-
εεεε
αμα ειναι να ''πας'' απο Που*** να τις μαζεψουμε τοτε....Βαγγελη φερε τον ''παπαγαλο'' να τα μαζεψουμε
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αυτο που με παραξενεψε και με εκανε να απορησω για την νοοτροπια μερικων,ειναι το γεγονος η επιθεση που μου κανατε για την προσπεραση που εκανα,η οποια ηταν νομιμη,ασχετα αν η προθεση μου στη τελικη ηταν λαθος,
ενω για τους διαφορους που τρεχουν εν γνωση τους σε δημοσιους δρομους με υπερβολικες ταχυτητες,βαζοντας σε κινδυνο τους αλλους οδηγους,δεν ειπατε σχεδον τιποτα.
απεναντιας μαλιστα πολλοι συμφωνειτε με τετοια οδικη συμπεριφορα.Δεν υπαρχει μονο η νομιμοτητα αλλα και η ηθικη.Αν νομιζεις οτι αυτο που εκανες ηταν ηθικα σωστο τοτε παω πασο.Μονο να μην βρεθουμε στον ιδιο δρομο και τρεχω πανω απο το οριο γιατι θα με κανεις χαλκομανια.
Η ολη περιπτωση μου θυμιζει καποιους που πιανουν την αριστερη λωριδα και δεν κανουν δεξια γιατι πανε ακριβως οσο λενε οι πινακιδες.Αυτοι λενε ειναι νομιμοι οι αλλοι να κοψουν τον λαιμο τους και να μην τρεχουν.Εχουν χρηστει φυλακες αγγελοι των δρομων και εκδικητες των παρανομων. . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αυτο που με παραξενεψε και με εκανε να απορησω για την νοοτροπια μερικων,ειναι το γεγονος η επιθεση που μου κανατε για την προσπεραση που εκανα,η οποια ηταν νομιμη,ασχετα αν η προθεση μου στη τελικη ηταν λαθος,
ενω για τους διαφορους που τρεχουν εν γνωση τους σε δημοσιους δρομους με υπερβολικες ταχυτητες,βαζοντας σε κινδυνο τους αλλους οδηγους,δεν ειπατε σχεδον τιποτα.
απεναντιας μαλιστα πολλοι συμφωνειτε με τετοια οδικη συμπεριφορα.Δεν υπαρχει μονο η νομιμοτητα αλλα και η ηθικη.Αν νομιζεις οτι αυτο που εκανες ηταν ηθικα σωστο τοτε παω πασο.Μονο να μην βρεθουμε στον ιδιο δρομο και τρεχω πανω απο το οριο γιατι θα με κανεις χαλκομανια.
Η ολη περιπτωση μου θυμιζει καποιους που πιανουν την αριστερη λωριδα και δεν κανουν δεξια γιατι πανε ακριβως οσο λενε οι πινακιδες.Αυτοι λενε ειναι νομιμοι οι αλλοι να κοψουν τον λαιμο τους και να μην τρεχουν.Εχουν χρηστει φυλακες αγγελοι των δρομων και εκδικητες των παρανομων. .+1
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
new Μ5
Εγώ έχω την εντύπωση πως είναι Μ6 με ξένες πινακίδες.
Ο 'φιλος' μου ειχε πει για Μ5. Θα τον ξαναρωτησω, εχει περασει καιρος απο τοτε και δεν ειχα δωσει και σημασια οταν μου εστειλε το video, το οποιο ειναι πιο μεγαλο σε διαρκεια απο οτι αυτο που ανεβασαν.
M6 είναι. Το κοντέρ είναι ίδιο με της Μ5 αλλά η κεντρική κονσόλα διαφέρει κατά πολύ.
Ναι μεν ο μέσος οδηγός πρέπει, ως ένα σημείο, να μπορεί ν'αναγνωρίζει σχετικές ταχύτητες από τον καθρέφτη του, αλλά δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση ν'αναγνωρίζει και ταχύτητες καμια 100άρα πάνω από το όριο, ή αλλιώς να κάτσει σπίτι του επειδή εμείς γουστάρουμε να πάμε μαλιοκούβαρα. Αν θέλουμε να πάμε έτσι, πρώτοι εμείς οφείλουμε να σκεφτούμε τις δυνατότητες αντίληψης των άλλων οδηγών. Οι manosk, lokatzis και cliodriver έχουν ένα μεγάλο δίκιο σε αυτά που λένε.
Να θέσω εγώ ένα άλλο παράδειγμα να το σκεφτείτε: Πάτε στη μεσαία λωρίδα με 100 (όριο 120), μπροστά σας έχετε άλλον, και πίσω σας νταλίκα. Είστε, εσείς οι 3, οι μόνοι σε αυτό το κομμάτι του δρόμου, που έστω είναι η Αττική Οδός. Πίσω από την νταλίκα, και σε μεγάλη απόσταση, έρχεται η ΒΜW του βίντεο με 300, η οποία όσο η μεσαία είναι άδεια προτιμάει να κινείται εκεί ώστε να έχει 1 λωρίδα εκατέρωθεν αντί να κολήσει στη μπαριέρα αριστερά. Τσεκάρετε καθρέφτη, δε βλέπετε κανένα στην αριστερή, και βγαίνετε να προσπεράσετε, τη στιγμή ακριβώς που και η BMW αλλάζει λωρίδα (με 300...) για να μην πέσει επάνω στην νταλίκα, την οποία πλησιάζει με περισσότερα από 50 m/sec. Αν γίνει η μ@λακία, ποιός απ' όλους θα φταίει?
Μήπως θα έπρεπε να οδηγούμε όλοι με το 'φόβο' ότι μπορεί κάποιος πίσω μας να έρχεται με 200 χλμ/ώρα πάνω από το όριο; Να μην τολμάμε ούτε ν'ανοίξουμε την πόρτα μας σταματημένοι δίπλα στο πεζοδρόμιο αν δεν έχουμε τουλάχιστον 500 μέτρα άδειο δρόμο πίσω μας;... Ας σκεφτούμε όλοι λίγο πιο ρεαλιστικά ποιά είναι τα λογικά όρια στις απαιτήσεις που μπορεί να έχει ένας 'γρήγορος' από τους άλλους οδηγούς, γιατί καλές οι θεωρίες, καλό το 'όποιος δεν ξέρει να υπολογίζει ας κάτσει σπίτι του' αλλά καλύτερα να κάτσει σπίτι του και όποιος δεν ξέρει με ποιούς μοιράζεται το δρόμο, για να έχουμε οι άλλοι το κεφάλι μας ήσυχο.
παιρνεις ενα ακραιο (και καταδιακαστεο!) παραδειγμα καποιον που παει με ...340 και το γενικευεις. Λαθος η προσεγγιση σου.
-
Βάλε όπου 340 το 200+. Είναι ακραίο τότε; Καταδικαστέο;
-
εχεις οδηγησει ποτε με 180? αν ναι τοτε εχεις οηγησει ποτε με 250?
αν ναι τοτε 8α ξερεις ποσο μεγαλη διαφορα ειναι και ποσο μαλλον τα 180 με τα 340....αν ειχε το αυτοκινητο μου την δυνατοτητα να παει 340 υπο τις καταλληλες προυποθεσεις θα το δοκιμαζα .....
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ποιος θα φταιει;μα φυσικα το ΖΩΟ που κανει προσπεραση.τι δουλεια εχει με 120 στην αριστερη λωριδα.εκει ειναι η λωριδα για τους μαγκες με τις βολιδες.ακου εκει.οι αλλοι στη μπαντα η με το ΚΤΕΛ.καλα μεγαλε, εσυ εξακολουθεις και μιλας???
ομολογησες οτι με τη θεληση σου παραλιγο να σκοτωσεις κοσμο (για να τον...συνετισεις!) και ερχεσαι να μας κανεις μαθημα???
ΕΛΕΟΣ!!!!!
-
Υπάρχει και το bunjee-jumbing χωρίς λάστιχο ξέρετε. Ακόμα πιο πωρωτικό.
-
Φίλε manosk 2-3 σελίδες πριν σε ρώτησα κάτι..Επειδή γράφτηκαν πολλά σε λίγο χρόνο μάλλον δν το είδες..
Θα'θέλα πάντως μία απάντηση καθαρά για ανταλλαγή απόψεων και όχι για διαξιφισμο.
Απλά να δω την άποψή σου -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
εχεις οδηγησει ποτε με 180? αν ναι τοτε εχεις οηγησει ποτε με 250?
αν ναι τοτε 8α ξερεις ποσο μεγαλη διαφορα ειναι και ποσο μαλλον τα 180 με τα 340....Όση διαφορά έχουν τα 150 που σε περιμένω να έχεις με τα 220 που πραγματικά έχεις! Όπερ έδει δείξαι!
ΥΓ: Είμαι 32 χρονών, οδηγώ 12 χρόνια και έχω στο 'ενεργητικό' μου ~200.000χλμ, 4 αυτοκίνητα και 1 τούμπα(!)
-
Απορώ γιατί συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τον kasel...αφού δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ ότι είχε λάθος σκεπτικό ως προς τη συνέτιση-τιμωρία του οδηγού της bmw...
Υ.Γ: Με λένε Χάρη είμαι 21 ετών, 2 μέτρα, λεπτός, ξανθός κτλπ. Έχω θεληματικό πήγούνι και μέσα σε 2,5 περίπου χρόνια έχω κάνει 100.000+ χιλιόμετρα σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.
-
αφου δεν τις ''μαζευουμε'' να παινεσω λιγο και την δικη μου ...εκτος απο τα 390.000κμ να αναφερω οτι δεν εχω τρακαρει ποτε...και κανεις δεν εχει τρακαρει εξαιτιας μου...
τωρα την εχω πιο μεγάλη?ααα και απαντηστε μια φορα επι του θεματος χωρις να αλλαζετε τα δεδομενα του!
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Kαι χωρίς καμία ειρωνία και εντελώς φιλικά,κάποια απ'όσα λες φίλε manosk (δεν ξέρω να κάνω και quote [])μου φέρνουν στο μυαλό το τέλος της αυτοκίνησης.Τα αυτοκίνητα θα ελέγχονται απο υπολογιστές,θα υπάρχουν αυστηρά για μετακίνηση και μόνο,και κάθε παράβαση στα όρια ταχύτητας κ γενικότερα θα γίνεται άμεσα αντιληπτή απο κεντρικό υπολογιστή.
Απρόοπτα υπάρχουν κ πάντα θα υπάρχουν.
Γι'αυτό όσο οδηγούμε προσέχουμε.
Αλλά το να σε ενοχλεί τόσο μια γρήγορη βόλτα σε έρημο δρόμο με στροφές δεν το φανταζόμουν.Το αυτοκίνητο για μένα δν είναι μέσο μετακίνησης.
Και με όσα λες δεν νομίζω να αφήνεις περιθώρια σε οδήγηση που μπορεί να ευχαριστήσει-διασκεδάσει.Δεν σου επιτίθομαι..απλά εκφράζω τη γνώμη μου.
Για να γράφεις εδώ φαντάζομαι σου αρέσουν τα αυτοκίνητα και η οδήγηση.
Οι απόψεις σου όμως δεν αφήνουν κ πολλά περιθώρια για να ευχαριστηθεί κανείς το αυτοκίνητό του και την οδήγηση γενικότερα.Η χαρά της αυτοκίνησης είναι διαφορετική για τον καθένα. Άλλος θέλει να βολτάρει στη δεξιά λωρίδα με μέγιστο τα 80 χλμ, φραπέ δίπλα και ανοιχτή οροφή, άλλος να στροφάρει με 6000 στροφές στα βουνά, άλλος να τρέχει για να φάει το αναθεματισμένο δευτερόλεπτο στην πίστα, άλλος για να φάει τα σκώτια του κάγκουρα στο φανάρι.
Δεν ξέρω αν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες ή προτιμάς κάτι άλλο, όμως οι υψηλές ταχύτητες είναι επικίνδυνες. Το ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες επικινδυνότητας δεν αναιρεί ότι ο χρόνος και η δυνατότητα αντίδρασης του οδηγού και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου με 180 είναι πολύ χάλια σε σχέση με τα 80 ή τα 100.
Βέβαια είναι κατανοητό ότι θες να ξεσκάσεις και να χαρείς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου. Όμως ο δρόμος ανήκει εξίσου σε όλους και σίγουρα δεν μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον που πηγαίνει με νόμιμο και γενικά ασφαλή τρόπο και που δεν έχει αυτοκίνητο της προκοπής (έχει πχ ένα corolla λειτουργικότατο και καλοσυντηρημένο του 1990) να το πατήσει για να περάσει τη νταλίκα στην ανηφόρα ή να πατήσει χαλίκι για να τον προσπεράσεις στο στενό επαρχιακό δρόμο της μισής λωρίδας ανά κατεύθυνση.
Ούτε δικαιούται κανείς να πατάει στο αντίθετο ρεύμα παίρνοντας τη χαροτική στροφή της ερημιάς χωρίς ορατότητα επειδή οι πιθανότητες να έρχεται κάποιος από την άλλη είναι 0,01% τη συγκεκριμένη ώρα και στο συγκεκριμένο σημείο. Παίζει κάποιος ρουλέτα με τη ζωή του αν το επιθυμεί, όχι όμως με τις ζωές των άλλων.
Αν τα σημερινά αυτοκίνητα είχαν την παθητική ασφάλεια των προ 20ετίας αυτοκινήτων, τα θύματα θα ήταν τουλάχιστον 3πλάσια. Η πολυθρύλητη 'ενεργητική ασφάλεια' είναι τελείως άχρηστη όταν ο άλλος εμφανιστεί μπροστά σου στα 10 μέτρα κινούμενος αντίθετα μ' εσένα - πες από βλακεία του, πες από βλακεία σου ή από την κακιά την ώρα δεν επιτρέπεται να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές χάριν μιας 'απόλαυσης'.
Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. -
Από ότι βλέπω, υπάρχουν δύο αντικρουόμενες 'σχολές' (ατυχής ο χαρακτηρισμός- ελλείψει καλύτερου όμως...), εκ των οποίων κάθε μια στηρίζει τις θέσεις της αποκλειστικά επί της παραβατικής συμπεριφοράς της άλλης.
Δεν είναι ολίγον τι στρουθοκαμηλισμός να υποστηρίζεται πως η ταχύτητα των 250 δεν αυξάνει δραματικά το ρίσκο της απώλειας ελέγχου (τις συνέπειες τις φαντάζεται ο καθένας μας), μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωμένος ο 'κατασκηνωτής της αριστερής λωρίδας' σύμφωνα με τον ΚΟΚ (αν και είπα σε προηγούμενη δημοσίευση ποια είναι η άποψη μου για το πως θα οριστεί η συνυπαιτιότητα στο δικαστήριο) να παραχωρήσει προτεραιότητα;
Ε και; Ωραία, είναι υποχρεωμένος να κάνει δεξιά. Τεκμαίρεται από αυτό το ότι να τρέχεις με αυτή την ταχύτητα με άλλα αυτοκίνητα γύρω σου δεν αυξάνεις το ρίσκο πολύνεκρου; Όχι βέβαια.
Αντίστοιχα, το να δρας ως τιμωρός- κάτι το οποίο αποτελεί τον φόβο των ψευδογρήγορων φαίνεται- αυξάνει επίσης δραματικά τις πιθανότητες ατυχήματος. Τεκμαίρεται πως είναι ασφαλής συμπεριφορά αυτή επειδή ο άλλος τρέχει- συχνά οδηγώντας εριστικά- με 250; Όχι βέβαια.
Την πιο σωστή προσέγγιση την είχε ο lokatzis κατά τη γνώμη μου (και άλλοι συμφορουμίτες υποθέτω, απλά αυτή ήταν πρόσφατη ως δημοσίευση).
Γιατί, όπως και να το δει κανείς, όλοι έχουμε τρέξει. Το θέμα είναι πως δε βγαίνουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στο ρίσκο, ούτε περιαυτολογούμε ως προς το ότι είμαστε οι πιο γρήγοροι της αριστερής και πως άλλοι αποτελούν εμπόδια. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποιώ τον όρο ψευδογρήγορος- για αυτούς που τρέχουν όπως όλοι αλλά φαντασιώνονται πως ο δρόμος για κάποιο λόγο τους ανήκει λίγο περισσότερο, ή έχουν ανώτερες οδηγικές ικανότητες.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι δρόμοι δεν φτιάχτηκαν για διασκέδαση. Αυτό είναι δεδομένο. Συχνά, τους καταχρώμεθα και τους μετατρέπουμε σε πεδίο διέγερσης των επινεφριδίων- δεν οφείλουμε να σεβόμαστε όσους τους χρησιμοποιούν για την ανεμπόδιστη και ασφαλή μετακίνηση τους;
Να σημειωθεί πως δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κάποιον, ούτε φωτογραφίζω μέλη του φόρουμ. Ακόμη και ως προς τον kasel, δεν είναι σαφές το τι έγινε, και δεν παίρνω θέση. Ούτε θεωρώ ψευδογρήγορο κάποιον από τα γραφόμενα του- μόνο από αυτά που βλέπω στο δρόμο να γίνονται...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Δεν είναι ολίγον τι στρουθοκαμηλισμός να υποστηρίζεται πως η ταχύτητα των 250 δεν αυξάνει δραματικά το ρίσκο της απώλειας ελέγχου (τις συνέπειες τις φαντάζεται ο καθένας μας), μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωμένος ο 'κατασκηνωτής της αριστερής λωρίδας' σύμφωνα με τον ΚΟΚ (αν και είπα σε προηγούμενη δημοσίευση ποια είναι η άποψη μου για το πως θα οριστεί η συνυπαιτιότητα στο δικαστήριο) να παραχωρήσει προτεραιότητα;Όσο είναι αυτό στρουθοκαμηλισμός άλλο τόσο είναι όταν σε ένα φόρουμ σαν αυτό υπάρχει τόπικ που λέει: ''Radar και που βρίσκονται''...
Ας ανοίξουμε τότε ένα τόπικ που θα λέει: ''Αλκοτέστ και που βρίσκονται'' ώστε να πίνουμε όσο θέλουμε τα βράδια του Σαββάτου χωρίς φόβο για τυχόν έλεγχο, ας ανοίξουμε άλλο ένα που θα λέει τα σημεία που τη στήνουν για τον δακτύλιο ώστε να μπαίνουμε όλοι στο κέντρο κάθε μέρα κτλπ κτλπ
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Δεν είναι ολίγον τι στρουθοκαμηλισμός να υποστηρίζεται πως η ταχύτητα των 250 δεν αυξάνει δραματικά το ρίσκο της απώλειας ελέγχου (τις συνέπειες τις φαντάζεται ο καθένας μας), μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωμένος ο 'κατασκηνωτής της αριστερής λωρίδας' σύμφωνα με τον ΚΟΚ (αν και είπα σε προηγούμενη δημοσίευση ποια είναι η άποψη μου για το πως θα οριστεί η συνυπαιτιότητα στο δικαστήριο) να παραχωρήσει προτεραιότητα;
Όσο είναι αυτό στρουθοκαμηλισμός άλλο τόσο είναι όταν σε ένα φόρουμ σαν αυτό υπάρχει τόπικ που λέει: ''Radar και που βρίσκονται''...
Ας ανοίξουμε τότε ένα τόπικ που θα λέει: ''Αλκοτέστ και που βρίσκονται'' ώστε να πίνουμε όσο θέλουμε τα βράδια του Σαββάτου χωρίς φόβο για τυχόν έλεγχο, ας ανοίξουμε άλλο ένα που θα λέει τα σημεία που τη στήνουν για τον δακτύλιο ώστε να μπαίνουμε όλοι στο κέντρο κάθε μέρα κτλπ κτλπ
Εντάξει, αν είναι τώρα να λέμε ό,τι θέλουμε μόνο και μόνο για να λέμε κάτι, τότε...
Το θέμα 'Radar και που βρίσκονται' μια χαρά κάνει και υπάρχει. Όταν το κράτος κοιτάει μόνο πώς θα γεμίζει τις τσέπες του και ΕΠ` ΟΥΔΕΝΙ πώς θα μας προστατεύσει, τότε ΝΑΙ και εμείς θα κοιτάμε πώς θα προστατεύσουμε την τσέπη μας αποφεύγοντας τα ραντάρ! Το θέμα είναι πώς θα προστατεύουμε και τη σωματική ακεραιότητα τη δική μας και των γύρω μας..
Μακάρι να υπήρχε και ένα 'αντιραντάρ' γΛήγορων.. θα γλυτώναμε κοψοχωλιάσματα και - πιθανώς - και άλλα χειρότερα.
-
Προσωπικά έχω λίγα χιλιόμετρα σε εθνική και ως εκ τούτου αφού δν ξέρω και το δρόμο πάνω α΄πο 140-150 δεν πάω.
Αν κάποιος άλλος πάει με 200 κ δεν με ενοχλέι τότε γιατί να έχω προβλήμα.Δεν αναφέρθηκα ποιό πάνω σε υψηλές ταχύτητες σε αυτοινητόδρομο αλλά σε ένα γρήγορο-ασφαλή(διαφορετικό για τον καθένα)ρυθμό σε στριφτερές έρημες διαδρομές.
Το ξέρω οτι ακόμα και τη νύχτα δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία σε αυτούς τους δρόμους.
Αλλά γρήγορα μπορείς να πας σεβόμενους και τους υπόλοιπους οδηγούς και προσέχοντας.Αν ποινικοποιήσουμε τέτοιες βραδινές γρήγορες-προσεκτικές όμως βόλτες,πίστευω πως σελίδες επί σελίδων που γράφονται για typeR, ΜΧ5,S2000κλπ και το ποία αυτοκίνητα είναι σπορ,ποιά είναι πιο ανόθευτα,ποιά στρίβουν καλύτερα κλπ κλπ δεν έχουν νόημα.
Εκτός αν μιλάμε για πίστες βέβαια που υπάρχουν 2 σε όλη την Ελλάδα.
-
συνεχιζω να βλεπω ελαχιστη κριτικη για οδηγους που οδηγαν με υπερβολικη ταχυτητα στην εθνικη οδο.εκτος βεβαια αν δεν θεωρειται το 180 υπερβολικο.
και insane driver,χαρη,οταν φτασεις στα 30,αν φτασεις,θα μιλας αλλιως.
ο manosk τα ειπε πολυ σωστα.μερικοι εχουν το δρομο για μετακινηση και αλλοι για να αποδειξουν κατι.αυτο βεβαια μεχρι να γινει κατι σοβαρο,γιατι μετα ειναι σαν αρνακια.αν υπαρξει μετα. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
και insane driver,χαρη,οταν φτασεις στα 30,αν φτασεις,θα μιλας αλλιως.Το ''αν φτάσω'' προφανώς το λες γιατί μπορεί να συναντήσω στο δρόμο εσένα ή κάποιον άλλο συνάδελφό σου τιμωρό ε...;;;
-
Παίδες, οι διαφορετικές απόψεις είναι απαραίτητες για να υπάρχει διάλογος.
Αλλά, σας παρακαλώ, μην το γυρίσετε σε υπαινιγμούς και προσωπικές επιθέσεις.
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς