-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
[quote='kaceyνα τελειώσω την προσπέρασή μου ΟΠΩΣ και με ΟΠΟΙΑ ταχύτητα ΘΕΛΩ! Θεωρητικά, μπορώ να προσπεράσω τον μπροστά μου με +0.01χαω και εσύ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι ΚΥΡΙΑ! Ούτε φώτα να ανάψεις!
αν θυμαμαι καλα ο κοκ καπου αναφερει οτι οταν αλλαζουμε λωρια για να προσπερασουμε καποιο οχημα το κανουμε οσο ποιο συντομα γινεται και επιστρεφουμε παλι στην λωριδα μας οσο πιο συντομα γινεται....
Αν εγώ μπορώ με τόσο να προσπεράσω, θα με περιμένεις. Είπαμε, ΔΕΝ σε κλείνω, ΔΕΝ προκαλώ κίνδυνο, ΕΧΕΙΣ κόψει με ασφάλεια, ε, μπορώ να χρησιμοποιήσω κι`εγώ για λίγο την αριστερή μίστερ;
δεν ειναι ετσι οπως τα λες....
εισαι υποχρεωμενος να πραγματοποιησεις την προσπεραση σου το συντομωτερο δυνατον με την μεγιστη ασφαλεια χωρις να παρακωλυεις την κυκλοφορια η την κινηση και χωρις να 8ετεις σε κινυνο τους υπολοιπους....
Πάμε πάλι:
Αν εγώ μπορώ με τόσο να προσπεράσω, θα με περιμένεις. Είπαμε, ΔΕΝ σε κλείνω, ΔΕΝ προκαλώ κίνδυνο, ΕΧΕΙΣ κόψει με ασφάλεια, ε, μπορώ να χρησιμοποιήσω κι`εγώ για λίγο την αριστερή μίστερ;
μπορώ = το συντομότερο δυνατό
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πάμε πάλι:
αν θες μισο λεπτο να προσπερασεις, τι την θελεις την προσπεραση?
χωρια που θα κινδυνεψεις εσυ πρωτα γιατι θα εισαι για τοση ωρα διπλα απο καποιον... -
μαλλον δεν καταλαβαινεις....
δεν υπαρχει ποιο επικυνδυνη συνθηκη προσπερασης στην εθνικη απο αυτη που περιγραφεις...το να διανυσει καποιος 300-600-1000 μετρα για να προσπερασει ενα αυτοκινητο μηκους 5 μετρων....αν ηλαη πας να προσπερασεις νταλικα επικα8ημενη διπλη τι 8α κανεις 8α χρειαστεις ολη την ευθεια της θηβας?
επισης δρομος με 3 λωριδες ανα κατευθυνση με στηθαιο στη μεση...οχημα στην μεσαια παει με 50 (ειναι παρανομος) εσυ με ποσα 8α κινη8εις στην αριστερη?
α) με 60 (αρκουν για να περασω ακομα και αν μου παρει 1κμ)
β) με 90+
-
Η 'δική μου' συνθήκη προσπέρασης είναι η πιο επικίνδυνη; Είναι πιο επικίνδυνο να μου πάρει εμένα - του οποιουδήποτε - 1000 μέτρα να προσπεράσουμε ένα αυτοκίνητο, ή ενός 'γρήγορου' να του πάρει 210 χιλιόμετρα για να προσπεράσει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα;;!!
-
δεν απαντας....
και απο οτι φαινεται δεν ειναι τυχαιο μιας και επαναλαμβανεσαι πολυ συχνα...
-
Συνοπτικά, η απάντησή μου είναι η παρακάτω, αν θέλεις αναλυτικότερη, υπάρχουν σχεδόν 60 σελίδες με ένα κάρο μηνύματά μου.
Εφόσον λοιπόν έχω ξεκινήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την προσπέρασή μου, μπορώ να τον προσπεράσω και με 50.001!! Και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτό το ΣΥΜΠΑΝ που να μπορεί να διαμαρτυρηθεί ΚΑΝ! Είναι σαφές;
Αλήθεια, γιατί ο επί της μεσαίας με 50 είναι παράνομος;; Μήπως είναι '2 slow 4 u'?? Αν και αυτός προσπερνά νταλίκα στη δεξιά που πηγαίνει με 45, είναι παράνομος; Αλήθεια, σε ΠΟΣΕΣ λωρίδες 'πιάνει' ο 'νόμος' των 'γρήγορων';;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πάμε πάλι:
χωρια που θα κινδυνεψεις εσυ πρωτα γιατι θα εισαι για τοση ωρα διπλα απο καποιον...Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Μιλάμε πάντα για δρόμο με στηθαίο με 2-3 λωρίδες.
[edit]Επίσης, προτιμώ να κάνω μια προσπέραση που θα μου πάρει μισό λεπτό, παρά να χάσω μισή ώρα στο ταξίδι.
-
Ο ΚΟΚ λέει ρητά ότι στην προσπέραση πρέπει να χρησιμοποιούμε την μέγιστη επιτάχυνση που μπορεί να μας δώσει ο κινητήρας μας.
Εγώ εκνευρίζομαι με αυτούς που μπορούν να προσπεράσουν γρήγορα,
και αντί να κατεβάζουν από 5η-3η ,προσπερνάνε με 5η και κάνουν 10 ώρες.Επίσης ο ΚΟΚ λέει, ότι ακόμη και σε προσπέραση δεν μπορούμε να αναπτύξουμε ταχύτητα μεγαλύτερη του εκάστοτε ορίου,αν και αυτό εμένα μου φαίνεται οξύμωρο,γιατί θα έπρεπε προσωρινά να μπορούσαμε,ετσι ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπέραση με μεγαλύτερη ασφάλεια αφού γίνεται σε μικρότερο χρόνο.
-
Εγώ δηλαδή με:
-τα 42 (πρό 28 ετών) καθαρόαιμα (σήμερα ποιός ξέρει πόσα ζούνε...)
-τη μέση ταχύτητα στην Ε.Ο. 80-90 χαω (φυσικά μόνο στη δεξιά λωρίδα)
-την τελική των 120 (σε ευθεία χιλιομέτρων, χωρίς ευνοϊκό άνεμο και επιβάτες)
-τις ρεπρίζ χελώνας που προσπερνάει σαλιγκάριτι πρέπει να κάνω όταν βρώ νταλίκα που πάει με 70-80
-σε Ε.Ο. με 1+1 λωρίδες ανά κατεύθυνση (π.χ. Κορίνθου-Πατρών)?
-σε Ε.Ο. με 2+1 λωρίδες ανά κατεύθυνση (π.χ. Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα)?Να το κάψω το αμαξάκι μου? Να κάτσω πίσω απ'τη νταλίκα? Να σημειωθεί ότι το μόνο πλεονέκτημα που έχω απέναντι σε νταλίκα είναι ότι μπορώ ναμαζέψω περισσότερα πρίν την ανηφόρα και φυσικά το ότι βγαίνω Ε.Ο. σχετικά σπάνια (προτιμώ τους επαρχιακούς).
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Εγώ δηλαδή με:
-τις ρεπρίζ χελώνας που προσπερνάει σαλιγκάριτι πρέπει να κάνω όταν βρώ νταλίκα που πάει με 70-80
-σε Ε.Ο. με 2+1 λωρίδες ανά κατεύθυνση (π.χ. Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα)?Να το κάψω το αμαξάκι μου? Να κάτσω πίσω απ'τη νταλίκα? Να σημειωθεί ότι το μόνο πλεονέκτημα που έχω απέναντι σε νταλίκα είναι ότι μπορώ ναμαζέψω περισσότερα πρίν την ανηφόρα και φυσικά το ότι βγαίνω Ε.Ο. σχετικά σπάνια (προτιμώ τους επαρχιακούς).
-Το ενδεχόμενο να το αλλάξεις το έχεις σκεφτεί..?
-
Εγώ δηλαδή με:
Τι λες φίλε μου! Θέλεις και να προσπεράσεις;; Οι προσπεράσεις είναι μόνο για τους 'γρήγορους', δεν το ξέρεις αυτό;;
Και που βγαίνεις στο δρόμο πολύ σου είναι!! Άκουσε`κει, τσ τσ τσ...
-
Πάμε πάλι:
χωρια που θα κινδυνεψεις εσυ πρωτα γιατι θα εισαι για τοση ωρα διπλα απο καποιον...Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Μιλάμε πάντα για δρόμο με στηθαίο με 2-3 λωρίδες.
[edit]Επίσης, προτιμώ να κάνω μια προσπέραση που θα μου πάρει μισό λεπτό, παρά να χάσω μισή ώρα στο ταξίδι.
επιτρεψε μου να μην το εξηγησω, ειναι αυτονοητο.
-
στην εθνικη οδο με 3 λωριδες ανα κατευθυνση και με στηθαιο αναμεσα στα 2 ρευματα υπαρχουν εκτος απο μεγιστα και ελαχιστα ορια ταχυτητας για καθε λωριδα ξεχωριστα....το 50κμ απαγορευεται και επομενως η προσπεραση σου ειναι και αυτη αντικανονικη
επισης πολυ σωστος ο δημητριος λεει αυτο που ηδη σου εχω επισημανει οτι: ΚΟΚ λέει ρητά ότι στην προσπέραση πρέπει να χρησιμοποιούμε την μέγιστη επιτάχυνση που μπορεί να μας δώσει ο κινητήρας μας.
Εγώ εκνευρίζομαι με αυτούς που μπορούν να προσπεράσουν γρήγορα,
και αντί να κατεβάζουν από 5η-3η ,προσπερνάνε με 5η και κάνουν 10 ώρες. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Εγώ δηλαδή με:
-Το ενδεχόμενο να το αλλάξεις το έχεις σκεφτεί..?
ΚΟΡΥΦΗ!!!
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
- Να μην προσπεράσεις
Γιατί; Δεν κινούμαι πιο γρήγορα απ'την νταλίκα; Έστω και με +30;
- Να πάρεις άλλο αυτοκίνητο
Θα μου το πληρώσεις εσύ;
- Να μην βγαίνεις στην Ε.Ο.
Γιατί; Δεν πληρώνω διόδια και φόρους όπως εσύ;
-
Εγώ δηλαδή με:
Τι λες φίλε μου! Θέλεις και να προσπεράσεις;; Οι προσπεράσεις είναι μόνο για τους 'γρήγορους', δεν το ξέρεις αυτό;;
Και που βγαίνεις στο δρόμο πολύ σου είναι!! Άκουσε`κει, τσ τσ τσ...
δες πιο πάνω πριν ξεκινήσεις τις ειρωνίες..
Είσαι παράνομος, αν μπορείς να κάνεις προσπέραση σε χρονο τ
και εσύ επειδή βαριέσαι/ξύνεσαι/δεν έχεις λεφτά να βάλεις βενζίνη κτλτην κάνεις σε χρόνο 2τ, 3τ κ.ο.κ.
-
- Να μην προσπεράσεις
Γιατί; Δεν κινούμαι πιο γρήγορα απ'την νταλίκα; Έστω και με +30;
- Να πάρεις άλλο αυτοκίνητο
Θα μου το πληρώσεις εσύ;
- Να μην βγαίνεις στην Ε.Ο.
Γιατί; Δεν πληρώνω διόδια και φόρους όπως εσύ;
Αυτό ήταν αστείο φυσικά...
Και εγώ είχα cinquecento,και Mini οπότε σε νιώθω....
Πάντως, σκέψου το για αλλαγή, το mini εχει μηδενική παθητική ασφάλεια.. -
Δηλαδή τα 90 (με τα οποία θα μπώ στην μεσαία ή την αριστερή) είναι κάτω απ'το κατώτατο όριο?
-
Εγώ δηλαδή με:
Τα αυτοκίνητα που δεν μπορούν να κάνουν μια αξιοπρεπή προσπέραση είναι λίγα και δεν δημιουργούν πρόβλημα(επειδή είναι λίγα). Αν ήταν μόνο αυτά δεν θα υπήρχε καν το thread!!
Προφανώς και αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πάρεις σύγχρονο και δυνατότερο αμάξι, κανεις 'πολιτισμένος' άνθρωπος δεν θα σε κατηγορήσει γι'αυτό ούτε θα σε κορνάρει. Όμως κι εσύ ως πολιτισμένος και ευγενικός άνθρωπος, γνωρίζοντας ότι εμποδίζεις καλό θα είναι αν είναι δυνατόν να περιμένεις μερικά δευτ πριν προσπεράσεις ωστε να μην παρακωλύεις την κίνηση. Δλδ χρειάζεται πολιτισμός και κουλτούρα και από τις δύο πλευρές.
Η συζήτηση δεν είναι γι'αυτόν με το 'αδύναμο' αμάξι αλλά γι'αυτούς με ένα νορμαλ αμάξι που βαριούνται να πατήσουν λίγο το γκάζι ή να κατεβάσουν σχέση. Δεν είναι υποχρεωμένοι, αλλά ταυτόχρονα αν δεν το κάνουν είναι και 'αγενείς'-'κάφροι'.
-
ορισμενοι ας κανουν τον κοπο αφου το παιζουν νομιμοι (χωρις να ξερουν το τι οριζει ο κοκ...αληθεια πως γινεται αυτο? ) να φρεσκαρουν λιγο την μνημη τους...εκτος αν οταν δινανε για διπλωμα αρκεστηκαν στο να διαβασουν παπαγαλια τον τυφλορσουτη των σηματων (αντι να παρουν απο μονοι τους την πρωτοβουλία και να διαβασουν ΟΛΟ το ΚΟΚ) και κατα την διαρκεια της οδηγησης ο δασκαλος τους μιλαγε περι ανεμων και υδατων σχολιαζοντας το ντεκολτε της κυριας....αντι να τους εξηγησει 2-3 πραγματα που 8α βελτιωνανε τις ζωες ολων μας
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς