-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Καθένας ερμηνεύει και χρησιμοποιεί το νόμο όπως του αρέσει..Φίλε lkar, εσύ και ο kacey μας έχετε ταράξει στα quotes του ΚΟΚ, που υποτίθεται ότι σας δικαιολογούν.. γιατί δεν κάνετε κανένα quote και το τμήμα του ΚΟΚ που υποχρεώνει τους πάντες να συμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας;;
Κάποιος είπε ότι κάποιοι βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.. μάλλον το αντίθετο ισχύει! Εξηγούμαι:
Γιατί κατά τη διαδικασία ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ο ΚΟΚ δεν αναφέρει όρια ταχύτητας κι ούτε είναι αυτό το ΘΕΜΑ. Yπάρχουν άλλα θέματα για όρια ταχύτητας. (και πόσο γελοία είναι)
Έχουμε αναφέρει ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ για προσπεράσματα 120 έναντι 80, που είναι ΝΟΜΙΜΑ και με τα 'όρια' ταχύτητας κι ότι η διαφορά ταχύτητας είναι που προκαλεί τα ατυχήτατα κι η ΒΛΑΚΕΙΑ, η ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ή ότι άλλο
Διαφωνείς με τον ΚΟΚ μήπως;;; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
-
-
Συμφωνώ ότι κατά την ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ο ΚΟΚ επιτρέπει παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την όσο γίνεται ασφαλέστερη και ταχύτερη προσπέραση. ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ δεν λέει 'ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟ'!! Και μη μου πεις ότι το 180~200 δεν είναι ΞΕΣΚΙΣΜΑ του ορίου 120!!
-
Η διαφορά ταχύτητας είναι αυτή που προκαλεί τα ατυχήματα;; Ένα ΠΟΣΟΣΤΟ των ατυχημάτων, ναι. Όπως το λες όμως, εννοείς ότι ΜΟΝΟ αυτή τα προκαλεί, πράγμα που είναι μάλλον επιπόλαιο να ισχυρίζεσαι στα σοβαρά.. Όσο για τη βλακεία και την απροσεξία, αυτές ΠΑΝΤΑ προκαλούν ατυχήματα, δεν τις γλυτώνουμε.. ΠΩΣ όμως τις αντιμετωπίζουμε; Επιδεικνύοντας ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ βλακεία, λέγοντας ότι 'ξέρουμε' και άρα μπορούμε να τις αποφύγουμε ΚΑΙ ΑΡΑ πάμε 'μαλιά-κουβάρια';; Ή μήπως όντες 'ξύπνιοι' και παραδεχόμενοι ότι η κατάσταση 'δεν παλεύεται' είμαστε προσεκτικοί, ανεκτικοί, συντηρητικοί;
-
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διαφωνώ με τον ΚΟΚ, όπως νομίζω αποδεικνύω!
-
Χρειάζεται να 'φωνάζεις' - - και να μας παραπέμπεις - - συνέχεια; Μήπως πρέπει εσύ να λίγο;
-
-
Δεν το κατάλαβα αυτό περί παραπλήσιας ταχύτητας... Δηλαδή πρέπει να ρυθμίζω την ταχύτητά μου στον αυτοκινητόδρομο ανάλογα με αυτή του παππού με το σαπάκι που πάει με 70? Και αν εγώ πάω σε έναν απόλυτα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με την ρεαλιστικότατη (πλην όμως παράνομη) ταχύτητα των 140-150 ΧΑΩ και ο εν λόγω πάππους πεταχτεί μπροστά μου με -70 χιλιόμετρα από εμένα, εγώ φταίω που δεν συγχρόνισα την ταχύτητά μου με αυτή των άλλων χρηστών του δρόμου?
-
Όχι, δεν θα προσαρμοστείς στον παππού με το σαπάκι - που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι εκεί - θα προσαρμοστείς με ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των οδηγών, με τη ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Αν αυτή είναι γύρω στα 100, μπορείς πχ να πας ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με 120, 130, 140. Έτσι, και πιο άνετα θα πας εσύ ο ίδιος - αφού δεν θα είσαι συνέχεια 'στην τσίτα' - και δεν θα 'κολλάς' συνέχεια στους άλλους - αφού θα έχουν χρόνο να εκτιμήσουν την ταχύτητά σου και να παραμερίσουν για να περάσεις.
-
Εντάξει τώρα μην το παίζουμε και νομιμόφρωνες όλοι...
Υπάρχει κανείς που έστω σε κατηφοριά (π.χ. Σείριος, Σχηματάρι κτλ κτλ) και με **ανοιχτό δρόμο μπροστά ** (που σημαίνει κανένα αυτοκίνητο να σε εμποδίζει για αρκετά μέτρα ή χλμ) δεν έχει πάει λίγο (εως πολύ) πάνω από το νόμιμο όριο?
Εντάξει καλό είναι να λέμε τι ΠΡΕΠΕΙ να συμβαίνει και να παραδεχόμαστε τα όποια λάθη μας και να βελτιωνόμαστε όσο μπορούμε, αλλά όχι να το παίζουμε και αναμάρτητοι όλοι!
Αλήθεια φίλε ClioDriver εσύ δεν έχεις ξεπεράσει ποτέ τα 140km/h? Δεν στο λέω με καμία διάθεση αντιπαράθεσης, απλά με τον τρόπο που τα γράφεις είναι σαν να υπονοείς ότι εσύ ποτέ δεν το έχεις κάνει και ως εκ τούτου μπορείς να κρίνεις (και κατακρίνεις) όλους τους υπολοίπους...
Φιλικά
Βασίλης -
Φίλε μου Vasgti, πρώτον δεν κρίνω κανέναν - δεν μπορώ άλλωστε! Προσπαθώ να πω τα πράγματα με το όνομά τους και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ, όπως ΕΙΝΑΙ και όχι όπως ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!
Δεύτερον, φυσικά και ξεπερνάω τα όρια, σχεδόν κάθε φορά! Όποτε ταξιδεύω σε εθνική πηγαίνω με 90~140, άντε και 150 σε καμια 'οριακή' προσπέραση*. Σχεδόν ΠΑΝΤΑ πάνω από το όριο, δηλαδή σχεδόν ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!
Ο λόγος γίνεται για το ΞΕΣΚΙΣΜΑ του ορίου, μια κατάσταση που δημιουργεί συνθήκες ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.
*: Σε αυτό με βοήθησε ΠΟΛΥ η γυναίκα μου. Μετά από άπειρα 'κόψε' και αρκετούς 'on-road' τσακωμούς - - συνειδητοποίησα αυτά που γράφω.
-
ClioDriver
Και ποιος μου λέει ότι η μέση ταχύτητα είναι και η σωστή?
πχ: μέση ταχύτητα, δηλ 100-120 σε ατέλειωτη ευθεία, όπως της Κατερίνης με ντάλα ήλιο το καλοκαίρι και χωρίς A/C ισοδυναμεί με σίγουρο ύπνο... Με 160 σταθερά **και **η ευθεία θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα **και **οι αισθήσεις θα είναι πιο τεταμένες...
-
Φίλε μου taurus, το ζήτημα είναι αν θα 'τελειώσει η ευθεία πιο γρήγορα', ή αν θα φτάσεις εσύ - και οι άλλοι χρήστες του δρόμου - ασφαλείς στον προορισμό σου; Αν οι συνθήκες σου φαίρνουν υπνηλία, βγαίνεις στο πρώτο πάρκινγκ, παίρνεις τον υπνάκο σου και συνεχίζεις φρέσκος!
Εδώ παίρνω αφορμή και από το άλλο που λες, με τον κλιματισμό: Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ! Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ακριβώς όπως το ABS!! Καλήτερα με τάσια, παρά στους 70+ βαθμούς, που το μόνο που ΔΕΝ σκεφτόμαστε είναι η οδήγηση..
ΥΓ: Η μέση ταχύτητα ΕΙΝΑΙ η σωστή, είναι αυτή που έχουν ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, άρα αν πηγαίνεις με αυτή έχεις ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να 'συναντηθείς' με κάποιον άλλον!
-
διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ με την ισοπεδωση ολων των οδηγων για χαρη των ΗΛΙΘΙΩΝ που δε θα επρεπε να κυκλοφορουν.
ΣΑΦΩΣ και υπαρχουν καλοι εως πολυ καλοι οδηγοι αναμεσα μας, και δε μου αρεσει να αντιμετωπιζονται σαν τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που:
- ακομη και τα 60χαω ειναι πολλα γιαυτους
- δεν βλεπουν ουτε στα 10μ τι γινεται
- δεν εχουν καμια αισθηση του αυτοκινητου τους και του δρομου
- δεν σεβονται κανεναν και τιποτε
- ειναι ανικανοι να ελεγξουν-προβλεψουν τις αντιδρασεις του αυτοκινητου τους
ΕΛΕΟΣ πια δηλαδη!!!
-
Θέλω να πιστεύω πως o Cliodriver λέει κάτι πολύ απλό, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με αυτό που συνιστά κοινή λογική: ακόμη και αν ο ΚΟΚ λέει πως ο μπροστά πρέπει να παραμερίσει, επειδή υπάρχει το ενδεχομένο ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, μην του κολλάς και μην τρέχεις σαν τρελός, γιατί θα σκοτωθείτε όλοι- ή τουλάχιστον θα αργήσετε να φάτε ξανά με κουτάλι την σούπα...
Τι πιο απλό και λογικό από αυτό; Εντάξει, ναι, ο ΚΟΚ λέει αυτό κι αυτό. Στο κρεβάτι του ΚΑΤ θα φωνάζετε τις νοσοκόμες να τους πείτε:
Και, όπως συμφωνήσατε νομίζω σε προηγούμενη δημοσίευση, εάν προκληθεί ατύχημα επειδή ο ένας βγήκε στην αριστερή ενώ ο άλλος έτρεχε με 250, είναι και οι 2 συνυπαίτιοι (στο δικαστήριο).
Άρα, ο ΚΟΚ δεν λέει 'τρέξτε παλικάρια με τελική, έχετε προτεραιότητα'. Κρίνοντας λογικά, εννοείται πως οι διατάξεις του αφορούν στα πλαίσια της νομιμότητας. Π.χ. ο νόμος ορίζει την ελευθερία του λόγου, αλλά αν βγεις στο Σύνταγμα κι αρχίσεις τις χριστοπαναγίες με μικρόφωνο και ηχεία, θα σε μαζέψουν, γιατί υπάρχει μια άλλη διάταξη που απαγορεύει την προσβολή των θείων ή τέλος πάντων της δημοσίας αιδούς- κατά συνέπεια, η πρώτη διάταξη δεν ισχύει, γιατί κάνεις κάτι παράνομο σύμφωνα με μια άλλη.
Αυτή νομίζω είναι η κοινή λογική την οποία, πολύ σωστά, διακαώς επιθυμεί να καταστήσει σαφή ο cliodriver.
Και εννοείται πως όλοι έχουμε τελικιάσει... απλά δεν αγνοούμε το ρίσκο της όλης ιστορίας, και σκεφτόμενοι λίγο πιο μακροπρόθεσμα (!), καλύτερα να αποφεύγουμε την συνεχή ανάληψη ρίσκου.
Το ότι υπάρχουν βέβαια πολύ πιο επίκινδυνα ζώα που 'δεν τρέχουν' αλλά σκοτώνουν- εννοείται, κι έχει δίκιο ο kacey να το τονίζει από την πλευρά του.
Αλλά μιας κι εμείς, υποτίθεται, πραγματευόμαστε εδώ τα της αυτοκίνησης, πιστεύω πως οφείλουμε να δούμε τα πράγματα πέραν του τι θεωρούμε διασκεδαστικό σε προσωπικό αποκλειστικά επίπεδο...
-
-
Συμφωνώ ότι κατά την ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ο ΚΟΚ επιτρέπει παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την όσο γίνεται ασφαλέστερη και ταχύτερη προσπέραση. ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ δεν λέει 'ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟ'!! Και μη μου πεις ότι το 180~200 δεν είναι ΞΕΣΚΙΣΜΑ του ορίου 120!!
-
Η διαφορά ταχύτητας είναι αυτή που προκαλεί τα ατυχήματα;; Ένα ΠΟΣΟΣΤΟ των ατυχημάτων, ναι. Όπως το λες όμως, εννοείς ότι ΜΟΝΟ αυτή τα προκαλεί, πράγμα που είναι μάλλον επιπόλαιο να ισχυρίζεσαι στα σοβαρά.. Όσο για τη βλακεία και την απροσεξία, αυτές ΠΑΝΤΑ προκαλούν ατυχήματα, δεν τις γλυτώνουμε.. ΠΩΣ όμως τις αντιμετωπίζουμε; Επιδεικνύοντας ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ βλακεία, λέγοντας ότι 'ξέρουμε' και άρα μπορούμε να τις αποφύγουμε ΚΑΙ ΑΡΑ πάμε 'μαλιά-κουβάρια';; Ή μήπως όντες 'ξύπνιοι' και παραδεχόμενοι ότι η κατάσταση 'δεν παλεύεται' είμαστε προσεκτικοί, ανεκτικοί, συντηρητικοί;
-
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διαφωνώ με τον ΚΟΚ, όπως νομίζω αποδεικνύω!
-
Χρειάζεται να 'φωνάζεις' - - και να μας παραπέμπεις - - συνέχεια; Μήπως πρέπει εσύ να λίγο;
Ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά ΔΕΝ ΘΕΣ να καταλάβεις.
-
Η μεσαία κινείται με 80, άρα μπορώ να προσπερνάω ΝΟΜΙΜΑ και συνέχεια στην αριστερή με 120, μέχρι να βρω επαρκές κενό Καμία παραβίαση ορίου
-
Αν βγει το ζώο που ξαφνικά πήγε με... 81 χωρίς να ελέγξει επειδή δεν κοιτάζει καθρέπτες ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, είναι επικίνδυνο κι ας πηγαίνει ο άλλος ΝΟΜΙΜΑ με 120.-
-
Δεν διαφώνησες με τον ΚΟΚ; αναφέρω τι γράφει για τις προσπεράσεις και το μόνο που αντιπαραθέτεις είναι τα '200' και η παραβίαση 'ορίου'
-
Εγώ τουλάχιστον παραπέμπω, εσύ μόνο 'τα 200 είναι πολλά, είναι επικίνδυνα κλπ κλπ'
ουυυυυυυυ αλήτες κοντράκηδες 666
-
-
ΥΓ: Η μέση ταχύτητα ΕΙΝΑΙ η σωστή, είναι αυτή που έχουν ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, άρα αν πηγαίνεις με αυτή έχεις ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να 'συναντηθείς' με κάποιον άλλον!πως οριζεται η μεση ταχυτητα? Υπαρχουν οδηγοι που πανε με 80 με 100 με 140 κοκ...
Ο καλος οδηγος οριζει μονο του την ταχυτητα αναλογα με τις συνθηκες που επικρατουν. Το οτι οι περισσοτεροι δεν μπορουν ουτε αυτο να κανουν ειναι σιγουρο! Μαλιστα ο καλος μπορει καλιστα να κινηθει με λιγοτερα χαω αν οι συνθηκες δεν ειναι καταλληλες. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ οδηγος μπορει να πηγαινει με 90 σε αδειο μεγαλο δρομο και με 150 στη βροχη, απλα γιατι δεν εχει συναισθηση του τι και πως...
Ο καλος οδηγος ξερει που και ποσο να ξεπερασει το οριο και ποσα ρισκα παιρνει καθε στιγμη που κινειται στο δρομο.
Επισης ο καλος οδηγος δεν θελει να εχει μπροστα του εναν ΗΛΙΘΙΟ οδηγο (τον αναγνωριζει απο το πως και τι οδηγει...) και στην 1η ευκαιρια θα τον προσπερασει, ακομη και αν χρειαστει να παραβιασει το οριο φυσικα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ με την ισοπεδωση ολων των οδηγων για χαρη των ΗΛΙΘΙΩΝ που δε θα επρεπε να κυκλοφορουν.ΣΑΦΩΣ και υπαρχουν καλοι εως πολυ καλοι οδηγοι αναμεσα μας, και δε μου αρεσει να αντιμετωπιζονται σαν τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που:
ΕΛΕΟΣ πια δηλαδη!!!
Τώρα που το θυμήθηκα...
ένα -από τα πολλά- 'κορυφαία' που άκουσα στο τροχαίο που ήμουν μάρτυρας...
-Μα πως είδες πως έγινε το δυστύχημα, αφού ήταν... 100 μέτρα μπροστά σου ('υπερασπιστής' του ΖΩΟΥ)
ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΒΡΕ &@^@&!#( &@_(^#&_!^#&*@;;; Το τιμόνι, το κοντέρ και το... ράδιο CD;
(Που να του λεγα ότι δεν ερχόταν και κανείς πίσω μου )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ με την ισοπεδωση ολων των οδηγων για χαρη των ΗΛΙΘΙΩΝ που δε θα επρεπε να κυκλοφορουν.ΣΑΦΩΣ και υπαρχουν καλοι εως πολυ καλοι οδηγοι αναμεσα μας, και δε μου αρεσει να αντιμετωπιζονται σαν τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που:
ΕΛΕΟΣ πια δηλαδη!!!
Μα φίλε μου spiros, αφού ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ, πες μου, τι θα κάνουμε;; Να τους απαγορεύσουμε την κυκλοφορία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, να τους μάθουμε να οδηγούνε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πες μου εσύ τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε;;
Μήπως να τους αγνοήσουμε; Να πούμε 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'; ΤΙ θα καταφέρουμε έτσι, θα πάψουν ΟΝΤΩΣ να υπάρχουν;;
Η ασφάλειά τους - όπως και η ΔΙΚΗ ΜΑΣ φυσικά - είναι στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ, που **υποτίθεται **ότι κάτι παραπάνω ξέρουμε..
-
Κι εγώ δε θα διαφωνήσω με τη φιλοσοφία του Cliodriver, η οποία δεν έχει να κάνει ούτε με ηθικολογία ούτε με δικαιολόγηση του 'μπάρμπα με το σαπάκι'.
Και για να προλάβω το δικαιολογημένο σχόλιο 'μα καλά, εσύ δεν ξεπερνάς τα όρια', απαντώ ότι και 180 και 200 (και παραπάνω) έχω πάει σε μεγάλες ευθείες της Ε.Ο, ενώ τα 160 χ.α.ω. είναι μία σχετικά συνηθισμένη ταχύτητά μου. Ωστόσο όταν υπάρχει σχετική κίνηση αναγκαστικά προσαρμόζομαι με τις μέσες ωριαίες (όχι πάνω από 20-30 χαω διαφορά), ενώ επιπλέον ακόμη κι αν είμαι σχεδόν μόνος μου στο δρόμο δεν περνώ με 100+ διαφορά σύρριζα τους προπορευόμενούς μου. Κι αυτό διότι, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι εγώ έχω δίκιο (που ούτως ή άλλως δεν έχω από τη στιγμή που κινούμαι με εξωφρενικά παραβατικές ταχύτητες), τη στραβή κοιτάς να την αποφύγεις σε κάθε περίπτωση. Δεν έχω καμία διάθεση να συναντήσω συντομότερα το συνονόματό με και η πρώτη κουβέντα που θα πιάσουμε να είναι 'εκείνος ο #$^@%^@~ είχε άδικο που πετάχτηκε μπροστά μου, κι εγώ πού να προλάβω να φρενάρω'.
-
διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ με την ισοπεδωση ολων των οδηγων για χαρη των ΗΛΙΘΙΩΝ που δε θα επρεπε να κυκλοφορουν.
ΣΑΦΩΣ και υπαρχουν καλοι εως πολυ καλοι οδηγοι αναμεσα μας, και δε μου αρεσει να αντιμετωπιζονται σαν τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που:
ΕΛΕΟΣ πια δηλαδη!!!
Μα φίλε μου spiros, αφού ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ, πες μου, τι θα κάνουμε;; Να τους απαγορεύσουμε την κυκλοφορία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, να τους μάθουμε να οδηγούνε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πες μου εσύ τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε;;
Μήπως να τους αγνοήσουμε; Να πούμε 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'; ΤΙ θα καταφέρουμε έτσι, θα πάψουν ΟΝΤΩΣ να υπάρχουν;;
Η ασφάλειά τους - όπως και η ΔΙΚΗ ΜΑΣ φυσικά - είναι στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ, που **υποτίθεται **ότι κάτι παραπάνω ξέρουμε..
Οπως αυτοι εχουν το δικαιωμα στην ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ, ετσι θα πρεπει να αναγνωρισουμε οτι υπαρχουν και οδηγοι οι οποιοι:
- μπορουν να κινηθουν και με περισσοτερα απο το οριο ταχυτητας** οταν οι συνθηκες ειναι καταλληλες**
- μπορουν να ελεγξουν το αυτοκινητο τους με αυτους τους ρυθμους, και να προβλεπουν τι θα κανει ο καθε ΗΛΙΘΙΟΣ.
- βλεπουν, ελεγχουν οτι κινειται περιμετρικα του αυτοκινητου τους
- και φυσικα προσπερνανε με την 1η ευκαιρια τον ΗΛΙΘΙΟ μπροστα τους.
-
οπα, γιατι σαν πολλοι 'σουμαχερ' μαζευτικαμε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πραγματικά ΔΕΝ ΘΕΣ να καταλάβεις.-
Η μεσαία κινείται με 80, άρα μπορώ να προσπερνάω ΝΟΜΙΜΑ και συνέχεια στην αριστερή με 120, μέχρι να βρω επαρκές κενό Καμία παραβίαση ορίου
-
Αν βγει το ζώο που ξαφνικά πήγε με... 81 χωρίς να ελέγξει επειδή δεν κοιτάζει καθρέπτες ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, είναι επικίνδυνο κι ας πηγαίνει ο άλλος ΝΟΜΙΜΑ με 120.-
-
Δεν διαφώνησες με τον ΚΟΚ; αναφέρω τι γράφει για τις προσπεράσεις και το μόνο που αντιπαραθέτεις είναι τα '200' και η παραβίαση 'ορίου'
-
Εγώ τουλάχιστον παραπέμπω, εσύ μόνο 'τα 200 είναι πολλά, είναι επικίνδυνα κλπ κλπ'
ουυυυυυυυ αλήτες κοντράκηδες 666
-
Συμφωνώ, αν και ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ! Αυτό που έχω τονίσει είναι ότι παραβαίνοντάς το είμαστε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Δεν μπορούμε λοιπόν να 'δείχνουμε' τους άλλους και να ορυώμαστε και να λέμε 'οι παράνομοι'!
-
Φυσικά και θα φταίει το ΖΩΟ, αυτό είναι προφανές! Το θέμα είναι ότι αν πηγαίνεις με 120 θα είναι πολύ πιο εύκολο να:
α. Φρενάρεις στα 80
β. Κάνεις ελιγμό για να τον αποφύγεις -
Ισχυρίζομαι ότι μπροστά στο ΝΟΜΟ, ΟΛΟΙ είμαστε παράνομοι, και 'αργοί' που κάνουν τις μλκς τους, και 'γρήγοροι' που παραβαίνουν τα όρια - δεν έχει νόημα να δείχνουμε και να λέμε 'ο παράνομος' - και να απαιτούμε κιόλας, έτσι;
-
Βλέπε τα 3 παραπάνω.
-
-
Όπως ο φίλος nasos, που ΘΕΩΡΟΥΣΕ ότι όλα ήταν καλά, αλλά δύο φορές - μία με τον 'αργό' και μία με τον πεζό - η πραγματικότητα τον διέψευσε! Σκέψου φίλε Νάσο τί θα γινόταν αν εκείνη τη στιγμή που έιδες τον πεζό, αντί να είχες τα μάτια στο δρόμο, τα είχες - για μισό δευτερόλεπτο - στον πίνακα οργάνων, ή στον κλιματισμό, ή στον πίσω καθρέπτη, ή.. ΜΗΝ θεωρήσεις ότι ΔΕΝ θα το έκανες, παρακολούθησε μια φορά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τί ακριβώς κάνεις ενόσω οδηγείς - θα εκπλαγείς!Φίλε μου, δεν παίζει να έχω τα μάτια μου ή το μυαλό μου αλλού όταν οδηγώ μ'αυτούς τους ρυθμούς. Μην προσβάλλεις την νοημοσύνη μου, τα 'συμβάντα' που περιέργραψα στο ποστ του Σαββάτου, τα έχω για πρωινό. Δεν είμαι γκαβός, δεν είμαι κουλός, δεν είμαι καυλωμένος πιτσιρικάς, δεν θέλω να τρακάρω, δεν θέλω να χτυπήσω, δεν θέλω να χτυπήσω άλλους, ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ.
Εγώ μπορώ να τα συνδυάσω όλα αυτά. Αν εσύ/εσείς το θεωρείτε τόσο ακατόρθωτο, αδιανόητο, αδύνατον, εξωπργαματικό, ψέμμα, ενώ εγώ από την άλλη το ζω καθημερινά και καθημερινά βλέπω πως έχω δίκιο, τι περιμένεις να σου πω; Οτι κάνω λάθος;
Περιμένω νομίζεις να μου υποδείξεις πως θα εκπλαγώ αν παρακολουθήσω ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ τι κάνω όταν οδηγώ; Κανένα 18χρονο με πέρασες που γυρεύω μαθήματα οδήγησης;
Αν αυτή είναι γύρω στα 100, μπορείς πχ να πας ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με 120, 130, 140. Έτσι, και πιο άνετα θα πας εσύ ο ίδιος - αφού δεν θα είσαι συνέχεια 'στην τσίτα' - και δεν θα 'κολλάς' συνέχεια στους άλλους - αφού θα έχουν χρόνο να εκτιμήσουν την ταχύτητά σου και να παραμερίσουν για να περάσεις.
Εγώ πάω άνετα με 180-200, χωρίς να είμαι στην τσίτα, πολύ άνετα, και χωρίς να κολλάω στους μπροστινούς. Ποιός θα μας πει ποιός έχει δίκιο; Εσύ ή εγώ;
Speak for yourself λοιπόν, και αν εσύ άκουσες τα εξ'αμάξης από τη σύζυγο και έφτιαξες χαρακτήρα, εμείς που είμαστε ακόμα ανύπαντροι χωρίς άλλες υποχρεώσεις, άσε μας να το διασκεδάζουμε ακόμα. Δεν σου φταίμε εμείς για τις προσωπικές σου επιλογές...
-
Φίλε μου taurus, το ζήτημα είναι αν θα 'τελειώσει η ευθεία πιο γρήγορα', ή αν θα φτάσεις εσύ - και οι άλλοι χρήστες του δρόμου - ασφαλείς στον προορισμό σου; Αν οι συνθήκες σου φαίρνουν υπνηλία, βγαίνεις στο πρώτο πάρκινγκ, παίρνεις τον υπνάκο σου και συνεχίζεις φρέσκος!Εδώ παίρνω αφορμή και από το άλλο που λες, με τον κλιματισμό: Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ! Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ακριβώς όπως το ABS!! Καλήτερα με τάσια, παρά στους 70+ βαθμούς, που το μόνο που ΔΕΝ σκεφτόμαστε είναι η οδήγηση..
ΥΓ: Η μέση ταχύτητα ΕΙΝΑΙ η σωστή, είναι αυτή που έχουν ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, άρα αν πηγαίνεις με αυτή έχεις ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να 'συναντηθείς' με κάποιον άλλον!
[οff topic]Το A/C είναι ίσως ένα ατυχές παράδειγμα, απλά ήθελα να περιγράψω μια κατάσταση, όχι και τόσο απίθανη όμως, καθότι δεν έχουν όλοι A/C, όχι γιατί τσιγκουνεύτηκαν, αλλά γιατί δεν προσφερόταν, πχ σε ένα rallye...[/off topic]
Η ταχύτητα που σου ανέφερα δεν είναι παράλογη, ούτε ανασφαλής, όταν μιλάμε για ένα σωστό, καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο και έναν σωστό, συνειδητοποιημένο οδηγό στο τιμόνι. Είναι όμως παράνομη, δε διαφωνώ... Από την άλλη τα 100 ΧΑΩ ενός 'μέσου' οδηγού ή οδηγού του Σ/Κ αν προτιμάτε είναι νομιμη... Αλλά είναι ασφαλής? Ή σε οδηγεί σε μια μόνιμη αποχαύνωση, σε σημείο να χάνεις τη συγκέντρωσή σου? Και αν ο εν λόγω Σ/Κ οδηγός πεταχτεί μπροστά μου με -60 ΧΑΩ επειδή του κάπνισε να προσπεράσει τον άλλο Σ/Κ οδηγό που πάει με 99 ΧΑΩ, εγώ φταίω με την 'παράλογη' ταχύτητά μου ή ο άλλος με την παράλογα χαμηλή δική του και την αδυναμία του να καταλάβει ότι έρχομαι με κάμποσα παραπάνω από αυτόν? Ή αν ακολουθώ τη μέση ταχύτητα όλων των άλλων, με αποτέλεσμα μια 'παρέλαση' αυτοκινήτων με όμοια ταχύτητα, έλαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ατυχήματος? Μα ο κάφρος θα την κάνει τη ματσολιά του, ακόμα και με 5 ΧΑΩ διαφορά στην ταχύτητα, να μη σου πω ότι θα την κάνει και πιο εύκολα, γιατί θα διευκολύνουν οι σχετικές ταχύτητες την όποια σφήνα...
Και κάτι άλλο... η μέση ταχύτητα σε μια πηγμένη ΑΟ δεν είναι πάνω από 80 ΧΑΩ? Γιατί τότε δεν επιτρέπονται παπιά, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία πιάνουν και κρατάνε άνετα την ταχύτητα αυτή?
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς