-
Μετά από τόσα posts τι να πει κανείς που να μην έχει ειπωθεί?
Κοιτάξτε λίγο τον 'κανόνα' του 85% και πείτε μου που τοποθετείτε τον εαυτό σας.
http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limi ... ntile_ruleΟ χρήστης wikipedia.org έγραψε:
Studies have shown crash rates are lowest at around the 85th percentile. Vehicles traveling over the 85th percentile speed (or faster than the flow of traffic) have a significantly higher crash risk than vehicles traveling around or modestly below the 85th percentile speed.Εγώ προσωπικά έχω hard limit τα 160. Ότι και να γίνεται, πάνω από 160 δεν πάω. Ότι αμάξι και να οδηγώ. Συνήθως πάω με 120-130 στην ΕΟ, προσπερνάω με περίπου 150 όταν αυτό χρειάζεται. Μπορεί και να μη χρειάζεται. Όταν ο μπροστινός πάει με 90, και τα 130 φτάνουν μια χαρά για προσπέραση σε ΕΟ με 2-3 λωρίδες και διάζωμα. Και οι 200αρισμένοι να με περιμένουν. Σίγουρα δεν θα βγω όταν ο γρήγορος είναι τόσο κοντά ώστε να γίνω επικίνδυνος, αλλά στα δευτερόλεπτα που διαρκεί η προσπέρασή μου απαιτώ ο πίσω μου να κρατήσει απόσταση ασφαλείας. Ακόμα και αν τα δευτερόλεπτα είναι περισσότερα απ'όσα υπολόγιζε όταν τύχει να περνάω ένα κονβόι 90άρηδων με τα 'λίγα' 130-140.
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφτηκαν, ακόμα και από την πλευρά των γρήγορων. Ναι, εφόσον κινούμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο υποχρεούμαι να υπολογίσω την ταχύτητα του 200αρισμένου στην αριστερή για να βγω να προσπεράσω. Αλλά ο κύριος δεν είναι ο άρχοντας των δρόμων! Από τη στιγμή που βγήκα για προσπέραση με ασφαλή τρόπο, έχω το δικαίωμα να προσπερνάω με 130 όσους 90άρηδες θέλω! Δεν μπορεί κανείς που έρχεται με 200 από 500 μέτρα ή 1 χιλιόμετρο πίσω την ώρα που ξεκινάω, να με υποχρεώσει να κάνω δεξιά, εκτός αν βρω χώρο να μπω. Και τότε θα μπω, είτε πιέζει ο γρήγορος είτε είναι άδειος ο δρόμος πίσω μου!
ο δρόμος μοιράζεται σε όλους, όλοι δεν είναι το ίδιο ικανοί, όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι εκεί, και πρέπει ΑΠΛΑ να υπάρχει ανοχή, συντήρηση και προσοχή ουσιαστική
+1
ΥΓ. Μα καλά, τι νομίζετε ότι είναι τα 200? Στραγάλια? Έχετε ιδέα πόσα μέτρα είναι το φρενάρισμα από τα 200 στα 120? Εύχομαι για όποιον κρίνει ότι τα 200 είναι ασφαλής ταχύτητα για κείνον, να μην του καρφωθεί σπασμένο κομμάτι από ρουλεμάν στο λάστιχο όπως έγινε με μένα. Με τη δική μου ταχύτητα δεν συνέβη τίποτα, αλλά με 180+ μάλλον η κατάληξη δεν θα είναι το ίδιο καλή.
Άντε, επιτεθείτε όσο θέλετε! Εγώ έγραψα τη γνώμη μου και από μένα τέλειωσε το θέμα!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
ο αετομάτης οδηγός - που το ένα (αετήσιο) μάτι του το έχει στον καθρέπτη (λες και το πίσω είναι το πιο σημαντικό και όχι το που πας - το μπρος!)Πέρα από τα υπόλοιπα σημεία που διαφωνώ αλλά με κάλυψαν οι υπόλοιποι, σε βρίσκω φάουλ εδώ.
Μπροστά σου ανά πάσα στιμή βλέπεις, και αν χρειαστεί να κάνεις ελιγμό πάλι μπροστά σου θα κοιτάξεις. Αν όμως, μεταφορικά πάντα, έχεις το ένα μάτι μπροστά και το άλλο ΣΤΟΥΣ καθρέφτες, τη στιγμή που θα χρειαστεί να κάνεις ελιγμό είτε για χαβαλέ (σφήνα) είτε από ανάγκη (αποφυγή ατυχήματος), γλυτώνεις ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΟ χρόνο που δεν χρειάζεται να ελέγξεις εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή τι γίνεται πίσω σου.
Είναι ένας από τους λόγους που δυσκολεύονται να μ'ακολουθήσουν πολλοί.
-
επίσης,
άρχοντας των δρόμων: αυτός που πάει με 200
σε καμία περίπτωση αυτός που αλλάζει λωρίδα χωρίς αύριο (περνάει κόκκινα/STOP/οδηγεί λιώμα)
-
για απαντηστε στο ποστ του hammer...
-
Όντως, πολύ καλό το post σου, Hammer
-
Εγω παντως ταξιδευω με 160-170 και οπου κρινω οτι οι συν8ηκες(κινηση καιρος κλπ κλπ) πατας και παραπανω..... Αρα ειμαι ΦΟΝΙΑΣ για εσας εδω..........
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφτηκαν, ακόμα και από την πλευρά των γρήγορων. Ναι, εφόσον κινούμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο υποχρεούμαι να υπολογίσω την ταχύτητα του 200αρισμένου στην αριστερή για να βγω να προσπεράσω. ! Δεν μπορεί κανείς που έρχεται με 200 από 500 μέτρα ή 1 χιλιόμετρο πίσω την ώρα που ξεκινάω, να με υποχρεώσει να κάνω δεξιά, εκτός αν βρω χώρο να μπω. Και τότε θα μπω, είτε πιέζει ο γρήγορος είτε είναι άδειος ο δρόμος πίσω μου!
και αυτο ειναι απολυτος σωστο και αποδεκτο......
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Όταν ο μπροστινός πάει με 90, και τα 130 φτάνουν μια χαρά για προσπέραση σε ΕΟ με 2-3 λωρίδες και διάζωμα. Και οι 200αρισμένοι να με περιμένουν. Σίγουρα δεν θα βγω όταν ο γρήγορος είναι τόσο κοντά ώστε να γίνω επικίνδυνος, αλλά στα δευτερόλεπτα που διαρκεί η προσπέρασή μου απαιτώ ο πίσω μου να κρατήσει απόσταση ασφαλείας. Ακόμα και αν τα δευτερόλεπτα είναι περισσότερα απ'όσα υπολόγιζε όταν τύχει να περνάω ένα κονβόι 90άρηδων με τα 'λίγα' 130-140.Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφτηκαν, ακόμα και από την πλευρά των γρήγορων. Ναι, εφόσον κινούμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο υποχρεούμαι να υπολογίσω την ταχύτητα του 200αρισμένου στην αριστερή για να βγω να προσπεράσω. Αλλά ο κύριος δεν είναι ο άρχοντας των δρόμων! Από τη στιγμή που βγήκα για προσπέραση με ασφαλή τρόπο, έχω το δικαίωμα να προσπερνάω με 130 όσους 90άρηδες θέλω! Δεν μπορεί κανείς που έρχεται με 200 από 500 μέτρα ή 1 χιλιόμετρο πίσω την ώρα που ξεκινάω, να με υποχρεώσει να κάνω δεξιά, εκτός αν βρω χώρο να μπω. Και τότε θα μπω, είτε πιέζει ο γρήγορος είτε είναι άδειος ο δρόμος πίσω μου!
ο δρόμος μοιράζεται σε όλους, όλοι δεν είναι το ίδιο ικανοί, όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι εκεί, και πρέπει ΑΠΛΑ να υπάρχει ανοχή, συντήρηση και προσοχή ουσιαστική
+1
+1 και από μένα. Ακόμα και όταν εγώ είμαι ο γρήγορος ξέρω ότι αυτοί που κινούνται με το όριο έχουν προτεραιότητα και μου επιτρέπουν να κινούμαι γρήγορα μόνο όταν είναι άδειος ο δρόμος.
Οι δρόμοι είναι φτιαγμένοι για να κινούνται όλοι (με το όριο π.χ. 120). Όποιος θέλει να πηγαίνει με 180 να περιμένει να αδειάσει ο δρόμος και να μη κάνει σινιάλα με τα φώτα, ας μετακινείται στις 6 το πρωί. Εξάλλου όταν ο δρόμος δεν είναι πολύ γεμάτος, ελάχιστοι κατασκηνώνουν στην αριστερή με 120.
-
Εγώ θα αναφερθώ μόνο στις εθνικές οδούς. Σε όλους τους άλλους δρόμους δεν τρέχω με την καμία, δεν πάνε να φωνάζουν οι από πίσω. Προφανώς δεν ξέρουν πώς είναι να πετάγεται παιδάκι μπροστά σου κυνηγώντας μπάλα.
Η συνήθης ταχύτητα ταξιδίου μου σε καλή εθνική οδό δεν είναι σχεδόν ποτέ σύμφωνη με τα όρια. Δεν 200 σχεδόν ποτέ. Παρόλα αυτά, θεωρώ υποχρέωση μου εφόσον και είμαι παράνομος τυπικά, και πηγαίνω πιο γρήγορα από τους περισσότερους να προσέχω όσο περισσότερο μπορώ. Ποτέ δεν απαιτώ από τους άλλους να μην κάνουν προσπέραση επειδή έρχομαι εγώ από πίσω, ούτε πρόκειται να κολλήσω πίσω από κάποιον. Όλα αυτά βέβαια αναφερόμενος σε νορμάλ περιπτώσεις. Δλδ εννοείται ότι θα εκνευριστώ με κάποιον ο οποίος πετάγεται χωρίς φλας τελευταία στιγμή, ή με κάποιο ο οποίος έχει κατασκηνώσει στην αριστερή. Κανείς δεν είναι άρχοντας του δρόμου, είτε πηγαίνει με 180, 200 ή οδηγεί μερσεντές. Αν το καταλάβοουμε όλοι μας αυτό, ίσως να βρεθούμε σε έναν καλύτερο δρόμο.
-
αυτο μου αρεσε.ειτε πηγαινει με 180,200,η ΟΔΗΓΕΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ.
-
Ελα ομως που εγω μιλαω για τον ΕΝΑ και μοναδικο που θα πετυχω να βγαινει αερα πατερα στην αριστερη στις 3 το πρωι στην ΑΟ/ΕΟ/Κηφισσο που εχω (σχεδον, απ΄οτι φαινεται) ολο τον δρομο δικο μου και για αυτο θα εχω 200αρισει, και εσεις νομιζετε οτι παω με 200 σε εξοδο τριημερου στην Κακια Σκαλα...Το ειπα τοσες φορες, παμε με τοσα οταν μπορουμε = οταν ο δρομος μπροστα μας ειναι ΑΔΕΙΟΣ.
Οταν σε αυτη την περιπτωση ο κοπανος στην μεσαια βρει τον τριτο απο τα τρια συνολικα αυτοκινητα που κινουνται στο αυτο χιλιομετρο του δρομου (εγω, εκεινος και ο πιο αργος στην μεσαια μπροστα του) και αντι να περιμενει εμενα να περασω, βγαινει γιατι ειτε δεν κοιταξε ή δεν καταλαβε με ποσα ερχομαι, ειτε καταλαβε και αποφασισε οτι 'δεν θα κοψει εκεινος στα 100 απο τα 120 αλλα εγω στα 120 απο τα 200' με το ετσι θελω, Ε ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΛΑΩ ΡΕ ΠΣΤ ΜΟΥ...Οπως δεν απαιτω να πηγαινω με 200 οταν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και δεν ενοχλω κανεναν οταν νομιμα παει αριστερα (ακομα και αν πραγματικα θελω να περασω απο πανω του), ετσι απαιτω ρε πστ μου να με αφησουν και εμενα να ευχαριστηθω την γαμωδιαδρομη στις 3 το πρωι...
-
kacey, εγώ από αρκετούς που γράφουν εδώ άλλα κατάλαβα. Μακάρι να κατάλαβα λάθος. Φυσικά και θα τα εκνευριστώ και εγώ αν ώντας 3 στον δρόμο ολόκληρο μου βγει ενώ έρχομαι από πίσω.
-
με τη διαφορα ομως οτι τη νυχτα,οπου η ορατοτητα ειναι πολυ χαμηλοτερη σε σχεση με τη μερα,αν πας με 200 και ο αλλος πεταχτει μπροστα σου,πολυ πιθανον να μην προλαβεις να αντιδρασεις και να γινει το μοιραιο.
και μετα εσυ αν μεινεις αναπηρος η πας στον αλλο κοσμο,ψαξε να βρεις το δικαιο σου.αν,ΛΕΩ ΑΝ πηγαινες με 120 ισως να ειχες μονο υλικες ζημιες.
οπως ειπες ο δρομος μπορει να εχει μονο εσενα και αλλα 2 αμαξια.ο αλλος θα κανει τη βλακεια που θα πεταχτει μπροστα σου,εσυ κανεις τη βλακεια που τρεχεις νυχτα με 200,και μετα μπορει να ειστε παρεα και οι 2 στο νοσοκομειο η στα δεντρακια.πανε μετα και βρισε οσο θελεις.ανωφελο.
προνοεις για να μην παθεις.
στο ξαναλεω.το κακο μπορει να γινει μονο μια φορα.εκει που δεν το περιμενεις καν.δεν θα ξαναγινει μετα.μετα να δεις που θα γραψεις τον ΚΟΚ,το γαματο σου αμαξι,τις ικανοτητες σου.εχεις δικαιο.τι να το κανεις αν γινει το κακο;
προσπαθουμε,ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΒΕΒΑΙΑ,να μην προκαλουμε τη τυχη μας. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ελα ομως που εγω μιλαω για τον ΕΝΑ και μοναδικο που θα πετυχω να βγαινει αερα πατερα στην αριστερη στις 3 το πρωι στην ΑΟ/ΕΟ/Κηφισσο που εχω (σχεδον, απ΄οτι φαινεται) ολο τον δρομο δικο μου και για αυτο θα εχω 200αρισει, και εσεις νομιζετε οτι παω με 200 σε εξοδο τριημερου στην Κακια Σκαλα...Το ειπα τοσες φορες, παμε με τοσα οταν μπορουμε = οταν ο δρομος μπροστα μας ειναι ΑΔΕΙΟΣ.Οταν σε αυτη την περιπτωση ο κοπανος στην μεσαια βρει τον τριτο απο τα τρια συνολικα αυτοκινητα που κινουνται στο αυτο χιλιομετρο του δρομου (εγω, εκεινος και ο πιο αργος στην μεσαια μπροστα του) και αντι να περιμενει εμενα να περασω, βγαινει γιατι ειτε δεν κοιταξε ή δεν καταλαβε με ποσα ερχομαι, ειτε καταλαβε και αποφασισε οτι 'δεν θα κοψει εκεινος στα 100 απο τα 120 αλλα εγω στα 120 απο τα 200' με το ετσι θελω, Ε ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΛΑΩ ΡΕ ΠΣΤ ΜΟΥ...Οπως δεν απαιτω να πηγαινω με 200 οταν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και δεν ενοχλω κανεναν οταν νομιμα παει αριστερα (ακομα και αν πραγματικα θελω να περασω απο πανω του), ετσι απαιτω ρε πστ μου να με αφησουν και εμενα να ευχαριστηθω την γαμωδιαδρομη στις 3 το πρωι...
Η όλη διαφωνία είναι στον τρόπο ευχαρίστησης. Εγώ ευχαριστιέμαι τη διαδρομή με απλό cruising στα 120, ενώ εσύ θες την ταχύτητα. Δεν συμφωνώ, αλλά όταν αυτό γίνεται υπό τις συνθήκες που περιγράφεις, ομολογώ πως δεν ενοχλείς και κανέναν οπότε δεν μου πέφτει λόγος. Πέφτει λόγος μόνο στην τροχαία και στο ασφαλιστικό σου ταμείο αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τρελούς να κάνουν σφήνες με 150 όταν έχει πυκνή κίνηση των 90 και άλλους τρελούς να κάνουν σφήνες (ή να πιέζουν ενοχλητικά) με 200 σε ομαλή κίνηση των 120. Γι'αυτό και όταν ένα post δεν διευκρινίζει τις συνθήκες στις οποίες αναφέρεται (όπως αρκετά στις τελευταίες 20 σελίδες), ξεσπάει ο καυγάς. Η φράση σου με bold είναι αυτή που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε δική μου απάντηση του τύπου 'εγώ δεν τρέχω, αλλά εσύ που τρέχεις δεν με ενοχλείς', 'φύγε από το δρόμο δολοφόνε' ή κάτι ανάμεσα. Ακόμα και η φράση 'άδειος δρόμος' μπορεί να (παρ)ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους. Άλλος μπορεί να εννοεί άδεια αριστερή, άλλος να εννοεί ένα αυτοκίνητο ανά 50-100 μέτρα, άλλος ένα αυτοκίνητο ανά 1000 μέτρα...
Όσο για το σενάριο που περιγράφεις, θα ήθελα όντως να μάθω ποια είναι η αντιδρασή σου όταν αυτός που πηγαίνει με 120 βγει για να προσπεράσει όσο είσαι ακόμα σχετικά μακριά, αλλά αργήσει (αφού τα 100 με τα 120 έχουν μικρή διαφορά) και σε αναγκάσει να κόψεις στα 150-160. Δηλαδή όταν κάποιος μπροστά σου γίνει ελαφρά ενοχλητικός αλλά σίγουρα όχι επικίνδυνος.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κάποιο τμήμα αυτού του post. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμώ είναι να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος αντιπαραθέσεων. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι αρκετά ώριμοι να αποδεχτούμε ότι διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και συμφωνούμε σε κάποια άλλα. Έτσι κι αλλιώς οι ακραίες συμπεριφορές και από τις δύο πλευρές ('στην πάντα, περνάαααω!' και 'θα σου δείξω εγώ που νομίζεις ότι είσαι γρήγορος') θέλω να πιστεύω ότι είναι καταδικαστέες από την μεγάλη πλειοψηφία.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Όντως, πολύ καλό το post σου, Hammer+1 κι από εμένα.
Δε θα δώσω ποτέ άδικο σε όποιον με 'κόψει' όταν έχω 200ρίσει, βγαίνοντας στην αριστερή με 130-140 για να προσπεράσει, εφόσον μου δίνει όλο το χρόνο που χρειάζομαι για να μειώσω κοντά στο όριο όριο προτού τον φτάσω.
Επίσης ποτέ δε θ'αρχίσω να παίζω τα φώτα μου από τα 500 μέτρα στον άλλο που τόλμησε να βγει μπροστά μου, μην πάει και η προσπέρασή του με αναγκάσει να κόψω στα 140.
Οδηγώ (και ΘΑ οδηγώ) έχοντας κατά νου ότι αυτοί που θέλω να περάσω από την αριστερή με 200 (λέμε τώρα!) ΜΠΟΡΕΙ να μην καταλάβουν πόσο πιο γρήγορα πηγαίνω από αυτούς και πόσα μέτρα χρειάζομαι για να κόψω (αυτό απλά γιατί δεν έχω αυταπάτες όσον αφορά το με ποιούς μοιράζομαι το δρόμο) και ΜΠΟΡΕΙ να βγουν ξαφνικά μπροστά μου.
Αν οδηγούσα πιστεύοντας ότι όποιος έχει δίπλωμα (α) μπορεί και (β) ΘΑ αναγνωρίσει, μέρα-νύχτα, τα +100 χ.α.ω. της σχετικής μας ταχύτητας όταν εγώ πάω κουβάρια ώστε σε καμία περίπτωση να μη με 'κόψει' (1) θα ήμουν ηλίθιος και (2) θα ήμουν νεκρός ηλίθιος.
Ελπίζω οι 'γρήγοροι' των Ελληνικών δρόμων και αυτού του φόρουμ, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κι από τις δύο πλευρές, να σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο και να μη θεωρούν κάποια πράγματα ως δεδομένα.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Όντως, πολύ καλό το post σου, Hammer
+1 κι από εμένα.
Δε θα δώσω ποτέ άδικο σε όποιον με 'κόψει' όταν έχω 200ρίσει, βγαίνοντας στην αριστερή με 130-140 για να προσπεράσει, εφόσον μου δίνει όλο το χρόνο που χρειάζομαι για να μειώσω κοντά στο όριο όριο προτού τον φτάσω.
Επίσης ποτέ δε θ'αρχίσω να παίζω τα φώτα μου από τα 500 μέτρα στον άλλο που τόλμησε να βγει μπροστά μου, μην πάει και η προσπέρασή του με αναγκάσει να κόψω στα 140.
Οδηγώ (και ΘΑ οδηγώ) έχοντας κατά νου ότι αυτοί που θέλω να περάσω από την αριστερή με 200 (λέμε τώρα!) ΜΠΟΡΕΙ να μην καταλάβουν πόσο πιο γρήγορα πηγαίνω από αυτούς και πόσα μέτρα χρειάζομαι για να κόψω (αυτό απλά γιατί δεν έχω αυταπάτες όσον αφορά το με ποιούς μοιράζομαι το δρόμο) και ΜΠΟΡΕΙ να βγουν ξαφνικά μπροστά μου.
Αν οδηγούσα πιστεύοντας ότι όποιος έχει δίπλωμα (α) μπορεί και (β) ΘΑ αναγνωρίσει, μέρα-νύχτα, τα +100 χ.α.ω. της σχετικής μας ταχύτητας όταν εγώ πάω κουβάρια ώστε σε καμία περίπτωση να μη με 'κόψει' (1) θα ήμουν ηλίθιος και (2) θα ήμουν νεκρός ηλίθιος.
Ελπίζω οι 'γρήγοροι' των Ελληνικών δρόμων και αυτού του φόρουμ, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κι από τις δύο πλευρές, να σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο και να μη θεωρούν κάποια πράγματα ως δεδομένα.
Συμφωνώ απολύτως!
-
Hammer_
προβολια, μπινελικια απο μεσα μου, φρενα, κλπ. Θα μπορουσα απλα να τον περασω απο δεξια αφου θελει ντε και καλα να βγει αριστερα και να συνεχισει ο καθενας την πορεια του. Δεν ειναι ομως αυτο το θεμα μας. Και δεν ειναι μονο θεμα ευχαριστησης. Προσωπικα μου φαινεται ανουσιο/χαζο/βαρετο να πηγαινω με 120 ενω εχω εναν τεραστιο αδειο δρομο μπροστα μου και ξερω οτι μπορω να παω με πολλα παραπανω. Για τον ιδιο λογο που δεν μπορω να πηγαινω καροτσακι σε μια λωριδα οπως ολοι οι αλλοι και οπου βλεπω κενο προσπερναω, γνωριζωντας οτι στο συνολο θα κανω το ιδιο γρηγορα με τον κατασκηνωμενο σε μια λωριδα. Απλα βαριεμαι να τσουλαω απλα απο το Α στο Β.
Thevoice
Πιστεψε με, οταν καποιος δεν καταλαβε η ακομα δεν κοιταξε πριν βγει ως ωφειλε ή κοιταξε αλλα δεν προσπαθησε να καταλαβει την διαφορα ταχυτητας ως επισης ωφειλε, στο πρωτο σινιαλο καταλαβαινει τι εκανε και σταματαει την αλλαγη λωριδας και γυρναει στην δικια του. Αυτος που θα συνεχισει και θα βγει παρα τα σινιαλα, ειναι αυτος που λεει απο μεσα του 'δεν θα κοψω εγω στα 100 για να μην κοψεις εσυ στα 120' πραγμα που ειναι 2 φορες λαθος. 1ον γιατι θες δεν θες πρεπει να μην βγεις και αμα χρειαστει να κοψεις για να περασω, 2ον γιατι εγω με οσα ερχομαι μπορει να μην ειμαι σε θεση να κοψω...
Ειναι ιδιας νοοτροπιας ανθρωποι με τον ταξιτζη που πετυχα τωρα 2 το πρωι στην πειραιως, να εχει δημιουργησει κινηση απο το πουθενα επειδη ειχε κατσει στην μεση ακριβως πιανοντας και τις 2 λωριδες, επειδη 'παω με 80, με ποσα θες να πας εσυ, δεν κανω ακρη να περασεις' οπως δηλωσε στο φαναρι που τον μπινελικωναμε 3 αυτοκινητα...
-
Παίδες, η ιστορία αυτή τραβάει ίσαμε 15 σελίδες τώρα. Μπορώ να το διαχωρίσω (και θα το κάνω), αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο σε τόσο μεγάλο θέμα. Δεν το σταματάμε plz?
[mod]
-
[εισαι].
ξερεις εσυ τι λεω:ysterical:
ΥΓ Το εχουμε μαμησει αλλα ενδιαφερον το θεμα συζητησης.
-
Αντε να γράψω και για ένα ζώο μέσα στο κλίμα των ημερών (περίπου).
Χτές γύρω στις 01:00+ κατέβαινα την Αθηνών-Λαμίας. Ο δρόμος ήταν τελείος άδειος και ήμουνα στη μεσαία με πολλά χιλιόμετρα πάνω από το όριο. Σε μια χαώδη ευθεία κάπου στα Οινόφυτα και με τον δρόμο να εξακολουθεί να είναι άδειος, βλέπω ένα καινούργιο Mini στην αριστερή να πηγαίνει πολύ πιο αργά. Ο δρόμος άδειος μπροστά και δεξιά για πάνω από 2χλμ.
Οχι, λέω, θα περάσω από αριστερά. Φτάνω λοιπόν στα 200-300 μέτρα πίσω, με το πόδι έτοιμο στο φρένο και έχοντας αρχίσει ν'αφήνω γκάζι βέβαια, βγαίνω στην αριστερή και ανάβω προβολείς, συνεχόμενα όχι σινιάλο. Και τι κάνει ο βλάμμένος; Πλακώνεται στα φρένα και αφού κόβει στα 80 πάει στη μεσαία!
Επίσης στο σταθμό που έχει στο Olympus Plaza, πάλι με τις ίδιες συνθήκες (άδειος ο δρόμος σε ακτίνα 2χλμ), περνάει πεζός από δεξιά προς αριστερά στο μοναδικό σημείο που δεν φωτιζόταν ο δρόμος.
Πάλι καλά που με τη βιονική μου νυχτερινή όραση, τον είχα δει από πολύ μακρία.
-
Όσοι δεν έχουν βγιονική όραση τί κάνουν;
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς