-
Και μια ερωτηση απο νεο αγωνιζομενο. Βγαζω για 1η φορα αγωνιστικη αδεια αυτοκινητου, τι αγωνες πρεπει να κανω πρωτα για να μπορω να παρω μερος σε αγωνα ραλλυ. Ισχυει το οτι πρεπει να κανω 2 αναβασεις και 1 σπριντ ?
Το οτι ετρεχα σε αγωνες καρτ παιζει ρολο ή οχι ?
Παρακαλω ας μου απαντησει καποιος που ξερει...
-
Ο χρήστης foxtolis έγραψε:
Και μια ερωτηση απο νεο αγωνιζομενο. Βγαζω για 1η φορα αγωνιστικη αδεια αυτοκινητου, τι αγωνες πρεπει να κανω πρωτα για να μπορω να παρω μερος σε αγωνα ραλλυ. Ισχυει το οτι πρεπει να κανω 2 αναβασεις και 1 σπριντ ?Το οτι ετρεχα σε αγωνες καρτ παιζει ρολο ή οχι ?
Παρακαλω ας μου απαντησει καποιος που ξερει...
Μηπως να βρεις κατι αλλο,πιο υγιες, να ασχοληθεις....
-
Οι άδειες είναι συγκεκριμένες και απο την ΕΛΠΑ καθορίζονται ετησίως οι όροι διεξαγωγής σε κάθε άθλημα, πάντως εφόσον έχει εμπειρία μπορεις να προσαρμοστείς αρχικά στο κλίμα τέτοιων αγώνων και μετά να προχωρήσεις...
-
Φίλε μου foxtolis...
Μπόρείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στην ΕΘΕΑ και να ρωτήσεις θα σου απαντήσουν με σιγουριά για να μην κάνουμε κανα λάθος εδω... (http://ethea.elpa.gr)
απ'οτι ξέρω όμως για ραλλυ χρειάζεται 2 σπριντ
και για πιστα.... 2 αναβάσεις ή 1 αναβαση και 1 ραλλύ (αλλα για να κάνεις ραλλυ θελει 2 σπριντ).
ρε συ chris40.....
ποιος είσαι εσύ??????
έχεις τρέξει με κάτι?? έχεις τρέξει κάπου?????
γιατί σου φταίει το άθλημα???????
Σε έχει πειράξει κανείς από τους αγωνιζόμενους ή τους διοργανωτές.....?????????
και βγάζεις τόση πικρία............ -
Ο χρήστης turbosport έγραψε:
Φίλε μου foxtolis...Μπόρείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στην ΕΘΕΑ και να ρωτήσεις θα σου απαντήσουν με σιγουριά για να μην κάνουμε κανα λάθος εδω... (http://ethea.elpa.gr' target='_blank)
απ'οτι ξέρω όμως για ραλλυ χρειάζεται 2 σπριντ
και για πιστα.... 2 αναβάσεις ή 1 αναβαση και 1 ραλλύ (αλλα για να κάνεις ραλλυ θελει 2 σπριντ).
ρε συ chris40.....
ποιος είσαι εσύ??????
έχεις τρέξει με κάτι?? έχεις τρέξει κάπου?????
γιατί σου φταίει το άθλημα???????
Σε έχει πειράξει κανείς από τους αγωνιζόμενους ή τους διοργανωτές.....?????????
και βγάζεις τόση πικρία............Εσυ ειδικα turbosport που εκανες εγγραφη στο forum σημερα...ξερεις πολυ καλα και που εχω τρεξει και γιατι το ειπα αυτο...
Οπως και να εχει αυτη ειναι η συμβουλη μου και αν θελει ο φιλος την ακουει η την πεταει στα σκουπιδια. -
.........??????????????
Για να σου πω την αλήθεια.....
δεν ξερω που έχεις τρέξει....
αλλά όπως και να έχει το θέμα και ότι και να σου έχει συμβεί δεν σου μπορεί να σου φταίνε οι αγώνες....
κάτι άλλο φταίει.....Για ψάξε να το βρείς.....
-
.........??????????????Για να σου πω την αλήθεια.....
δεν ξερω που έχεις τρέξει....
αλλά όπως και να έχει το θέμα και ότι και να σου έχει συμβεί δεν σου μπορεί να σου φταίνε οι αγώνες....
κάτι άλλο φταίει.....Για ψάξε να το βρείς.....
Μην το προσωποποιεις το θεμα!Υπαρχει εστω και ενας απο τους φιλους αγωνιζομενους που να μην πιστευει οτι οι ελληνικοι αγωνες νοσουν;
-
Δεν ξέρω πως το σκέφτεσαι.....
αλλά μόνο η ικανοποίηση και η αδρεναλίνη της οδήγησης στο όριο και ο συναγωνισμός,
δεν συγκρίνεται με κανένα μικρο προβληματάκι που μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο....πιστεύω ότι αν είχες καταφέρει να φτασεις ποτέ στο όριο του αγωνιστικού σου αυτοκινήτου θα έκανες τα πάντα για να ξαναζήσεις αυτη τη στιγμή.
Σου εύχομαι και σε προτρέπω να βρεις την άκρη και να ξανατρέξεις, για να σε θαυμάσουμε σαν θεατές σε κάποιον αγώνα..... -
αλλά μόνο η ικανοποίηση και η αδρεναλίνη της οδήγησης στο όριο και ο συναγωνισμός,
δεν συγκρίνεται με κανένα μικρο προβληματάκι που μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο....πιστεύω ότι αν είχες καταφέρει να φτασεις ποτέ στο όριο του αγωνιστικού σου αυτοκινήτου θα έκανες τα πάντα για να ξαναζήσεις αυτη τη στιγμή.
Σου εύχομαι και σε προτρέπω να βρεις την άκρη και να ξανατρέξεις, για να σε θαυμάσουμε σαν θεατές σε κάποιον αγώνα.....Κατ'αρχιν πες μας τι ακριβως εισαι:αγωνιζομενος,θεατης,μελος λεσχης η δεν ξερω τι αλλο(αλλα μαλλον ξερω),για να δουμε αν τα προβληματακια που αναφερεις σε αφορουν και σε ποιο βαθμο.Για να σε βοηθησω μερικα απο αυτα ειναι:ασφαλεια αγωνιζομενων,θεατων μεσα στους αγωνες,τεχνικοι κανονισμοι,ανυπαρχτα πρωταθληματα(ταχυτητας),αυξηση κοστους(11 αγωνες ασφαλτο+χωμα για ραλλυ),μηδεν προβολη(η ΟΕΡΑ εκανε μια προσπαθεια αλλα το ντουβαρι ειναι γερο δεν πεφτει ευκολα),μεταφορα αγωνιστικων(κατι παει να γινει),ΚΕΨΑ η οχι,HANS η οχι και πολλα αλλα τραγελαφικα που μαλλον τα ξερεις καλυτερα απο μενα!
Μεχρι χτες με ρωταγες ποιος ειμαι και που εχω τρεξει και σημερα βγαζεις και συμπερασμα οτι δεν εχω φτασει το οριο του αυτοκινητου μου;;;Eπωνημα απο δω και περα αλλιως δεν εχει νοημα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σου εύχομαι και σε προτρέπω να βρεις την άκρη και να ξανατρέξεις, για να σε θαυμάσουμε σαν θεατές σε κάποιον αγώνα.....Κατ'αρχιν πες μας τι ακριβως εισαι:αγωνιζομενος,θεατης,μελος λεσχης η δεν ξερω τι αλλο(αλλα μαλλον ξερω),για να δουμε αν τα προβληματακια που αναφερεις σε αφορουν και σε ποιο βαθμο.Για να σε βοηθησω μερικα απο αυτα ειναι:ασφαλεια αγωνιζομενων,θεατων μεσα στους αγωνες,τεχνικοι κανονισμοι,ανυπαρχτα πρωταθληματα(ταχυτητας),αυξηση κοστους(11 αγωνες ασφαλτο+χωμα για ραλλυ),μηδεν προβολη(η ΟΕΡΑ εκανε μια προσπαθεια αλλα το ντουβαρι ειναι γερο δεν πεφτει ευκολα),μεταφορα αγωνιστικων(κατι παει να γινει),ΚΕΨΑ η οχι,HANS η οχι και πολλα αλλα τραγελαφικα που μαλλον τα ξερεις καλυτερα απο μενα!
Μεχρι χτες με ρωταγες ποιος ειμαι και που εχω τρεξει και σημερα βγαζεις και συμπερασμα οτι δεν εχω φτασει το οριο του αυτοκινητου μου;;;Eπωνημα απο δω και περα αλλιως δεν εχει νοημα.
Φίλε turbo sport, καλώ είναι να πατήσεις λίγο το στοπ, διότι εάν δεν λυθούνε, τα «μικρά προβληματάκια», υπάρχει περίπτωση χωρίς να φταις να βρεθείς να βλέπεις τα ραπανάκια ανάποδα. Αυτό θα είναι μεγάλη στεναχώρια για εμένα, στο λέω ειλικρινά.
Όλοι μας, έχουμε φτάσει στο δικό μας όριο. Πίστεψε με, ότι ορισμένα αγωνιστικά που έχω φτιάξει, τα ‘εξαντλούσα’ καλύτερα από τους οδηγούς τους, δοκιμάζοντας τα, και δεν ήμουν ο καλλίτερος οδηγός. Γι’ αυτό και προς χάριν της ‘ενότητας ’σου λέω, ότι και ο Chris σίγουρα έχει φτάσει στο όριο που εκείνος έθεσε στον εαυτό του.
Δυστυχώς φίλε Chris, ότι γράφεις στην πρώτη παράγραφο σου είναι αληθινά.
Στην δεύτερη, σταματάω στο «επώνυμα». Με το 100%!!. Για να παίρνει ο καθένας μας, την ευθύνη των λεγόμενων του, και να ξέρουμε σε ποιον απαντάμε, για να απαντάμε κατάλληλα!.
Antonis-team.Ετσι ειναι Αντωνη γιατι οσο και να αγαπαμε αυτο το αθλημα ειμαστε σε μια ηλικια που πρεπει να σκεφτομαστε με το πανω κεφαλι και αν μπορουμε να το παιρναμε και στους νεους που βραζει το αιμα τους.Δυστηχως δεν εχουμε την πολυτελεια για κανενα 'λαθος' σε αυτο που αποκαλουμε 'ελληνικοι αγωνες αυτοκινητου' και ο οποιος καταλαβε καταλαβε απο οποιο ποστο κι αν κατεχει.
-
Συμφωνώ με όλα αυτά που λέτε!!!
και για τα προβλήματα και όλα έχετε απόλυτο δίκιο.....
ο κάθε ένας πάει το άμαξι του ανάλογα με το τι λέει η ψυχή του (και η τσέπη του).........αλλα......
Το θέμα μας δεν είναι αυτο.....
η διαφωνία μου από την αρχή ήταν στο 'αντε να κάνεις κάποιο άλλο χόμπι γιατί οι αγώνες ειναι....'''μακάρι όλοι οι νέοι να μπορούσαν να τρέχουν και να μή φτάνουμε σε ηλικίες των 35 και 40 και να μπαίνουν για πρώτη φορά σε αγωνιστικό και να το παίζουν και οδηγοί αγώνων.....
και όλα αυτα τα προβλήματα που προείπατε ισχύουν αλλά ποιός περιμένετε να σας τα λύσει????????
η ΕΛΠΑ?? η ΕΘΕΑ??? οι Λέσχες???????
ή το Ελληνικό Κράτος.........???????????? (που δεν έχει καν την στοιχειώδη οδηγική παιδεία) χααχαχαχαχαχΠΟΙΟΣ????????
Απ ότι έχω καταλάβει αυτοί μόνο το παντελόνι τους θέλουν να γεμίζουν
Οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι και να εναντιωθούν είναι οι οδηγοί γιατι στην τελική αυτους αφορά....
Δεν είδα ποτε όμως τους οδηγούς σαν ένα σώμα να πάνε κόντρα σε όλους αυτούς.....
να μήν πατήσουν σε κάποιον αγώνα ........
να δούμε τότε τι θα κάνουν.....?????
Τέλος πάντων το θέμα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό, αλλά και πάλι λέω ότι δεν κόλλησα εκεί....
αλλά δεν μπορώ να ακούω ανθρώπους να βρίζουν τον χώρο που τους φιλοξενεί και να θέλουν να αποτρέψουν άλλους να μπουν σε αυτόν... στην τελική σε όποιον δεν αρέσει μένει σπίτι του δεν τον υποχρεώνει κανείς να τρέχει σε αγωνες......... -
... στην τελική σε όποιον δεν αρέσει μένει σπίτι του δεν τον υποχρεώνει κανείς να τρέχει σε αγωνες.........+1000
Όμως δεν είναι κακό να υπάρχει άποψη (τεκμηριωμένη) και να λέγετε. -
Και όσο αφορά την ανωνυμία.....
Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φανατικός θεατης, Φανατικός του σπορ με άποψη για πολλά και διάφορα και έτοιμος για έντονες συζητήσεις............. -
στο year book toy 07 γραφει οτι καποιος οδηγος της Β κατηγοριας (δε ξεκαθαριζει νεος παλιος) για να συμμετασχει σε αγωνες ταχυτητας πρεπει να εχει συμμετασχει και καταταγει σε 2 αγωνες πρωταθληματικους ραλλυ ή αναβασεων τα τελευταια 2 χρονια. ισχυει αυτο?
γενικα για τους νεοους οδηγους υπαρχει καποια επιπλεον εγκυκλιος γιατι οταν ειχα ρωτησει αλλους αγωνιζομενους μου ειχαν πει για 2 αναβασεις για να τρεξεις πιστα -
Για να τρέξεις πίστα χρειάζεσαι :
2 αναβάσεις
ή
1 αναβαση & 1 Ραλλυαλλά....
για να κάνεις 1 ραλλύ
πρέπει να κάνεις πρώτα 2 Σπριντακια.... -
Aπο 'εγκυκλιο 1' για εθνικη αγωνιστικη αδεια κατηγοριας Β':
'Xορηγείται στους ενδιαφερομένους που αιτούν την έκδοση άδειας διαγωνιζομένου/
αγωνιζομένου αυτής της κατηγορίας.
Oι κάτοχοι αυτής της άδειας επιτρέπεται να συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες της επικράτειας εκτός από τους αγώνες ταχύτητας, με εξαίρεση τους αγώνες ταχύτητας των ομάδων του ενιαίου και του ιστορικού αυτοκινήτου στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν.
Προκειμένου να συμμετέχουν σε αγώνες ταχύτητας των υπολοίπων ομάδων απαιτείται κατά τα δύο προηγούμενα της αίτησής τους χρόνια, να έχουν τερματίσει και καταταγεί σε δύο πρωταθληματικούς αγώνες ράλλυ ασφάλτου ή αναβάσεων, ή αγώνες ταχύτητας ενιαίου, ή να προέρχονται από τον χώρο του καρτ και να έχουν ειδική έγκριση από την Eπιτροπή Kαρτ, ή τέλος να έχουν τελειώσει σχολή αγώνων ταχύτητας του εξωτερικού.
Επίσης προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες ταχύτητας των υπολοίπων ομάδων και δεν πληρούν τις ως άνω προυποθέσεις, μπορούν να καταθέτουν αίτηση στην ΕΘΕΑ και αφού ειδική επιτροπή της ΕΘΕΑ εξετάσει τον αιτούντα σε αναγνωρισμένη πίστα, θα εκδοθεί αγωνιστική άδεια και ο αγωνιζόμενος θα είναι υπό επιτήρηση στους δύο πρώτους αγώνες που θα συμμετάσχει.'Μηπως ολο αυτο ειναι αναχρονιστικο; Επισης μηπως ειναι ολιγον λανθασμενο;
Απο που και ως που μπορει καποιος ο οποιος δεν εχει καμια αγωνιστικη εμπειρια να παει με τη μια 'στα βαθια' (ενιαιο);;; Ειναι ικανος δλδ να στηθει στο grid με ιδια αυτοκινητα (αρα με ιδια επιταχυνση) και θα αντιδρασει σωστα στην εκκινηση και στους πρωτους γυρους, οπου τα αυτοκινητα ειναι 'τρενακι' οποτε το οποιο λαθος ειναι πιο πιθανο να γινει εκεινες τις στιγμες;;; Κατα τα αλλα, θα πρεπει να εχει τρεξει σε αλλες μορφες αγωνων προκειμενου να τρεξει στις Sport/Open, οπου (ειδικα στην τελευταια) οι διαφορες των αυτοκινητων ειναι χαωδεις οποτε στην εκκινηση θα του ξεκολλησουν αμεσως (παντα με τη λογικη οτι δεν εχει το καλυτερο αυτοκινητο με το 'καλημερα'). Τελος, παρα πολλοι οδηγοι πλεον ειναι εξοικειωμενοι με την πιστα αφου υπαρχουν Μεγαρα/Σερρες και σιγουρα η πλειονοτητα πριν αποφασισει να παει στους αγωνες ολο και καποιο Track Day θα εχει κανει και στις 2 πιστες. Πιστευω πως οταν γραφτηκε το αρθρο, οι αγωνες γινονταν μονο στο αεροδρομιο στην Τριπολη ('90's) οποτε δεν υπηρχε δυνατοτητα προσβασης σε καποια πιστα.
Νομιζω λοιπον οτι πρεπει να αλλαξει αυτο το περιττο (απο τις συνθηκες) αρθρο, μιας και ειναι ματαιο να πρεπει ο οδηγος που επιθυμει να κανει μονο σιρκουι να κανει εστω και μια αναβαση/ραλλυ. Γιατι; Αφου ουτως ή αλλως πλεον υπαρχουν και τα σεμιναρια νεων αγωνιζομενων. Επιπροσθετα, θα μπορουσε η ΕΘΕΑ περαν των σεμιναριων, να κλεισει 1/2 ημερομηνιες στα Μεγαρα, οπου οι ενδιαφερομενοι με συνοδηγους εξουσιοδοτημενους απο την ΕΘΕΑ αγωνιζομενους θα μπορουν να κανουν ενα αριθμο γυρων με τα δικα τους οχηματα και να επικυρωνεται τυπικα η ικανοτητα τους να τρεξουν. Πιο επικινδυνο ειναι κατ εμε να κανουν αναβαση με το καλημερα, παρα σιρκουι. Αν ο νεος οδηγος 'φυγει' σε μια αναβαση, περαν των ζημιων θα προκαλεσει και καθυστερηση στον αγωνα. Επισης, αν το δει καποιος λογικα, καποιος πρωτοπειρος που παει 10/10 στην πιστα εχει λιγοτερες πιθανοτητες για καποια κακια στιγμη (λογω πλατους πιστας, 'αμμοπαγιδων') παρα σε ενα κανονικο δρομο ( μπαριερα, βραχος, γκρεμι )
Σκεφτειτε το...κατα τα αλλα (ορθως) εγινε μια προσθηκη για 16χρονους (πρωτοκλασατους) καρτιστες ωστε να οδηγησουν Gloria. Πρεπει λοιπον ενας -30 (καπου τοτε ξεκιναμε οι πιο πολλοι) να κανει με το στανιο αναβασοσπριντακι για να αποδειξει οτι μπορει να κουμανταρει ενα N,A,E 1400αρι, αντε 1600αρι στην καλυτερη;;; -
για συνοδηγους τι ισχυει?
-
Ο χρήστης nikoskarape έγραψε:
για συνοδηγους τι ισχυει?Τα ίδια με τους οδηγούς
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ