-
Ο χρήστης cson έγραψε:
...
Υπαρχει προβλημα απο αυτη την αναμειξη χρωματων που εγινε?μάλλον ναι.
για αυτό υπάρχουν και τα χρώματα.έχω γράψει παλαιότερα, ψάξε επειδή δεν θυμάμαι πλέον πολλά πράγματα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πριν 2 χρονια αδειασα το ψυγειο απο το πρασινο εργοστασιακο παραφλου που ειχε μεσα και μετα εβαλα απο αυτο το κοκκινο που μου εδωσαν απο την αντιπρωσοπεια.
Πηρε 2,5 λιτρα αντι για 4(δεν ξερω γιατι,εγω ανοιξα ολες τις ταπες για να βγει το υγρο και δεν ηταν σε κλιση το αμαξι) προφανως ειχε μεινει μεσα το παλιο παραφλου.
Το αποτελεσμα ειναι να εχω εως σημερα πρασινο παραφλου μεσα.Το κοκκινο τι εγινε?
Υπαρχει προβλημα απο αυτη την αναμειξη χρωματων που εγινε?Εβαλες τον διακοπτη στο ζεστο στο καλοριφερ;Επισης μπορουσες να γυρισεις την μιζα (χωρις να αναψει ο κινητηρας) για να γυρισει η αντλια νερου και να βγαλει και αλλη ποσοτητα.
-
εδω και δυο μερες μου αναβει το βεντιλατερ σε διαδρομες που δεν αναβε ποτε...μεσα σε πολη και μικρες διαδρομες που εκανα και παλια και δεν αναβε ποτε...αν υποθεσουμε οτι δεν ειναι λογο υψηλων θερμοκρασιων και ολα στο αμαξι παραφλου κτλ ειναι ολα οκ...
που μπορει να οφειλεται που αναβει ? εχεις κανεις καμια ιδεα ?
-
Κολλημένος κλειστός/μισόκλειστος θερμοστάτης;
-
τον ειχα αλλαξει στο σερβις των 80000χλμ μαζι με τους ιμαντες γιατι τοτε εκανα πορεις 50χλμ και δεν ανεβαινε ο δεικτης στο μισο με τιποτα μολις εβαλα τον καινουριο γνησιο ολα οκ...τον εχω τωρα 20000χλμ
αλλο τιποτα ?
-
Οι θερμοκρασίες πως είναι συγκριτικά με παλαιότερα; Μήπως ανάβεις το a/c εκεί που δεν το άναβες;
Από τον θόρυβο καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το βεντιλατερ; -
οι θερμοκρασιες φενετε να αυξηθηκαν για καποιο λογο που δεν ξερω και αυτο ψαχνω...ο δηκτης του νερου ποτε δεν ξεπερναγε το μισο σε μερες με πολη ζεστη...και τωρα κανει ενα τακ μικρο και το ξεπερναει και μολις το ξεπερναει το μισο αναβει βεντιλατερ...
δε βγαζω ακρη ποτε δε μου αναβε το βεντιλατερ γιατι ποτε δεν ειχαν τρελη θερμοκρασια τα νερα τωρα κατι γινετε και ζεστενονται τα νερα πιο πολι,δεν εχω αλλαξει κατι στο αμαξι και ουτε αναβω το a/c εχω προβλημα με το αναπνευστικο (βηχας κτλ) μολις το αναβω...
ναι απο το θορυβο το ακουω που βουηζει στη δευτερη σκαλα...
-
Άρα το πρόβλημα σου δεν είναι η συχνότερη λειτουργία του βεντιλατερ αλλά οι ψηλότερες θερμοκρασίες που ανεβάζει ο κινητήρας σου στις ίδιες συνθήκες.
Και για να μην βγούμε μήπως άλλαξες παραφλού πρόσφατα - και δεν σου έκαναν καλή εξαέρωση;Ας γράψουν και άλλοι πιθανούς λόγους που ανεβαίνει η θερμοκρασία
-
το προβλημα μου ειναι για πιο λογο ανεβαινει η θερμοκρασια νερου ποια ειναι η αιτια που το κανει αυτο,δεν ειναι σιγουρο οτι ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια το μοτερ οποτε και τα νερα μαζι...το παραφλου εχω το ιδιο ενα χρονο τωρα...οποτε δε νομιζω οτι ειναι θεμα εξαερωσεις.
το πιο λογικο ειναι μισοκλειστος θερμοστατης ωστε να μην αφηνει ολη την ποσοτητα του νερου να περασει απο το ψυγειο και για αυτο να ανεβαζει θερμοκρασια,επισης παρατηρησα οτι επειδη αφηνω το αμαξι να ζεσταθει στο ρελαντι πριν ξεκινησω παρατηρησα οτι στο χρονο που περιμενω παντα να ζεσταθει ο δεικτης του νερου τωρα ανεβαινει πιο γρηγρα δηλαδη ζεστενετε πιο γρηγορα το νερο...που παλι δειχνει οτι κατι γινετε και το νερο ποινει πιο γρηγορα θερμοκρασια....
το μοτερ δε νομιζω να εχει κατι ωστε να προκαλει αυξηση της θερμοκρασιας οποτε και αυξηση της θερμοκρασια του νερου...τουλαχιστον εγω δε βλεπω κατι μια χαρα λειτουργει και ακουγεται οπως παντα
δε μπορω να βγαλω ακρη...
-
Κολλημένος κλειστός/μισόκλειστος θερμοστάτης;
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
τον ειχα αλλαξει στο σερβις των 80000χλμ μαζι με τους ιμαντες γιατι τοτε εκανα πορεις 50χλμ και δεν ανεβαινε ο δεικτης στο μισο με τιποτα μολις εβαλα τον καινουριο γνησιο ολα οκ...τον εχω τωρα 20000χλμαλλο τιποτα ?
Μήπως δεν σου έβαλαν τον σωστό (δηλαδή που να λειτουργεί στην γνωστή παλαιά θερμοκρασία) θερμοστάτη (προφανώς μιλάμε για τον θερμοστάτη που ξεκινά το γύρισμα του αντιψυκτικού, όχι για τον θερμοστάτη των βεντιλατερ - αυτόν δεν τον έχεις αλλάξει σωστά;)
Άλλες αλλαγές που έγιναν στο αυτοκίνητο μόλις πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα (σιγά το πρόβλημα δηλαδή αλλά κουβέντα να γίνεται )
-
εδω και δυο μερες μου αναβει το βεντιλατερ σε διαδρομες που δεν αναβε ποτε...μεσα σε πολη και μικρες διαδρομες που εκανα και παλια και δεν αναβε ποτε...αν υποθεσουμε οτι δεν ειναι λογο υψηλων θερμοκρασιων και ολα στο αμαξι παραφλου κτλ ειναι ολα οκ...που μπορει να οφειλεται που αναβει ? εχεις κανεις καμια ιδεα ?
Εχοντας παρόμοιο πρόβλημα,μετά από μικρό διάστημα επρεπε ν αλλαχτεί το ψυγείο.Για ψάξτο!
-
ο θερμοστατης ειναι ο σωστος δε γινετε να μπει κατι αλλο στο HGT πχ απο sporting (μοντελο) η κατι αλλο...
ναι για τον θερμοστατη που γυρναει το παραφλου...η φυσα που εχει πανω του για να περνει σημα το βεντιλατερ εμεινε η ιδια και στον καινουριο που βαλαμαι αφου την βγαλαμε απο τον παλιο.ηθελα τοτε να αλλαχτει και αυτο αλλα δεν ειχαν καινορια φυσα...
εγιναν καποιες αλλαγες αλλα το προβλημα μου το εμφανισε πριν 3-4 μερες τις αλλαγες τις εχω κανει εδω και μηνες πριν κανα 6μηνο περιπου...οποτε δε νομιζω οτι παιζουν ρολο.
τωρα για το ψυγειο που λετε το εχω και σεφτει και εγω αλλα για πιο λογο να μην κανει τη δουλεια του καλα ?? μου κανει εντυπωση το ψυγειο να εχει προβλημα...
αυτο που εκανα εγω παντως ειναι να ξεφυσωσω την φυδα που αναβει το βεντιλατερ που αναφερω παραπανω οτι δεν αλλαχτηκε και να την ξανατοποθετησω.σημερα που εκανα μια κλασσικη διαδρομη για μενα 50χλμ για να παω στη σχολη οταν εφτανα και σταματαγα αναβε βεντιλατερ με τι μια σημερα δεν αναψε.
οποτε αναμενω να το τσεκαρω να δω τι γινετε...και βλεπουμε αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε ευπροσδεκτο
-
Σε φόρουμ αυτοκινήτων έχουμε ένα θεματάκι, όπου σχετικά καινούρια αμάξια παρουσιάζουν χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού στο δοχείο υπερχύλισης. Ανάμεσα στις απαντήσεις, δόθηκε κι αυτή...
*
'........Η τάπα(του δοχείου ενοείται) έχει βαλβίδα 'ανακούφισης'.Εάν την αφήσεις λάσκα,θα χάνεις από
αναθυμιάσεις.Εαν την 'καργάρεις θα κολλήσει η βαλβίδα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εκτός αν είναι κανείς 'τσακάλι'.Στην Ford την σφίγγουν από πείρα όσο πρέπει.'*
Από την πείρα του έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο; Θεωρώ ότι όλες οι τάπες από όλα τα αμάξια(ή τα περισσότερα) έχουν κάτι στο εσωτερικό τους, που μοιάζει με βαλβίδα, αλλά μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; δλδ. να σφίγγετε με ορισμένο τρόπο; -
Οι ταπες μετα απο καποια πιεση ελευθερωνουν λιγο αερα,αρα εχουν βαλβιδα που ελεγχει.
Πρεπει να σφιγγονται καλα ωστε να μην βγαινει πιεση λογο χαλαρωτητας.Μεχρι εκει. -
οι θερμοκρασιες φενετε να αυξηθηκαν για καποιο λογο που δεν ξερω και αυτο ψαχνω...ο δηκτης του νερου ποτε δεν ξεπερναγε το μισο σε μερες με πολη ζεστη...και τωρα κανει ενα τακ μικρο και το ξεπερναει και μολις το ξεπερναει το μισο αναβει βεντιλατερ...δε βγαζω ακρη ποτε δε μου αναβε το βεντιλατερ γιατι ποτε δεν ειχαν τρελη θερμοκρασια τα νερα τωρα κατι γινετε και ζεστενονται τα νερα πιο πολι,δεν εχω αλλαξει κατι στο αμαξι και ουτε αναβω το a/c εχω προβλημα με το αναπνευστικο (βηχας κτλ) μολις το αναβω...
ναι απο το θορυβο το ακουω που βουηζει στη δευτερη σκαλα...
επειδη εχω πουντο θα σου πω οτι και μενα το ιδιο κανει και ειδα οτι χανει νερα απο την τρομπα νερου,μολις συμπληρωσω νερο ολα δουλευουν ενταξει.
βαλε μπροστα την μηχανη και κοιτα μηπως χανει νερα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε φόρουμ αυτοκινήτων έχουμε ένα θεματάκι, όπου σχετικά καινούρια αμάξια παρουσιάζουν χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού στο δοχείο υπερχύλισης. Ανάμεσα στις απαντήσεις, δόθηκε κι αυτή...
*
'........Η τάπα(του δοχείου ενοείται) έχει βαλβίδα 'ανακούφισης'.Εάν την αφήσεις λάσκα,θα χάνεις από
αναθυμιάσεις.Εαν την 'καργάρεις θα κολλήσει η βαλβίδα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εκτός αν είναι κανείς 'τσακάλι'.Στην Ford την σφίγγουν από πείρα όσο πρέπει.'*
Από την πείρα του έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο; Θεωρώ ότι όλες οι τάπες από όλα τα αμάξια(ή τα περισσότερα) έχουν κάτι στο εσωτερικό τους, που μοιάζει με βαλβίδα, αλλά μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; δλδ. να σφίγγετε με ορισμένο τρόπο;Κολοκυθια λενε οι μαστορες.Εξαρταται απο το συστημα αλλα δεν χρειαζεται πειρα για να σφιξεις μια ταπα,εχει 'αυτακια' που σταματουν το σφιξιμο.
Η βαλβιδα ανοιγει και αφηνει το υγρο να παει στο δοχειο οταν ζεσταθει και επιτρεπει την επιστροφη του υγρου οταν κρυωσει. -
επισης βγαζει τους ατμους
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι ταπες μετα απο καποια πιεση ελευθερωνουν λιγο αερα,αρα εχουν βαλβιδα που ελεγχει.
Πρεπει να σφιγγονται καλα ωστε να μην βγαινει πιεση λογο χαλαρωτητας.Μεχρι εκει.Ευχαριστώ. Θεωρείς δλδ. ότι ένα σφίξιμο με το χέρι κανονικού ανθρώπου είναι αρκετό; (τι φτάσαμε να ρωτάμε
Bill 33, όπως τα λες, η τάπα έχει αυτάκια που σταματάνε το σφίξιμο, μάλιστα κάνει κι ένα κλακ.
-
Αν έχει βαλβίδα η τάπα, αυτή δεν έχει καμία σχέση με το σφίξιμο (φτάνει να μη το σπάσεις).
Αν έχεις πολύ χαλαρό το καπάκι, τότε δεν σηκώνει πίεση το κύκλωμα ψύξης και το ψυκτικό υγρό βράζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία (αν ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία ο κινητήρας θα βράζει το ψυκτικό υγρό).
ΑΛΛΑ ο λόγος που δεν αφήνεις χαλαρό το καπάκι, είναι γιατί μπορεί να ξεβιδωθεί από τους κραδασμούς του κινητήρα και να το χάσεις. -
Γιατι να υπαρχει αερας στο κυκλωμα ψυξης;Αν γινει σωστα εξαερωση δεν υπαρχει λογος να υπαρχει αερας.
Παραφλού στο ψυγείο