-
Θα σας πώ κάτι απλό ρε παίδες.
Κάποια από τα αστρικά σώματα τών αστερισμών,μπορεί να μήν είναι κάν αστέρια (νεφελώματα ή και γαλαξίες) καί να απέχουνε και αναμεταξύ τους πολλές εκατοντάδες χιλιάδες (ή εκατομμύρια) αναμεταξύ τους.ΔΕΝ είναι δηλαδή ούτε κάν κοντά τό ένα με το άλλο.Μπορεί τό ένα σώμα απο αυτά να απέχει απο τή Γή 40 έτη φωτός,το άλλο 40 εκατομμύρια έτη φωτός,και όμως να τοποθετούνται μαζί σε έναν αστερισμό λόγω τής φαινόμενης θέσης τους.
Φαινομενικά δηλαδή φαίνονται τό ένα πλάι στο άλλο (και νοητικά σχηματίζουμε τα περιγράμματα τών εικόνων από τα οποία τα ονοματίζουμε) ενώ στήν πραγματικότητα δέν έχουνε καμμία σχέση το ένα με το άλλο.Τέλος,ο Γαλιλαίος εδώ και τετρακόσια χρόνια,απέδειξε ότι οι πλανήτες ΔΕΝ είναι θεοί που πλανώνται στίς κοσμικές σφαίρες γύρω από τήν γή,αλλά ουράνια σώματα.Πέτρες καί αέρια
-
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τον αρχικό συλλογισμό μου με απλά μαθηματικά. Έστω ότι έχουμε 2 μεγέθη (αριθμητικά χάριν απλοποίησης), τα Α κ Β και προσπαθούμε να βρούμε μεταβάλλοντας κάθε φορά το Α αν και πως μεταβάλλεται ή δε μεταβάλλεται το Β. Έστω λοιπόν ότι δίνοντας στο Α την τιμή 0 το Β μετριέται ίσο με 3. Βάζοντας ως Α το 1 το Β γίνεται 5, βάζοντας Α ίσο προς 2 το Β γίνεται 7, βάζοντας Α ίσο προς 5 το Β γίνεται 13 κοκ. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το πείραμα κ παρατηρούμε πχ ότι στο 90% πχ των περιπτώσεων, τα ζεύγη τιμών Α κ Β είναι απεικονισμένα ως σημεία της ίδιας γεωμετρικής καμπύλης (ευθείας στην περίπτωσή μας). Βλέπουμε με άλλα λόγια ότι η μεταβολή του ενός μεγέθους επηρεάζει βάσει κάποιας λογικής συνάφειας κι όχι με μηχανισμό τυχαιότητας το άλλο μέγεθος. Αυτό λέγεται συσχέτιση. Στην περίπτωση του παραδείγματος η μαθηματικοποίηση της συσχέτισης είναι μια μαθηματική έκφραση της μορφής Β=2Α+3. Η αξία της συσχέτισης δεν υφίσταται μόνο αν τα δεδομένα υπακούουν σε αυτή στο 100% (πράγμα ρεαλιστικά απίθανο για οτιδήποτε σαυτή τη ζωή), αλλά και σε μικρότερα ποσοστά συσχετισμών. Έρχομαι λοιπόν στα ζώδια κ ξαναλέω. Από τη δική μου εμπειρία την οποία κ καταθέτω, υπάρχει σαφής συσχετισμός ανάμεσα στο ζώδιο (δηλ. την περίοδο του έτους που γεννιέται κανείς) και στα χαρακτηριστικά του ως ατόμου. Το πως της υπόθεσης κι αν αυτό έχει να κάνει με πλανήτες έλξεις αποστάσεις κλπ ούτε με ενδιαφέρει ούτε κι έχω υπεισέλθει στο να το ψάξω. Αυτό που εγώ έχω δει είναι το διαταύτα της υπόθεσης, δηλ η ύπαρξη συνάφειας μεταξύ συγκεκριμένων ζωδίων και χαρακτήρων ανθρώπων που έχω παρατηρήσει σε ικανό αριθμό ατόμων. Τίποτα λιγότερο τπτ περισσότερο. Γιαυτό παιδιά παρακαλώ μη προσπαθείτε να αναιρέσετε αυτό που λέω μπλέκοντας τις κινήσεις των πλανητών ή τους λογής λογής τσαρλατάνους που προσπαθούν να μας πείσουν πχ ποια μέρα είναι καλή για να γαμ...ουμε .ΟΚ?
-
Ο.Κ. ρε Λάζαρε,άς τό πάμε δια τής απλή λογικής.
Τα ζωόδια είναι δώδεκα
οι χαρακτήρες τών ανθρώπων είναι δώδεκα;
πάμ'παρακάτ
Οι δυτικοί ισχυρίζονται ότι,οι χαρακτήρες έχουνε κοινά σημεία,ανάλογα με τόν μήνα τού έτους,ενώ οι Κινέζοι σύμφωνα με τό έτος
Αντε εξήγησέ μου πάνω σε αυτά τα απίστευτα εύκολα ερωτήματα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο.Κ. ρε Λάζαρε,άς τό πάμε δια τής απλή λογικής.Τα ζωόδια είναι δώδεκα
πάμ'παρακάτ
Οι δυτικοί ισχυρίζονται ότι,οι χαρακτήρες έχουνε κοινά σημεία,ανάλογα με τόν μήνα τού έτους,ενώ οι Κινέζοι σύμφωνα με τό έτος
συν του ότι ακόμη και οι μήνες και τα έτη είναι ορισμένα από ανθρώπους, κατ'επέκταση και τα ζώδια.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ο.Κ. ρε Λάζαρε,άς τό πάμε δια τής απλή λογικής.
Τα ζωόδια είναι δώδεκα
πάμ'παρακάτ
συν του ότι ακόμη και οι μήνες και τα έτη είναι ορισμένα από ανθρώπους, κατ'επέκταση και τα ζώδια.
Ναί για τα έτη,όχι για τους μήνες,διότι,καθορίζουνε (και καλά*) πότε περνάει ο ήλιος μέσα απο τούς αστερισμούς αυτούς,΄για αυτό και τα δυτικά ωροσκόπεια λένε (π.χ) Ταύρος από 17 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου
- τό 'καί καλά' διότι ΟΝΤΩΣ υπάρχει και ο Οφιούχος,τόν οποίον οι αστρολόγοι τόν έχουνε γραμμένο
-
Και μια άλλη άποψη, που μπορεί να ελέγξει κάποιος περισσότερο γνώστης από μένα...
σκέφτομαι..
Οι αστερισμοί, όπως εμείς τους ονομάσαμε πριν κάτι αιώνες, οφείλουν τ όνομά τους στην εικόνα που έβλεπαν απ τη γη, δηλαδή οι αστερισμοί οφείλουν την ονομασία τους στην ΠΡΟΒΟΛΗ τους πάνω σε ένα επίπεδο - ανάλογα με την απεικόνιση έβγαινε και το όνομα του κάθε αστερισμού. επίνανε τα χορταράκια τους οι αρχαίοι, ξάπλωναν και έβλεπαν αστεράκια που τους θύμιζαν τόξο, δελφίνια, παλάντζες, κι εγώ δε ξέρω τι...
Στην πραγματικότητα όμως οι αποστάσεις τόσο μεταξύ των αστέρων που δημιουργούν τον αστερισμό όσο και μεταξύ των ίδιων των αστερισμών διαφέρουν χαωδώς, επομένως κάθε αστερισμός επιδρά με διαφορετικό τρόπο απ τον άλλο (αν υποθέσουμε οτι όντως επιδρα...) πάνω στη γη και κατ επέκταση στους ανθρώπους βεβαίως βεβαίως...
άρα λοιπόν ΠΩΣ μπορούμε να αναφερόμαστε σε ΜΟΙΡΑΣΜΑ του ζωδιακού κύκλου (αχ μάνα, κοίτα τι γράφω, πολυτεχνίτης άνθρωπος...) , όταν δεν έχουμε ένα ομοιογενές 'μοίρασμα' , αλλά αντίθετα κάθε αστερισμός έχει διαφορετική 'βαρύτητα' ;;
12 από σας μπερδεύτηκαν, εξαιτίας της εξαιρετικής συγραφικής μου ικανότητας και άλλαξαν τόπικ
3 το σκέφτεστε...
56 από σας αποκοιμήθηκαν πριν τελειώσει η δημοσίευση, πατώντας τη ροδέλα του mouse και η εικόνα πάει πάνω κάτω σα τρελή
7 από σας βλέπετε ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ και αγνοείτε το πόστ
13 από σας βλέπετε ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ αλλά δε το παραδέχεστε
2 από σας έχετε πάρει στυλό και χαρτί και κάνετε 3d σχέδια μπας και βγάλετε άκρη έτσι όπως τα έγραψα
11 από σας έχετε ξεκινήσει να μου απαντάτε οτι γράφω μαλακίες
3 κάνουν σεξ (μαζί;)
4 διάβασαν κι όσο κι αν τους φάνηκαν λογικά είπαν σε ένδειξη ανοικτού μαλού 'Δε με νοιάζει - εγώ πιστεύω!! '
Κανείς να συμφωνεί;;
Πρόχειρη προσπάθεια μεταφοράς της εξαιρετικής διαφήμισης του Canadian club...
-
Αυτό είναι για τα funniest!
-
Τα ίδια (ήθελα να πώ) είπα και εγώ νωρίτερα,αλλά μάλλον τα έγραψα περισσότερο ακαταλαβίστικα απο εσένα
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Και μια άλλη άποψη, που μπορεί να ελέγξει κάποιος περισσότερο γνώστης από μένα...σκέφτομαι..
Οι αστερισμοί, όπως εμείς τους ονομάσαμε πριν κάτι αιώνες, οφείλουν τ όνομά τους στην εικόνα που έβλεπαν απ τη γη, δηλαδή οι αστερισμοί οφείλουν την ονομασία τους στην ΠΡΟΒΟΛΗ τους πάνω σε ένα επίπεδο - ανάλογα με την απεικόνιση έβγαινε και το όνομα του κάθε αστερισμού. επίνανε τα χορταράκια τους οι αρχαίοι, ξάπλωναν και έβλεπαν αστεράκια που τους θύμιζαν τόξο, δελφίνια, παλάντζες, κι εγώ δε ξέρω τι...
Στην πραγματικότητα όμως οι αποστάσεις τόσο μεταξύ των αστέρων που δημιουργούν τον αστερισμό όσο και μεταξύ των ίδιων των αστερισμών διαφέρουν χαωδώς, επομένως κάθε αστερισμός επιδρά με διαφορετικό τρόπο απ τον άλλο (αν υποθέσουμε οτι όντως επιδρα...) πάνω στη γη και κατ επέκταση στους ανθρώπους βεβαίως βεβαίως...
άρα λοιπόν ΠΩΣ μπορούμε να αναφερόμαστε σε ΜΟΙΡΑΣΜΑ του ζωδιακού κύκλου (αχ μάνα, κοίτα τι γράφω, πολυτεχνίτης άνθρωπος...) , όταν δεν έχουμε ένα ομοιογενές 'μοίρασμα' , αλλά αντίθετα κάθε αστερισμός έχει διαφορετική 'βαρύτητα' ;;
12 από σας μπερδεύτηκαν, εξαιτίας της εξαιρετικής συγραφικής μου ικανότητας και άλλαξαν τόπικ
3 το σκέφτεστε...
56 από σας αποκοιμήθηκαν πριν τελειώσει η δημοσίευση, πατώντας τη ροδέλα του mouse και η εικόνα πάει πάνω κάτω σα τρελή
7 από σας βλέπετε ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ και αγνοείτε το πόστ13 από σας βλέπετε ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ αλλά δε το παραδέχεστε
2 από σας έχετε πάρει στυλό και χαρτί και κάνετε 3d σχέδια μπας και βγάλετε άκρη έτσι όπως τα έγραψα
11 από σας έχετε ξεκινήσει να μου απαντάτε οτι γράφω μαλακίες
3 κάνουν σεξ (μαζί;)
4 διάβασαν κι όσο κι αν τους φάνηκαν λογικά είπαν σε ένδειξη ανοικτού μαλού 'Δε με νοιάζει - εγώ πιστεύω!! '
Κανείς να συμφωνεί;;
Πρόχειρη προσπάθεια μεταφοράς της εξαιρετικής διαφήμισης του Canadian club...
Εγώ πάντως είμαι ένας απο τους 56 ....
-
Τέτοιοι είστε εσείς που ανήκετε στο ζωόδιο του 'προπελούχου'
-
Ξύπνα Βασίλη....
-
-
Προσεξε μόνο το εξής:
Αν οι προπελούχοι έχουνε κοινά γνωρίσματα,θα πρέπει να φυλάγεσαι απο τόν χεμώνα
-
Πώς θα σας φαινόταν, αν κάναμε μια συσχέτιση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το ζώδιο του κατόχου του, για να δούμε αν άτομα του ίδιου ζωδίου έχουν παρόμοιες προτιμήσεις (και να εξαχθεί έτσι ένα ενδεικτικό ...φορουμοαποτέλεσμα ) ...
Υ.Γ.: Τοξότης είμαι, αν και μου λένε (αυτοί που ασχολούνται...) πως δεν έχω τα χαρακτηριστικά του ζωδίου αυτού (δεν είμαι δραστήριος, είμαι αντικοινωνικός και δεν μ' αρέσουν τα ...σπορ, ενώ το χιούμορ μου ...φθίνει καθώς γερνάω ) .
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Προσεξε μόνο το εξής:Αν οι προπελούχοι έχουνε κοινά γνωρίσματα,θα πρέπει να φυλάγεσαι απο τόν χεμώνα
Λες ?? ... Αν είναι έτσι τη πατήσαμε !!
Και ποιός τον ακούει μετά τον Chrmes ??
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Προσεξε μόνο το εξής:
Μην ακους τι λένε οι εγκάθετοι κυρ Βασίλη!!!
Αλλωστε εμεις ολόκληρο εγκέφαλο λύσαμε εν μέσω καταιγίδας, εκει θα κολλήσουμε?! (που ΔΕΝ θα κολλήσουμε γιατι δεν υπάρχει πρόβλημα δηλαδή!!!)
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Προσεξε μόνο το εξής:
'Ο ΧΕΙΜΩΝ ΓΑΡ ΕΓΓΥC'
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πώς θα σας φαινόταν, αν κάναμε μια συσχέτιση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το ζώδιο του κατόχου του, για να δούμε αν άτομα του ίδιου ζωδίου έχουν παρόμοιες προτιμήσεις (και να εξαχθεί έτσι ένα ενδεικτικό ...φορουμοαποτέλεσμα ) ...Υ.Γ.: Τοξότης είμαι, αν και μου λένε (αυτοί που ασχολούνται...) πως δεν έχω τα χαρακτηριστικά του ζωδίου αυτού (δεν είμαι δραστήριος, είμαι αντικοινωνικός και δεν μ' αρέσουν τα ...σπορ, ενώ το χιούμορ μου ...φθίνει καθώς γερνάω ) .
Εγώ θα έλεγα να κάνουμε κάτι περισσότερο χιουμοριστικό (τώρα που είσαι ακόμα νέος )
Να συντάξουμε εμείς ένα ωροσκόπειο τών κατόχων κάποιων συγκεκριμένων εταιριών
Εχει κανένας το ταλέντο; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το πιο ωραίο είναι οτι έχουν βρει τρόπο να ανταπεξέρχονται τις προβλέψεις τους με την πραγματικότητα;
-Εισαι Καρκίνος έτσι;
-Οχι Υδροχόος είμαι;
-Ναι αλλα ο Ωροσκόπος σου είναι Λιοντάρι έτσι;
-Ιχθυς.
-Το ζώδιο της μητέρας σου;
-Σκορπιός!
-Ετσι πες μου! Απ'την αρχή το κατάλαβα! Ο Σερβιτόρος με Σκορπιομάνα και ωροσκόπο Ψάρι έχει τυπική συμπεριφορά Καρκίνου! Τα καβούρια σου αρέσουνε;
-Ναι πολύ!
-Ειδες που σου λέω; -
Τό έχεις υποστεί και εσύ έ;
Εγώ δύο φορές,δύο διαφορετικοί αστρο-εξπέρ,που μόλις μάθανε ότι είμαι αρητικός απέναντι στα 'άστρα' βαλθήκανε,καλά και σώνει,να μου βγάλουνε τό ωροσκόπειο.
Καί οι δύο,φύγανε με τα αφτιά κατεβασμένα.
Τι ζώδιο είστε; Πιστεύετε στα ζώδια;