-
ωραιες ευχες δινετε παιδια στους συνφορουμιτες, μπραβο.
-
για το καλο τους ειναι.μπας και καταλαβουν για να μην παθουν.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για το καλο τους ειναι.μπας και καταλαβουν για να μην παθουν.yeah, right! Μα πως δεν το σκεφτηκα πριν το γραψω?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
(εύχομαι εννοείται, να είσαι πάντα καλά και μη συμβεί το παραμικρό σε εσένα και σε κανενα αλλο...).Για πες μου σε παρακαλώ, τι δε σου άρεσε απο την παραπάνω ευχή???
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για το καλο τους ειναι.μπας και καταλαβουν για να μην παθουν.Κι αν δεν καταλάβουν δανείσου μια νταλίκα ...... ξέρεις εσύ
-
(εύχομαι εννοείται, να είσαι πάντα καλά και μη συμβεί το παραμικρό σε εσένα και σε κανενα αλλο...).
Για πες μου σε παρακαλώ, τι δε σου άρεσε απο την παραπάνω ευχή???
δεν αναφερομουν συγκεκριμενα σε καποιον.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.tanea.gr/docs/tee.pdf για την Ελλάδα που μιλάμε
πως γίνεται στους αυτοκινητόδρομους -που συζητάμε για τις 200άρες- να έχουμε το... 7% των νεκρών
Το διάβασα όλο. Χτίκιασα αλλα το διάβασα. Πολύ κατατοπιστικό. Εξηγεί πολλά πράγματα.
Μεγαλύτερες σκοτωστρες η Πατρών -Πυργου και η Αντιρίου -Κακαβιάς. Οι χειρότεροι δηλαδή δρόμοι από όλες τις πλευρές.
Αντίθετα στην Α.Ο που πάνε σχεδόν όλοι πατημένοι, δεν ανοίγει μύτη.Γιατί άραγε...;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
lkar
Η υπερβολική ταχύτητα φταίει (δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για 200 και αυτοκινητόδρομους)...και τα 60 σε στενάκι ή σε αριστερή στροφή (με ΤΤ) ή σε βροχή και απότομη στροφή χωρίς διαγράμμιση είναι υπερβολική ταχύτητα για ανθρώπους που κάνουν έρευνα...Για την ακρίβεια, απορώ με τις ελληνικές έρευνες πώς και δεν βγάζουν το πόρισμα της 'υπερβολικής ταχύτητας' για όλα τα ατυχήματα που συμβαίνουν...Αφού αυτό συμφέρει και όχι η κακοκατασκευή, η κακή παιδεία και η μη τήρηση Κ.Ο.Κ...
είναι το ίδιο δηλαδή τα 200 στην ΑΟ με τα 60 σε στενάκι; ή τα 100 σε βροχή και σε χιόνι;
γι' αυτό δεν αναφέρουν οι έρευνες για 'υπερβολική' ταχύτητα, αλλά που γίνονται τα θανατηφόρα τροχαία, ούτε και αναφέρουν τον τρόπο (STOP/κόκκινα/μεθύστακες)
@kasel: ειδικά από σένα 'μαθήματα' και 'συμβουλές' δεν δέχομαι. Μην ασχολείσαι άλλωστε με εγκληματίες.-
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Κι αν δεν καταλάβουν δανείσου μια νταλίκα ...... ξέρεις εσύ
Θα μπορούσες να μη σταυρώνεις αλλο τον Kasel, που στην τελική παραδέχτηκε επειλλημένα τη μαλακία του (ελπίζω ειλικρινά), σε αντίθεση με καποιους αλλους που επιμένουν στο λάθος....
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για το καλο τους ειναι.μπας και καταλαβουν για να μην παθουν.αυτό που γράφεις εκτός από εγωιστικό και υπερφίαλο είναι και λίγο φασιστικούλι. Κοίτα το δικό σου καλό πρώτα και άσε τους άλλους.
Διόρθωσε πρώτα τα δικά σου κουσούρια (τα οδηγικά εννοώ) και μετά ...σώζεις και τους άλλους.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
(εύχομαι εννοείται, να είσαι πάντα καλά και μη συμβεί το παραμικρό σε εσένα και σε κανενα αλλο...).
Για πες μου σε παρακαλώ, τι δε σου άρεσε απο την παραπάνω ευχή???
δεν αναφερομουν συγκεκριμενα σε καποιον.
Ισως θα έπρεπε, γιατι ο πληθυντικός, ετσι γενικά κι αόριστα, δημιουργεί παρανοήσεις...
-
Κι αν δεν καταλάβουν δανείσου μια νταλίκα ...... ξέρεις εσύ
Θα μπορούσες να μη σταυρώνεις αλλο τον Kasel, που στην τελική παραδέχτηκε επειλλημένα τη μαλακία του (ελπίζω ειλικρινά), σε αντίθεση με καποιους αλλους που επιμένουν στο λάθος....
Με αυτά που γράφει δεν το δείχνει.... Και άλλο μαλακία άλλο απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση.
-
Δεν υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει ελιγμό με 180χλμ;;; Προτείνω κόφτη στα 130
Πριν δε μου απάντησε κανείς:
Ταξίδι κάνετε με τα όρια;;;ΥΓ. Ανήκω και εγώ στους τρελούς, αλήτες, κοντράκηδες που πάνε με 180 στους δρόμους. Δυστυχώς το αμάξι πάει μόνο μέχρι 185.
Ναι ενταξει ρε φίλε.....Πανε με 200 κατι άλλοι, πας κι εσυ με 180, με αυτοκίνητο που τελικιάζει στα 185....!!!! Και μιλάς για ελιγμούς στα 180 και προτείνεις ειρωνικά για κόφτη στα 130....!!! Ελα ρε Angel που σοβαρολογείς κιόλας....!! Αν θες τη γνώμη μου πάντως, να προσέχεις με το αυτοκίνητο που έχεις, γιατι καλό το nickname που έχεις, αλλα δε χρειάζεται να το κυνηγάς κιόλας....(πολύ περισσότερο να το μοιράζεις και σε αλλους....)
Τα συγκεκριμένα χιλιόμετρα τα πιάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια της ΕΟ λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας και μόνο αργά το βράδυ αφού μόνο τέτοιες ώρες ταξιδεύω και μόνο για λίγο και εφόσον ο δρόμος είναι άδειος( άσε που καίει και 25 λίτρα με τόσα). Όμως ταξιδεύω συχνά με 160 και ναι μπορώ άνετα να κάνω ελιγμούς. Ακομα είμαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο που έχω έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά από πολλά 1600 που τελικιάζουν στα 200-220.
Ο λόγος που πιάνει τόσα είναι το κοντό κιβώτιο. Και οι μικρές elise κάπου τόσο πιάνουν. Δεν μπορούν να κάνουν ελιγμούς;;; -
@ikar:
Ξέρεις γιατί?Γιατί εμείς έχουμε και τις μηχανές μέσα στις πόλεις που χώνονται ανάμεσα από τα αμάξια και γιατί μπορεί να έχεις ανάψει δεξί φλας αλλά αυτός θα πατήσε γκάζι για να χωθεί και πάνε χαλαρά ανάποδα στα στενάκια χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα (και σου πουλάνε και τσαμπουκά αν δεν χωράς να περάσεις γιατί είναι στενά και του λες να κάνει λίγο πίσω για να περάσεις) και...και...και...
Αλήθεια,γιατί δεν το κάνουν αυτό και στους αυτοκινητόδρομους?Α!Ναι!Γιατί εκεί είναι προφανές ότι μπορεί να σκοτωθούν!
Α!Ξέχασα!Οι έλληνες έχουμε τη σκέψη:Αφού χωράω,θα περάσω...τώρα το ότι μπορεί κάποιος να κάνει μια 'βλακεία' και να αλλάξει πορεία χωρίς φλας!Α!Έχω δίκιο...θα τον...@#$%^&*!Δεν σκεφτόμαστε ότι αν κάνουμε πίσω και δεν κινηθούμε εκδικητικά θα γλυτώσουμε και χρόνο και ίσως και χρήμα.Την παρασκευή που μας πέρασε,μηχανάκι της Πίτσα ΧΑΤ,είχα τρακάρει πίσω αριστερά ένα Picanto και ήταν σωριασμένος στη μέση της παραλιακής και έκλεγε...δεν τον κουνούσε κανείς (φυσικά) από εκεί και φυσικά είχε μποτιλιάρισμα τρελό!Δεν λέω καλά που έπαθε,αλλά δεν το σκέφτηκε πριν κάνει τη...μ@λ@κί@ πριν την κάνει ή είχε πάθει ανοσία στην απερισκεψία?
Να πω και το άλλο...Ας πούμε ότι κινούμαι αριστερή λωρίδα και ένας από τη δεξιά με μικρότερη ταχύτητα,κάνει πολύ απότομη τιμονιά μου και χώνεται μπροστά μου σε απόσταση τρίχα και τον χτυπάω μόνο από πίσω...Ξέρετε ποιός πληρώνει?Εγώ!Γιατί σύμφωνα με τον ΚΟΚ έπεσα πάνω του...Αλλά και να πεις ότι χώθηκε μπροστά σου,άντε απέδειξέ το ότι εσύ πήγαινες κανονικά και σου χώθηκε?
Δεν λέω ότι δεν θα του έριχνα τόσο βρίσιμο για να έχουν και τα εγγόνια του να έχουν, όταν σταματάγαμε δεξιά, αλλά... Το λέω γιατί μου έχει τύχει με εμένα συνοδηγό (ευτυχώς ήμουν σε ηλικία που δεν είχα δίπλωμα και δεν οδηγούσα εγώ) και η τροχαία έβγαλε τελικά πόρισμα ότι δεν τηρούμε απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μας! Ο αστυνόμος είπε:'δεν μπορώ να κάνω τίποτα από τη στιγμή που τον τρακάρατε μόνο από πίσω ακόμα κι αν σας χώθηκε.Αυτός υποστηρίζει ότι ήταν μπροστά σας ώρα και εσείς το ότι σας χώθηκε...Δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας που να επιβεβαιώνει το ένα ή το άλλο και άρα βγάζω συμπέρασμα μόνο από τα απότελέσματα.'(δυστυχώς και τα 2 αμάξια ήταν για πέταμα,οπότε ο θείος μου που οδηγούσε, πλήρωσε 2 αμάξια.)
Άρα καταλήγουμε σε αυτό που λέμε εδώ και πολλά post τώρα...Δεν οδηγάμε με το κάτω κεφάλι αλλά μόνο με το πάνω.
Αν σε καθένα από εσάς που τρέχετε και νομίζετε ότι η αριστερή σας ανήκει,σας συνέβαινε ένα τέτοιο περιστατικό, ΣΙΓΟΥΡΑ θα αλλάζατε την άποψη σας.ΥΓ:μα καλά..πότε γράφτηκαν τόσα post?άλλαξε σελίδα μέσα σε λίγα λεπτά!
-
Angel!!!!
εισαι αλητης και κοντρακιας!και εμενα ο θειος μου (του στυλ, οδηγω χχ χρονια και ειμαι εμπειρος κτλ κτλ...) οταν εμαθε με ποσα πηγαινω στην εθνικη ετσι με χαρακτηρισε! Οταν ομως ηρθε ταξιδι μαζι μου, αναθεωρησε πολλαααα πραγματα, και περι ταχυτητας και περι ασφαλειας και περι οδικης συμεριφορας.
κοινως, (οχι για σενα αυτο Angel), καλο θα ειναι να μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλωτρια...
το οτι καποιος δεν μπορει να κανει κατι, δεν σημαινει οτι κανενας δεν μπορει. Και επιτελους ξεκοληστε απο τα 200χαω.
-
Νομιζω οτι το ποστ του Καζελ το οποιο εσπειρε τη διχονοια πρεπει να το στειλουμε στους γονεις των χαμενων μαθητων απο το δυστυχημα των τεμπων.. ισως ετσι πειστουν οτι κατι αλλαξε στη νοοτροπια των ελληνων αυτοκινητηστων και οτι οι χαμενες ζωες των παιδιων τους δεν πηγαν στραφι.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
είναι το ίδιο δηλαδή τα 200 στην ΑΟ με τα 60 σε στενάκι; ή τα 100 σε βροχή και σε χιόνι;γι' αυτό δεν αναφέρουν οι έρευνες για 'υπερβολική' ταχύτητα, αλλά που γίνονται τα θανατηφόρα τροχαία, ούτε και αναφέρουν τον τρόπο (STOP/κόκκινα/μεθύστακες)
Ίδια δεν είναι, αλλά όπως το ένα θεωρείται υπερβολική ταχύτητα, έτσι μπορεί να θεωρηθεί και το άλλο. Για την ακρίβεια, και 20 μέσα σε πάρκινγκ, μπορούν να αποδειχθούν υπερβολικά, αν ο ερευνητής (ή αυτός που πληρώνει την έρευνα) το θελήσει...
Για το πρόγραμμα της Τροχαίας με τη μέτρηση των νεκρών από ατυχήματα, τα έχετε διαβάσει τα πράγματα; Έτσι, για να μη νομίζουμε ότι τα στοιχεία είναι άμεμπτα.
lkar, νομίζω ότι δεν διαφωνούμε καθόλου στο θέμα υπερβολική ταχύτητα.
Στο θέμα όμως 'λωρίδες, προσπεράσεις και 150+', έχω να πω ότι η υπόθεση βρωμάει από το γεγονός ότι δεν οδηγάμε δεξιά στους αυτοκινητόδρομους όπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και να μπαίνουμε στην αριστερή λωρίδα ΜΟΝΟ όταν χρειάζεται να προσπεράσουμε. Επειδή όμως το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ, προτείνω σε όσους έχουν την εγρήγορση και την ιπποδύναμη να ξεγλιστρούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα από τους 'επικίνδυνους' αργούς. Οι υπόλοιποι, ας προσπαθούν να απομακρυνθούν οι υπόλοιποι από γύρω τους- τακτική που ακολουθώ σχεδόν σε κάθε επίσκεψή μου σε Εθνική Οδό.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
πως γίνεται στους αυτοκινητόδρομους -που συζητάμε για τις 200άρες- να έχουμε το... 7% των νεκρώνΠολύ απλά, όπως έγραψα νωρίτερα είναι θέμα ωρών οδήγησης εντός/εκτός πόλης. Τα εκατομμύρια των κατοίκων πόλεων κινούνται κυρίως μέσα στην πόλη, οπότε εκεί γίνονται και τα ατυχήματα.
Θα στοιχημάτιζα ότι στις ΕΟ οι ώρες οδήγησης είναι λιγότερες από το 7% του συνόλου. Και αν έχω δίκιο, τότε οι ΕΟ είναι αναλόγως πιο επικίνδυνες από τους δρόμους των πόλεων για κάθε ώρα που κινείσαι πάνω τους. Ακόμα και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα να το πάμε, πιστεύω ότι η υπόθεσή μου συνεχίζει να ισχύει...ανοησία τελείως, άσχετοι είναι ΚΑΙ αυτοί που έκαναν την έρευνα
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν είναι ή δεν είναι άσχετοι, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας μου φαίνονται λογικά.
Τελικά θα απαντήσεις αν συμφωνείς ότι οι μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα κίνησης αυξάνει τον κίνδυνο;
Στα τελευταία posts σου βλέπω να απαντάς σε επιλεγμένα κομμάτια από διάφορα posts. Στην ερώτηση που ήταν και με bold σε προηγούμενο post μου 'Είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι με 200 αυξάνεις την πιθανότητα ατυχήματος πολύ για σένα και κάπως για μένα που είμαι στον ίδιο δρόμο με σένα;' δεν είδα καμία απάντηση,Δεν βλέπω να αλλάζει κανείς γνώμη μέσα από το forum. Όσοι έτρεχαν θα τρέχουν και όσοι πρόσεχαν θα προσέχουν. Καλή τύχη σε όλους όσους ταξιδεύουν στις ΕΟ, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν...
-
edit: double post
-
ξερεις ικαρ σκοτιζομαι παρα πολυ αν δεχτεις αυτα που σου λεω.
εκανα μια βλακεια και εμαθα.λες και εδω μεσα κανεις δεν εχει κανει εγκληματικη ανοησια.οταν τρεχεις με 200 και βαλε εσυ δεν εισαι εγκληματιας ε;
πηγα μια φορα να τιμωρησω καποιον πριν πολλα χρονια και το εδεσες κομπο κορδονι οτι συνεχισα να το κανω.ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
αφου θεωρεις την υπερβολικη ταχυτητα ακινδυνη,τρεξε για να γουσταρεις.
μιλας για τους αλλους λες και εσυ εισαι η παναγια.
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς