-
Και πάλι μπράβο σου Θόδωρε.
Να προτείνω κάτι σχετικά με το site σου. Καλό θα ήταν να γράψεις κάποια στιγμή (με την ευκαιρία σου) και κάποιο κείμενο με όλες τις δυσκολίες που συνάντησες, με τα στραβά κι ανάποδα, με τα γέλια που κάναν όλοι όταν τους ανακοίνωνες ότι θα το φτιάξεις το αμάξι ενώ κορόιδευαν. Με τους γεροντομάστορες που με περιφρόνηση κοιτούσαν σαρκαστικά όταν ζητούσες βοήθεια, δανεικά εργαλεία, συμβουλές και τεχνογνωσία...
Πιστεύω θα είναι ένας καλός οδηγός και θα εμψυχώσει πολλούς που θέλουν να κάνουν κάποια τέτοια κατασκευή αλλά διστάζουν.
Το λέω αυτό γιατί με το που πήγα εδώ στο Αγρίνιο σε κάτι μπαρμπάδες με ανταλλακτικά ή συνεργεία και ζητούσα ανταλλακτικά για ένα buggy που κατασκευάζω με κοιτάζαν με μισό μάτι οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι με αποθάρρυναν προσπαθώντας να μου πουλήσουν το κάρτ του γιού τους ή κάποιο έτοιμο buggy...
Ευτυχώς βέβαια συνάντησα και κάποιους καλούς ανθρώπους που είχαν χρόνο και θέληση να δώσουν συμβουλές, καθοδήγηση και τη βοήθεια τους σχετικά με τη διαδικασία...
και πάλι τα συγχαρητήρια μου για την υπομονή σου!
-
Θοδωρε σκέφτηκες να μιλήσεις στο περιοδικό 4Τροχοί να το παρουσιάσεις σε κάποιο τεύχος? Νομίζω θα αρέσει πολύ μια τέτοια ιδέα ως άρθρο και θα το δει πολύ λαός θετικά. Ποιός ξέρει, μπορεί από την επόμενη πολλοί αναγνώστες να βάλουν μπρος ηλεκτροκολλήσεις, μάσκες, κατσαβίδια, κλειδιά, φτυάρια και σκερπάνια και βουρ να αρχίσουν να ξεκινήσουν τη κατασκευή κλώνου Lotus Seven!!!
Άραγε να έχει παρουσιάσει ανάλογη χειροποίητη προσπάθεια το 4Τροχοί?
-
Tην τελευταια εβδομαδα εβλεπα ενα Lotus 7 στον Παπαιωαννου [καινουριο κατασημα στην Κηφισια]. Ειναι BRG με κα8αρο αλουμινιο καπω κ CF nose. Πηγα σημερα με εναν φιλο μου να ρωτησουμε κ μα8αμε οτι ειναι του 1987, 1.8 λιτρων με διπλα καρμπυρατερ, 205 ιππων κ λιγα χιλιομετρα (δε 8υμαμαι ποσα). Καποια προβληματα που ειχε ο πρωην ιδιοκτητης σχετικα με τη ρυ8μιση των καρμπυρατερ ειπαν οτι τα εχουν διορ8ωσει. Παρ'όλα αυτα, οπτικα ειχε αρκετες 'ατελειες', για να το 8εσω ευγενικα, τοσο ε3ωτερικα, οσο κ στο εσωτερικο του. Ε3'αιτιας της μοναδικοτητας του, κ μονο, απ'οτι μας ειπε ο ευγενικος κατα τ'αλλα κυριος, το διε8εταν αντι 27,000 ευρω. Νο further comments.
To καλο ειναι οτι χωραω!!!
-
Πάρτο 10.000 χωρίς το μοτέρ...!!
Ό,τι να 'ναι ζητά. Με τόσα παίρνεις καινούργιο...!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Με τόσα παίρνεις καινούργιο...!Ε μα;;!!!
Για ρωτα και στην Trident Cars με ποσο κοστος φερνουν seven Ελλαδα. Εχω την εντυπωση οτι ειναι αυτοι που φαινονται ως contacts στους καταλογους των 4Τ. Το τηλεφωνο τους ειναι εδω: http://www.tridentcars.gr/
(Ηθελα κι εγω να παρω τηλεφωνο καιρο τωρα, αλλα φοβαμαι μην μπω σε ενα ... λουκι που θα με... εξαντλησει οικονομικα! )
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Tην τελευταια εβδομαδα εβλεπα ενα Lotus 7 στον Παπαιωαννου [καινουριο κατασημα στην Κηφισια]. Ειναι BRG με κα8αρο αλουμινιο καπω κ CF nose. Πηγα σημερα με εναν φιλο μου να ρωτησουμε κ μα8αμε οτι ειναι του 1987, 1.8 λιτρων με διπλα καρμπυρατερ, 205 ιππων κ λιγα χιλιομετρα (δε 8υμαμαι ποσα). Καποια προβληματα που ειχε ο πρωην ιδιοκτητης σχετικα με τη ρυ8μιση των καρμπυρατερ ειπαν οτι τα εχουν διορ8ωσει. Παρ'όλα αυτα, οπτικα ειχε αρκετες 'ατελειες', για να το 8εσω ευγενικα, τοσο ε3ωτερικα, οσο κ στο εσωτερικο του. Ε3'αιτιας της μοναδικοτητας του, κ μονο, απ'οτι μας ειπε ο ευγενικος κατα τ'αλλα κυριος, το διε8εταν αντι 27,000 ευρω. Νο further comments.To καλο ειναι οτι χωραω!!!
Εγω σου προτεινω να μην το παρεις. Ειναι πολλα τα χρηματα και αρκετα παλιο το αυτοκινητο. Και οι νομοι της φυσικης δεν παλιωνουν, αλλλα παλιωνουν τα μεταλλα.
Τα 7 ιδιως εκεινης της εποχης αλλά και μεταγενεστερα, υπέφεραν απο σκουριά ηλεκτροχημικού τυπου. Εκει που ενωνονται τα αλουμινενια panels στο ατσαλινο σασι/πλαισιο.
Πιθανοτατα μαλιστα θα εχει και πισω live axle αντι για DeDion, κατι που για 27.000 ειναι NO GO.Απεφυγε το, υπαρχουν πολυ καλυτερα και και νεοτερα.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Με τόσα παίρνεις καινούργιο...!
Ε μα;;!!!
Για ρωτα και στην Trident Cars με ποσο κοστος φερνουν seven Ελλαδα. Εχω την εντυπωση οτι ειναι αυτοι που φαινονται ως contacts στους καταλογους των 4Τ. Το τηλεφωνο τους ειναι εδω: http://www.tridentcars.gr/
(Ηθελα κι εγω να παρω τηλεφωνο καιρο τωρα, αλλα φοβαμαι μην μπω σε ενα ... λουκι που θα με... εξαντλησει οικονομικα! )
Θα ήθελαν, αλλά δεν τους έχει 'προκύψει' ακόμα...
Κοίτα εδώ...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Πηγα σημερα με εναν φιλο μου να ρωτησουμε κ μα8αμε οτι ειναι του 1987, 1.8 λιτρων με διπλα καρμπυρατερ, 205 ιππων κ λιγα χιλιομετρα (δε 8υμαμαι ποσα). Καποια προβληματα που ειχε ο πρωην ιδιοκτητης σχετικα με τη ρυ8μιση των καρμπυρατερ ειπαν οτι τα εχουν διορ8ωσει. Παρ'όλα αυτα, οπτικα ειχε αρκετες 'ατελειες', για να το 8εσω ευγενικα, τοσο ε3ωτερικα, οσο κ στο εσωτερικο του. Ε3'αιτιας της μοναδικοτητας του, κ μονο, απ'οτι μας ειπε ο ευγενικος κατα τ'αλλα κυριος, το διε8εταν αντι 27,000 ευρω. Νο further comments.To καλο ειναι οτι χωραω!!!
**Αν είναι δυνατόν! **Ούτε ο Απέργης δεν θα το πούλαγε τόσο!...
-
(περι Trident cars)
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Θα ήθελαν, αλλά δεν τους έχει 'προκύψει' ακόμα...Κοίτα εδώ...
Το εχω δει. Ωστοσο, επισημοι ξε-επισημοι, εξακολουθουν να φαινονται στους καταλογους των 4T.
-
Αφού κανείς δεν έχει φιλοτιμηθεί να το ελέγξει...
Θα μου πεις βέβαια, για αυτοκίνητο άνευ αγοραστικού ενδιαφέροντος τί να ψάξεις άλλωστε;;;;
Άσε εμάς τους πυροβολημένους.... -
Ρήξτε και μια ματιά σ'αυτό το site. Μερικοί ίσως να το ξέρετε ήδη
-
Το forum των Ελλήνων φιλόδοξων κατασκευαστών Locost (ρέπλικα της Lotus Seven γνωστό πια ώς 'caterham') ξεκίνησε τη λειτουργία του.
Ξεκίνησα το forum βλέποντας ότι ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί ανθρώποι στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για τη
κατασκευή μιας ρέπλικας lotus seven και επίσης κάποιοι πρωτοπόροι (βλέπε Θόδωρος Σαββίδης στο http://www.tsv.gr)
που το έχουν κατασκευάσει ήδη, δεν υπάρχει ένα κοινό σημείο συναντήσης και διαλόγου. Χρησιμοποιώντας ως
μέσο το Internet τα προβλήματα συναντήσεων και επικοινωνίας λύνονται εύκολα.Ως κύριο σκοπό ύπαρξης του site και του forum ειδικότερα ορίσαμε με τον Θόδωρο Σαββίδη (tsv.gr) τη
παροχή ενός ηλεκτρονικού βήματος διαλόγου για συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων, εμπειριών και
αλληλουποστήριξης των μελών σε τεχνικά θέματα και τεχνογνωσία.Έτσι αποφάσισαμε να φτιάξουμε αυτό το site για να δώσουμε ελεύθερο βήμα διαλόγου στις ακόλουθες κατηγορίες ανθρώπων:
- Θαυμαστές (των υπέροχων Lotus Seven και λοιπών κλώνων).
- Ονειροπόλους (που ονειρεύονται ότι ίσως κάποτε κατασκευάσουν-αποκτήσουν ένα τέτοιο όχημα. Σε αυτή τη κατηγορία άνοικα κι εγώ για ένα ολόκληρο χρόνο πριν αποφασίσω να ανοίξω τους ασκούς του αιόλου και να αγοράσω τα σίδερα και να ξεκινήσω...)
- Κατασκευαστές μιας ρέπλικας ή συναρμολογητές ενός έτοιμου kit.
- Ιδιοκτήτες οδηγοί πλεον ενός τέτοιου χειροποίητου αυτοκινήτου που κατασκευάσαν - συναρμολογήσαν μόνοι τους.
- Ιδιοκτήτες ενός αυθεντικού Lotus seven, Caterham, Westfield, Robin Hood, Dax ή κάποιου άλλου κλώνου Seven.
Μεχρι στιγμής έχουν γραφτεί αρκετοί που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται
στη πορεία, κάποιοι που σκέφτονται να ξεκινήσουν και κάποιοι όπως ο
Θόδωρος (http://www.tsv.gr) που έχει ήδη τελειώσει το δικό του και σχεδιάζει...
την επόμενη ιδιοκατασκευή!!!το URL του site είναι http://www.locostbuilders.gr
-
Caterham and RS Performance Build Caterham RS
http://www.worldcarfans.com/9080226.009 ... aterham-rs
'at least £115,000'??? Noμιζω οτι 3εφυγαν λιγο.
-
Όταν πλέον η αναλογία φτάνει το 1 κιλό ανά ίππο οποιαδήποτε υπερβολή δικαιολογείται...Άλλωστε το μοτέρ είναι τύποις αγωνιστικό, επομένως τα 115.000 λιράκια είναι, μη σου πω, και λίγα, καθώς 1 ποσό η αγορά του, και ένα εξίσου πολύ σημαντικό ποσό η συντήρηση του προκειμένου να αποτελεί το RS1000 και όχι απλά ένα τουμπανιασμένο RS Caterham!
btw, το ίδιο μοτέρ φόρεσαν και σε Ariel Atom!
-
To forum http://www.locostbuilders.gr zei k basileuei.
Organonomaste siga siga.Mporei na mhn yparxei antiprosopia Caterham, alla yparxei Westfield sthn Ellada.
Osoi pistoi proselethete.
-
καλησπερα ζητω caterham roadsport 1600cc ει δυνατον με ελληνικες πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας στο δρομο (συνεπως factory built...).Αν γνωριζεται παραλληλα στοιχεια για το που θα μπορουσα να βρω κατι σχετικο...γτ επικοινωνισα με το lotus club και μου ειπαν πως μονο 3 μελη του κατεχουν caterham εκ των οποιων ενα πωλουταν του 00 εναντι 30.000 ποσο υπερβολικοτατο για τη χρονολογια του...
-
Πριν λίγο καιρό πουλιόταν ένα καινούργιο Westfield 1600. Δεν είναι Caterham βέβαια αλλά κι εσύ ψαχνεις για διαμάντια στα άχυρα...
Το link είναι http://www.locostbuilders.gr/viewtopic.php?p=1391#1391
Αν θες κάνε μια ερώτηση στον Αντώνη μήπως το δίνει ακόμη.
-
Δικιο εχεις. Σκεφτομουνα να ασχοληθω με το project locost αλλα λογω ελλειψης χρονου δεν νομιζω πως μπορω ακομη( ειμαι φοιτητης στο εμπ και κατασκευαζουμε ενα formulaki(ενδεικτικα αναφερο κινητηρας yamaha r6,χαλυβδινο χωροδικτυομα για πλαισιο με προοπτικες να γινει monocoque carbon,διαφορικο torsen 0-100 για να τρε σε 4' κλπ...)για να τρεξουμε του χρονου στο fioranno στα πλαισια του fsae υπο την αιγιδα της ferrari.σχετικο topic θα δημοσιευσω συντομα...)και καποιον ενστασεων(δεν θεωρω πρεπον να χρησιμοποιηθουν αρκετα μηχανικα μερη απο τοσο παλαιο αυτοκινητο αν δεν θες να κατασκευασεις κατι απλα ομορφο αλλα και αγωνιστικα λειτουργικο...ειναι αματερικο να θεωρεις πως με μια αλλαγη κινητηρα εισαι οκ...)
-
Ο γιαννης ή ο molina εισαι;
-
Οχι αλλο μελος της ιδιας ομαδας. Ο Γιαννης- Μολινα ειναι στο bmw forum...
Caterham (+ Super-Seven Clones + Locost) Forum