-
Το αυτοκίνητό μου είναι ηλικίας 10 μηνών περίπου και το πρόβλημα που έχω ειναι οτι αναγκάζομαι να το πλενω διαρκώς επειδή η θεση παρκινγκ του ειναι κατω από μπαλκόνια, με αποτέλεσμα καθε φορά που καθαρίζουν, να πεφτουν πάνω στο 'μωρό' μου βρωμόνερα, απορρυπαντικά κλπ. Πέρα από το αισθητικό θέμα, πιο πολύ μ'απασχολεί μήπως αυτοί οι λεκέδες αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια. Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος? Η εχουν προστατευτικό χρώματος τα καινούρια αυτοκίνητα και υπερβάλλω ανησυχώντας τόσο?
-
Το αυτοκίνητό μου είναι ηλικίας 10 μηνών περίπου και το πρόβλημα που έχω ειναι οτι αναγκάζομαι να το πλενω διαρκώς επειδή η θεση παρκινγκ του ειναι κατω από μπαλκόνια, με αποτέλεσμα καθε φορά που καθαρίζουν, να πεφτουν πάνω στο 'μωρό' μου βρωμόνερα, απορρυπαντικά κλπ. Πέρα από το αισθητικό θέμα, πιο πολύ μ'απασχολεί μήπως αυτοί οι λεκέδες αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια. Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος? Η εχουν προστατευτικό χρώματος τα καινούρια αυτοκίνητα και υπερβάλλω ανησυχώντας τόσο?
-
-
Οι κουτσουλιες (και φυσικα τα απορρυπαντικα) είναι ότι χειρότερο για το χρωμα του (κάθε) αυτοκινητου
ΠΟΤΕ μην αφήσεις κουτσουλια στο αμαξι σου! Θα σου καταστρεψει το χρωμα! -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Οι κουτσουλιες (και φυσικα τα απορρυπαντικα) είναι ότι χειρότερο για το χρωμα του (κάθε) αυτοκινητου
ΠΟΤΕ μην αφήσεις κουτσουλια στο αμαξι σου! Θα σου καταστρεψει το χρωμα!Για τις κουτσουλιές το ξέρω, μια που εχουν μια καυστική ουσία...Περισσότερο για τα απορρυπαντικά αναρωτιόμουν!
-
Και το ρετσίνι επίσης... Δεν βγαίνει με τίποτα και αφήνει και σημάδι
-
Εμένα το αμάξι μου έχει ήδη αποκτήσει μόνιμα σημάδια από κουτσουλιές... Υποθέτω ότι μπορώ να τα βγάλω με εκείνη την αλοιφή για τα μικρογδαρσίματα, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Επίσης έχει άπειρα σημαδάκια από πετραδάκια και φυσικά 1 μεγάλο που μου έκανε δώρο μία τs0yλ@ στο πίσω αριστερό φτερό!
Γενικά, το χρώμα είναι αρκετά ευαίσθητο, η ευαισθησία αυτή βέβαια ποικίλει, ανάλογα με τη μάρκα. Πάντως, έχω αρχίσει να το αντιμετωπίζω ως ψιλοαναλώσιμο, γιατί Ο,ΤΙ και να κάνεις, ΔΕΝ πρόκειται να το κρατήσεις σαν καινούριο, δυστυχώς!!!
Οπότε, diva, απόλαυσέ το τώρα που είναι καινούριο, κάνε ό,τι είναι να κάνεις, γιατί τώρα σίγουρα σε καίει και σε κανένα χρόνο θα δεις ότι θα χαλαρώσεις, μιας και πραγματικά, ορισμένα πράγματα απλά ΔΕΝ μπορείς να τα αποφύγεις!
Δυστυχώς!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Γενικά, το χρώμα είναι αρκετά ευαίσθητο, η ευαισθησία αυτή βέβαια ποικίλει, ανάλογα με τη μάρκα. Πάντως, έχω αρχίσει να το αντιμετωπίζω ως ψιλοαναλώσιμο, γιατί Ο,ΤΙ και να κάνεις, ΔΕΝ πρόκειται να το κρατήσεις σαν καινούριο, δυστυχώς!!!
Οπότε, diva, απόλαυσέ το τώρα που είναι καινούριο, κάνε ό,τι είναι να κάνεις, γιατί τώρα σίγουρα σε καίει και σε κανένα χρόνο θα δεις ότι θα χαλαρώσεις, μιας και πραγματικά, ορισμένα πράγματα απλά ΔΕΝ μπορείς να τα αποφύγεις!
Δυστυχώς!!!Αντε, να χαλαρώσω όπως λες μπας και βρω την υγειά μου, γιατί ειμαι ακόμα στο στάδιο που κανω καθημερινή επίβλεψη για σημαδάκια και γρατζουνιές...
-
Μάλλον για τα τεχνικά είναι το θέμα. (Εκεί νομίζω υπάρχει παρόμοιο θέμα και δε το βρίσκω)
-
Διαφωνώ ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ότι είναι καταδικασμένο να υποβαθμιστεί γρήγορα, ακόμα και αν δεν έχεις γκαράζ!
Μπορείς να χρησιμοποιείς κάλυμα, σε συνδυασμό με γυαλιστική αλοιφή. Εφόσον βέβαια εφόσον τηρείς κάποια μέτρα καθαριότητας να διατηρήσεις το χρώμα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση για αρκετά χρόνια.Βέβαια τα παραπάνω προυποθέτουν κόπο και μεράκι που δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να ανεχτούν...Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου για καιρό (χρόνια) σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικού χρώματος ...
-
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Διαφωνώ ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ότι είναι καταδικασμένο να υποβαθμιστεί γρήγορα, ακόμα και αν δεν έχεις γκαράζ!
Μπορείς να χρησιμοποιείς κάλυμα, σε συνδυασμό με γυαλιστική αλοιφή. Εφόσον βέβαια εφόσον τηρείς κάποια μέτρα καθαριότητας να διατηρήσεις το χρώμα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση για αρκετά χρόνια.Βέβαια τα παραπάνω προυποθέτουν κόπο και μεράκι που δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να ανεχτούν...Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου για καιρό (χρόνια) σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικού χρώματος ...
Ναι, εντάξει, οκ... Εγώ το αμάξι μου το βάζω στο γκαράζ μας, κλειστό γκαράζ! Και παρόλα αυτά, σε 1 χρόνο έχει χάσει μέχρι και ένα μεγάλο μέρος της γυαλάδας του. Δεν το προσέχω; Έγραψα και παραπάνω, τις περισσότερες και μεγαλύτερες φθορές τις έχει πάθει είτε εν κινήσει (πετραδάκια-ΠΟΛΛΑ) είτε με τη μία τράκα που μου έριξε μία κουλή ενώ ήμουν στη δουλειά μου... Τώρα, γυαλιστικές αλοιφές, μεράκια κτλ, οκ... Τι να σου πω; Δουλεύω ΚΑΙ τις 7 μέρες της εβδομάδας, όχι 8-ωρο τα Σ/Κ, αλλά ούτε τις καθημερινές (>8 ώρες τις καθημερινές,
-
μια κουκουλα δεν ειναι μια καλη λυση ?
-
Στo τελευταίο αυτοκίνητό μου κάνω εξωτερικό πλύσιμο κάθε 6μηνο περίπου, και δεν βλέπω να παθαινει τίποτα το χρώμα, παρ'όλο που αφήνω πάνω κουτσουλιές. Όχι οτι ψάχνω με το μικροσκόπιο δηλαδή να δω αν άφησαν κάτι, αλλά κάτι εμφανές σίγουρα δεν υπάρχει.
Βέβαια σίγουρα είναι καλά να βγάζουμε έστω στα πρόχειρα τα χοντρά. Αλλά γυαλίσματα κλπ όχι ευχαριστώ δεν έχω χρόνο.
Πιστεύω επίσης οτι παίζει ρόλο το χρώμα, αν είναι μεταλικό αντέχει πολλά. Κόκκινο μακριά, μ' αρέσει αλλά αφού δεν έχω χρόνο να το περιποιούμαι, δεν το θέλω. Το μαύρο επίσης πολύ δύσκολο, φαίνονται όλες οι μικρογρατζουνιές.
-
Το ότι είναι βρώμικο του προσφέρει μια στοιχειώδη αντοχή στις κουτσουλιές. Τα πεντακάθαρα (αλλά όχι κερωμένα) είναι πιο ευπαθή.
Εγώ έχω σταματήσει να το πλένω, όμως έχω ένα μπουκαλάκι νερό και όποτε βλέπω κουτσουλιά το καθαρίζω με βρεγμένο χαρτομάντηλο επί τόπου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ έχω σταματήσει να το πλένωΔηλαδή δε φτάνει που είναι και Ο..L, είναι και μέσα στη μπίχλα...
Γιατί δε ρωτάτε τον Κούκο περί χρώματος? Εχει σίγουρα ενδιαφέρουσες απόψεις επί του θέματος...
Χωρίς πλάκα πάντως, ο Μάνος έχει δίκιο. Οταν δεν είναι καθαρό η κουτσουλιά δεν κολλάει τόσο στο χρώμα και η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει είναι πολύ λιγότερη. Having said that, μου φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια τα παλιόπουλα τα ταϊζουν με οξύ. Εχω βρει κατά καιρούς κάτι τρομερά πράγματα πάνω στο αμάξι...
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
μια κουκουλα δεν ειναι μια καλη λυση ?Ναι, εχω ξοδέψει ενα σωρό λεφτά σε κουκούλες. Στην περιοχή μου συχνά φυσάει πολύ, κι αναγκάζομαι σχεδόν πάντα να τη δένω. Αρκετές φορές όμως που την είχα δέσει μου την έσχισε ο αερας!
Κατά τ'αλλα παιδιά, τι λέτε, ν'αφήνουμε βρώμικο το αμάξι για να μην το πειράζουν οι κουτσουλιές και τα βρωμόνερα των μπαλκονιών (από τα οποία ξεκίνησε το topic)? Υποτίθεται οτι η σκόνη, οι λεκέδες της βροχής, οι λάσπες κλπ. φθείρουν επίσης το χρώμα και καλό είναι το συχνό πλύσιμο...Ετσι τουλάχιστον γνωριζα μέχρι τώρα... -
Η απλυσιά δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας.
Αυτό διότι η mpihla (είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ επιστημονικούς όρους και ζητώ την κατανόησή σας) αποτελείται μεταξύ άλλων από σταγονίδια λαδιού, καυσίμου και πίσσας από την άσφαλτο που επικαθήμενα στην επιφάνεια του οχήματος μεταξύ άλλων εμποδίζουν τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου να διεισδύσει έως το βερνίκι και να το φθείρει.
Ούτω, λέγω, παρέχουμε στο όχημά μας προστασία οικονομική, διαρκή και αειφόρο. -
Πρόσεχε μόνο μην πιάσει πουρί..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η απλυσιά δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας.
Αυτό διότι η mpihla (είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ επιστημονικούς όρους και ζητώ την κατανόησή σας) αποτελείται μεταξύ άλλων από σταγονίδια λαδιού, καυσίμου και πίσσας από την άσφαλτο που επικαθήμενα στην επιφάνεια του οχήματος μεταξύ άλλων εμποδίζουν τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου να διεισδύσει έως το βερνίκι και να το φθείρει.
Ούτω, λέγω, παρέχουμε στο όχημά μας προστασία οικονομική, διαρκή και αειφόρο. -
Πόσο ευαίσθητο είναι στ'αλήθεια το χρώμα?