-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Εμένα εντύπωση μου έκανε η ποσότητα με την οποία βολεύτηκες, μόνο 2 λίτρα;; Έστω 50-50 2+2 4 λίτρα, λίγο δεν είναι, το δικό μου νομίζω έχει πάνω από 10 (μεγαλύτερο βέβαια αλλά δεν περίμενα τέτοια διαφορά).
Με βάζεις σε σκέψεις..... αραίωσα ένα λίτρο συμπηκνωμένο με ένα λίτρο απιονισμένο και μετά 250 συμπηκνωμένο με 250 απιονισμένο , αρα έβαλα σύνολο 2,5 λίτρα υγρό !!! Δούλεψε αρκετή ωρα συμπλήρωνα 2-3 φορές και οκ !!! Λίγα είναι ;;;;;
Μηπως τελικα δεν αδειασες ολα τα νερα;
Τουλαχιστον μολυνες λιγοτερο το περιβαλλον, συμφωνα με τους οικολογους του φορουμ. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
4 λίτρα χωρητικότητα δίνει το autodata.Εβγαλα μόνο την ταπα του ψυγείου και του δοχείου δίπλα !!! Οσα είχε μέσα η μηχανή δεν βγήκανε
-
Έχει μια τάπα η μηχανή για να αδειάσουν τα νερά του μπλοκ.
Καλά έκανες και δεν την έβγαλες γιατί μπορεί να σου μείνει στο χέρι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει μια τάπα η μηχανή για να αδειάσουν τα νερά του μπλοκ.Καλά έκανες και δεν την έβγαλες γιατί μπορεί να σου μείνει στο χέρι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει μια τάπα η μηχανή για να αδειάσουν τα νερά του μπλοκ.Καλά έκανες και δεν την έβγαλες γιατί μπορεί να σου μείνει στο χέρι.
Tι εννοεις θα του μεινει στο χερι;
Ολοι οι κινητηρες εχουν βιδα για να διωξεις τα νερα.
Η ταπα που αναφερεις ειναι για αλλον σκοπο. -
Ναι, τη βίδα εννοώ.
Σκουριάζει και καλό είναι να μη τη βγάλεις μετά από αρκετά χρόνια εκτός αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει η περιπέτεια.Οι τάπες στο μπλοκ είναι για κατασκευαστικούς λόγους (χύτευση).
Λέγονται 'freeze plugs' και δήθεν θα προστατεύσουν το μπλοκ αν παγώσει το νερό (θα ανοίξουν και δεν θα σπάσει το μπλοκ).
Αντίθετα, όλα τα μπλοκ που έχω ραγισμένα από παγετό, έχουν τις τάπες μια χαρά στη θέση τους και καμία δεν έχει ανοίξει. -
........ μα εδώ φταίω που δεν σε ενημέρωσα.
Α.Μα δε φταις εσύ φιλε Αντώνη , εγώ φταίω !!!
Σε θέματα περιβάλλοντος είμαι πολύ ευαίσθητος , όντως δε τα πρόλαβα και μου χύθηκαν !!!
Οι καταστροφές που γίνονται κάθε μέρα στoν ............. είναι τεράστιες από το κόψιμο πεύκων , απο την τοποθετηση ανεμογγενητριών στα καμμενα , απο το κάψιμο καταρχήν κλαδιών και εν συνεχεία δάσους , από την ρίψη στην θάλασσα αποβλήτων μέσω ρεμάτων η και κατευθείαν , δεν υπαρχει αποχεύτεση στο νησί και σε όποιο μέρος υπάρχει ο λεγόμενος βιολογικός λειτουργεί πολύ λίγο, τα απόβλητα απο τα λιοτρίβια, τι να πρωτοθυμηθώ.....
Καλέ μου φιλε costaslio, μόνον η ενημέρωση φταίει.
Μια προσπάθεια από όλους μας, θα έχει θετικότερα οικολογικά αποτελέσματα.
Ένα λάθος δεν κακολογεί κανέναν. Μα για πες μου, Πρέπος Μαλαγάρης & Βασίλης Βασιλείου, σου λένε τίποτα.???!!!!
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
................ Βασίλης Βασιλείου, σου λένε τίποτα.???!!!!
Α.Αυτός ναι !!! Θελεις να του πω κατι;;;;
-
................ Βασίλης Βασιλείου, σου λένε τίποτα.???!!!!
Α.Αυτός ναι !!! Θελεις να του πω κατι;;;;
Υπάρχουν και τα πμ!
-
Εγω εχω ενα opel corsa c και θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Στο ψυγειο εχω μονο το παραφλου της οπελ (ενα ροζ - πορτοκαλι) το οποιο δεν ειναι αραιομενο με νερο. Στην οπελ που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει δεν πειραζει. Ισως να ειναι και καλυτερα μιας και το νερο εχει διαβρωτικες ιδιοτητες και δημιουργει σκουρια. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Παντως στο παγουρι λιγη βρωμα την εχει στα τοιχωματα. Οταν χρειαστει να συμπληρωσω συμπληρωνω μονο με παραφλου και οχι με νερο.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Εγω εχω ενα opel corsa c και θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Στο ψυγειο εχω μονο το παραφλου της οπελ (ενα ροζ - πορτοκαλι) το οποιο δεν ειναι αραιομενο με νερο. Στην οπελ που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει δεν πειραζει. Ισως να ειναι και καλυτερα μιας και το νερο εχει διαβρωτικες ιδιοτητες και δημιουργει σκουρια. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Παντως στο παγουρι λιγη βρωμα την εχει στα τοιχωματα. Οταν χρειαστει να συμπληρωσω συμπληρωνω μονο με παραφλου και οχι με νερο.δε νομιζω να χεις θεμα,αλλα δε νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο για τις θερμοκρασιες(το καλοκαιρι ιδιαιτερα)
το λεω αυτο γιατι απο οτι ξερω οσο περισοοτερο νερο εχει το κυκλωμα τοσο καλυτερα διαχειριζεται τις θερμοκρασιες(οχι υπερβολες,ας πουμε ποσοστο της ταξηες 40% παραφλου και το αλλο νερο ειναι μια χαρα για Ελλαδα) μιας και καλυπτει περιπου ως -12 περιπου.Αν εισαι βορεια Ελλαδα ισως θες λιγο μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε παραφλου. -
Εγω εχω ενα opel corsa c και θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Στο ψυγειο εχω μονο το παραφλου της οπελ (ενα ροζ - πορτοκαλι) το οποιο δεν ειναι αραιομενο με νερο. Στην οπελ που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει δεν πειραζει. Ισως να ειναι και καλυτερα μιας και το νερο εχει διαβρωτικες ιδιοτητες και δημιουργει σκουρια. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Παντως στο παγουρι λιγη βρωμα την εχει στα τοιχωματα. Οταν χρειαστει να συμπληρωσω συμπληρωνω μονο με παραφλου και οχι με νερο.Το ετοιμο παραφλου απο την οπελ αν αγοραζεις ειναι ηδη αραιωμενο σε καλη αναλογια για το κλιμα της ελλαδος.
Δεν υπαρχει περιπτωση να βαζεις συμπυκνωμενο απευθειας.
Καλο ειναι να αντικαθιστας το παραφλου καθε 2-3 χρονια. -
Εγω εχω ενα opel corsa c και θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Στο ψυγειο εχω μονο το παραφλου της οπελ (ενα ροζ - πορτοκαλι) το οποιο δεν ειναι αραιομενο με νερο. Στην οπελ που ειχα ρωτησει μου ειχαν πει δεν πειραζει. Ισως να ειναι και καλυτερα μιας και το νερο εχει διαβρωτικες ιδιοτητες και δημιουργει σκουρια. Εσας ποια ειναι η γνωμη σας; Παντως στο παγουρι λιγη βρωμα την εχει στα τοιχωματα. Οταν χρειαστει να συμπληρωσω συμπληρωνω μονο με παραφλου και οχι με νερο.
Μέχρι τον 11ο μήνα συμπληρώνεις μόνον με νερό, εάν δεν έχεις διαρροή. Μετά κάνεις έναν καθαρισμό, και βάζεις ένα καλό παραφλού που είναι αραιωμένο ιδικά.
Βέβαια εάν ήξερα την ευρύτερη περιοχή σου, θα συμβούλευα με μεγαλύτερη ακρίβεια ακριβώς τον τύπο.
Α. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το ετοιμο παραφλου απο την οπελ αν αγοραζεις ειναι ηδη αραιωμενο σε καλη αναλογια για το κλιμα της ελλαδος.
Δεν υπαρχει περιπτωση να βαζεις συμπυκνωμενο απευθειας.
Καλο ειναι να αντικαθιστας το παραφλου καθε 2-3 χρονια.
+100%
A. -
Δυτικη αττικη μενω φιλε αντωνη. Αλλαγη παραφλου δεν εχω κανει ποτε γιατι μου λεγανε στην οπελ οτι δεν χρειαζεται. Οταν θα αλλαξει αντλια νερου τοτε θα γινει αλλαγη και στο στο παραφλου. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο μιας και το αμαξακι μου ειναι αισιως 10 χρονων. Και αυτο το εχω ακουσει απο φιλους μου να το λενε και σε αντιπροσωπειες και αλλων εταιρειων.
-
Δυτικη αττικη μενω φιλε αντωνη. Αλλαγη παραφλου δεν εχω κανει ποτε γιατι μου λεγανε στην οπελ οτι δεν χρειαζεται. Οταν θα αλλαξει αντλια νερου τοτε θα γινει αλλαγη και στο στο παραφλου. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο μιας και το αμαξακι μου ειναι αισιως 10 χρονων. Και αυτο το εχω ακουσει απο φιλους μου να το λενε και σε αντιπροσωπειες και αλλων εταιρειων.
Οπότε θαυμάσια, με ένα παραφλού -17 καλύπτεις απόλυτα, την ψύξη, την αντιδιάβρωση και την αντιοξείδωση. 15ε!. το πουλάνε σε όλα τα μαγαζιά Opel έτυμο. Θα το ζητήσεις όχι σαν αντιψυκτικό, μα σαν παραφλού.
Μετά από 2-3 χρόνια, όλα τα ‘ζουμιά’ που εμπεριέχουν χημικά πρόσθετα πολυμερίζονται, και έτσι αλλοιώνετε η λειτουργική τους ικανότητα. Έτσι το μόνο τελικά που τους μένει είναι, η αντιπαγωτική τους ικανότητα. Χάνεις την αντιδιάβρωση και αντιθέρμανση.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο δρόμο;
Sent from my Note II using smoke signals.
Ναι!!! Μεγάλη οικολογικη καταστροφή..........
Τα χρησιμοποιημένα αντιψυκτικά υγρά (παραφλού) αποτελούν επικίνδυνα απόβλητα και πρέπει να ανακυκλώνονται και όχι να απορρίπτονται στο περιβάλλον.
http://www.spgas.gr/portal/index.php?op ... =5&lang=el
Τα εβαζες σε ενα μπιτονι και τα αφηνες σε ενα συνεργειο.
Το συνεργείο είναι υποχρεωμένο να έχει:
Δοχείο μ/ενων λαδιών που περνεις λεφτά όταν τα δίνεις.
Δοχείο μ/νων συνθετικών λαδιών, που περνεις χρήματα όταν τα δίνεις.
Δοχείο μ/νων φίλτρων λαδιού. Πληρώνεις για να τα πάρουν!.
Δοχείο υγρών φρένων. Πληρώνεις για να τα πάρουν!.
Δοχείο μ/νου παραφλού. Πληρώνεις για να τα πάρουν!.
Κάδο πάλεων μπαταριών. Σε χρεώνουν τον κάδο, και κάθε μπαταριά που τους δίνεις!.
Χώρο μ/νων ελαστικών. Για να στα πάρουν πληρώνεις!.Βέβαια τα νοσοκομεία, πετάνε της γάζες και όχι μόνον στης χωματερές, (όχι όλα).
Α. -
αγαπητοί μου, παρακαλώ τα φώτα σας.
Έχω ζητήματα με το σύστημα ψύξης στην 190Ε. Αραιά και πού, μου άναβε το φωτάκι για ψυκτικό υγρό και συμπλήρωνα. Όταν έκανα έλεγχο στο συνεργείο για τυχόν διαρροές δεν υπήρξε κάτι. Τον τελευταίο καιρό άρχισε να ζητάει πιο συχνά συμπλήρωμα. Παρακολουθώντας και το δείκτη θερμοκρασίας είδα ότι ανέβαινε πιο πάνω από τα συνηθισμένα για τις διαδρομές που κάνω. Σκέφτηκα μήπως δε δουλεύει το βεντιλατέρ στoυς 85-90 C ,όπως θάπρεπε και άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα, όταν σβήνω τον κινητήρα, να πετάει από την υπερχείλιση υγρά και να χρειάζεται συμπλήρωμα συνεχώς. Πειραματίστηκα λοιπόν σε ρελαντί περιμένοντας να πάρει μπροστά το βεντιλατέρ, αλλά ενώ ανέβηκε η θερμοκρασία πάνω από το όριο αυτό δεν ξεκινούσε, και όταν έσβησα τον κινητήρα για να μην υπερθερμανθεί άρχισε να πετάει υγρά από την υπερχείλιση . Ξανάβαλα μπρος και πειράζοντας λίγο τη βαλβίδα του θερμοστάτη μπήκε μπροστά ο ανεμιστήρας, και ψυλλιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει με τις επαφές (ίσως και στην καλωδίωση να έχει κοπεί κάτι και να χρειάζεται κόλληση). Το θέμα είναι ότι παίρνοντας μπροστά ο ανεμιστήρας θάπρεπε να πέσει η θερμοκρασία και να μην βγάζει πλέον από την υπερχείλιση υγρά. Αυτό όμως συνεχίζει... να βγάζει και μετά ανάβει το λαμπάκι. Σκέφτομαι λοιπόν:- μήπως είναι παραπάνω τα υγρά και πρέπει ούτως ή άλλως να φύγουν, αλλά το λαμπάκι συνεχίζει ν' ανάβει (που με οδηγεί μεν στη σκέψη ότι μπορεί να έχει ψιλο-χαλάσει κι ο αισθητήρας στο δοχείο των υγρών, αλλά γιατί όταν συμπληρώνω υγρά το φωτάκι σβήνει κανονικά;).
- μήπως θέλει εξαέρωση (πώς γίνεται αυτό;)
3.μήπως κάτι πάει λάθος με την κυκλοφορία των υγρών και ενώ το βεντιλατέρ τα κρυώνει στο ψυγείο, αυτά δεν κυκλοφορούν ώστε να πέσει η θερμοκρασία. - Μήπως κάτι πάει λάθος με το θερμοστάτη ( δηλαδή μήπως κολλάει καμιά φορά) και πρέπει να τον αλλάξω.
- μήπως να αλλάξω όλο το σύστημα... (πληρώνω ένα κάρο λεφτά σε παραφλού - και ... όχι το αμάξι δεν το πετάω)
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
αγαπητοί μου, παρακαλώ τα φώτα σας.
Έχω ζητήματα με το σύστημα ψύξης στην 190Ε. Αραιά και πού, μου άναβε το φωτάκι για ψυκτικό υγρό και συμπλήρωνα. Όταν έκανα έλεγχο στο συνεργείο για τυχόν διαρροές δεν υπήρξε κάτι. Τον τελευταίο καιρό άρχισε να ζητάει πιο συχνά συμπλήρωμα. Παρακολουθώντας και το δείκτη θερμοκρασίας είδα ότι ανέβαινε πιο πάνω από τα συνηθισμένα για τις διαδρομές που κάνω. Σκέφτηκα μήπως δε δουλεύει το βεντιλατέρ στoυς 85-90 C ,όπως θάπρεπε και άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα, όταν σβήνω τον κινητήρα, να πετάει από την υπερχείλιση υγρά και να χρειάζεται συμπλήρωμα συνεχώς. Πειραματίστηκα λοιπόν σε ρελαντί περιμένοντας να πάρει μπροστά το βεντιλατέρ, αλλά ενώ ανέβηκε η θερμοκρασία πάνω από το όριο αυτό δεν ξεκινούσε, και όταν έσβησα τον κινητήρα για να μην υπερθερμανθεί άρχισε να πετάει υγρά από την υπερχείλιση . Ξανάβαλα μπρος και πειράζοντας λίγο τη βαλβίδα του θερμοστάτη μπήκε μπροστά ο ανεμιστήρας, και ψυλλιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει με τις επαφές (ίσως και στην καλωδίωση να έχει κοπεί κάτι και να χρειάζεται κόλληση). Το θέμα είναι ότι παίρνοντας μπροστά ο ανεμιστήρας θάπρεπε να πέσει η θερμοκρασία και να μην βγάζει πλέον από την υπερχείλιση υγρά. Αυτό όμως συνεχίζει... να βγάζει και μετά ανάβει το λαμπάκι. Σκέφτομαι λοιπόν:- μήπως είναι παραπάνω τα υγρά και πρέπει ούτως ή άλλως να φύγουν, αλλά το λαμπάκι συνεχίζει ν' ανάβει (που με οδηγεί μεν στη σκέψη ότι μπορεί να έχει ψιλο-χαλάσει κι ο αισθητήρας στο δοχείο των υγρών, αλλά γιατί όταν συμπληρώνω υγρά το φωτάκι σβήνει κανονικά;).
- μήπως θέλει εξαέρωση (πώς γίνεται αυτό;)
3.μήπως κάτι πάει λάθος με την κυκλοφορία των υγρών και ενώ το βεντιλατέρ τα κρυώνει στο ψυγείο, αυτά δεν κυκλοφορούν ώστε να πέσει η θερμοκρασία. - Μήπως κάτι πάει λάθος με το θερμοστάτη ( δηλαδή μήπως κολλάει καμιά φορά) και πρέπει να τον αλλάξω.
- μήπως να αλλάξω όλο το σύστημα... (πληρώνω ένα κάρο λεφτά σε παραφλού - και ... όχι το αμάξι δεν το πετάω)
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Θερμοστάτης αντικατάσταση. Ηλεκτρικός και νερού.
Έλεγχος των καλωδίων του βεντιλατέρ, ούτος ώστε όταν κομπλάρει να βάζει αέρα στον χώρο της μηχανής.
Από εκεί ένας συνάδελφος θα δει τα μπουζί, για να εντοπίσει νερό στον κύλινδρο.
Έλεγχος νερά στα λάδια, ή λάδια στο ψυγείο. Και μετά βλέπουμε….
Α. -
Θα ανοίξεις την τάπα των λαδιών και θα κοιτάξεις για μαγιονέζα (πιθανότητα για φλάντζα) (αμέσως ο νούς μου στο κακό!)
Θα το πας στο συνεργείο.
Θα στο εξαερώσουν για να κυκλοφοράει καλά το υγρό.
Θα στο συμπιέσουν για να δουν αν έχεις διαρροές.
Θα στο τεστάρουν να δουν αν ανοίγει πόσο ανοίγει ο θερμοστάτης, αν ανάβει και πότε το βεντιλατέρ κλπ.
Αν είσαι τυχερός με την εξαέρωση θα στρώσει, ίσως να βρεις και καμιά διαρροή,αν είσαι άτυχος ξέρεις....
Παραφλού στο ψυγείο