-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
το ιταλικό κράτος πραγματικά ΑΓΑΠΑΕΙ τους πολίτες του!Και το ελληνικο κρατος αγαπαει τους ... πελατες του
-
Καλά αν θεωρείτε οτι η λέξη 'αγαπάει' δεν ειναι σωστή την αλλάζω με το 'δεν εχει πελατειακές σχεσεις' το οποιο ειναι εξίσου σωστό. Δεν ξέρω... δε νομίζω οτι 900 χιλιόμετρα που έκανα στην βορειοκεντρική Ιταλία ειναι όλα εξαιρέσεις!
φυσικά δεν τα έχω δει όλα εκει, ούτε εχω μείνει πολύ καιρό, αλλα αυτά που είδα, όσο τα είδα, με εντυπωσίασαν, όσον αφορα την αστυνομία, δεν θα σταθω
στο οτι τα ΜΑΤ δέρνουν τον κόσμο, γιατι αυτό συμβαινει παντού, θα σταθώ ομως στο γεγονος οτι ρωτάς εναν αστυνομικό για πληροφορίες, και αυτός θα σου απαντήσει με σεβασμό και χαμόγελο, και όχι με καχυποψία και βαρεμάρα και ΑΝ σου απαντήσουν, όπως κάποιοι άλλοι! -
Πρώτα απ' όλα διόρθωσα το λάθος μου. Έγραψε 111 κι όχι 131 που ήταν το σωστό.
Δεύτερον, πηγαίνοντας με 80km σε αυτό το τούνελ, άρχισαν τα κορναρίσματα από τα φορτηγά να πάω πιο γρήγορα.
Τρίτον, δεν μου φαίνεται λογικό να μην παίζει ρόλο η διάμετρος του τούνελ και το ότι είναι μονής κατεύθυνσης στο όριο. Το 100 το δέχομαι, αλλά το 80; Στην Αττική Οδό έχει 80, αλλά έχει και εισόδους-εξόδους. Στο Περιφεριακό Υμηττού έχει στροφές μέσα στο τούνελ. Συγκρίνετε με το 60 στο Αρτεμίσιο που έχει δύο ρεύματα και μόνο μια στενή λωρίδα και πρακτικά ανύπαρτκο φωτισμό και θα καταλάβετε τι εννοώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
alfa 156, όχι, το θεωρώ σωστό.Να μαθουμε και το σκεπτικο που θεωρεις σωστο αυτο το καραγκιοζλικι;
-
Μήπως το γεγονός ότι δεν ανάβει κανείς φώτα σ'αυτό το τούνελ, οπότε καλό θα ήταν οι ταχύτητες να παραμείνουν χαμηλές; Όσες φορές έχω μπει εγώ (και είναι μπόλικες) δεν έχω δει να ανάβει άλλος εκτός από εμένα φώτα...χαρακτηριστικά, γνωστή μου 'δεν τα ανάβει, αφού βλέπει'...και θέλουμε και υψηλές ταχύτητες μέσα εκεί;
Στην είσοδο ή στην έξοδο (εκτός τούνελ εννοώ και αρκετά μέτρα πριν ή μετά), δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γράφουν ωστόσο...
Νομίζω πάντως ότι είναι από τα πιο σωστά σημεία που γράφουν, με δεδομένο πάντα το πόσο χάλια είναι άλλα σημεία π.χ. στις ευθείες Μαγνησίας-Λάρισας, όπου κυριολεκτικά δεν ενοχλείς κανέναν αν πηγαίνεις ακόμα και 150.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Νομίζω πάντως ότι είναι από τα πιο σωστά σημεία που γράφουν, με δεδομένο πάντα το πόσο χάλια είναι άλλα σημεία π.χ. στις ευθείες Μαγνησίας-Λάρισας, όπου κυριολεκτικά δεν ενοχλείς κανέναν αν πηγαίνεις ακόμα και 150.Το τούνελ της Κατερίνης είναι συνηθισμένο σημείο για μπλόκο και της τα έψαλα που την πάτησε εκεί. Δεν συζητάω ότι κακώς πήγαινε με 131, το όριο 80 είναι που με προβληματίζει, αφού ο δρόμος θα μπορούσε να έχει 100. Στο κάτω-κάτω τα φωτεινά σήματα μπήκαν ειδικά για να είναι μεταβλητά με τις συνθήκες και δεν αλλάζουν ποτέ!
Μα πιθανό είναι να σε γράψουν και στην παράκαμψη της Λάρισας ή στο Βελεστίνο. Φωτοραντάρ μπαίνουν συχνά και στο σημείο που στενεύει ο δρόμος πριν τον Πλαταμώνα, και από το άλλο άκρο στη Σκοτίνα. Αλλά όχι εκεί που είναι στενός ο δρόμος, εκεί που κατεβαίνει το όριο πριν στενέψει!
-
Τι διαφορετικο εχει το συγκεκριμενο σημειο της ΠΑΘΕ απο ενα οποιοδηποτε αλλο ολοκληρωμενο ωστε να δικαιολογει 40χλμ διαφορά στο όριο;
Αν ειναι οπως τα λες φανκι, γιατι γραφουν για ταχυτητα και δε γραφουν για φωτα;
-
Τα όρια στις σήραγγες θεσπίστηκαν αυστηρότερα τα τελευταία χρόνια μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων, όπως αυτό του Mont Blanc.
Αυτά τα γεγονότα και η επακόλουθη αναθεώρηση στις προδιαγραφές των σηράγγων ήταν και η βασική αιτία καθυστερήσεων και υπερβάσεων στα έργα της Αττικής Οδούς, κι ειδικά του τμήματος της Περιφερειακής Υμμητού. Αρχικά πολλές σήραγγες είχαν δύο ρεύματα μαζί, αλλά επανασχεδιάστηκαν ανεξάρτητες αργότερα.
Το θέμα το έχει πάρει πολύ σοβαρά η παγκόσμια κοινότητα των συγκοινωνιολόγων.Γενικά το ατύχημα σε σήραγγα είναι πολύ πιό απαιτητικό από άποψη οργάνωσης και ταχύτητας διάσωσης και είναι καλό να προσέχουμε για τη μικρή διάρκεια που οδηγούμε μέσα σε αυτή.
Βασικό πρόβλημα αποτελούν οι εκρήξεις, οι φωτιές και τα αέρια που παράγονται σε περίπτωση σοβαρών ατυχημάτων, καθώς και η δυσκολία εκκένωσής τους, αφού οι επιβάτες δεν έχουν χώρους διαφυγής... τα διπλανά χωράφια, παρά μόνο προκαθορισμένες εξόδους ανά κάποια διαστήματα (που μετά από ατύχημα δεν είναι πάντα εύκολα προσβάσιμες) και τα άκρα της σήραγγας που ίσως είναι μακρυά ή επίσης μη προσβάσιμα.
Οπότε και οι απαιτούμενες αντιδράσεις των σωστικών συνεργείων υπερβαίνουν σε ακρίβεια και οργάνωση κάθε άλλο κοινό περιστατικό σε ανοικτό αυτοκινητόδρομο. Γι'αυτό και γίνεται προσπάθεια να μειωθεί κατά το δυνατό ο κίνδυνος ατυχήματος.
Από τη στιγμή που οι σήραγγές μας δεν ξεπερνούν συνήθως τα 1-2 χιλιόμετρα, δεν είναι τόσο δύσκολο να συγκρατηθούμε για λίγο, χάριν ασφαλείας.
Σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελβετία, μάλιστα, σε σήραγγες μεγάλου μήκους υπάρχουν σταθερά φωτεινά σποτς ανά τακτά διαστήματα, που ορίζουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων.
-
Το μονο σχόλιο στα παραπανω (συγκριση Μον Μπλαν και τουνελ Κατερινης ή ΑΟ) ειναι:
'Κι η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες'Single carriageway με μια λωριδα ανα κατευθυνση το ενα, dual με 3+ΛΕΑ το αλλο!
-
Δεν έκανα σύγκριση, είπα ότι ήταν αφορμή για αναθεώρηση στις προδιαγραφές των σηράγγων. Και σίγουρα δε σημαίνει κιόλας ότι είναι σωστή η εφαρμογή των προδιαγραφών στην Ελλάδα.
-
Τα ορια και οι προδιαγραφες ειναι ενα, η εφαρμογη τους ειναι αλλο. Το 24,5χλμ Λαερνταλ που εκανα προ 5μηνου ειναι ενα λαγουμι με 2 στενες λωριδες. Αδυνατω να πιστεψω οτι εχει το ιδιο οριο με τη σηραγγα της Κατερινης για καποιον αλλο λογο περαν του εισπρακτικου.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σημερα πηγαινοντας προς Δραμα στο χωριο του πρωθυπουργου μας με βαρεσε ενα πιστολακι, ευτυχως μου ειχαν παιξει φωτα και την σκαπουλαρα.
Το θεμα δεν ειναι εκει ομως. Το θεμα ειναι οτι για 'καλωπιστικους λογους' οι νομιμες πινακιδες που δηλωνουν την εισοδο σε οικισμο ειχαν εξαφανιστει και τη θεση τους ειχε παρει μια πινακιδα σε σχημα περγαμηνης που εγραφε 'ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ'. Παρακατω στο χωριο της Νατασσας Θεοδωριδου (ε ρε τι μαθαινετε σημερα) η ταμπελα ειχε ως εξηςΜπλε λωριδα
Δημος Δραμας
δημοτικο διαμερισμα
Κουδουνιων
Μπλε λωριδααντι για το σωστο
Μπλε λωριδα
Κουδουνια
Koudounia
Μπλε λωριδαΜια παρενέργεια από την εφαρομογή του λεγόμενου σχεδίου «Καποδίστριας» ήταν ότι πολλοί **βλαχοδήμαρχοι **βρήκαν την ευκαιρία να ξηλώσουν τις παλιές πινακίδες και να βάλουν καινούριες. Τι τους πείραζαν που σε κάθε οικισμό (ανεξαρτήτως μεγέθους, από χωριουδάκια μέχρι πρωτεύουσες νομών) υπήρχε μια **τυποποιημένη **πινακίδα που να πληροφορεί τον επισκέπτη, είτε μπορεί να διαβάσει ελληνικά είτε όχι, σε ποιον οικισμό εισέρχεται ή από που εξέρχεται; Στο κάτω-κάτω ας βάλουν τη χαζοπινακίδα τους (γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις περί μεγαλομανίας ή κιτς πρόκειται) πριν ή μετά την κανονική και επίσημη, όχι να την ξηλώσουν! Άσε που συνήθως η ονομασία στα λατινικά έχει εξαφανιστεί, ώστε να μπουν οι διοικητικές (και παντελώς αδιάφορες για τους επισκέπτες) πληροφορίες: Δήμος Τάδε | Δημοτικό Διαμέρισμα (ή Δ.δ. όταν κάνουν οικονομία) Άνω Κουτσοχωρίου.
Εμένα πάντως η ομοιομορφία των πινακίδων εισόδου και εξόδου μου άρεσε και με ενοχλεί αφάνταστα που σε κάποια χωριά δεν υπάρχει πια.
-
kasel
χρησιμοποιησες το παραδειγμα με τους δαρμενους ιταλους αγροτες για να δειξεις οτι το ιταλικο κρατος ΔΕΝ αγαπαει τους πολιτες του, ενω το ελληνικο που τους αφηνει να κανουν οτι τους κατεβει το κανει επειδη τους αγαπαει?
Το ιταλικο κρατος, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη αγαπαει τους πολιτες του (οι οποιοι ειναι μερικα εκατομυρια που πρεπει να χρησιμοποιησουν τις autostrada kai oxi oi 500-1000 αγροτες), φροντισε να ανοιξει τους δρομους τους οποιους παρανομα εκλεισαν. Αμα το ελληνικο κρατος αγαπουσε και αυτο τους πολιτες του, θα εκανε το ιδιο. δεν το κανει για το πολιτικο κοστος και οχι γιατι αγαπαει τους πολιτες του.
τελος, λες οτι ειμαστε καλυτερα γιατι η ελληνικη τροχαια ειναι πιο χαλαρη ενω οι ευρωπαιοι αυστηροι. @@. Αυτο που συμβαινει ειναι οτι οι ευρωπαιοι ασχολουνται μονο με σοβαρες παραβασεις, στις οποιες φυσικα και σωστος ειναι αυστηροι, ενω τα δικα μας αστερια ασχολουνται μονο με τις παραβασεις που φερνουν το ευκολο χρημα στα ταμει, και ακριβως για αυτο τον λογο ειναι πιο χαλαροι. Γιατι αμα ηταν αυστηροι και εφαρμοζαν στο ακεραιο το γραμμα του νομου ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, τοτε θα εισεπραταν καθε μερα σφαλιαρες και μπινελικια (ακριβως οπως ανακοινωσαν οτι φοβουνται οτι θα γινει, με τα νεα προστιμα). Κανουμε και μια εκπτωσουλα για να βαριεται να τρεχει/θεωρει οτι φτηνα την γλυτωσε ο πελατης, ωστε να ειναι εγγυημενη η εισπραξη...
-
kacey εχω ζησει πολλα χρονια στη γερμανια,σπουδασα και τωρα κανω την ειδικοτητα μου στο ντισελντορφ.
εχω οδηγησει εκατονταδες φορες σε δρομους της γερμανιας και της αυστριας και δεκαδες φορες στην ιταλια.
πιστεψε δεν ασχολουνται μονο με σοβαρες παρανομιες.ασχολουνται με ΟΛΕΣ τις παραβιασεις του ΚΟΚ.
ανεφερα οτι με γραψαν στην αουτομπαν με 3 λωριδες και οριο 80 επειδη πηγαινα 92.
οι αγροτες οταν κλεινουν την εθνικη οδο,ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ,ειναι μηπως νομιμοι;φανταζεσαι τι θα γινοταν αν πλακωναν τα ΜΑΤ και τους διωχναν με τη βια οπως κανουν οι ιταλοι;
στην ευρωπη οταν παραβιασεις το ΚΟΚ,δεν παιζει να αρχισεις τα παζαρια οπως στην ελλαδα.τρως τη κληση και δεν μιλας.οτι κληση και να ειναι.
αν εσενα σε γραφαν οπως εμενα με 92 σε δρομο με 3 λωριδες,δεν θα σκυλοβριζες τους μπατσους;
στο μοναχο οπου σπουδασα υπαρχουν δεκαδες φωτορανταρ που σε γραφουν ακομα και αν παραβιασεις το οριο κατα 5 χλμ.
σε γραφουν αν δεν εχεις τριγωνο,αν δεν εχεις φαρμακειο.στην ελλαδα ποιος μπατσος θα ασχοληθει με αυτα.
πηγαινεις στην αουτομπαν χωρις οριο.στην αριστερη λωριδα πανε με 200 και βαλε.οταν μετα μπει οριο 120 τους βλεπεις ΟΛΟΥΣ να κοβουνε.μια βασικη αιτια για τα εκατονταδες μποτιλιαρισματα στους δρομους εκει.
βλεπεις οτι ολοι εκει φορανε ζωνη,οτι στην συντριπτικη πλειψηφεια οταν πινουν δεν οδηγουν,
οτι τηρουνε αυστηρα τα ορια ταχυτητας,ασχετα αν ειναι παραλογα οπως λεμε εδω,οτι σπανια θα παραβιασουν το κοκκινο και και και.
αυτα ολα δεν ειναι αποτελεσμα μονο της παιδειας,αλλα και των πολυ συχνων ελεγχων που κανει η τροχαια για το παραμικρο.σορρυ για το μεγαλο ποστ,
φιλικα δημητρης
-
πάντως γενικά στη Γερμανία,και ειδικότερα στο Νορντραιν Βεστφαλεν (Ντυσσελντορφ) οι οδηγοί είναι οι καλύτεροι που έχω δει στην Ευρώπη...οδηγάνε αρκετά σβέλτα και προσεκτικά...
Οσο για τις αούτομπαν,εκεί το πατάνε αρκετά...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
σε γραφουν αν δεν εχεις τριγωνο,αν δεν εχεις φαρμακειο. στην ελλαδα ποιος μπατσος θα ασχοληθει με αυτα.Καλά, άμα τους μπεις στο μάτι να δεις τι θα ελέγξουνε... Ακόμα κι αν είναι αναγομωμένος ο πυροσβεστήρας.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
σε γραφουν αν δεν εχεις τριγωνο,αν δεν εχεις φαρμακειο. στην ελλαδα ποιος μπατσος θα ασχοληθει με αυτα.
Καλά, άμα τους μπεις στο μάτι να δεις τι θα ελέγξουνε... Ακόμα κι αν είναι αναγομωμένος ο πυροσβεστήρας.
Αυτό καλά θα έκαναν να το έλεγχαν κάθε φορά.
-
Γεια σας παιδια...
Προχθες, 4 τα ξημερωματα ρόλαρα με 100-120 στον περιφερειακο του καρεα και την κατεχακη με κατευθυνση προς μεσογειων. Ο δρομος αδειος, και εγω καμια ορεξη για 'κολπα'.
Στη διασταυρωση κατεχακη και κιφησιας συνεχισα ευθεια, εκει που βρισκεται καποια πρεσβεια (? - δε ξερω αλλα εχει παντα μια κλουβα εκει..).
Δυστυχως υπηρχε μπλοκο οπου με σταματησαν!
Κυριε βιαζεστε να πατε καπου? (με ειρωνικο τονο)Να μη σας τα πολυλογω, εγραψαν μια κληση 160 ευρω για υπερβαση οριο ταχυτητας.
-
- Που με μετρησατε αν επιτρεπεται? *
-
- Εχει ρανταρ πιο πριν..*
Μαλιστα!Με ποσα πηγαινα? Που ειναι η φωτογραφια/αποδειξη της παραβασης? (Ουδεμια απαντηση)
ΔΕΝ υπεγραψα τη κληση, και ετσι εχω ενα ραντεβου στο πταισματοδικιο χαλανδριο τον Δεκεμβρη.
1)Δεν υπηρχε κανενα μπλοκο στο δρομο-ειχα το νου μου. Οποτε αποκλειω να με στοχευσαν με οργανο πιο πριν.
2)Αν οντως υπηρχε σταθερο ρανταρ (πχ στη μεγαλη αριστερη στροφη μετα τον καρεα εξω απτην ΑΟ) και οντως με 'επιασε', ειναι δυνατον 5 λεπτα μετα να με σταματησαν? Και πως ειδαν τον αριθμο κυκλοφοριας? Εστειλε η καμερα MMS στον αστυφυλακα??Σκεφτηκα να μην υπογραψω πρωτον γιατι δεν ειδα καμια αποδειξη της παραβασης, και δευτερον, εκλογες θα εχουμε...Μη γινει κανενα θαυμα!
Αν παω στο πταισματοδικιο και οντως υπαρχει αποδεικτικο στοιχειο θα πληρωσω τα 160 ευρω της κλησης η προστιθονται κ αλλα λογω του οτι εφτασε στο πταισματοδικιο η κατασταση? [/quote]
-
-
100-120χαω και 160 ευρω προστιμο; σε περιφερειακο δρομο;καλα το οριο ποσο ειναι;
-
50; 60; 70;
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!