagecode=16.29&langid=1
Αλατίνη, Κάρολος
Έμπορος- Φιλάνθρωπος. Έκανε δωρεά 25 χρυσά ναπολεόνια για την ανέγερση ελληνικού σχολείου. Παρασημοφορήθηκε από την Κυβέρνηση με το παράσημο του Σταυρού του Σωτήρος στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για τα φιλελληνικά του αισθήματα.Αρδίτης, Αλβέρτος
Χαρτέμπορος. Σοσιαλιστής ηγέτης από τους ιδρυτές του εκεί Εργατικού Κινήματος και εκδότης του εργατικού περιοδικού ' Αβάντι '. Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κατά τον Ναζιστικό διωγμό εκτοπίστηκε με τη γυναίκα του και τα παιδιά του σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Όλοι εκτελέστηκαν.Βελλέλης, Λάζαρος
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στην Κέρκυρα, φοίτησε σε πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της φιλολογίας. Ασχολήθηκε με ελληνικά και εβραϊκά θέματα και συνέγραψε πολλά έργα, τα κυριότερα των οποίων είναι : μία κριτική εργασία πάνω σε μία μετάφραση της Πεντατεύχου από ένα ανώνυμο, το 1547 ( στα γαλλικά), μία βραβευθείσα και εκδοθείσα μελέτη με θέμα ' Ο Καποδίστριας ως θεμελιωτής της δημοτικής εκπαιδεύσεως εν Ελλάδι ' ( Αθήνα 1908), μία μελέτη στην οποία αποδεικνύει την πλαστότητα των περίφημων παπύρων του Ασσουάν και της Ελεφαντίνης ( Λονδίνο 1909 ). Έκανε σημαντικές μεταφράσεις έργων και έγραψε πολλές μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.Δε, Μόρδο, Λάζαρος, του Σάββατο
Ιατροφιλόσοφος. Σπούδασε ιατρική στην Πάδοβα. Διετέλεσε μέχρι το 1814 μέλος της Ιονίου Ακαδημίας. Συγγραφεύς πολλών σημαντικών ιατρικών διατριβών. Δίδαξε μαιευτική στην πρώτη δημόσια ανωτέρα Σχολή της Επτανησιακής Πολιτείας (1805-1814). Το 1814 διορίστηκε αρχίατρος Κερκύρας και υπό την ιδιότητά του αυτή εισήγαγε τον δαμαλισμό στην Κέρκυρα. Κατέλειπε σημαντικές εργασίες στα ιταλικά όπως : ' Nozioni miscellanee intorno a Corcira,1809' αφιερωμένο στον φίλο του Εμμανουήλ Θεοτόκη. ' Alla virtu, sul amore della patria ' (1811) ' Memoria storica intorno alla musica degli antichi ' (1814) κ.α.Ερρέρα, Αλβέρτος
Ο Αλβέρτος Ερρέρα, λοχαγός του Ελληνικού στρατού, εκτοπίσθηκε στο Μπίρκεναου όπου τέθηκε επικεφαλής μιας ανταρσίας μέσα στο κρεματόριο αυτού του στρατοπέδου συγκεντρώσεως. Η ομάδα που απαρτίζονταν από 300 έλληνοεβραίους κρατούμενους, κατόρθωσε να αφοπλίσει τους φρουρούς. Τελικά μετά από ένα άνισο αγώνα ανατίναξαν το κτίριο που έθαψε τους περισσότερους κάτω από τα ερείπια. Όσοι γλίτωσαν εκτελέσθηκαν από τους Ναζί.Κοέν, Αλβέρτος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Γαλλία και στην Ελβετία. Ιδρυτής της επιθεώρησης ' Revue Juive '. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Κοέν βρέθηκε στο Λονδίνο νομικός σύμβουλος της διακυβερνητικής επιτροπής για τους πρόσφυγες. Μετά το τέλος του πολέμου συμμετείχε στην σύνταξη της Διεθνούς Συνθήκης για την Προστασία των Προσφύγων. Το 1946 άρχισε να εργάζεται σαν διπλωμάτης του Ο.Η.Ε. Γνωστός και για το συγγραφικό του έργο, έγραψε μεταξύ 'άλλων τον ' Σολάλ' (1930) που αναφέρεται στην ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας από την Κεφαλονιά. Το 1968, το έργο του ' Οι ωραίες του κυρίου ' πήρε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Τα έργα του κυκλοφορούν σε ελληνική μετάφραση.Κουριέλ, Αλβέρτος
Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η ' Ισραηλιτική Επιθεώρησις '(5-7-12915) με την ευκαιρία εισόδου πέντε ισραηλιτών στη Βουλή, υπενθυμίζει ότι σε μία ακρόαση που είχε δώσει το 1878 ο Βασιλιάς Γεώργιος, στον Αρχιραββίνο Κερκύρας Ιωσήφ Εμ. Λεβή, είχε πει ότι ' μία από τις ωραιότερες μέρες της βασιλείας του, θα ήταν εκείνη κατά την οποία θα έβλεπε ένα Ισραηλίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο '.Κωνσταντίνης, Αβραάμ
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο αλλά έζησε στην Αθήνα όπου χρημάτισε Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Παρασημοφορήθηκε το 1914 με το Χρυσό Σταυρό σαν επιβράβευση πατριωτισμού αλλά και συμβολής του στη βιομηχανική ανάπτυξη. Ο Κωνσταντίνης υπήρξε ενεργό μέλος του Ελληνικού Μυστικού Μακεδονικού Κομιτάτου. Ίδρυσε κοντά στον καταρράκτη του Γοργοποτάμου ηλεκτροκίνητο εργοστάσιο για την παραγωγή ασετυλίνης και χημικών λιπασμάτων.Λεβή, Δαβίδ
Φιλάνθρωπος εκ των εγκρίτων μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και πρόεδρος αυτής επί πολλά χρόνια. Η Τουρκική Κυβέρνηση τον τίμησε με το Παράσημο Μετζιντιέ Β' Τάξεως και η Ελληνική Κυβέρνηση με τον Αργυρό Σταυρό Σωτήρος για τις υπηρεσίες του υπέρ των Ελλήνων αιχμαλώτων του Κινήματος του 1878. Απεβίωσε το 1913.Λεβή, Μίνως, ή, Μεναχέμ
Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κατά την διάρκεια της Κατοχής και συγκεκριμένα στις 22.4.41, συνόδευσε μαζί με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της Τράπεζας, τον χρυσό του θησαυροφυλακίου της Ελλάδος στο εξωτερικό στην έδρα της Ελεύθερης Ελληνικής Κυβέρνησης. Παράσημο της Λεγεώνος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Παράσημο του Σωτήρος από την Ελληνική Κυβέρνηση.Μπεν, Ελίγια, Σεμαριά, του Ιακώβ
Γνωστός ως 'Κρητικός'(Ικριτί). Φιλόσοφος και βιβλικός σχολιαστής. Γεννημένος πιθανώς στη Ρώμη αλλά έγινε γνωστός ως Κρητικός γιατί όταν ήταν ακόμα παιδί η οικογένειά του μετανάστευσε και εγκαταστάθηκε στην Κρήτη όπου ο πατέρας του είχε διορισθεί ραββίνος. Ήξερε ελληνικά, ιταλικά και λατινικά και υπήρξε ο πρώτος εβραίος του Μεσαίωνα που μετέφρασε ελληνική Φιλολογία από το πρωτότυπο και όχι από τις Αραβικές η εβραϊκές μεταφράσεις όπως γινόταν πριν. Σπούδασε Ταλμούδ και φιλοσοφία. Προσκαλεσμένος στην αυλή του Βασιλιά της Νεάπολης Ροβέρτου, αφοσιώθηκε σε βιβλικές μελέτες και έγραψε βιβλικά σχόλια. Ο ερμηνευτικός του τρόπος ικανοποίησε ακόμα και τους Καραίτες Εβραίους και με την ελπίδα να τους συμφιλιώσει με τους Ραββανίτες, πήγε στην Ισπανία . Εκεί ορισμένες κατηγορίες διατυπώθηκαν εναντίον του φθάνοντας και μέχρι της μομφής ότι θεωρούσε τον εαυτό του ως Μεσσία. Πέθανε στη φυλακή. Έγραψε βιβλία Λογικής και Γραμματικής, βιβλικά σχόλια και ποιήματα λειτουργικά και λαϊκά.Μπεναρόγια, Αβραάμ
Ο Μπεναρόγια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1908 όπου ίδρυσε μαζί με άλλους εβραίους της Θεσσαλονίκης, την Φεντερασιόν Σοσιαλίστα Λαβοραδέρα. Η Φεντερασιόν υπήρξε επί πολλά χρόνια η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση της Ελλάδας και στη συνέχεια βασικός πυρήνας για την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Στο πρόσωπο του Μπεναρόγια το ελληνικό εργατικό και σοσιαλιστικό κίνημα γνώρισε τον πρώτο θεωρητικό του αλλά και τον πιο φανατικό μαχητή του. Αν και ιδρυτής του ΚΚΕ, ο Μπεναρόγια διεγράφη από το κόμμα το 1925 σαν 'πράκτορας ταξικού εχθρού'. Στον πόλεμο της Αλβανίας σκοτώθηκε ο γιος του Λάζαρος και αργότερα εκτελέσθηκε η γυναίκα του από τους Γερμανούς. Το 1945 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Σβώλο το σοσιαλιστικό κόμμα ΣΚΕΛΔ του οποίου υπήρξε συναρχηγός. Πέθανε στο Ισραήλ σε ηλικία 97 ετών.Πέσαχ, Μωϋσής, του Συμεών
Το 1892 ανέλαβε ως θρησκευτικός ηγέτης της κοινότητας Βόλου μέχρι τον θάνατό του. Το 1939 του απονέμεται από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ο χρυσούς σταυρός του Φοίνικος.Μετά την κατάρρευση του μετώπου το 1940, διέσωσε και φυγάδευσε στο εξωτερικό συμμάχους στρατιωτικούς, όταν δε άρχισε ο διωγμός των Ισραηλιτών από τους Γερμανούς, διέσωσε με προειδοποίησή του, πολλά μέλη του ποιμνίου του. Ελαβε το 1945 τιμητικό δίπλωμα του αρχηγείου της Μέσης Ανατολής και τον Σταυρό του Γεωργίου Α΄που του απένειμε το 1952 ο Βασιλιάς Παύλος.Σακκής, Δαβίδ, του Ηλία
Γιατρός. Πήρε μέρος ως στρατιωτικός γιατρός κατά την δράση των Ελλήνων παρτιζάνων της Μακεδονίας και κατατάχθηκε αργότερα ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στην Ιατρική Υπηρεσία. Πέθανε στην Θεσσαλονίκη με το βαθμό του Επιάτρου.Σίδες, Ιακώβ
Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων, παρασημοφορηθείς για τις υπηρεσίες του στο Μακεδονικό Κοσμιτάτο. Ο διορισμός του είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς του τοπικού τύπου.Φριζής, Μαρδοχαίος
Σπούδασε νομικά. Ως τελειόφοιτος κατατάχθηκε εθελοντής λοχίας. Το 1916 βγήκε από την Σχολή Ουλαμών έφεδρος ανθυπολοχαγός. Το 1923 προήχθη σε λοχαγό. Συνταγματάρχης στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο, ο Μαρδοχαίος Φριζής έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος στο Καλπάκι, στις 5 Δεκεμβρίου,1940.Χαϊμης, Μωυσής
Λόγιος και δημοσιογράφος, ο Μωϋσής Χαΐμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ασχολήθηκε από νωρίς με την δημοσιογραφία. Δημοσίευσε τον ' Ισραηλιτικό Χρονογράφο ' στην Κέρκυρα ( 1899-1901) και την ' Ισραηλιτική Επιθεώρηση' στην Αθήνα (1912-1916). Πρόκειται για τα Με πρωτοβουλία του, ιδρύθηκαν τα πρώτα εβραϊκά περιοδικά της Ελλάδας που εκδόθηκαν στα ελληνικά. Υπεράσπισε τα δίκαια και τις πολιτικές απόψεις της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές των πολέμων, σαν ανταποκριτής του 'Σέκολο' (Μιλάνο), ' Ωρα ' (Παλέρμο), ' Πίκκολο' (Τεργέστη ), ' Μπούρς Αιζυπσιέν ' ( Αίγυπτος) και υπήρξε μόνιμα επί 25ετία, ανταποκριτής της ' Τριμπούνα ' της Ρώμης. Εξ άλλου συνεργάσθηκε και με ελληνικά περιοδικά όπως την ' νεοελληνική Επιθεώρηση' και τον 'Νουμά'. Στο τελευταίο αυτό περιοδικό δημοσίευσε τις απόψεις του σχετικά με την διαμάχη για την επικράτηση της δημοτικής. Ανέλαβε σημαντικές αποστολές πολιτικής φύσεως για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κερκύρας, ίδρυσε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ταμεία.Χόρν, Παντελής
Από πατέρα Γερμανοεβραίο και μητέρα το γένος Κουντουριώτη. Σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έγινε αξιωματικός και έφθασε στον βαθμό του υποναυάρχου. Όμως μέσα του είχε φλέβα συγγραφική και αφιερώθηκε στο θέατρο. Έγραψε πολλά θεατρικά έργα δράματα και κωμωδίες. Το κοινό τον αγαπούσε και παρακολουθούσε τα έργα του με θερμό ενδιαφέρον. Έγραψε και ποιήματα ορισμένα των οποίων είχαν εβραϊκό θέμα. Πατέρας του δημοφιλούς και αξέχαστου ηθοποιού Δημήτρη Χόρν, ο Παντελής Χόρν πέθανε στην Αθήνα στην διάρκεια της Κατοχής, το 1941.Φτάνουν αυτοί για 'ταμπέλλες' ?
Και στο κάτω-κάτω, δεν είναι το ίδιο να βάζεις ταμπέλλες 'θετικά' και το ίδιο 'αρνητικά'.
Και, στο κάτω-κάτω, γιατί να μην ψωνίσω από την Εβραία φαρμακοποιό αν προσφέρει καλές υπηρεσίες ? Μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραία ? Τι είναι αυτό, αν όχι 'ταμπέλα' ?
Τέλος από μένα.
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
28/7 14:05 ΣΥΡΙΑΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥπαιζουν με την φωτια κ
ετοιμαζουν των 3ο ΠΠ
Νομιζω αυτο ειναι πιο ontopic
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ακριβώς κύριοι.Και εάν ήθελα πραγματικά να αντιπαρατεθώ με τη μάζα που μου επιτέθηκε , θα έλεγα ότι μου έχετε φέρει έναν άνθρωπο από όλη την Ιστορία ως παράδειγμα. Και βάλατε ταμπέλες σε όλους τους Εβραίους με βάση τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αντίστοιχα θα μπορούσα να μιλήσω για τον Μ. Κωνσταντίνο. αλλά δεν θα το κάνω.
Και παρακαλώ να χαμηλώσετε τους τόνους. το ξέρω. Είμαι νεότερος από εσάς. Δεν έχω όμως λιγότερα δικαιώματα , έτσι δεν είναι ;
Αφού είσαι όπως λες νεότερος, καλό είναι να ξέρεις ότι η σημειολογία των λέξεων κυρίως στο γραπτό λόγο έχει ξεχωριστή σημασία. Δες που και πάλι αναφέρεσαι σε 'μάζα', όταν μιλάς για συγκεκριμένους συνομιλητές σου.
Τέλος πάντων, κλείνω αναφέροντας απλώς ότι θλίβομαι όταν διαβάζω από νέους ανθρώπους τέτοιου είδους μηνύματα συλλογικού μίσους.Υ.Γ. Τους τόνους τους ανέβασα προσωπικά, κυρίως για την έκφραση 'σαπούνια' του AFONOS, ο οποίος δυστυχώς έχει αποδείξει επανειλημένως ότι καλό θα ήταν πριν αρχίσει την πληκτρολόγηση να παραμένει για λίγο αυτό που χρησιμοποιεί ως νικ (=άφωνος), μπας και αρχίσει να σκέφτεται.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ακριβώς κύριοι.
Και εάν ήθελα πραγματικά να αντιπαρατεθώ με τη μάζα που μου επιτέθηκε , θα έλεγα ότι μου έχετε φέρει έναν άνθρωπο από όλη την Ιστορία ως παράδειγμα. Και βάλατε ταμπέλες σε όλους τους Εβραίους με βάση τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αντίστοιχα θα μπορούσα να μιλήσω για τον Μ. Κωνσταντίνο. αλλά δεν θα το κάνω.
Και παρακαλώ να χαμηλώσετε τους τόνους. το ξέρω. Είμαι νεότερος από εσάς. Δεν έχω όμως λιγότερα δικαιώματα , έτσι δεν είναι ;
Αφού είσαι όπως λες νεότερος, καλό είναι να ξέρεις ότι η σημειολογία των λέξεων κυρίως στο γραπτό λόγο έχει ξεχωριστή σημασία. Δες που και πάλι αναφέρεσαι σε 'μάζα', όταν μιλάς για συγκεκριμένους συνομιλητές σου.
Τέλος πάντων, κλείνω αναφέροντας απλώς ότι θλίβομαι όταν διαβάζω από νέους ανθρώπους τέτοιου είδους μηνύματα συλλογικού μίσους.Υ.Γ. Τους τόνους τους ανέβασα προσωπικά, κυρίως για την έκφραση 'σαπούνια' του AFONOS, ο οποίος δυστυχώς έχει αποδείξει επανειλημένως ότι καλό θα ήταν πριν αρχίσει την πληκτρολόγηση να παραμένει για λίγο αυτό που χρησιμοποιεί ως νικ (=άφωνος), μπας και αρχίσει να σκέφτεται.
Ειναι απλουστατα ο ρατσισμος που κυβεται πισω απο πολλους εδω μεσα.
Ειναι πρωτοι να υπερασπιστουν τους Παλαιστινιους και τους Ιρακινους αλλα επισης πρωτοι να κανουν σαπουνι τους Εβραιους και τον καθε 'Εβραιο' που τολμα να μην συμφωνει με την 'αλαθητη' γνωμη τους.
Δημοκρατες που σε 5 λεπτα γινονται χειροτεροι απο τον πατερουλη Σταλιν και στελνουν στα γκουλαγκ οποιον τολμα να διαφωνει.Ελεγα να θυμωσω αλλα ειναι απλουστατα λυπηρο.
Νικος
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ακριβώς κύριοι.
Και εάν ήθελα πραγματικά να αντιπαρατεθώ με τη μάζα που μου επιτέθηκε , θα έλεγα ότι μου έχετε φέρει έναν άνθρωπο από όλη την Ιστορία ως παράδειγμα. Και βάλατε ταμπέλες σε όλους τους Εβραίους με βάση τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αντίστοιχα θα μπορούσα να μιλήσω για τον Μ. Κωνσταντίνο. αλλά δεν θα το κάνω.
Εννοούσα νεώτερος με βάση την εγγραφή μου στο forum. Όχι την ηλικία. Και οι λέξεις που χρησιμοποίησα είναι επιλεγμένες διότι η επίθεση , γιατί περί τέτοιας επρόκειτο , έγινε μαζικά.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που αναφέρει ο φίλος nass . . . Υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε σύνολο κοινωνίας και κυρίως υποσύνολο θρυσκευτικής εθνότητας , που ενεργούν διαφορετικά από τα υπόλοιπα μέλη αυτής. Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που βελτίωσαν το κοινονικό τους προφίλ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
28/7 14:05 ΣΥΡΙΑΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
παιζουν με την φωτια κ
ετοιμαζουν των 3ο ΠΠ
Οntopic ή όχι, για ράδιο-αρβίλα πρόκειται.
Έπρεπε να γράψει 'ετοιμάζουν τον 4ο ΠΠ'.
3ος ΠΠ είναι αυτός που έχουμε τώρα (σύμφωνα με το Gavriil1 News Network).Τόση παραπληροφόρηση πια;
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ακριβώς κύριοι.
Ειναι απλουστατα ο ρατσισμος που κυβεται πισω απο πολλους εδω μεσα.
Ειναι πρωτοι να υπερασπιστουν τους Παλαιστινιους και τους Ιρακινους αλλα επισης πρωτοι να κανουν σαπουνι τους Εβραιους και τον καθε 'Εβραιο' που τολμα να μην συμφωνει με την 'αλαθητη' γνωμη τους.
Δημοκρατες που σε 5 λεπτα γινονται χειροτεροι απο τον πατερουλη Σταλιν και στελνουν στα γκουλαγκ οποιον τολμα να διαφωνει.Ελεγα να θυμωσω αλλα ειναι απλουστατα λυπηρο.
Νικος
Νίκο ,
Εάν απευθύνεσαι σ' εμένα και εσύ , θα πρέπει να τονίσω ότι για δύο λαούς - τον Εβραϊκό και τον Τουρκικό - δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει συμπάθεια από εμένα.
Όπως επίσης έχεις καταλάβει , γενικά εγώ δεν διαφωνώ με απόψεις αλλά με πρακτικές. Αυτές κατά βάσιν καταδικάζω και στιλιτεύω. Εάν αυτό σημαίνει ρατσισμός τότε ενδέχεται και να υποβόσκει εντός μου ρατσισμός.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ειναι απλουστατα ο ρατσισμος που κυβεται πισω απο πολλους εδω μεσα.Έχεις δίκιο, αλλά ρατσισμός κρύβεται παντού.
Εκεί στις ΗΠΑ μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα; Πάτησε ο άνθρωπος στη σελήνη κι ακόμα ρατσισμός κατά της μαύρης επιδερμίδας, των ισπανόφωνων, κλπ.... Δεν ξέρω, πες μου εσύ πόσο λάθος κάνω. Έχουμε κι εδώ διάφορα 'κρούσματα' αλλά αναλογικά νομίζω πως είναι πολύ λιγότερα. Συζητήσιμο πάντως. -
Περί ρατσισμού και συναφών . . .
Κάποτε στην Αθήνα , επί εποχής Ελληνο-Περσικών πολέμων , ο αγγελιαφόρος των Περσών έτυχε να είναι Έλληνα , αυτομολήσας στα Περσικά τμήματα. Ήρθε να μεταφέρει μήνυμα του Δαρείου ( εάν δεν απατώμαι , τα ονόματα θα ψάξω να τα βρω στο σπίτι ) και τόλμησε να μιλήσει Ελληνικά μπροστά στο Συμβούλιο. Με διαταγή του Βασιλέως , άμεσα του έκοψαν τη γλώσσα ( τουλάχιστον νομίζω τον αποκεφάλισαν κι' όλας ) διότι τόλμησε να χρησιμοποιήσει την Ελληνική γλώσσα για να μεταφέρει βαρβαρικό μήνυμα και δη απειλητικό.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
28/7 14:05 ΣΥΡΙΑΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
παιζουν με την φωτια κ
ετοιμαζουν των 3ο ΠΠ
Οntopic ή όχι, για ράδιο-αρβίλα πρόκειται.
Έπρεπε να γράψει 'ετοιμάζουν τον 4ο ΠΠ'.
3ος ΠΠ είναι αυτός που έχουμε τώρα (σύμφωνα με το Gavriil1 News Network).Τόση παραπληροφόρηση πια;
μακαρι να ειναι ετσι...
γιατι πολυ φοβαμαι οτι δεν θελει κ πολυ να γινει το τσαφ εκει κατω.....
βλεπε Συρια-Ιραν οπου οσο περναν οι μερες ολλο κ πιο πολυ τις αναφερει ο Μπους στις συνεντευξεις που δινει!!! κ δεν μου αρεσει καθολου αυτο
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
βλεπε Συρια-Ιραν οπου οσο περναν οι μερες ολλο κ πιο πολυ τις αναφερει ο Μπους στις συνεντευξεις που δινει!!! κ δεν μου αρεσει καθολου αυτοΑπλά τους 'βοηθάει' να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μπλεγμένοι οπότε μετά να είναι πιο εύκολο το 'τσαφ' που λες (και εύχεται κάποιος πολεμοχαρής φίλος μας εξ'αμερικής)....
-
Καλε μου Γαβριηλ, οι σπουδες μου ειναι ακριβως στο αντικειμενο που προσπαθεις να δειξεις οτι κατεχεις ενω στην ουσια αναμασας τις ιδιες μπαρουφες. Επιχειρηματα που δεν στεκουν κ απο κει κ μετα ειμαι η υπερδυναμη κ κανω οτι γουσταρω.
Το ότι η εννοια της τρομοκρατιας ειναι ασαφης κ μπορει να ερμηνευθει απο τον καθενα κατα το δοκουν ειναι γνωστο στην παγκοσμια βιβλιογραφια και μαλιστα αναφερεται ως 'η πηγη του κακου'. Ο καθενας (με αρχηγο τΙς ΗΠΑ κ ακολουθους τους διαφορους Μπιν Λαντεν) αναφερει ως τρομοκρατη αυτον που πληγει τα συμφεροντα του προωθοντας τα δικα του κ αρχιζει σταυροφορια εναντιον του. Τρεχα βγαλε ακρη λοιπον..
Ξανα, η ζωη του τρομοκρατη εχει ΚΑΜΙΑ! αξια. Πρεπει οπωσδηποτε to bring them to justice. Αυτο σημενει ή θανατο ή σε στρατιωτικη φυλακη. Preferrably το πρωτο! Any questions?
Και για να στο κανω ακομη πιο λιανα: Το ιδιο ισχυει και για αυτους που βοηθανε τους τρομοκρατες με οποιονδηποτε τροπο. Εξου και the trouble the gov'nts of Iran and Syria are in, currently.
Σου εχω απαντησει σε αυτες τις χαζομαρες. Δεν θα το ξανακανω.
Τωρα ξανα. Εγω και εμεις, πιστευουμε στην αξια του ανθρωπου και της ζωης, εξου και το πρηξιμο με τα θεματα ελευθεριας (για αυτους που μπορουν να τα δουν) και τα ανθρωπινα δικαιωματα γενικως.
Ο ορος ανθρωπινο δικαιωμα δεν αναφερεται στους πολιτες των ΗΠΑ ξερεις μονο. Το εχουν κι αλλοι. Κι εσεις το καταπατατε συνεχως. Οι βομβες (ακομα κ αυτες που ριχνονται με καλο σκοπο, αν κ δεν υπαρχουν τετοιες) καταπατουν τα ανθρωπινα δικαιωματα. Για την ακριβεια σκοτωνουν οποτε καταπατουν το δικαιωμα της ζωης.. Αστο ντε... Μην το κουραζεις!!
Οι ιδεολογοι ειστε ΕΣΕΙΣ! Στην Ευρωπη και αλλου. Που, ξανα, λιονταρι θα σας μασαει το κεφαλι και θα ανναρωτιοσασται, τι στο καλο εγινε αφου σας καταπινει. Τα ειπαμε αυτα ομως ξανα και ξανα.
Μωρε καλα λαμογια ειμαστε κ εμεις στην Ευρωπη.. Τουλαχιστον μερικες βασικες εννοιες τις σεβομαστε ομως. Ειναι θεμα κουλτουρας, παιδειας κ πολιτισμου, πραγματα που δεν υπαρχουν στις ΗΠΑ. Υπαρχουν πολλα αλλα, αλλα όχι αυτα.
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Η ζωη σου ειναι μηδαμινης αξιας??
Εγω δεν ειμαι τρομοκρατης. Εσυ?
Εσυ προσωπικα δεν εισαι τρομοκρατης, φερεφωνο εισαι. Οι ΗΠΑ σου εχω απαντησει.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εσυ προσωπικα δεν εισαι τρομοκρατης, φερεφωνο εισαι. Οι ΗΠΑ σου εχω απαντησει.
Προφανώς. Άρα ανήκει σε αυτό που κατηγορεί: λειτουργεί ανάλογα με τη Συρία και το Ιράν (τη δική του φιλοσοφία μεταφέρω) υποστηρίζοντας τρομοκράτες (=ΗΠΑμερικάνικη κυβέρνηση).
Άντε όμως τώρα να το καταλάβει αυτό...
-
πραγματικα λυπαμαι γι'αυτα που διαβαζω απο μερικους
δε θελω να σχολιασω, δεν αξιζει αλλωστε να μπω στο τριπακι. οι αποψεις μου ταυτιζονται με εκεινες του Πετρου και δε θελω να γραφω τα ιδια και τα ιδια και να γινομαι κουραστικος.
Ουτε ισχυει απολυτα αυτο περι ελληνικης παιδειας και μπλε, και μιλαω απο προσωπικη πειρα.Κατι αλλο θελω να σχολιασω, αγαπητο τρολ.
ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ (και οχι μονο, εχουμε υπογραψει επιστολες διαμαρτυριας, εχουμε μαζεψει λεφτα και αλλα) και εναντιον του Σανταμ πολυ πριν οι Αμερικανοι εισβαλλουν στο Ιρακ. Νομιζεις, ανοητε, οτι οι οργανωμενες πορειες ειναι εναντιον του λαου του Ισραηλ και υπερ των τρομοκρατων;
Εχουν γινει πολλες πορειες συμπαραστασης σε διαφορους λαους που υπομενουν δεινα απο τις κυβερνησεις τους ή απο τριτους. αλλα που να ξερεις εσυ απ'αυτα.. αυτα ειναι για μας τους παλιολιμπεραλ ή τους μαλακες τους ελληνες που αραζουν σε καφενεια, και αντι να στειλουν καμια ρουκετα, στελνουν καραβια να παραλαβουν πολιτες για να τους παρουν μακρια απ'τον πολεμο.
Κατηγορεις αυτους που γραφουν εδω οτι μιλανε για την Αμερικη χωρις να ξερουν, ενω εσυ κανεις τις δηλωσεις σου για το τι πορειες εχουν γινει στην Ελλαδα, χωρις να εχεις ιδεα. Θα σε πω ασχετο και ανιδεο, για να μη σου πω yobani vrot blied -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
δεν θα σε συναντήσω κάποτε… ο κόσμος είναι πολύ μικρός, θα σε κάνω τέτοια ρόμπα που να μην ξέρεις που να κρυφτείς παλιό edit [Krusenstern]!
edit [Krusenstern]
Ευχαριστώ πολύ που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ και κάνεις quote τις προκλητικές δημοσιευσεις παρόλες τις παρατηρήσεις που σου έχουν γίνειedit [Krusenstern] x2
Ελπίζω να μην συνεχίσεις να κάνεις έντιτ στα έντιτ μου, γιατί δεν θα έρθουν μόνο ψαλίδια -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει η Ελλάδα στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου (φάρμακα, τρόφιμα, σκηνές και κλινοσκεπάσματα) έφτασαν χθες στη Βηρυτό με το αρματαγωγό «Ικαρία» -το πρώτο σκάφος που κατέπλευσε στο λιμάνι της Βηρυτού για να παραδώσει υλικό.Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί μια πρωτοβουλία που διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Hellenic AID (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δήμο Αθηναίων, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς Καρδιάς
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 221051.htm
Είμαι υπερήφανος ρε που είμαι Έλληνας ρε!
Είμαι υπερήφανος που ένα τόσο μικρό κράτος ήταν το πρώτο που έστειλε βοήθεια στους πληγέντες!
Όταν τα μεγάλα κράτη της υπόλοιπης Ευρώπης τα έξυναν!Από την άλλη και η Αμερική έστειλε βοήθεια πρώτη… δεν μπορώ να πω… απλά την έστειλε από την άλλη μεριά, με μορφή βομβών, χημικών, οπλισμού.
Μεσα στον κοσμο της προπαγανδας που ζεις που να εμαθες οτι οι ΗΠΑ εστειλαν προ πολου βοηθεια
http://blogs.usatoday.com/ondeadline/20 ... ergin.html
Και αυτο περιλαμβανει μονο τι εδωσε οι κυβερνηση οχι οι ΗΠΑΜερικανοι πολιτες και οι χιλιαδες ανεξαρτητοι οργανισμοι ερανου κτλ. Ασε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιαυτο μολις ειδα στο Fox News χτες την 4η Ελληνικη αντι-Ισραηλ πορεια και τα ρεζιλια με τα Ματ? Ντρεπομε πολλες φορες ως γεννημενος στην Ελλαδα.
Δεν μου λετε? Πορεια αντι-Χεζμπολα για τις 1200 ρουκετες που εχουν πεσει μεσα σε 2 εβδομαδες και τους νεκρους απο αυτες εχετε κανει στην Ελλαδα ΜΙΑ?
Το resolution του Συμβουλιου Ασφαλειας 1559 που καλουσε για τον αφοπλισμο της Χεζμπολα και οτιδηποτε αλλων militia στον Λιβανο που τον εγραψαν στα @@ τους οι διαφορα, κανατε πορεια? Ειδες ποτε κανα του ΟΗΕ να την condemn?
Ψιτ, edit [Krusenstern]!
Όταν το Ισραήλ αναγνωρίσει τις σφαγές σε Σάμπρα και Σατίλα και δεν κάνει τους σφαγείς Πρωθυπουργούς, τότε η Χεσμπολάχ θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης. Απεναντίας το αγαπητό σου Ισραήλ σκότωσε μέσα σε 1-2 χρόνια 2000 περίπου Παλαιστινίους ακόμα που τρομοκρατούσαν τους στρατιώτες του πετροβολώντας άρματα μάχης (παπάρα).
Μου αρέσει που μιλάς για resolution όταν εσύ εισέβαλες στο Ιράκ χωρίς καμία νομική κάλυψη από τον ΟΗΕ παρέα με 10 λιγούρια για να καταστρέψεις όπλα που ουδέποτε βρέθηκαν κι ας έλεγε ο ερευνητής του ΟΗΕ ότι δεν υπήρχε θέμα. Μαζί με την π@#$ρα τον Μπλερ σκοτώσατε ένα κάρο παιδάκια και βυθίσατε τη χώρα στο χάος για να κονομήσετε. Σε καλή μεριά edit [Krusenstern].
Για τις ανυπαρκτες αντι-τρομοκρατων πορειες στην Ελλαδα σε ρωτησα. Αυτο εχεις να πεις?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιαυτο μολις ειδα στο Fox News χτες την 4η Ελληνικη αντι-Ισραηλ πορεια και τα ρεζιλια με τα Ματ? Ντρεπομε πολλες φορες ως γεννημενος στην Ελλαδα.
Δεν πειράζει. Η Ελλάδα σε συγχωρεί.
Δεν μου λετε? Πορεια αντι-Χεζμπολα για τις 1200 ρουκετες που εχουν πεσει μεσα σε 2 εβδομαδες και τους νεκρους απο αυτες εχετε κανει στην Ελλαδα ΜΙΑ?
Όχι. Τρέχει τίποτα?
Το resolution του Συμβουλιου Ασφαλειας 1559 που καλουσε για τον αφοπλισμο της Χεζμπολα και οτιδηποτε αλλων militia στον Λιβανο που τον εγραψαν στα @@ τους οι διαφορα, κανατε πορεια?
Όχι. Ξανα-τρέχει τίποτα?
Οταν ο Σανταμ εγραφε και αυτος στα @@ του τα διαφορα του ΟΗΕ, κανατε πορεια?
Όχι. Τρέχει τίποτα? (τρις)
100% authentic υποκρησια...δηθεν fair and balanced και καλα μονο για τους νεκρους αμμαχους και τους αδυνατους νιαζομαστε και ποναμε διοτι ειμαστε ανθρωποι!
Ο λαός έχει αισθήματα και ξέρει για ποιον πρέπει να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί. Νοιαζόμαστε και πονάμε για όποιον θέλουμε, και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε αυτό δεν χωράνε υποδείξεις από ΚΑΝΕΝΑΝ.
Μαθαινω απο τους 2 εκα/μυρια συγγενοις που εχω στην Ελλαδα.
OMG, they breed!!!
Η ζωη σου ειναι μηδαμινης αξιας??
Εγω δεν ειμαι τρομοκρατης. Εσυ?
Ξανα, η ζωη του τρομοκρατη εχει ΚΑΜΙΑ! αξια. Πρεπει οπωσδηποτε to bring them to justice. Αυτο σημενει ή θανατο ή σε στρατιωτικη φυλακη. Preferrably το πρωτο! Any questions?
Sorry, αλλά έχεις πέσει πολύ χαμηλά. Αυτά ούτε για πλάκα δεν γράφονται.
Δεν μου λες εσυ που εισαι στα υψη και εγω τοσο χαμηλα, εαν ενας τρομοκρατης γεματος με δηναμιτη μπηκε στο λεωφορειο που ετυχε να χρισημοποιουν οι γονεις σου και πατησε το κουμπι, τι ακριβως θα ζητουσες να γινοταν με την περιπτωση του? Να του δωθουν λουλουδια και θα τον καλουσες στην κειδια για καφε Κρους στα υψη Κρους?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει η Ελλάδα στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου (φάρμακα, τρόφιμα, σκηνές και κλινοσκεπάσματα) έφτασαν χθες στη Βηρυτό με το αρματαγωγό «Ικαρία» -το πρώτο σκάφος που κατέπλευσε στο λιμάνι της Βηρυτού για να παραδώσει υλικό.
Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί μια πρωτοβουλία που διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Hellenic AID (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δήμο Αθηναίων, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς Καρδιάς
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 221051.htm
Είμαι υπερήφανος ρε που είμαι Έλληνας ρε!
Είμαι υπερήφανος που ένα τόσο μικρό κράτος ήταν το πρώτο που έστειλε βοήθεια στους πληγέντες!
Όταν τα μεγάλα κράτη της υπόλοιπης Ευρώπης τα έξυναν!Από την άλλη και η Αμερική έστειλε βοήθεια πρώτη… δεν μπορώ να πω… απλά την έστειλε από την άλλη μεριά, με μορφή βομβών, χημικών, οπλισμού.
Μεσα στον κοσμο της προπαγανδας που ζεις που να εμαθες οτι οι ΗΠΑ εστειλαν προ πολου βοηθεια
http://blogs.usatoday.com/ondeadline/20 ... ergin.html
Και αυτο περιλαμβανει μονο τι εδωσε οι κυβερνηση οχι οι ΗΠΑΜερικανοι πολιτες και οι χιλιαδες ανεξαρτητοι οργανισμοι ερανου κτλ. Ασε.
Βρε άνθρωπε του θεού, σταμάτα να γελειοποιείσαι επιτέλους.
Η είδηση για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας είναι από τις 22/7 απότε και είχει ΚΑΤΑΠΛΕΥΣΕΙ (διάβασε τι σημαίνει η λέξη σε κανένα λεξικό) το πλοίο στο λιμάνι της Βυρητού.Η αντίστοιχη αμερικάνικη είδηση αφορά εντολή (ΘΑ δηλαδή) που έδωσε ο προεδρός σας για αποστολή 30 εκατ. δολαρίων στις 24 Ιουλίου (ΔΥΟ ημέρες αφότου ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ το ελληνικό μεταγωγικό στο Λίβανο).
Τώρα βέβαια θα μου πεις, τι κάθομαι και ψάχνω; Τι να σου αποδείξω, ποιος την 'έχει μακρύτερη'; Δε βαριέσαι, να περνάει η ώρα, γελώντας...
Nέος αραβοϊσραηλινός