-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Είναι αστείο να νομίζεις ότι επειδή έριξες στο κεφάλι σου δύο αεροπλάνα , έριξες τους πύργους ( που πριν τέσσερις μήνες είχαν αγοραστεί από Εβραίους και ως εκ θαύματος και ω της συμπτώσεως ήταν υπό κατεδάφιση διότι ήταν ήδη περίπου 70 ή 80 ετών - α , και οι Εβραίοι εργαζόμενοι εκείνη την ημέρα έλειπαν όλοι από του δουλειά τους )
Η αναπαραγωγή ανεπιβεβαίωτων εικασιών δε νομίζω οτι βοηθάει τη κουβέντα
A, και το WTC κατασκευάστηκε κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '70
σωστα. αν και οφ τοπικ
για την ιστορια: Built 1966-1973
ΟΚ , συγγνώμη για το λάθος. Ήμουν στη μεση του ξεφορτώματος βλέπετε
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγώ επιμενω οτι τα 'περι Γαβριηλ' (και ο ιδιος ο γαβριηλ φυσικα) δεν εχουν κατι να προσφερουν στην κουβεντα (παρεκτος της σαρκαστικης αναφορας του nass, που ομολογω ηταν απολαυστικη )Επειδη εγινε πριν συζητηση για το ποσο σοβαρη μπορει να γινει η κατασταση (με τη χρηση πυρηνικων κλπ.), δε νομιζω οτι μπορουμε εστω να συζηταμε οτι θα φτασουμε σ' αυτο το σημειο.
Το πιο ανησυχητικο ειναι οτι με την επεμβαση αυτη του Ισραηλ (και σε συνδυασμο με οσα προηγηθηκαν από τη Σερβια και το Κοσσοβο ως το Αφγανισταν και το Ιρακ) παγιωνεται η αναβιωση της εννοιας του 'Δικαιου Πολεμου' που μας ειχε αφησει χρονους απο τη μεσαιωνικη παραδοση ηδη, με τις συντονισμενες προσπαθειες των δυναμεων της νεωτερικης εκκοσμικευσης.
(με αρκετες διαφορες, βεβαια, απο εκεινα τα χρονια, καθως πλεον ο εχθρος, απαραλλαχτα οπως ο ιδιος οπολεμος, ειναι ταυτοχρονα τετριμμενος, οντας στοχος κοινοτοπης 'αστυνομικης' καταστολης, και απολυτος - απολυτη απειλη για την ταξη πραγματων)
Γυρναμε δλδ. σιγα-σιγα στα χρονια που ο πολεμος ηταν τετριμμενη πρακτικη κι αποθεωνοταν ως ηθικο εργαλειο, ιδεες που η συγχρονη πολιτικη σκεψη (αλλα και η διεθνης κοινοτητα των κρατων) ειχε οριστικα αποποιηθει.
Πισωγυρισμα πιο ανησυχητικο (αν και οχι τοσο φρικτο) κι απο τον ιδιο τον πολεμοΥΓ Στο απο πανω συμφωνω με τον γηραιο....
Συμφωνώ , παρατηρώ όμως ότι αυτή η τακτική , που ενώ τα προηγούμενα χρόνια γίνοταν δεκτή ομοφώνος από τη διεθνή κοινότητα τώρα , λόγω Πούτιν μάλλον , ακούγονται και δύο τρεις φωνές αρνητικές. Πάντα με βάση τα συμφέροντά τους όμως.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Είναι αστείο να νομίζεις ότι επειδή έριξες στο κεφάλι σου δύο αεροπλάνα , έριξες τους πύργους ( που πριν τέσσερις μήνες είχαν αγοραστεί από Εβραίους και ως εκ θαύματος και ω της συμπτώσεως ήταν υπό κατεδάφιση διότι ήταν ήδη περίπου 70 ή 80 ετών - α , και οι Εβραίοι εργαζόμενοι εκείνη την ημέρα έλειπαν όλοι από του δουλειά τους )
Μπαραζ ανακριβιων για τον πολεμο των εντυπωσεων. Το συνηθισμενο σερβιρισμα στο φορουμ των 4 Τροχων.
Καλα περισυ δεν ηταν καποιος εδω μεσα που ελεγε τα ιδια παραμυθια οτι οι εβραιοι το κανανε και οι Αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες και το FBI και η CIA και οτι αλλο θες. Ισως αλλαξε ονομα και ακομα πρεσβευει τα ιδια.
Παραμύθια για 'σένα , Νίκο. Για εμένα όχι ακόμη. Το ψάχνω.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ανεπιβεβαίωτη και εικασία είναι και οι ιστορία περί τρομοκρατών σε παγκόσμιο δίκτυο. Και όμως πάνω σε αυτήν την εικασία έχουν γίνει πολλοί πόλεμοι τα τελευταία 5 χρόνια.
Γι'αυτό και τους κράζουμε
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ξανα...οι σουπερ fair and balanced δημοσιογραφια της Ελλαδος, επισκεψη στο Ισραηλ εχει κανει για να δηξει τι κανουν οι τρομοκρατες εκει? Στα παιδια που πεθαναν ενω επαιζαν στην αυλη και η κατουσα rocket επεσε διπλα τους? Κτλ, κτλ, κτλ? Ακομη ετσι και ως pretend-πληροφορηση, ετσι για τα ματια δηλαδη, τιποτε?
Μπααααα κυρα κομπαρα. Που τετοια πολυτελεια εμεις εδω στην Ελλαδα. Αυτα ειναι για αλλους λαους.
Κάθε μέρα , σε κάθε ρεπορταζ που γίνεται δείχνουν και τις δύο χώρες. Και τον πόνο για τα χαμένα παιδιά και για τους αμάχους κτλ. Κάθε μέρα , σε κάθε ρεπορταζ.
Γιαυτο μολις ειδα στο Fox News χτες την 4η Ελληνικη αντι-Ισραηλ πορεια και τα ρεζιλια με τα Ματ?
Με ρώτησες εάν τα δείχνουν και σου απάντησα. Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο που κάνει ο κεθένας πορεία , Γαβριήλ. Δεν είναι δυνατόν. Όσο και εάν συμφωνώ με το λόγο της πορείας.
Ντρεπομε πολλες φορες ως γεννημενος στην Ελλαδα.
Σάμπως εμείς , δεν ντρεπόμαστε για εσένα ;
Δεν μου λετε? Πορεια αντι-Χεζμπολα για τις 1200 ρουκετες που εχουν πεσει μεσα σε 2 εβδομαδες και τους νεκρους απο αυτες εχετε κανει στην Ελλαδα ΜΙΑ?
Δεν γνωρίζω και προσωπικά θα έπαιρνα μέρος σε μία τέτοια πορεία για να διαμαρτυρηθώ για τον μικρό αριθμό ρουκετών. Μα μόνο 1.200 ;
Το resolution του Συμβουλιου Ασφαλειας 1559 που καλουσε για τον αφοπλισμο της Χεζμπολα και οτιδηποτε αλλων militia στον Λιβανο που τον εγραψαν στα @@ τους οι διαφορα, κανατε πορεια? Ειδες ποτε κανα του ΟΗΕ να την condemn?
Όχι βέβαια. Οι άνθρωποι έχουν και κρίση και γνώση.
Οταν ο Σανταμ εγραφε και αυτος στα @@ του τα διαφορα του ΟΗΕ, κανατε πορεια?
Ποιά απόφαση ; Αυτή που του έλεγε να παραδώσει τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής ; Ούκ άν λάβεις παρά τού μή έχοντος. Και εγώ δεν θα σου τα έδινα...δεν έχω άλλωστε.
Ω ρε...
Εδώ συμφωνούμε.
100% authentic υποκρησια...δηθεν fair and balanced και καλα μονο για τους νεκρους αμμαχους και τους αδυνατους νιαζομαστε και ποναμε διοτι ειμαστε ανθρωποι!
Μα δεν είστε άνθρωποι. Δεν νοιάζεστε...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει η Ελλάδα στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου (φάρμακα, τρόφιμα, σκηνές και κλινοσκεπάσματα) έφτασαν χθες στη Βηρυτό με το αρματαγωγό «Ικαρία» -το πρώτο σκάφος που κατέπλευσε στο λιμάνι της Βηρυτού για να παραδώσει υλικό.Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί μια πρωτοβουλία που διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Hellenic AID (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δήμο Αθηναίων, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς Καρδιάς
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 221051.htm
Είμαι υπερήφανος ρε που είμαι Έλληνας ρε!
Είμαι υπερήφανος που ένα τόσο μικρό κράτος ήταν το πρώτο που έστειλε βοήθεια στους πληγέντες!
Όταν τα μεγάλα κράτη της υπόλοιπης Ευρώπης τα έξυναν!Από την άλλη και η Αμερική έστειλε βοήθεια πρώτη… δεν μπορώ να πω… απλά την έστειλε από την άλλη μεριά, με μορφή βομβών, χημικών, οπλισμού.
Ενώ άλλοι , ντρέπονται...
-
Γιαυτο μολις ειδα στο Fox News χτες την 4η Ελληνικη αντι-Ισραηλ πορεια και τα ρεζιλια με τα Ματ? Ντρεπομε πολλες φορες ως γεννημενος στην Ελλαδα.Δεν πειράζει. Η Ελλάδα σε συγχωρεί.
Δεν μου λετε? Πορεια αντι-Χεζμπολα για τις 1200 ρουκετες που εχουν πεσει μεσα σε 2 εβδομαδες και τους νεκρους απο αυτες εχετε κανει στην Ελλαδα ΜΙΑ?
Όχι. Τρέχει τίποτα?
Το resolution του Συμβουλιου Ασφαλειας 1559 που καλουσε για τον αφοπλισμο της Χεζμπολα και οτιδηποτε αλλων militia στον Λιβανο που τον εγραψαν στα @@ τους οι διαφορα, κανατε πορεια?
Όχι. Ξανα-τρέχει τίποτα?
Οταν ο Σανταμ εγραφε και αυτος στα @@ του τα διαφορα του ΟΗΕ, κανατε πορεια?
Όχι. Τρέχει τίποτα? (τρις)
100% authentic υποκρησια...δηθεν fair and balanced και καλα μονο για τους νεκρους αμμαχους και τους αδυνατους νιαζομαστε και ποναμε διοτι ειμαστε ανθρωποι!
Ο λαός έχει αισθήματα και ξέρει για ποιον πρέπει να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί. Νοιαζόμαστε και πονάμε για όποιον θέλουμε, και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε αυτό δεν χωράνε υποδείξεις από ΚΑΝΕΝΑΝ.
Μαθαινω απο τους 2 εκα/μυρια συγγενοις που εχω στην Ελλαδα.
OMG, they breed!!!
Η ζωη σου ειναι μηδαμινης αξιας??
Εγω δεν ειμαι τρομοκρατης. Εσυ?
Ξανα, η ζωη του τρομοκρατη εχει ΚΑΜΙΑ! αξια. Πρεπει οπωσδηποτε to bring them to justice. Αυτο σημενει ή θανατο ή σε στρατιωτικη φυλακη. Preferrably το πρωτο! Any questions?
Sorry, αλλά έχεις πέσει πολύ χαμηλά. Αυτά ούτε για πλάκα δεν γράφονται.
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
EDO BLEPOUME THN AFOSIOSH POU EXOUN TA SAPOUNIA STO ISRAHL.ADE METO KALO NA PANE NA KATATAGOUN STON STRATO TOU ISRAHL OLA TA EBRAIKA KOLOFIDA APO THN ELLADA NA MAS ADIASOUN THN GONIA
Συμφωνώ.
-
Ξανα, η ζωη του τρομοκρατη εχει ΚΑΜΙΑ! αξια. Πρεπει οπωσδηποτε to bring them to justice. Αυτο σημενει ή θανατο ή σε στρατιωτικη φυλακη. Preferrably το πρωτο! Any questions?
Sorry, αλλά έχεις πέσει πολύ χαμηλά. Αυτά ούτε για πλάκα δεν γράφονται.[/quote]
Αραγε εχεις καταλαβει οτι ο τρομοκρατης επισης δινει την ίδια αξία στη ζωή σου;Εχεις καταλαβεις οτι δινει λιγότερη αξία στην δικη του;
Ολα αυτα ειναι ενα φαυλος κυκλος,αλλα τι σου λεω τωρα,it is important to know that america produces more cars than Germany
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Sorry, αλλά έχεις πέσει πολύ χαμηλά. Αυτά ούτε για πλάκα δεν γράφονται.
Αραγε εχεις καταλαβει οτι ο τρομοκρατης επισης δινει την ίδια αξία στη ζωή σου;Εχεις καταλαβεις οτι δινει λιγότερη αξία στην δικη του;
Ολα αυτα ειναι ενα φαυλος κυκλος,αλλα τι σου λεω τωρα,it is important to know that america produces more cars than Germany
Ακριβώς επειδή είναι φαύλος κύκλος, εγώ προσωπικά προτιμώ να δίνω ίδια αξία σε όλες τις ζωές. Οι υπόλοιποι, 'τρομοκράτες' και μη, ας κάνουν ό,τι θέλουν.
-
EDO BLEPOUME THN AFOSIOSH POU EXOUN TA SAPOUNIA STO ISRAHL.ADE METO KALO NA PANE NA KATATAGOUN STON STRATO TOU ISRAHL OLA TA EBRAIKA KOLOFIDA APO THN ELLADA NA MAS ADIASOUN THN GONIA
Συμφωνώ.
Με συγχωρείτε αλλά άμα γράφουμε τέτοιες Π@Π@ΡΙΕΣ, με τι μούτρα τα χώνουμε στο Γαβριήλ για την μισαλλοδοξία του;
Έλεος μάγκες, ΠΩΣ διάολο σκέφτεστε;;;
-
Και εσύ Γαβριήλ Εβραίος είσαι έτσι?????
Το λέει και το όνομα σου εξάλλου... γιατί δεν πας να καταταγείς στον Εβραϊκό στρατό?
Πάντως η Χεζμπολα.. δείχνει σθένος, έχει μπει σε μία διαδικασία μακροχρόνιου ανταρτοπολέμου που σίγουρα δεν θα αντέξουν οι Εβραίοι....
Με την μακροχρόνια σύρρραξη κερδίζουν 1000% οι άραβες...γιατί
1ον Κερδίζουν σε στρατολόγηση νέων μαχητών
2ον Το ισραήλ έχει πεπερασμένο έμψυχο δυναμικό
3ον Δημιουργούν γενική αστάθεια στην περιοχή , ενδεχόμενο 2ο μέτωπο θα είναι καταστροφή για τους Εβραίους.
4ον έχουν χρόνο για να διεισδύσουν σιγα σιγά με τακτικές αντάρτικου, πίσω από τις γραμμές των εβραίων και να προκαλούν απώλειεςΑν οι Εβραιοι δεν τελείωσουν τον πόλεμο στις επόμενες 10 μέρες.... δεν τους βλέπω καλά.....
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Και εσύ Γαβριήλ Εβραίος είσαι έτσι?????Το λέει και το όνομα σου εξάλλου...
Ενα σεβαστό ποσοστό Ελλήνων και Ελληνίδων έχουν ονόματα εβραϊκής προέλευσης. Αλλα ονόματα πάλι έχουν λατινογενή προέλευση. Πρέπει αυτό να σημαίνει κάτι; Εσένα πως σε λένε αλήθεια;
Μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τώρα... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Συμφωνώ.
Με συγχωρείτε αλλά άμα γράφουμε τέτοιες Π@Π@ΡΙΕΣ, με τι μούτρα τα χώνουμε στο Γαβριήλ για την μισαλλοδοξία του;
Κανονικά...
Δεν έχω δει καλό από αυτούς και θα ήταν σκόπιμο/θα μου έδινε χαρά/θα ήταν καλλίτερο να εγκατέλειπαν τη χώρα. Απλούστατο.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και εσύ Γαβριήλ Εβραίος είσαι έτσι?????
Το λέει και το όνομα σου εξάλλου...
Ενα σεβαστό ποσοστό Ελλήνων και Ελληνίδων έχουν ονόματα εβραϊκής προέλευσης. Αλλα ονόματα πάλι έχουν λατινογενή προέλευση. Πρέπει αυτό να σημαίνει κάτι; Εσένα πως σε λένε αλήθεια;
Μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τώρα...Όντως. Έναν άλλο γνωστό Εβραίο που έχω , τον λένε Νίκο.
-edit : Επειδή φαίνεται ότι έυκολα αρπαζόμαστε εδώ : Δεν εννοώ τον titsataki.
-
Το πράγμα είναι πολύ απλό: όποιος κατηγορεί συλλογικά ένα λαό, μία ομάδα, μία τάξη, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΩΝ!
Η συλλογική καταδίκη, εκτός του ότι είναι απάνθρωπη, οδηγεί σε εγκλήματα ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ με εκείνα που διαπράτει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, αλλά και οι Γερμανοί στο Δίστομο. Ή είμαστε πραγματικά διαφορετικοί και αντιμετωπίζουμε κάθε άνθρωπο ως διαφορετική οντότητα, ή απλώς είμαστε ίδιοι με αυτό που κατηγορούμε. -
Συμφωνώ.
Κανονικά...
Δεν έχω δει καλό από αυτούς και θα ήταν σκόπιμο/θα μου έδινε χαρά/θα ήταν καλλίτερο να εγκατέλειπαν τη χώρα. Απλούστατο.
Τότε πραγματικά είσαι ίσως ο μόνος εδώ μέσα που μπορεί να καταλάβει τη λογική του Γαβριήλ γιατί κι αυτός από τους άραβες δεν έχει δει καλό και θα ήταν σκόπιμο/θα του έδινε χαρά/θα ήταν καλύτερο γι'αυτόν να εγκαταλείψουν τον πλανήτη. Απλούστατο.
-
Ακριβώς.
Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι και οι δύο πλευρές του φανατισμού είναι ίδιες.
-
Δεν είναι το ίδιο. Δεν έχω κάνει τίποτε που θα τους βλάψει ούτε θα υποστήριζα ένα 'ολοκαύτωμα ' , ούτε βίαιες ενέργεις. Δεν είμαι υπέρ ενός μαζικού διωγμού και δεν είμαι υπερ της λογικής ' βουτάω την καραμπίνα και λιώνω το απέναντι που δεν χωνεύω'. Τέλος , μιλάω αποκλιστικά για την χώρα/έθνος που γεννήθηκα και είμαι ιθαγεννής , για τη γλώσσα που μιλάω και τα ιδανικά που έχω. Δεν μπορώ να δεχθώ σαν ομότιμό μου έναν τύπο που πιθανών να έχει πει τα μύρια όσα για τη χώρα που μεγάλωσε ( καλά ή κακά ) και τελικά υπηρετεί ένα άλλο έθνος. Βάζω στο νου μου το κακό. Δεν σημαίνει όμως ότι χωρίς να υπάρξει άλλο ζήτημα , θα τον κυνηγήσω ή ο,τιδήποτε άλλο. Μπορεί να μην ψωνίζω από το μαγαζί του ( όπως πεισματικά έκανα με μία Εβραιπούλα φαρμακοποιό ) αλλά πέραν τούτου ουδέν - εκτός βέβαια εάν είμαστε στα πλαίσια επισήμου εμπλοκής της χώρας μας σε σύρραξη ή αντίστοιχη πολεμική εμπλοκή.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ενίοτε είναι τόσο δύσκολο να αποδεχθείτε το σκεπτικό του άλλου όπως αυτό είναι , εκτός εάν δεν το επεξήγησα ικανοποιητικά. Επίσης οι εττικέτες και οι ταμπέλες είναι σκόπιμο να μην μπαίνουν. Δεν θα δεχθώ χαρακτηρισμούς αυτού του τύπου μόνο και μόνο με τη λογική ότι οι σκέψεις μου σε συγκεκριμένα σημεία ομοιάζουν με σκέψεις άλλων αντίστοιχων συνομιλητών ( στους οποίους ακόμη και όταν με ειρωνεύονται και ξεσπάω ζητάω συγγνώμη , δεδομένου ότι είναι σέβομαι τη γνώμη τους και πολύ περισσότερο εκτιμώ το δικαίωμά τους σε αυτήν άσχετα εάν δεν την ασπάζομαι ). Δεν ήταν σκόπιμη αυτή η επίθεση και νομίζω ότι ήταν κατά βάσιν άδικη.
-
xsara16v και ginosgsm, ξέρετε ποιός και τι ήταν ο Μαρδοχαίος Φριζής ?
Nέος αραβοϊσραηλινός