-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος που βλέπει ένα αμάξι στον καθρέφτη σε ΠΟΛΥ μεγάλη απόσταση αν αυτό έρχεται με 140, με 170 ή με 200 και συνδύασέ το με την απάντηση που ακολουθεί...
γιαυτο λεμε οτι η οδηγηση ειναι μια δυσκολη διαδικασια! ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις να υπολογιζεις! Ειναι προφανες οτι εαν ειναι πολυ μακρια, και με 100 παραπανω να πηγαινει, εαν βγεις και προσπερασεις γρηγορα (με το ποδι στο πατωμα, οχι με 6η και 2000σαλ...) τοτε δεν θα τον κοψεις.
αυτα ομως πρεπει καθε οδηγος να μαθει να τα υπολογιζει! Και για την δικη του ασφαλεια και για των υπολοιπων...
και εμενα με εχουν κοψει πολλες φορες ετσι, γιατι ειμαι απολυτα σιγουρος οτι το 90% των οδηγων δεν μπορουν να κανουν τετοιους υπολογισμος και αγνοουν τελειως τις υποχρεωσεις που εχουν οταν βγαινουν στο δρομο.
αν καποιος δεν μπορεις να μαθει να οδηγει σωστα, ας μεινει σπιτι του!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιαυτο λεμε οτι η οδηγηση ειναι μια δυσκολη διαδικασια! ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις να υπολογιζεις!Αυτό το αφήνω ασχολίαστο γιατί άλλο το καταλαβαίνω ότι ο άλλος έρχεται πιο γρήγορα και άλλο το ότι πηγαίνει πουτ@ν@.
Ειναι προφανες οτι εαν ειναι πολυ μακρια, και με 100 παραπανω να πηγαινει, εαν βγεις και προσπερασεις γρηγορα (με το ποδι στο πατωμα, οχι με 6η και 2000σαλ...) τοτε δεν θα τον κοψεις.
Αυτό που λες δεν ισχύει αν ο άλλος έρχεται όντως όχι με +100 αλλά ακόμα και με +60. Γνωρίζεις ότι ένα μέσο 1400άρι χρειάζεται με τέρμα γκάζι κοντά στα 10 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 120 στα 140 με τετάρτη; Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο που έρχεται με +50 θα καλύψει μέσα σε αυτά τα 10 δευτερόλεπτα (60000m/3600sec)*10=150m. Δηλαδή αν το γρήγορο αυτοκίνητο στην αρχή της προσπέρασης ήταν 150 μέτρα πίσω θα είχε ήδη περάσει πάνω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Μη ξεχνάς ότι ένας νόμιμος οδηγός δε θα ξεκινήσει την προσπέραση όντας κολλητός με το μπροστινό του αλλά έχοντας μια απόσταση ασφαλείας την οποία θα πρέπει να καλύψει κατά τη διάρκεια της προσπέρασης.
αυτα ομως πρεπει καθε οδηγος να μαθει να τα υπολογιζει! Και για την δικη του ασφαλεια και για των υπολοιπων...
και εμενα με εχουν κοψει πολλες φορες ετσι, γιατι ειμαι απολυτα σιγουρος οτι το 90% των οδηγων δεν μπορουν να κανουν τετοιους υπολογισμος και αγνοουν τελειως τις υποχρεωσεις που εχουν οταν βγαινουν στο δρομο.
Και συ έχεις την υποχρέωση να μην πηγαίνεις με 200 αλλά βλέπω ότι δε σε απασχολεί ιδιαίτερα...
Όπως είπα και νωρίτερα άλλο το φροντίζω να μη δημιουργήσω συνθήκες ατυχήματος και άλλο το ξεβολεύω το γκαζοφονιά υποχρεώνοντάς τον να μειώσει λίγο την ταχύτητά του.αν καποιος δεν μπορεις να μαθει να οδηγει σωστα, ας μεινει σπιτι του!
Έχεις απόλυτο δίκιο! Σωστή οδήγηση όμως είναι και το να μην πηγαίνουμε με χίλια στο δρόμο ζητώντας από τους υπόλοιπους οδηγούς να φροντίζουν να ρυθμίζουν την οδήγησή τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μας ξεβολεύουν καθόλου και μας υποχρεώνουν να κόψουμε μια στο τόσο από τα 180 στα 140.
Πραγματικά όλοι εσείς που πηγαίνετε συνήθως γρήγορα δεν έχει τύχει ποτέ να είστε στη μεσαία λωρίδα κινούμενοι με νόμιμες ταχύτητες, να πάτε να προσπεράσετε και εκείνη τη στιγμή να έρθει να σας κολλήσει κάποιος που ερχόταν γρηγορότερα ζητώντας να του ανοίξετε το δρόμο λες και έχετε κάπου να πάτε; Μόνο εγώ συναντάω τέτοιους κάφρους στο δρόμο;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
γιαυτο λεμε οτι η οδηγηση ειναι μια δυσκολη διαδικασια! ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις να υπολογιζεις!
Αυτό το αφήνω ασχολίαστο γιατί άλλο το καταλαβαίνω ότι ο άλλος έρχεται πιο γρήγορα και άλλο το ότι πηγαίνει πουτ@ν@.
Και τα 2 οφειλεις να τα καταλαβαινεις! Αν δεν εισαι σιγουρος, ΔΕΝ βγαινεις για προσπεραση, τοσο απλα!!
Ειναι προφανες οτι εαν ειναι πολυ μακρια, και με 100 παραπανω να πηγαινει, εαν βγεις και προσπερασεις γρηγορα (με το ποδι στο πατωμα, οχι με 6η και 2000σαλ...) τοτε δεν θα τον κοψεις.
Αυτό που λες δεν ισχύει αν ο άλλος έρχεται όντως όχι με +100 αλλά ακόμα και με +60. Γνωρίζεις ότι ένα μέσο 1400άρι χρειάζεται με τέρμα γκάζι κοντά στα 10 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 120 στα 140 με τετάρτη; Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο που έρχεται με +50 θα καλύψει μέσα σε αυτά τα 10 δευτερόλεπτα (60000m/3600sec)*10=150m. Δηλαδή αν το γρήγορο αυτοκίνητο στην αρχή της προσπέρασης ήταν 150 μέτρα πίσω θα είχε ήδη περάσει πάνω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Μη ξεχνάς ότι ένας νόμιμος οδηγός δε θα ξεκινήσει την προσπέραση όντας κολλητός με το μπροστινό του αλλά έχοντας μια απόσταση ασφαλείας την οποία θα πρέπει να καλύψει κατά τη διάρκεια της προσπέρασης.
Ε, αρα αμα ειναι 150μ πισω ΔΕΝ θα βγεις, απλο ειναι και παλι! Θα βγεις αμα ειναι 200-300μ! Που ειναι το παραξενο?
Και συ έχεις την υποχρέωση να μην πηγαίνεις με 200 αλλά βλέπω ότι δε σε απασχολεί ιδιαίτερα...
Όπως είπα και νωρίτερα άλλο το φροντίζω να μη δημιουργήσω συνθήκες ατυχήματος και άλλο το ξεβολεύω το γκαζοφονιά υποχρεώνοντάς τον να μειώσει λίγο την ταχύτητά του.Κανεις δεν ξεβολευει κανεναν! Εγω κινουμαι στο ρευμα μου, και εσυ οφειλεις να μεινεις στη δικη σου λωριδα και δεν δικαιουσαι να με κοψεις την ωρα που πρακτικα προσπερναω. Ο ΚΟΚ μου δινει προτεταιοτητα και οφειλεις να το σεβαστεις.-
Το αν εγω 'τρεχω' δεν θα το κρινεις εσυ, υπαρχει η αστυνομια. Και ουτε θα πρεπει επειδη εγω ειμαι παρανομος να το ανταποδωσεις εσυ κανοντας εξισου μια παρανομια -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πραγματικά όλοι εσείς που πηγαίνετε συνήθως γρήγορα δεν έχει τύχει ποτέ να είστε στη μεσαία λωρίδα κινούμενοι με νόμιμες ταχύτητες, να πάτε να προσπεράσετε και εκείνη τη στιγμή να έρθει να σας κολλήσει κάποιος που ερχόταν γρηγορότερα ζητώντας να του ανοίξετε το δρόμο λες και έχετε κάπου να πάτε; Μόνο εγώ συναντάω τέτοιους κάφρους στο δρόμο;αυτο σημαινει οτι δεν τον εχεις δει? Και αν τον εχεις δει, τοτε γιατι πας να βγεις για προσπεραση αφου ξερεις οτι θα τον κοψεις?
Και αφου πας σχετικα σιγα και δεν βιαζεσαι, γιατι δεν τον αφηνεις να περασει πρωτα και μετα να βγεις για προσπεραση? Για να μην χασεις 5'' απο το χρονο σου?
Σε καθε περιπτωση, αυτος εχει προτεραιοτητα οπως ειπα.
-
and the oscar goes to......
KASEL
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος που βλέπει ένα αμάξι στον καθρέφτη σε ΠΟΛΥ μεγάλη απόσταση αν αυτό έρχεται με 140, με 170 ή με 200 και συνδύασέ το με την απάντηση που ακολουθεί...Ξανά: Τα 180χλμ./ώρα αντιστοιχούν σε 50m/sec. Ρίχνεις μία ματιά στον καθρέπτη, τον βλέπεις μακριά, ΞΑΝΑΡΙΧΝΕΙΣ πριν βγεις κι αν έχει μειωθεί η απόσταση αρκετά (σε συνδυασμό και με τη δική σου ταχύτητα) ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ
Αν πηγαίνει τόσο γρήγορα το πιο πιθανό είναι ότι πίσω του θα είναι άδειος ο δρόμος, οπότε μπαίνεις πίσω του με ασφάλεια. Αν έχει πίσω του κι άλλο(α) αυτοκίνητο(α) άλλος ένας λόγος ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ γιατί μπορεί να προκαλέσεις καραμπόλα
-
Ό,τι είπε ο αποπάνω.
-
-
σε μερικους απο εδω μεσα πρεπει να τα εξηγησεις ολα τοσο αναλυτικα και να τους πεις πως εχει η κατασταση σε μερικους δρομους γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν.
το ξαναλεω.λετε η αστυνομια που ηταν πισω μου και βρισκετε ολη μερα πανω στο δρομο,να μην ξερει τον ΚΟΚ και να τον ξερετε εσεις καλυτερα;
λετε η αστυνομια που στις γερμανικες autobahn,τις νταλικες τις προσεχει παρα πολυ τι κανουν,να μην με σταματουσε εμενα αν οντως ηταν τοσο μεγαλη βλακεια αυτο που εκανα;
αν ηταν ετσι οπως λετε γιατι δεν με σταματησε;
αλλα ατομα σαν τον kacey εχουν συνηθισει να βρισκονται παντα στην αριστερη λωριδα.εσυ kacey kai hannibal ειστε παντα οι σωστοι στο δρομο,ξερετε το ΚΟΚ και τον εφαρμοζετε,τηρητε τα ορια ταχυτητας,ενω η γερμανικη αστυνομια της autobahn,η οποια βρισκετε μονο στο δρομο,η λεγομενη autobahnpolizei,δεν καταλαβε εκεινη τη στιγμη που ηταν μπροστα ποιος ηταν ο χαρος και καταλαβετε εσεις ενω καθεστε μπροστα στον υπολογιστη σας, και μου αραδιαζετε ενα σωρο ανοησιες περι ΚΟΚ,αποστασεων και ταχυτητας. -
kasel
ετσι ομως γελασα μια φορα στη γερμανια.ημουν με νταλικα σε δρομο autobahn με 2 λωριδες.πηγαινα με 85.μπροστα μου αλλη νταλικα.στο καθρεφτη βλεπω οτι πλησιαζει απο μακρια μια κουρσα με τρομερη ταχυτητα.θα σε φτιαξω λεω τωρα.αναβω αριστερο φλας και βγαινω για προσπεραση.ο τυπος απο πισω κολλησε τα φρενα στην ασφαλτο.μου αρχιζει τις κορνες,τα σινιαλα και τα βρισιδια.θυμασαι ποιος τα εγραψε αυτα???
ομολογησες οτι εν γνωση σου εβαλες κοσμο σε κινδυνο ναι ή οχι? -
Μόλις διάβασα τις τελευταίες σελίδες και τα χω πάρει...
Οι δρόμοι είναι ασφαλέστεροι χάρη στον kasel...
Βγαίνει αριστερά με το θηρίο του, κολλάνε πάνω του όλοι οι επίδοξοι φονιάδες και γλιτώνει η κοινωνία από δαύτους...
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα;
Ξαναδιάβασε το π΄ρωτο σου ποστ
Δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία σου να τον εκδικηθείς, να του...δε βρίσκω λέξη γαμώτο!!Βέβαια αν ο χαζός με την 530 και τα 180 χλμ ήταν κουλός, ηλίθιος ή δεν είχε τέτοιο αυτοκίνητο, τι θα γινόταν;Γιατί μια 530 χρειάζεται τόση απόσταση για να φρενάρει απ τα 180, όση το δικό μου απ τα 130...
Αν δεν είχε προλάβει να φρενάρει λοιπόν;θα χε πέσει πάνω σου, συνθήκες τουλάχιστον τραγικές (180-85=105 χλμ σύγκρουση σε ακίνητο μεταλλικό εμπόδιο...)
Κι εσύ σκέφτεσαι οτι απλά θα σε πλήρωνε...ΔΕΝ συμφωνώ ούτε με τον τύπο με την 530 καθώς όπως λες είχε όριο 100 κ στη Γερμανία ξέρουν να βάζουν όρια...Αν έγραφες οτι βγήκες και δεν πρόλαβες να τον δεις επειδή εμφανίστηκε απ το πουθενά, ναι ΟΚ έχεις δίκιο
Όμως ξαναδιάβασε το ποστ σου...Στο κάτω κάτω ο έταιρος αυτοκινητιστής του...σκηνικού, με πόσα πήγαινε;Μήπως βάσει ΚΟΚ κύριε, ΔΕΝ είχες δικαίωμα να βγεις αριστερά για προσπέραση;Μήπως τα φορτηγά έχουν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ όρια ταχύτητας και αντί να τον προσπεράσεις, έπρπεπε να μείνεις πίσω του, σε απόσταση ασφαλείας;
Αν μικρός ήθελες να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, ας γινόσουν τροχαίος κι ας έπαιρνες 'κεφάλια' από τα ζώα των προηγούμενων 300 σελίδων..
-
Ωχ ρε μεγάλε, εντάξει δίκιο έχεις καλά του 'κανες του αλήτη, τώρα έμαθε και δεν θα το ξανακάνει χάρη σε 'σένα!
-
το ομολογω ναι.για αυτο και δεν ξαναεκανα ποτε παρομοιο πραγμα.επειδη υπαρχουν τεραστια ζωα στο δρομο που ενω βλεπουν οτι σε αρκετη αποσταση μπροστα τους βγαινει ο αλλος για προσπεραση,ΝΟΜΙΜΑ,και αντι να κοψουν λιγο ταχυτητα ενω βρισκονται ηδη μακρια,συνεχιζουν με την ιδια ταχυτητα και πατανε αποτομα το φρενο στα τελευταια μετρα.
οταν βγηκα ηθελα μονο να του κοψω λιγο τη φορα.λιγο.ΛΙΓΟ,αφου η αποσταση μας το επετρεπε.δεν φανταστηκα οτι ο τυπος θα συνεχιζε ακαθεκτος τη τρελλη πορεια του.
αν εσυ πας με 200 και βλεπεις αρκετα μπροστα σου ενα αργο οχημα να προσπερναει δεν κοβεις αμεσως ταχυτητα;αργος ειναι ο αλλος και χρειαζεται καποιο χρονο για να περασει.
οταν βγηκα απλα χρειαζοταν να κοψει λιγο ο τυπος.δεν εμπαινε κανενας σε κινδυνο.ετσι θα εκρινε και η αστυνομια.σε κινδυνο μπηκαμε επειδη ενω βλεπει οτι ειναι αλλος μπροστα του συνεχιζει για ΠΟΛΛΑ δευτερολεπτα να παταει το γκαζι. -
ρε παλικαρε
συνηδητοποιησε κατι....
μην προσπα8εις να πεισεις εμας.....προσπαθησε να πεισεις τον εαυτο σου....γιατι αν οντως εγιναν τα πραγματα οπως στην πρωτη σου περιγραφη...τοτε εισαι για πολλες σφαλιαρες και τον kacey να ντριφταρει on your face....
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Το βλέπω να μπαίνει στη λωρίδα μου αργά αργά ενώ έχω φτάσει πλάι,στο ύψος σχεδόν της πίσω πόρτας του.Χα, εγώ να δεις τι είχα πάθει... Ήμουνα πίσω από έναν πιο αργό πηγαίνοντας από Χαλκίδα για Αιδηψό. Βλέπω μπροστά μου ανοιχτή αριστερή στροφή και μετά ευθεία με ορατότητα. Λέω επιτέλους! Βουτάω λοιπόν στην εσωτερική, φτάνω δίπλα κι εγώ στην πίσω πόρτα, όταν ο μπροστινός αρχίζει να με κλείνει! Μένω όσο πιο αριστερά γίνεται πατάω πάνω στο τσιμέντένιο ρείθρο από το γεφυράκι που ανακαλύπτω ότι υπάρχει πάνω στη στροφή. Ευτυχώς το καταλαβαίνει, ξανανοίγεται και πέρασα...
Αλλά γιατί να διαμαρτυρηθώ; Κι ο Σουμάχερ έτσι δεν κρατάει τις γραμμές στην πίστα; Οδηγώντας σε όλο το πλάτος του δρόμου;
-
Κασελ τελικα θα αποφασισεις?
Εχεις αλλαξει 500 διαφορετικες εκδοχες..... Εγω δεν εχω καταλαβει ενα πραγμα ομως......
Τα Allien ποτε σκασανε? -
για πες ρα μαγκα hannibal τι εκδοχες αλλαξα;
-
πω πω με κουραζεις ρε φιλε.......
αμα κανω quote ολα τα ποστ που εκανες για το συγκεκριμενο σκηνικο θα κρασαρει ο server......
πορω να εχω την βοηθεια του κοινου?
-
αστο καλυτερα και αλλαξτε θεμα.και εμενα με κουρασατε μερικοι εδω μεσα με τη πληρη αγνοια σας.βαλτα να τα αρμεξουμε μου λετε,τα αρμεξαμε σας λεω εγω.
-
kasel αργείς να ξαναπιασεις τιμονι;
αλλιώς για την υγεια ολων μας
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς