-
Επαναφέρω αυτό το topic.
Κατά πόσο είναι φυσιολογικό να εξαφανίζεται το παραφλού από το δοχείο μετά από πολύ σκληρή χρήση (trackday)? Να διευκρινήσω ότι μέσα στο ψυγείο υπάρχει παραφλού, αλλά μόνο το δοχείο αδειάζει. Επίσης το μοτέρ δεν σήκωσε θερμοκρασία πάνω του φυσιολογικού. Υπάρχει περίπτωση να εξατμίζεται όλο αυτό? -
εγώ στον σιβίκουλα βάζω νεράκι του θεού, έχω πολύ καιρό να συμπληρώσω με παραφλού! `Αλλωστε πάντα το βοηθητικό συμπληρώνω και όχι το κύριο, αφού είναι πάντα γεμάτο.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Επαναφέρω αυτό το topic.
Κατά πόσο είναι φυσιολογικό να εξαφανίζεται το παραφλού από το δοχείο μετά από πολύ σκληρή χρήση (trackday)? Να διευκρινήσω ότι μέσα στο ψυγείο υπάρχει παραφλού, αλλά μόνο το δοχείο αδειάζει. Επίσης το μοτέρ δεν σήκωσε θερμοκρασία πάνω του φυσιολογικού. Υπάρχει περίπτωση να εξατμίζεται όλο αυτό?Οχι, δεν είναι φυσιολογικό *
Εκτός και αν το κύκλωμα ψύξης δεν αντέχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες και ο κινητήρας υπερθερμαίνεται.
Μπορεί να θέλει καθάρισμα το ψυγείο ή/και όλο το κύκλωμα .... ή απλώς να χρειάζεται ένα μεγαλύτερο ψυγείο για τέτοια χρήση.- _Κάπου υπάρχει διαρροή στο σύστημα.
Κοίταξε για σημάδια υγρασίας στις σωληνώσεις, στο ψυγείο αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο κάτω από το ψυγείο του καλορφέρ... στη μοκέτα.
Αν δεν βρεις κάτι ... άσχημα τα πράγματα, το νερό θα πηγαίνει μέσα στη μηχανή. Κοίταξε τα λάδια για κανονική ποσότητα και σημάδια αφρού (στη τάπα και στο δείκτη του λαδιού) και στη τάπα του ψυγείου/δοχείου νερού.
Αν και εκεί δεν βρεις κάτι, το νερό θα περνά (από κάποια μικρή ρωγμή) ή από τη φλάντζα ή -χειρότερα-από τη κεφαλή, απευθείας μέσα στο κύλινδρο ...
- _Κάπου υπάρχει διαρροή στο σύστημα.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Επαναφέρω αυτό το topic.
Κατά πόσο είναι φυσιολογικό να εξαφανίζεται το παραφλού από το δοχείο μετά από πολύ σκληρή χρήση (trackday)? Να διευκρινήσω ότι μέσα στο ψυγείο υπάρχει παραφλού, αλλά μόνο το δοχείο αδειάζει. Επίσης το μοτέρ δεν σήκωσε θερμοκρασία πάνω του φυσιολογικού. Υπάρχει περίπτωση να εξατμίζεται όλο αυτό?Πας σε ένα συνεργείο και κάνεις τεστ πιέσεως στο κύκλωμα ψύξης. Αν δεις διαρροή είσαι τυχερός, αλλά η περίπτωσή σου μου ακούγεται για αρχή πιτσικαρισμένης φλάντζας που λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών του μπλοκ στην πίστα, διαστέλλεται και αφήνει νερό να διαφύγει, είτε προς τα λάδια (θα φανεί στην στάθμη), ή στον κύλινδρο (θα αρχίσει σε λίγο καιρό να ψιλορετάρει το πρωί στην εκκίνηση).
Επίσης μπορείς να κάνεις τεστ παρουσίας υδρογονανθράκων στο παραφλούο (πάλι στο συνεργείο), οπότε και θα σιγουρέψεις την διάγνωση.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Εκτός και αν το κύκλωμα ψύξης δεν αντέχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες και ο κινητήρας υπερθερμαίνεται.
Μπορεί να θέλει καθάρισμα το ψυγείο ή/και όλο το κύκλωμα .... ή απλώς να χρειάζεται ένα μεγαλύτερο ψυγείο για τέτοια χρήση.Βασίλη είχα πάντα το νου μου στο θερμόμετρο και ποτέ δεν πέρασε την μέση ο δείκτης, οπότε δεν νομίζω να υπερθερμάνθηκε. Επίσης το ψυγείο αλλάχτηκε πέρσυ και ο θερμοστάτης φέτος με το που το αγόρασα. Το κακό είναι ότι επειδή το αμάξι δεν έχει A/C έχει μόνο ένα βεντιλατέρ το οποίο δουλεύει αρκετά συχνά.
Κοίταξε για σημάδια υγρασίας στις σωληνώσεις, στο ψυγείο αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο κάτω από το ψυγείο του καλορφέρ... στη μοκέτα.
Αν δεν βρεις κάτι ... άσχημα τα πράγματα, το νερό θα πηγαίνει μέσα στη μηχανή. Κοίταξε τα λάδια για κανονική ποσότητα και σημάδια αφρού (στη τάπα και στο δείκτη του λαδιού) και στη τάπα του ψυγείου/δοχείου νερού.
Αν και εκεί δεν βρεις κάτι, το νερό θα περνά (από κάποια μικρή ρωγμή) ή από τη φλάντζα ή -χειρότερα-από τη κεφαλή, απευθείας μέσα στο κύλινδρο ...
Δεν έχω παρατηρήσει σημάδια αφρού στον δείκτη και στην τάπα όπως επίσης και σημάδια από παραφλού μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης η ποσότητα του λαδιού είναι φυσιολογική, δηλαδή δεν μου καίει.
Περίεργα πράγματα, θα χρειαστεί να πάω να το κοιτάξουν αλλά φοβάμαι ότι θα μου πιάσουν τον ποπό.Edit:Αυτό που είναι σημαντικό και ξέχασα να αναφέρω είναι ότι παραφλού καίει πολύ μόνο μέσα στην πίστα ή σε κανένα βουνό. Δηλαδή σε ταξίδι στην Εθνική Οδό μπορεί να μην κάψει και καθόλου!
-
Όταν συμπληρώσεις το δέχεται και είναι πάλι σε φυσιολογικά πλαίσια ή κάνει υπερχείλιση κάποια στιγμή?
Αν δεν συμπληρώσεις παρουσιάζει υπερθέρμανση?
Για να καίει παραφλού δύσκολο!! Εκτός αν στο παίρνει μέσα στον κινητήρα αλλά τότε και ειδικά με τέτοιες ποσότητες, θα είχες άλλα προβλήματα!!
Εχεις εξαερώσει το κύκλωμα? Μήπως ο προηγούμενος δεν είχε βάλει την σωστή ποσότητα υγρών?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όταν συμπληρώσεις το δέχεται και είναι πάλι σε φυσιολογικά πλαίσια ή κάνει υπερχείλιση κάποια στιγμή?Αν δεν συμπληρώσεις παρουσιάζει υπερθέρμανση?
Έχω την εντύπωση ότι όταν ο στάθμη είναι στο Low παραμένει σταθερή για αρκετό καιρό ενώ αν συμπληρώσω μέχρι το Max κατεβαίνει γρήγορα πάλι στο Low. Επίσης από την πίστα μέχρι το σπίτι μου ήρθα με άδειο το δοχείο του παραφλού και ο κινητήρας δεν υπερθερμάνθηκε.
Για να καίει παραφλού δύσκολο!! Εκτός αν στο παίρνει μέσα στον κινητήρα αλλά τότε και ειδικά με τέτοιες ποσότητες, θα είχες άλλα προβλήματα!!
To μόνο σίγουρο είναι ότι η απόδοση του μοτέρ μου δεν έχει πέσει και αυτό εκτός από την δική μου αίσθηση το επιβαιβέωσε και ο πιο αντικειμενικός κριτής το χρονόμετρο που είχα βάλει στο καρτόδρομο.
Εχεις εξαερώσει το κύκλωμα? Μήπως ο προηγούμενος δεν είχε βάλει την σωστή ποσότητα υγρών?
Όχι δεν το εχω εξαερώσει ποτέ αλλά το αποκλείω η ποσότητα των υγρών να ήταν λάθος γιατί κοιτάζω την στάθμη στο δοχείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως και λάδια.
-
Θα σου πρότεινα να κάνεις αμέσως εξαέρωση....το πιθανότερο είναι να έχεις λιγότερη ποσότητα υγρών στο κύκλωμα (αφού, όπως λες, δεν χάνει από πουθενά)..
-
Πιθανόν να είναι χαζή ερώτηση αλλά πως κάνουμε εξαέρωση στο ψυγείο ?
-
Απο ειδική βαλβίδα που υπάρχει για αυτό τον σκοπό...
-
Το civic μου έχει βίδα εξαέρωσης στο κινητήρα, στο (επάνω) κολάρο.
To HRV φίλου μου με ολόιδιο κινητήρα δεν έχει βίδα εξαέρωσης.Αφού γεμίσεις το ψυγείο και το καλοριφέρ στο ζεστό, δουλεύεις το κινητήρα μέχρι να ανοίξει ο ανεμιστήρας ΔΥΟ φορές και ελέγχεις τη στάθμη. Έλεγχο και την άλλη μέρα το πρωί.
@msamaro
Πρόσεξε να μην έχει ραγίσει το δοχείο διαστολής και φεύγει από εκεί
Μπορεί να χάνει η αντλία νερού, μια μικρή απώλεια είναι αποδεκτή αλλά όχι τόσο που χάνει το δικό σου. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το civic μου έχει βίδα εξαέρωσης στο κινητήρα, στο (επάνω) κολάρο.
To HRV φίλου μου με ολόιδιο κινητήρα δεν έχει βίδα εξαέρωσης.Αφού γεμίσεις το ψυγείο και το καλοριφέρ στο ζεστό, δουλεύεις το κινητήρα μέχρι να ανοίξει ο ανεμιστήρας ΔΥΟ φορές και ελέγχεις τη στάθμη. Έλεγχο και την άλλη μέρα το πρωί.
Καθε ποτε χρειαζεται να κανουμε εξαερωση?
Με καθε αλλαγη παραφλου απλα?
Ποτε μια εξαερωση ειναι ''σωστη''?
Περιμενουμε μεχρι να σταματησει να βγαζει αερα η βαβιδα?
Δεν ειναι πιο σωστο να την κανουμε με κρυο μοτερ? -
Επιστρέφω σχεδόν μετά από ένα μήνα. Απ'ότι όλα δείχνουν η λύση βρέθηκε και ήταν πολύ απλή! Ο μηχανικός έβαλε πίεση 1,5 bar στο κύκλωμα και δεν βρήκε από κάπου διαρροή όπως επίσης απέκλεισε να περνούν τα λάδια μέσα στο μοτέρ γιατί δεν υπήρχαν πουθενά σημάδια αφρού στα λάδια, στην τάπα κλπ.
Μου πρότεινε λοιπόν να αλλάξω την τάπα του ψυγείου γιατί του φαινόταν φθαρμένη και απ'ότι όλα δείχνουν η λύση μάλλον βρέθηκε. Εκτός του ότι έκανα ένα μίνι ταξιδάκι και δεν έχασε καθόλου (αλλά βέβαια ποτέ δεν έχανα παραφλού στην εθνική οδό), πήγα μία βόλτα Πεντέλη-Διόνυσο όπου και εκεί δεν έκαψε καθόλου όπως και στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. -
Ο χρήστης Kate έγραψε:
Καλησπέρα!
Με έπιασε η καταναλωτική μου μανία και την ημέρα που μπήκα στο site της TRADE WIND και παρήγγειλα λιπαντικά για το αυτοκίνητό μου,πήρα και κάποια άλλα προιόντα, ένα εκ των οποίων ηταν το WATER WETTER (μάλλον με παρέσυραν οι ειδήμονες των αυτοκινητικών forum).
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:μου είπαν ότι το συγκεκριμένο προιόν μπορεί να μου τρυπήσει το ψυγείο....Αληθεύει αυτό?
Έχω ένα OPEL CORSA 1.2.Πολυ καλο προϊον!
Καθαρισε καλα το ψυγειο σου βαλε τον κοκκινο ζωμο και γεμισε το υπολοιπο με αποσταγμενο νερο και εισαι ο.κ.
Εγω το καθαρισα με νερο 2 φορες,ασε τι εβγαλε!!!!και ηταν και ενος χρονου με μια αλλαγη κιολας του νερου-παραφλου στο 6μηνο! -
καλησπερα
αντιπετωπιζω και γω απωλεια παραφλου απο τοτε που πηρα το αμαξι μεταχειρισμενο.στην αρχη αρχησα να κοιταω για διαροη σε σωληνες και τα λοιπα δεν βρηκα κατι ομως.μεσα στο αμαξι στο καλοριφερ παλι δεν υπαρχει τιποτα.περασε λοιπον απο το νου μου η φλατζα.
οποτε μετα απο καποιο διαστημα ξεκινησα καποιες μετατροπες στο αυτοκινητο και οπως ειναι φυσιολογικο αλλαχτηκε και η φλατζα κεφαλης.επισης πλανιστικε το καπακι οποτε θεμα να ειναι σκεβρομενο το καπακι ή να χανω απο τη φλατζα δεν υπαρχει.μονο το μπλοκ εχει μεινει απλανιστο διοτι δεν εβγαλα ολο το μοτερ εξω.
εχω αλλαξει και παγουρι νερου με καινουρια ταπα απο πανω.οταν γεμιστε ξανα απο το μηχανικο που εκανα την βελτιωση τσεκαραμε πριν το γεμισουμε με παραφλου εαν χανει απο πουθενα οποτε γεμισαμε το κυκλωμα με αερα και δεν εχανε πουθενα συνδεσαμε και οργανακι βακιουμ για να δουμε και με το ματι εαν χανει καπου που δεν ακουμε με το αυτι.
το προβλημα συνεχιζεται ακομα και σημερα μετα απο σχεδον 2+ χρονια χανω παραφλου και δεν ξερω γιατι εφοσον δεν υπαρχουν διαροες πουθενα.το αμαξι δεν εχει ανεβασει ποτε θερμοκρασια και μοτε δεν εχει ρεταρει σε πρωινο ξεκινιμα σε περιπτωση που εχουν περασει νερα στον κυλινδρο,επισης η παλια φλατζα που βγαλαμε δεν ηταν καμενη.
επισης κανενα μπουζι δεν ειχε σκουρια ποτε σε περιπτωση που ειχε περασει νερο μεσα θα φενοταν και απο εκει εκτος απο το ρεταρισμα που θα εκανε.εχετε καμια ιδεα του τι μπορει να ειναι ?? και τι αλλο να κοιταξω ??
το αμαξι ειναι punto HGT (βρηκα και ενα θεμα στο φορουμ εδω που καποιος λεει για hgt που χανει νερα και του ειπαν λεει στην επισημε αντιπροσωπεια οτι χανει και καλα απο το σημειο που βιδωνει το φιλτρο λαδιου διοτι εκει τα hgt εχουν ενα συστημα ψυξεις του λαδια σαν παθητικη ψυξη βασικα οχι κατι σαν ψυγειο λαδιου) απλα το αναφερω
το μονο που δεν εχω κανει εινα να καθαρισω το ψυγειο.που πρεπει να παω για να το κανω αυτο σωστα με καποιο ιδικο υγρο φανταζομαι γινετε ωστε να φυγουν οι βρωμιες απο μεσα ??
-
Δλδ ποσο σου χανει;
Τα μαρκουτσια που πανε στον εναλλακτη θερμοτητας (εκει που βιδωνει το φιλτρο λαδιου) τα εχεις ελενξει;Εμενα εκει ειχαν δημιουργηθει αλατα επειδη εχανε ελαχιστα.Αλλαξαμε τους μαμα σφιγκτηρες με αλλους που ειχαν βιδα και σταματησε.Την τρομπα νερου την κοιταξες; -
ελα ρε πουντοκλαμπιτι
τρομπα καινουρια μαζι με ιμαντες και θερμοστατη πριν 10000χιλιομετρα περιπου.
τα μαρκουτσια που λες τα εχω κοιταξει υπηρχαν καποιες φορες καποιες κιλιδες στην ποδια αλλα μεχρι εκει.
χανω ποσοτητα της ταξης (απο μιν σε μαξ) δεν ξερω ποσο χωραει σε μιλιλιτρα για να σου πω.περιπου μεσα στο μηνα ισως και 2μηνο δεν ειμαι σιγουρος.σημερα το γεμισα παλι και εγραψα την ημερομηνια σε ενα χαρτι να δω οταν παει στο μιν ξανα τι ημερομηνια θα εχουμε ωστε να ξερω ακριβως ποσες μερες.
θα το παω για καθαρισμο μαλλον το ψυγειο ειναι το μονο που δεν εχω κανει ειναι και 8 χρονια αμαξι.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
ελα ρε πουντοκλαμπιτιτρομπα καινουρια μαζι με ιμαντες και θερμοστατη πριν 10000χιλιομετρα περιπου.
τα μαρκουτσια που λες τα εχω κοιταξει υπηρχαν καποιες φορες καποιες κιλιδες στην ποδια αλλα μεχρι εκει.
χανω ποσοτητα της ταξης (απο μιν σε μαξ) δεν ξερω ποσο χωραει σε μιλιλιτρα για να σου πω.περιπου μεσα στο μηνα ισως και 2μηνο δεν ειμαι σιγουρος.σημερα το γεμισα παλι και εγραψα την ημερομηνια σε ενα χαρτι να δω οταν παει στο μιν ξανα τι ημερομηνια θα εχουμε ωστε να ξερω ακριβως ποσες μερες.
θα το παω για καθαρισμο μαλλον το ψυγειο ειναι το μονο που δεν εχω κανει ειναι και 8 χρονια αμαξι.
Αν το αφησεις παει πιο χαμηλα;
-
ναι συνεχιζει και κατεβαινει
-
Η ταπα ειναι οκ?
Παραφλού στο ψυγείο