-
Και για το πρωταθλημα ταχυτητας (που εχει τις πιο λιγες συμμετοχες) καλο θα ηταν οχι να ξαναγινει καταργηση του παραβολου, αλλα εστω μειωση 50%. Και στις αναβασεις εως τα 1600 εδιναν λιγο πιο μικρο παραβολο (δεν θυμαμαι ποσο) αλλα στα σιρκουι ολοι το ιδιο...
-
8elete na ta sygrinoyme me toys edw katw?
-International C lisance 300 eyro me asfaleia (o 8eos na thn kanei) poy einai ypoxrewtikh.
-National 250 eyro palo me asfaleiaAn bgazeis gia prwth fora pernas apo sxolh (8ewreia kai praktikh). 700 eyro. (Exoyn to dikaiwma na se kanoyn fail kai na ksanapas kai na ksanaplhrwseis)
-Giatros (sygkekrimenos poy synergazetai me thn omospondia klp) 400 eyro kai soy koitaei mexi an exeis kai zaxaro klp....
Parabola. 400 eyro o agwnas +100 eyro an 8es na kaneis 3 session 20 leptwn dokimes thn prohgoymenh hmera....
-
Εντάξει βρε Αλέξανδρε, αλλά όσον αφορά τις τιμές, με τι μέσο εισόδημα;
(Μάλλον πολύ φθηνότεροι είναι οι αγώνες ακόμα και στην πετρελαιούπολη.....)
-
Konta sta 1500 eyro to mhna.....
-
Alex, εκει ομως κανετε ΑΓΩΝΕΣ... οχι περιπου αγωνες....
-
400 ευρω ο αγωνας....
Οι πιο πετρινες απο τις τωρινες εποχες των αγωνων ταχυτητας θυμαστε ποσο ειχαν παραβολο συμμετοχης??? -
Ο χρήστης nikors έγραψε:
Alex, εκει ομως κανετε ΑΓΩΝΕΣ... οχι περιπου αγωνες....Exeis ena point se ayto. Isws epeidh edw thn organwsh thn analambanei to idio to aytokinhtodormeio....
Alla kai edw den einai ola rodina.... Oi ellhnes krites einai 2-3 fores kalyteroi apo aytoys poy exoyme edw, ektws kai an h mera twn agwnwn mas sympeftoyn me kapoion Internatioonal, opoy exoyme krites apo olo ton kosmo ekpaideymenoys apo thn FIA....Anyway... Gia emena de, poly perissotero ftaine oi lesxes....
-
Το σωστο ειναι να πληρωνουν ολοι το ιδιο antonis-team, εννοειται. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειδαμε οτι οι συμμετοχες σε σχεση με περισυ μειωθηκαν αισθητα. Θεωρω πως ειναι ωρα να ξαναμπει αυτο το μετρο σε ισχυ (2005/06 δεν υπηρχε καν παραβολο) εστω και ως εκπτωση, σαν ενα κινητρο.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Το σωστο ειναι να πληρωνουν ολοι το ιδιο antonis-team, εννοειται. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειδαμε οτι οι συμμετοχες σε σχεση με περισυ μειωθηκαν αισθητα. Θεωρω πως ειναι ωρα να ξαναμπει αυτο το μετρο σε ισχυ (2005/06 δεν υπηρχε καν παραβολο) εστω και ως εκπτωση, σαν ενα κινητρο.ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 100 ΕΥΡΩ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Διετια το ΚΕΨΑ, χρονο οι γιατροι, τεστ κοπωσης ανω των 40, 160 ευρω κοστος + 80 (προαιρετικα) αν θυμαμαι καλα η διπλη ασφαλιστικη καλυψη.
150 οι πινακιδες ΕΘΕΑ (ετησιο)
Γιατροι : Παθολογος + Οφθαλμιατρος.
Καλη χρονια!
ΧΡΗΣΤΟ ΗΡΕΜΑ!!, «τεστ κόπωσης άνω των 40» αν σου δόση την άδεια ο ΠΑΤΑΚΟΣ για εμένα!!.
Αλά ας σοβαρευτούμε ΓΙΑΤΡΕ, υποβρύχιο ψάρεμα με αφήνουν, κυνήγι με αφήνουν, καγιακ κάνω, μα τεστ κοπώσεως δεν θέλει ο καρδιολόγος μου, δεν θα μπορώ να τρέξω?. Ποια θα είναι τα πρότυπα έλεγχου?. Δεν είμαι υπεραθλητής του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, της κολύμβησης, για να με στέλνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, για να δει αν πιάνουν τόπο τα λεφτά του.
Γνωρίζεις ότι οι λέσχες πολλές φορές κάνουν το ‘παγώνι’ σε ορισμένους κανονισμούς, για να μην χάνουν τον ‘πελάτη’!. Ποιος θα οριοθετήσει – θεσμοθετήσει, το τι πρέπει να γίνετε, πριν και κατά τον αγώνα?. Γιατί πρέπει ο ΤΕ να υποκύπτει σε πιέσεις της λέσχης, η του αγωνιζόμενου?. Μα εδώ δεν είναι το ‘ψωμάκι’ μας, διακυβεύετε η ασφάλεια των ανθρώπων.
Και καλά ότι αφορά των αγωνιζόμενο, δαπάνες του, είναι σωστά, αν βεβαίως οριστούν επίσημα τα μέτρα σύγκρισης. Μα οι οργανώτριες λέσχες που είναι υποχρεωμένες να διασφαλίζουν τον αγώνα μας, από πλευράς τους, ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΑΣ, ποιος θα της ‘πετάει’ απέξω, όπως σε εμάς δεν δίδουν ‘λισανς?.
ΧΡΗΣΤΟ μου έχω βάλει φορητά όργανα και έχω μετρηθεί, και ξέρω τι κάνω, θα δεχτούν το χαρτί εξωτερικού γιατρού?.
ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ας σκεφτούν ότι κινδυνεύει βασικά από αυτούς το σπορ, ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, έστω και την ύστατη ώρα. Οι έλληνες ξεχνάμε γρήγορα όπως είπε και ο ‘ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ’!!. Έχουν ακόμα ευκαιρία!!!……………………..
( για όσους δεν καταλάβατε έχω κάνει τετραπλό ‘παι-πας’).
Antonis-team.Χρηστο και Αντωνη επιτρεψτε μου μια παρεμβαση στο θεμα των γιατρων .
Λογω επαγγελματος ( Κυβ/της στην δυσμοιρη Ο.Α.), καθε 6 (εξι!!) μηνες επειδη ειμαι πανω απο 40 , περναω ιατρικες εξετασεις στο Κ.Α.Ι.(Κεντρο Αεροπορικης Ιατρικης) που ανηκει στο Γ.Ν.Α. (Γενικο Νοσοκομειο Αεροποριας) . Οι εξετασεις περιλαμβανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! (απο το πρωι μεχρι το μεσημερι) ΕΚΤΟΣ απο..... τεστ κοποσεως
Βεβαια ,ο καρδιολογος ΑΝ κρινει οτι υπαρχουν ευρηματα (εχει συμβει σε συναδελφους) , σε παραπεμπει (και καλα κανει ) για τεστ.
Να υποθεσω λοιπον οτι ο συνοδηγος κινδυνευει πιο πολυ απο καμμια 200ρια επιβατες.......;;;;; -
Παιδια, ας δουμε το θεμα διεξοδικα.
Θυμαμαι, οταν ειχα κανει το πρωτο μου τεστ κοπωσης στο Ναυτικο Νοσοκομειο Αθηνας, ο καρδιολογος κ. Βενετης μου ειχε πει γελωντας το πολυ ΣΩΣΤΟ :
' Τωρα εισαι καλα. Αμα βγεις απο την πορτα και πεθανεις, δεν θα φταιω εγω'.
Τι σημαινει αυτο? Οτι ενα τεστ κοπωσης δεν σου εξασφαλιζει τιποτα. Το αποτελεσμα αφορα τη στιγμη εκεινη, μπορει μετα απο 10 λεπτα, υγιεστατος ων, να εχεις μια στιγμη εντασης, να κανεις μια εντονη αγγειοσυσπαση, να ξεκολησει μια αθηρωματικη πλακα, να βουλωσει ενα αγγειο και να βρεθεις να κοιτας τα ραδικια αναποδα...
Γιατι λοιπον το κανουμε?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ.- Ειναι ενδεικτικο της καταστασης μας. Μπορει να υπαρχει θεμα με τα αγγεια μας, οποτε λογικα απαγορευεται -και πολυ σωστα- η δραστηριοτητα με εντονο στρες. Κι αν δεν υπαρχει προβλημα? Τοτε...
- ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ.Τρεχουμε και η ασφαλιστικη δεχεται να μας ασφαλισει ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΤΗΧΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ. Πιστευω οτι το ζουμι ειναι εδω, ειναι πολυ λογικο να μην το κανει αν δεν πληρουνται οι προυποθεσεις υγειας, και γι αυτο ειναι τεραστια βλακεια να τρεχει κανεις χωρις να εχει δωσει πραγματικα στοιχεια, γιατι αμα του συμβει η στραβη, καηκε. Οι ασφαλιστικες δεν τρωνε κουτοχορτο. Αυτο για οσους υπαινισσονται κατι, μιλωντας για ιδιωτες γιατρους...
- Βεβαια υπαρχουν κι αλλες εξετασεις που θα επρεπε να γινονται πριν η μαζι με την κοπωση. (Δικαιολογω τη διαδικασια του Κ.Α.Ι. ) Για παραδειγμα, αν κανεις μια εξεταση ομοκυστεινης και βρεθει ψηλη, συνεκτιμαται με μια κοπωση, γιατι ψηλη ομοκυστεινη σημαινει αυξημενο κινδυνο εμφραγματος, ακομη κι αν εχεις φυσιολογικη κοπωση. Η μπορει να κανεις μια καλη κοπωση, και μετα να κανεις ενα σπινθηρογραφημα με θαλειο και να δειξει ισχαιμια.
Επειδη λοιπον στην ιατρικη δεν υπαρχει το 100%, το ποτέ και το παντα, απλα οι εξετασεις ειναι πληροφοριακες, κυριως για λογους νομικους κι ασφαλιστικους κι οχι εγγυητικες επιστολες.
Κατα τη γνωμη μου καλως γινονται.
Το επαναλαμβανω. Ποια ασφαλιστικη ασφαλιζει επισημα καρδιοπαθη για θανατο η νοσοκομειακη περιθαλψη?
Πολλες φορες κατηγορουμε, χωρις ναχουμε σκεφτει βαθυτερα.
-
Τελικά η εξέταση για τους άνω των 40 είναι τεστ κοπώσεως ή καρδιογράφημα....(είναι διαφορετικά πράγματα, έτσι γιατρέ; )
-
Κοπωση. Που ειναι καρδιογραφημα, οσο τρεχεις. Δυναμομετρο δηλαδη. Πλησιαζεις τα 40?
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Κοπωση. Πλησιαζεις τα 40?Έχω ακόμα....
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Παιδια, ας δουμε το θεμα διεξοδικα.
Θυμαμαι, οταν ειχα κανει το πρωτο μου τεστ κοπωσης στο Ναυτικο Νοσοκομειο Αθηνας, ο καρδιολογος κ. Βενετης μου ειχε πει γελωντας το πολυ ΣΩΣΤΟ :
' Τωρα εισαι καλα. Αμα βγεις απο την πορτα και πεθανεις, δεν θα φταιω εγω'.
Τι σημαινει αυτο? Οτι ενα τεστ κοπωσης δεν σου εξασφαλιζει τιποτα. Το αποτελεσμα αφορα τη στιγμη εκεινη, μπορει μετα απο 10 λεπτα, υγιεστατος ων, να εχεις μια στιγμη εντασης, να κανεις μια εντονη αγγειοσυσπαση, να ξεκολησει μια αθηρωματικη πλακα, να βουλωσει ενα αγγειο και να βρεθεις να κοιτας τα ραδικια αναποδα...
Γιατι λοιπον το κανουμε?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ.- Ειναι ενδεικτικο της καταστασης μας. Μπορει να υπαρχει θεμα με τα αγγεια μας, οποτε λογικα απαγορευεται -και πολυ σωστα- η δραστηριοτητα με εντονο στρες. Κι αν δεν υπαρχει προβλημα? Τοτε...
- ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ.Τρεχουμε και η ασφαλιστικη δεχεται να μας ασφαλισει ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΤΗΧΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ. Πιστευω οτι το ζουμι ειναι εδω, ειναι πολυ λογικο να μην το κανει αν δεν πληρουνται οι προυποθεσεις υγειας, και γι αυτο ειναι τεραστια βλακεια να τρεχει κανεις χωρις να εχει δωσει πραγματικα στοιχεια, γιατι αμα του συμβει η στραβη, καηκε. Οι ασφαλιστικες δεν τρωνε κουτοχορτο. Αυτο για οσους υπαινισσονται κατι, μιλωντας για ιδιωτες γιατρους...
- Βεβαια υπαρχουν κι αλλες εξετασεις που θα επρεπε να γινονται πριν η μαζι με την κοπωση. (Δικαιολογω τη διαδικασια του Κ.Α.Ι. ) Για παραδειγμα, αν κανεις μια εξεταση ομοκυστεινης και βρεθει ψηλη, συνεκτιμαται με μια κοπωση, γιατι ψηλη ομοκυστεινη σημαινει αυξημενο κινδυνο εμφραγματος, ακομη κι αν εχεις φυσιολογικη κοπωση. Η μπορει να κανεις μια καλη κοπωση, και μετα να κανεις ενα σπινθηρογραφημα με θαλειο και να δειξει ισχαιμια.
Επειδη λοιπον στην ιατρικη δεν υπαρχει το 100%, το ποτέ και το παντα, απλα οι εξετασεις ειναι πληροφοριακες, κυριως για λογους νομικους κι ασφαλιστικους κι οχι εγγυητικες επιστολες.
Κατα τη γνωμη μου καλως γινονται.
Το επαναλαμβανω. Ποια ασφαλιστικη ασφαλιζει επισημα καρδιοπαθη για θανατο η νοσοκομειακη περιθαλψη?
Πολλες φορες κατηγορουμε, χωρις ναχουμε σκεφτει βαθυτερα.
Mα δεν είπαμε να μην γίνει ποτέ.
Απλά, το να γίνεται κάθε χρόνο είναι υπερβολή ακόμη και σύμφωνα με γιατρούς. Οπως σωστά αναφέρεις μπορεί κάτι να συμβεί ακόμη και την επόμενη ώρα, αλλά αν υπάρχει κάτι σοβαρό θα φαίνεται ακόμη και στις εξετάσεις του προηγούμενου έτους.
-
Επειδή μου επέτρεψαν να κατεβαίνω μέχρι 40 μέτρα, (όχι πιο κάτω, διότι πρέπει να αλλάξει το μίγμα αεριού και φοβόνται). Κυνήγα ‘ ροφό’ να δεις ένταση!.Wpa... enstash......
Apagoreyetai na kynhgas rofo me xrhsh katadytikoy eksoplismoy (mpoykales)...... -
Επειδή μου επέτρεψαν να κατεβαίνω μέχρι 40 μέτρα, (όχι πιο κάτω, διότι πρέπει να αλλάξει το μίγμα αεριού και φοβόνται).στεγνώνει στη πίεση δηλαδή...μπέκ μεγαλύτερα δοκιμάσατε???
υγ. φιλε αντώνη το παραπάνω σχόλιο είναι χωρίς να θέλω να θίξω την υγεία σου.....απλα τέτοια πρόταση είναι αδύνατον να μεινει ασχολιαστη απο μουρλόγκαζο που έχει βενζίνη αντί για αίμαι
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
υγ. φιλε αντώνη το παραπάνω σχόλιο είναι χωρίς να θέλω να θίξω την υγεία σου.....απλα τέτοια πρόταση είναι αδύνατον να μεινει ασχολιαστη απο μουρλόγκαζο που έχει βενζίνη αντί για αίμαMichali esy eisai ikanos otan ftaseis 100 xronwn, anti gia mpoylaka me maska oksygonoy, na exeis mpoykala me nitro alla ayto einai alloynoy papa eyaggelio....
-
οχι δηλαδή πές μου οτι εσύ είσαι καλύτερος τώρα.........
...και αν θές να σου θυμίσω......μ****ες, ξυρίζει το rallye...
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Λειτουργεί ακόμη το ΚΕΨΑ ?Ρωτησα σημερα (ανανεωση) και μου ειπαν ΝΑΙ.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ