-
Πολύ το ψειρίζετε, πρίν οι ηλεκτρολύτες του νερού της βρύσης κάνουν κάποια ζημιά που δεν πρόκειται, θα υπάρξουν διαρροές από τα πλαστικά καπάκια του ψυγείου που θα έχουν αλλοιωθεί οι διαστάδεσεις τους από τις θερμοκρασίες, και θα ζεσταίνεται το μοτέρ από την γλύτσα που θα έχει πιάσει το αλουμίνιο εσωτερικά.
Αν έχετε δεί ποτέ κομμένο παλιό ψυγείο θα καταλάβεται τι εννοώ. Επάνω στα στοιχεία του υπάρχει ένα στρώμα σαν υγρή πορσελάνη που είναι σαν μονωτικό, το νερό δεν έρχεται πια σε επαφή με το αλουμίνιο και υπολειτουργεί το ψυγείο.
Aυό εννοώ, τη ζημιά την κάνει το μαντέμι του μπλόκ.
-
Στα αλουμινένια μπλοκ;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Στα αλουμινένια μπλοκ;Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, μιλώντας πάντα και στις 2 περιπτώσεις ( μπλόκ από μαντέμι και μπλόκ από αλουμίνιο ) ότι χρησιμοποιείται παραφλού από την 1η ημέρα του αυτοκινήτου και όχι μετά από 5 χρόνια κυκλοφορία με σκέτο νερό.
Δες πως γίνεται το ψυγείο που είναι ήδη σκουριασμένο και έχει την... τύχη από καμμένη φλάτζα να περάσει λάδι, τέλειο δεν είναι ? Κατάλληλο για εγκεφαλικό.
-
Και μετά αλλάζεις τη φλάντζα και την ξανακαίει και φταίει ο μάστορας που 'δεν έσφιξε καλά την κεφαλή'!!!!
-
Και μετά αλλάζεις τη φλάντζα και την ξανακαίει και φταίει ο μάστορας που 'δεν έσφιξε καλά την κεφαλή'!!!!Όταν αλλάξεις φλάτζα και ξανακαεί είναι 100% σφάλμα του μάστορα και δεν έχει να κάνει μόνο με το σφίξιμο,
αλλά με το πλάνισμα που δεν έγινε,
με τις βίδες της κεφαλής που έπρεπε να αντικατασταθούν και δεν...ή έβαλε όχι τις γνήσιες γιατί ήταν ακριβές και έβαλε άλλη μάρκα και ακολούθησε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και όχι αυτές του κατασκευαστή της βίδας που ξέρει το υλικό του που είναι διαφορετικό από το γνήσιο,
με τα kg και τις μοίρες που δεν τις ακολούθησε ο μάστορας γιατί αυτός ξέρει καλύτερα,
γιατί βιαζότανε και δεν έκανε τα βήματα με τις αναμονές που ορίζει ο κατασκευαστής,
γιατί δεν καθάρισε τα σπειρώματα στο μπλόκ,
γιατί άφησε μέσα στα σπειρώματα βενζινόλαδο από το πλύσιμο και έκανε υδραυλική κάποια από τις βίδες και δεν έσφιξε καλά,
γιατί δεν έβαλε λιπαντικό στα σπειρώματα και με ξερό το σπείρωμα τα kg δεν ήταν τα σωστά,
γιατί το δυναμόκλειδο του ήταν δώρο του πεθερού του πρίν 30 χρόνια, κλπ άλλες λεπτομέρειες όπως
η ποιότητα της φλάτζας,
το πάχος της,
η ποιότητα των δακτυλιδιών της,
τι είδους φλάτζα ήθελε και τι έβαλε,
αν έπρεπε να είναι τύπου MLS 3 φύλλων και έβαλε άλλα των άλλων γιατί όλες είναι ίδιες, άστο, μη το ψάχνεις.
-
μανούλα'μ τρόμαξα!!!
Και το βουλωμένο ψυγείο πάντως ... δε βοηθάει!!!
-
Και μετά αλλάζεις τη φλάντζα και την ξανακαίει και φταίει ο μάστορας που 'δεν έσφιξε καλά την κεφαλή'!!!!οταν θα αλλαξει τη φλαντζα ο μαστορας πρεπει να βρει την αιτια που την εκαψε και μετα να κανει ενα τσεκαρισμα σε οτι πρεπει για να μην τη ξανακαψει.
-
Το καθάρισμα κυκλώματος ψύξης με ειδικό μηχάνημα που κάνουν μερικοί λέει τίποτα;
-
Το καθάρισμα κυκλώματος ψύξης με ειδικό μηχάνημα που κάνουν μερικοί λέει τίποτα;οταν με 80-120 ευρω αγοραζεις καινουριο ψυγειο θα μπεις σε αυτη την περιπετεια και θα χαλασεις και κανα 50αρι-60αρι?
δεν το εχω δοκιμασει και δεν ξερω. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Το καθάρισμα κυκλώματος ψύξης με ειδικό μηχάνημα που κάνουν μερικοί λέει τίποτα;
οταν με 80-120 ευρω αγοραζεις καινουριο ψυγειο θα μπεις σε αυτη την περιπετεια και θα χαλασεις και κανα 50αρι-60αρι?
δεν το εχω δοκιμασει και δεν ξερω.Δεν είναι μόνο το ψυγείο που θέλει καθάρισμα φαντάζομαι, γι' αυτό ρωτάω.
-
λοιπον ζω σε χωριο , εδω το καθε σπιτι εχει διαφορα μηχανηματα τρακτερ , ποτιστικες, αγροτικα , αυτοκινητα παλια που χρησιμοποιουμε σαν αγροτικα. συνηθως εδω δεν αλλαζονται ευκολα ολα αυτα ωστε να ειμαστε στην κορυφη της τεχνολογιας και αν καποιος αγορασει κατι καινουργιο η μεταχειρο κραταει και το παλιο γιατι καπου θα του χρησιμευσει. ολη αυτη η εισαγωγη γιατι μαλλον εχουμε τεραστια διαφορα σκεψης με καποιον της πολης.
αντιψυκτικα παιρνουμε λοιπον συμπηκνωμενα , τα αραιωνουμε και εχουμε και αραιωμενο και συμπληρωνουμε σε ολα τα μηχανηματα συνηθως σελλ 5λιτρα περναμε εδω . υπ οψιν ενας μηχανικος εδω μας ειχε πει οτι να μην αλλαζουμε ποτε μονο να συμπληρωνουμε , εδω και30 χρονια δεν εχω δει σε ανοιγμενους κινητηρες η ψυγεια φιλων να υπαρχει προβλημα ουτε αλλαζει το σημειο πηξης, οι βαθμοι εννοω .
λοιπον τωρα με το c4 g picasso 1.6 diesel , που πηρα μεταχειρο αναμεσα στις αλλες εργασιες αλλαξαμε και ψυγειο .
ο μαστορας μου ειπε προσεξε το και συμπληρωνε τωρα στην αρχη αν χρειαζεται.του λεω τι να βαζω και λεει οτι ναναι μην τρελλαινεσαι.
λεω και γω ας αναβαθμιστουμε για ολα τα μηχανηματα και ασ παμε σε τοταλ και αφου τα απλα εχουν 4ε το λιτρο ας παμε σε οργανικ με 5 το λιτρο , δεν χαθηκε ο κοσμος. πηρα λοιπον τα TOTAL GLACELF AUTO SUPRA για ολα τα μηχανηματα.
πηγαινοντας αθηνα και περνωντας απο τον μαστορα του το δειχνω και λεω με αυτο συμπληρωσα και ριχνω παντου.
με κοιταζε λες και ειδε φαντασμα , και λεει πρεπει να ζεις πανω απο 20 χρονια πισω , ασε που νομιζε οτι δεν το αραιωνω κιολας.
παντως επαθα μεγαλη φλασια ενοιωσα γερος , διαβασα και δω μεσα και βραχυκυλωσα τελειως ασε που η γαμημενη σιτροεν δεν δινει τι προδιαγραφες να εχει το αντιψυκτικο στο βιβλιαρακι του σερβις.
λοιπον ειναι αληθεια τοσο τραγικα τα πραγματα;
δεν αναμιγνυουμε παραφλου ετοιμο με αντιψυκτικο που θελει αραιωμα;
δεν αναμιγνυουμε αντιψυκτικο παλιο με καινουργιο οργκανικ g12;
δεν αναμιγνυουμε g11 με οργκανικ g12;
θα συμβουν σε ολες τις μηχανες μου τερατα και σημεια; μπορει να βοηθησει καποιος; που να εχει μαστερ στο παραφλου; -
Αυτά είναι τα συστατικά τους, και νερό φυσικά.
phosphate, silicate, nitrite, amine, and borate.Το G11 ήταν σε χρήση έως τον 6ο/1996
Το G12 από τον 6ο/1996 - 2003
Το G12+ από to 2008 μέχρι σήμεραΤο G12+ δεν πρέπει να αναμιγνύεται με τα G12 - G11
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
υπ οψιν ενας μηχανικος εδω μας ειχε πει οτι να μην αλλαζουμε ποτε μονο να συμπληρωνουμε , -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
υπ οψιν ενας μηχανικος εδω μας ειχε πει οτι να μην αλλαζουμε ποτε μονο να συμπληρωνουμε ,
εγω 40 χρ που ασχολουμαι δεν εχω αλλαξει ψυγειο ουτε επισκευασει ουτε απο φιλους και γνωστους εχω ακουσει κατι , το σημειο πηξης το εχω στους 20 με 22 -
εσυ εκτος απο τα θεωρητικα που λενε οι εταιρειες εχεις δει στην πραξη καποιον που ειχε αστοχια επειδη το εφαρμοζε;
και επιτελους ειδα το πικασσο μου του 2007 στο βιβλιο του να αναφερει οτι το παραφλου δεν αλλαζεται ποτε. βεβαια η κολοεταιρεια δεν αναφερει προδιαγραφες αν για καποιο λογο χρειαστει να το αλλαξουμε , οπως στην περιπτωση μου .
γειτονας με πρατηριο 50 χρ τωρα ,αυτη την στιγμη εχουν 6 αυτοκινητα 4 τρακτερ και βυτιο , ποτε δεν αλλαζει αντιψυκτικο μονο συμπληρωνει αν χρειαζεται , ειχε φερει δε απο αμερικη αυτο που μετραμε ποσο μειον ειναι με το γυαλακι που βαζεις σταγονα που ειχε και ο στρατος, που το χρησιμοποιουμε ολοι.
τι στο διαλο γιατι κανενας δεν παθαινει τιποτα και γιατι δεν αλλαζει κατι στο αντιψυκτικο; -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αυτά είναι τα συστατικά τους, και νερό φυσικά.
phosphate, silicate, nitrite, amine, and borate.Το G11 ήταν σε χρήση έως τον 6ο/1996
Το G12 από τον 6ο/1996 - 2003
Το G12+ από to 2008 μέχρι σήμεραΤο G12+ δεν πρέπει να αναμιγνύεται με τα G12 - G11
G11 συμπηκνωμενο με G12 παραφλου αναμιγνυεται;
G11 παραφλου με G12 παραφλου αναμιγνυεται;
G11 παραφλου με G11 συμπηκνωμενο αναμιγνυεται;
G11 συμπηκνωμενο με G12 συμπηκνωμενο αναμιγνυεται;
G12 παραφλου με G12 συμπηκνωμενο αναμιγνυεται;οταν λεω συμπηκνωμενο εννοω αραιωμενο φυσικα
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
οταν λεω συμπηκνωμενο εννοω αραιωμενο φυσικα
γιατί;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
γιατί;
θελω να πω οτι δεν το ριχνω συμπικνωμενο .το εχω αραιωσει και το εχω ετοιμο σε τετραλιτρα δοχειακια για συμπληρωμα οπου χρειαστει.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
γιατί;
θελω να πω οτι δεν το ριχνω συμπικνωμενο .το εχω αραιωσει και το εχω ετοιμο σε τετραλιτρα δοχειακια για συμπληρωμα οπου χρειαστει.
Και γιατί μιλάς με γρίφους γέροντα;
-
γιατι μπιλ απο οταν ειδα τον ενφια δεν ειμαι καλα , ηδη εχω παει σε καρδιολογο και γαστρεντερολογο και πρεπει να παω σε ορθοπεδικο, οδοντιατρο, και νευρολογο . τι περιμενεις σαφεις προτασεις;
-
@otso το οτι συνεχιζουν και λειτουργουν οι μηχανες στο χωριο δεν σημαινει οτι λειτουργουν και 100% σωστα. Σε αλλο θεμα εχει γραφτει για την γλιτσα που πιανουν μεσα τα ψυγεια με τα πολυκαιρισμενα παραφλου με αποτελεσμα την μειωση της ικανοτητας ψυξης του κινητηρα. Δεν ειναι τιποτα τραγικο η αντικατασταση του παραφλου καθε 2-3 χρονια. Κλειστο κυκλωμα ειναι, ποτε θα ανανεωθει αυτο το υγρο εκει μεσα?
Οσο για το συμπληρωμα εχεις μπερδεψει το συμπυκνωμενο με το αραιωμενο. Δεν ειναι διαφορετικο πραγμα. Απλα εσυ το αραιωνεις σε μπουκαλακια πριν αντι επιτοπου στο ψυγειο. Καμια διαφορά. Αν πηρες g12+ απλα δεν μπορεις να το βαλεις για συμπληρωμα αν το ηδη υπαρχον παραφλου ειναι διαφορετικο απο g12+.
Παραφλού στο ψυγείο