-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αληθεια, ειμαι ο μονος που θεωρει τον δρομο Κορινθο Πατρα οχι και τοσο επικινδυνο (δεν μιλαω για οταν εχει μαζικη εξοδο)?
Παρακαλώ υπάρχει γιατρός εύκαιρος;
σοβαρα μιλαω!
σκεψου, οτι πρακτικα εμαθα να οδηγω στη καραμανιολα Αντιρριο - Ιωαννινα και καταλαβαινεις οτι μετα απο αυτο το δρομο, το Πατρα - Κορινθος μου φαινεται αεροδιαδρομος!
*edit και στον servmx αεροδιαδρομος του φαινεται, αρα ειμαστε 2!
Λογο οτι αυτους τους 2 δρομους τους ξερω απεξω και ανακατωτα μεχρι και που εχουν λακουβα, πιστευω οτι ο Πατρα-Κορινθο ειναι πιο επικυνδυνος για τον απλουστατο λογο οτι πολλοι πανε πετωντας πανω στην μεσαια γραμμη αδιαφορωντας αν εχουν ορατοτητα ή οχι.
Στον Αντιριο-Γιαννενα και να θελεις να τρεξεις απλα δεν μπορεις..
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καταρχας να τονισω οτι δεν ειπα για ταχειας κυκλοφοριας αλλα για αυτοκινητοδρομο του οποιου η ποιοτητα ειναι αρκετα καλαη, τουλαχιστον για να δικαιολογει τα 120. Traveller προφανως εχεις δικιο κι εγω της ιδιας αποψης ειμαι αλλα δεν εχω χρονο να τρεχω δικαστηρια για τετοια... Kacey η πινακιδα ειναι πριν την εισοδο στον αυτοκινητοδρομο αλλα δυστυχως ισχυει και μετα την εισοδο σου πραγμα που το εμαθα χτες...Αυτο ποιος σου το ειπε? Αν στο ειπε ο ιδιος ο μπατσακος, ασε το τι λεει εκεινος. Εμενα μου εχουν πει οτι ειναι παρανομο να παρκαρω σε χωρο σταθμευσης (ενω 1 χλμ πιο κατω στο Island παρκαρουν πανω στον δρομο και δεν τους κανουν τιποτα...). Το θεμα ειναι το δικαστηριο τι λεει. Αν η πινακιδα ειναι πριν την εισοδο στον αυτοκινητοδρομο, ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γνωριζεις οτι το οριο δεν ειναι 120 που εχουν οι αυτοκινητοδρομοι αλλα 100 οριζομενο με πινακιδα.
ΥΓ Γιατι αραγε την στηνουν σε εκεινο το σημειο? Ε φανταστικε μου πελατη (φρρρρρρ, αλλλτ, ακιιινιητος...)
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Και κατολισθήσεις υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές και ανάποδες κλίσεις και φαγωμένο οδόστρωμα και νερά από ποτίσματα και κατσίκια βοσκών περνάνε άμα λάχει και ανοιχτές διόδους 'για εξυπηρέτηση κατοίκων' συναντάς και πολλά ακόμα.
Μπορεί επίσης να προσγειωθεί και κανένας ιπτάμενος δίσκος να κάνει απόβαση μερικά Aliens και Predators!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Με έγραψαν σε σημείο που το όριο από τα 80 έγινε μονάχα σε ένα σημείο 50. Με σταματάει και μονάχα 'συγγνώμη' που δε μου ζήτησε, γιατί κι αυτός σαν μπασκίνας εντολές ακολουθούσε από τους ανωτέρους του.
Σε αυτού του είδους την συμπεριφορά δεν μπορείς να καταλογίσεις σφάλμα κι αυτός την δουλειά του κάνει.
Εμένα με είχαν γράψει με 130 σε όριο 100 στην περιφερειακή Πατρών (ρεύμα προς Πύργο) και ο άνθρωπος απλά μου είπε υπερβήκατε το όριο για 30 km θα σας γράψω για 119 km ώστε να πληρώσετε μόνο 17 ευρώ πρόστιμο χωρίς πόντους.
Το ήξεραν ότι αυτή η ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι επικίνδυνη και το κυριότερο δεν προσπαθούσαν να σε πείσουν για το αντίθετο. Σε τρία λεπτά φύγαμε από το σημείο ήρεμοι και με καλή διάθεση.Αντίθετα, μετά τα λιμανάκια (στην κατηφόρα) Σάββατο πρωί μας έγραψαν με 63(!) και προσπαθούσε με υφάκι να μας πείσει -και τον εαυτό του- ότι ήταν πολύ επικίνδυνο σημείο αυτό κλπ κλπ (γιατί δεν ήσουνα 300 μέτρα πριν καραγκιοζάκο?)
Μετά από ένα τέταρτο -γιατί είχαν πολύ πελατεία- φύγαμε με τα νεύρα τσατάλια και ψέλνοντας κατάρες.εχω καιρο να τους δω εκει...την στηνουν ακομα?
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
εχω καιρο να τους δω εκει...την στηνουν ακομα?Αυτό είχε συμβεί περίπου έξι μήνες πριν, από τότε δεν τους ξαναείδα...
-
κατι ασχετο.θεωρειται ολοι τον εαυτο σας τοσο σημαντικο και σπουδαιο ωστε να αποκαλειτε εναν τροχονομο μπατσακο και καραγκιοζακο;αυτην τη νοοτροπια εχουν οι περισσοτεροι που τρεχουν λες και ειναι σε πιστα αγωνων με τα καραφτιαγμενα τσικρικια τους,και δεν σεβονται τιποτα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καταρχας να τονισω οτι δεν ειπα για ταχειας κυκλοφοριας αλλα για αυτοκινητοδρομο του οποιου η ποιοτητα ειναι αρκετα καλαη, τουλαχιστον για να δικαιολογει τα 120. Traveller προφανως εχεις δικιο κι εγω της ιδιας αποψης ειμαι αλλα δεν εχω χρονο να τρεχω δικαστηρια για τετοια... Kacey η πινακιδα ειναι πριν την εισοδο στον αυτοκινητοδρομο αλλα δυστυχως ισχυει και μετα την εισοδο σου πραγμα που το εμαθα χτες...
Αυτο ποιος σου το ειπε? Αν στο ειπε ο ιδιος ο μπατσακος, ασε το τι λεει εκεινος. Εμενα μου εχουν πει οτι ειναι παρανομο να παρκαρω σε χωρο σταθμευσης (ενω 1 χλμ πιο κατω στο Island παρκαρουν πανω στον δρομο και δεν τους κανουν τιποτα...). Το θεμα ειναι το δικαστηριο τι λεει. Αν η πινακιδα ειναι πριν την εισοδο στον αυτοκινητοδρομο, ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γνωριζεις οτι το οριο δεν ειναι 120 που εχουν οι αυτοκινητοδρομοι αλλα 100 οριζομενο με πινακιδα.
ΥΓ Γιατι αραγε την στηνουν σε εκεινο το σημειο? Ε φανταστικε μου πελατη (φρρρρρρ, αλλλτ, ακιιινιητος...)
Οχι δεν μου το ειπε ο μπατσος προφανως. Απλως το συζητησαμε και στο gcc (εχω δωσει το link στην πρωτη σελιδα του θεματος) και ειδαμε στον ΚΟΚ οτι το να εισαι σε αυτοκινητοδρομο σημαινει οτι το ανωτερο οριο που μπορει να εχει για επιβατικα ειναι 120. Αυτο ομως δε σημαινει οτι το οριο καθοριζεται απο το δρομο. Αν εχει πινακιδα εστω κια πριν αυτου οπως εδω που λεει οριο 100( Ρ-32 πινακιδα) αυτη αναιρειται ειτε με αλλη ιδια πινακιδα ειτε με το τελος αυτης (Ρ-61 πινακιδα) και οχι με την αλλαγη κατηγοριας δρομου...
-
Τα όρια δεν είναι πάντα σωστά, το είπαμε αυτό. Ξεκολλάτε.
Από την άλλη μεριά, η κακή πρακτική της τροχαίας να μοιράζει κλήσεις σε σημεία που φαίνονται ασφαλή και όχι λίγο πριν από επικίνδυνες στροφές δεν αναιρεί τον κανόνα που λέει ότι η στραβή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Όταν μάλιστα μιλάμε για χώρες με ανύπαρκτη οδική αγωγή (ακόμα και εδώ μέσα υπάρχουν άτομα που δείχνουν πλήρη αδυναμία συνειδητοποίησης της επικινδυνότητας ορισμένων σημείων), μέτριο προς κακό στόλο αυτοκινήτων και φορτηγών, και μέτριους προς κακούς δρόμους και σήμανση, τότε έχουμε αλάνθαστη συνταγή για ατυχήματα.
Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως είναι το ότι ενώ αρκετοί εδώ μέσα γράφουν αγανακτισμένοι ότι εκεί που μπαίνουν τα ραντάρ δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να γίνει ποτέ ατύχημα, είναι συνήθως οι ίδιοι που γράφουν για το «χ», ή «ψ» αδιανόητο συμβάν που τους συνέβη στην ευθεία με καλή ορατότητα και καλό δρόμο. «Πως τα καταφέρνουν;» είχε αναρωτηθεί κάποτε μέλος του forum. Για τον Έλληνα οδηγό, πάντα θα υπάρχει τρόπος να καταφέρει να κάνει ατύχημα και καλό θα ήταν να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.
-
Μπράβο Χρήστο, μπράβο kasel...
Χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω ότι υπάρχουν κι άλλοι συνειδητοποιημένοι οδηγοί που γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει στην Ελλάδα στον τομέα της οδήγησης, της ασφάλειας και της νοοτροπίας του Έλληνα οδηγού...
Όπως λέει κι ο kasel, οι περισσότεροι θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαίο και τρανό (και μέγα οδηγό) ώστε να μην μπορεί ένας ασήμαντος 'μπατσάκος' να τους πει το παραμικρό περί οδήγησης και δημόσιας ασφάλειας...
Το μόνο που ξέρουν να κάνουν αυτοί οι δήθεν οδηγοί (και σίγουρα γκαζοφονιάδες και δημόσιοι κίνδυνοι) είναι να προκαλούν καθημερινά την τύχη τους και να αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα για το πλήθος και τη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων στους ελληνικούς καρόδρομους...
Αλλά εδώ μπαίνει και ένα άλλο θέμα που δεν είναι του παρόντος... Ο Έλληνας, δυστυχώς, αποδεικνύει τη μαγκιά του στο δρόμο και θεωρεί ότι το αυτοκίνητό του είναι το Νο1 μέσο κοινωνικής προβολής και καταξίωσης. Οι γρήγοροι νομίζουν ότι είναι κάποιοι (όχι όλοι, μην παρεξηγηθώ) ανώτεροι από τους λοιπούς οδηγούς σαν κι εμάς τους περισσότερους (πόσες φορές σας έχει τύχει κάποιος καραγκιοζάκος με κ@λοφτιαγμένο όχημα ή επειδή έχει όχημα με σήμα το αστέρι ή την έλικα να κάνει ότι θέλει στο δρόμο αδιαφορώντας για τους πάντες ; Εμένα αρκετές) -
Σε ολους εχει τυχει να πετυχουν καρζαγκιοζηδες στο δρομο...
ειτε αυτοι ειναι οι 'γληροροι' ειτε ειναι το ΖΩΟ που παει αριστερα με 80 σε ΕΟ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σε ολους εχει τυχει να πετυχουν καρζαγκιοζηδες στο δρομο...ειτε αυτοι ειναι οι 'γληροροι' ειτε ειναι το ΖΩΟ που παει αριστερα με 80 σε ΕΟ.
Σωστός, αυτό το ξέχασα
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
κατι ασχετο.θεωρειται ολοι τον εαυτο σας τοσο σημαντικο και σπουδαιο ωστε να αποκαλειτε εναν τροχονομο μπατσακο και καραγκιοζακο;αυτην τη νοοτροπια εχουν οι περισσοτεροι που τρεχουν λες και ειναι σε πιστα αγωνων με τα καραφτιαγμενα τσικρικια τους,και δεν σεβονται τιποτα.ΝΑΙ οταν αυτος (το οργανο) κανει περασματα στα λιμανακια με το αυτοκινητο της υπηρεσιας.....
ΝΑΙ οταν τους καλεις 3 φορες να επεμβουν στο Ιsland γιατι η ουρα απο τα ακινητοποιημενα (οχι παρκαρισμενα) αυτοκινητα στην κα8οδο προς βαρκιζα εχει φτασει μεχρι τη στροφη της καντινας ενω στο ρευμα προς βουλιαγμενη εχει φτασει μεχρι το φαναρι του κοκορα....και οχι μονο δεν ερχονται μεσα σε διαστημα 1 ωρας αλλα σου λενε με αυστηρο υφος : μας το ξαναπατε κυριε θα επιληφθουμε...
ΝΑΙ οταν το 25 (το πολυ τσουτσεκι) εχει παρει την Μ6 απο το ΣΠΑΝΟ για να παει στο Island και πανω στο πεταλο ανεβαινει ο μισο στο αντιθετο και με 60 το πολυ χιλιομετρα χαρην επιδειξης...χανει τον ελεγχο πεφτει στην μπαριερα...παραταει το αυτοκινητο γιατι ειναι ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΤΥΦΛΑ, και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΕΙΑ μαζι του....και οταν ερχεται μετα απο ωρα η αστυνομια (εν το μεταξυ επεστρεψε μαι με την παρεα του το τυπακι) του κανει αλκοτεστ...οπου συμφωνα με τα λεγομενα του οργανου ειναι πολυ πανω απο 0,60...(εχει ηδη περασει 1 ωρα) και αντι να του κανει το δευτερο ειγμα μεσα σε 15-30 λεπτα αφηνει και περναει 45 λεπτα και τον βρισκει παλι πανω απο 0,60 (0,62). και οταν τους υποδεικνυω οτι δεν ειναι απλα τυφλα αλλα και σνιφαρισμενος...μου κουναει το οργανο το κεφαλι σαν να μου λεει και τι να κανω?.... σε αυτο το ζωο και τα 2 οργανα μιλαγανε με το σεις και το σας γιατι αραγε...και τον αφησαν να φυγει...μιλαω παντα για σκηνικα των τελευταιων 2 εβομαδων που τα εζησα ΕΓΩ....
υπαρχουν καποιοι τροχαιοι ή αστυνομοι που ειναι γαμω τα παιδια....υπαρχουν ομως και κατι αλλοι...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
υπαρχουν καποιοι τροχαιοι ή αστυνομοι που ειναι γαμω τα παιδια....υπαρχουν ομως και κατι αλλοι...Παντού συμβαίνει αυτό...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
κατι ασχετο.θεωρειται ολοι τον εαυτο σας τοσο σημαντικο και σπουδαιο ωστε να αποκαλειτε εναν τροχονομο μπατσακο και καραγκιοζακο;αυτην τη νοοτροπια εχουν οι περισσοτεροι που τρεχουν λες και ειναι σε πιστα αγωνων με τα καραφτιαγμενα τσικρικια τους,και δεν σεβονται τιποτα.Οχι. Θεωρουμε τα τροχομπατσακια ως αξια αυτων των χαρακτηρισμων απο τα δικαιωματα που μας δινουν να κανουμε τετοιους χαρακτηρισμους με την συμπεριφορα τους.
Βλεπε ποστ του Mad Max...
βλεπε την ιστορια μας οπου αντι να επιληφθουν του οτι η πινακιδα ειναι σε σημειο που οι μισοι οδηγοι ΔΕΝ μπορουν να γνωριζουν την υπαρξη της με ενημερωση στο ΥΠΕΧΩΔΕ (ακου τι ζητησα ο μλκς ο ελληνας, να μπει η πινακιδα στην σωστη της θεση), καθονται και γραφουν **ακριβως **αυτους που δεν μπορουσαν να γνωριζουν την υπαρξη χαμηλοτερου οριου, γνωριζοντας οτι κανεις δεν προκειται να τρεχει στο δικαστηριο για 33 ευρω και θα γεμισουν ετσι τα ταμεια...
βλεπε αυτους που με γραφουν για **παρανομη σταθμευση μεσα σε παρκινγκ **(και γραφωντας ψευδως οτι το αυτοκινητο ηταν παρκαρισμενο **πανω **στην Αθηνων-Σουνιου) ενω στο Island βαρανε προσοχες στον ιδιοκτητη του που παρανομα δεν εχει παρκινγκ αρκετο για τα αυτοκινητα που μαζευει το μαγαζι...
βλεπε τροχομπατσακια-νιντζα που πεταγονται μπροστα σου οταν εισαι στην αριστερη με 141 χαω με κινδυνο και δικου τους διαμελισμου αλλα και προκλησης ατυχηματος σε εσενα...
βλεπε ψευτοτσαμπουκαδες που πισω απο την στολη και το σημα ξερουν να πουλανε εξουσια σε αυτους που μπορουν (γιατι σε αυτους που δεν μπορουν - βλεπε οποιος εχει $$$ - ειναι σουζα στην προσοχη)...
βλεπε καραγκιοζακια που κανουν κοντρες με υπηρεσιακα οχηματα, περιπολικα και ΔΣ, αλλα μετα σου την λενε επειδη τους ακολουθεις στην κοντρα (ειστε και αργοι ρε πστ μου, εγω σπιτι μου βιαζομουν να παω και με καθυστερουσατε κιολας ΖΩΑ)...
βλεπε περιπολικο Xsara που ανεβαινε το πεταλο ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ με 60 χαω (σε εχω σε βιντεο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...) για να δειξει τι? Το πως θα αποφυγει αυτον που αμεριμνος κατεβαινει απο απεναντι?
Βλεπε τσογλανακια 20 χρονων που στην ερωτηση σου 'γιατι να φυγω απο εδω, δημοσιος χωρος ειναι και εχω **συνταγματικο **δικαιωμα να κατσω' οι τρεις απαντησεις ηταν:
α) 'εμεις για την προστασια σας σας διωχνουμε και θα επρεπε να με ευχαριστειτε'
β) 'Ο δημοσιος χωρος μας τελειωσε, εδω κανετε οτι σας διαταξουμε' (ωπα μεγαλε ποιος εισαι, μεγα στρατηλατη μου?)...
γ) 'Πανω απο τρεις ειναι διαδηλωση και απαγορευεται' (τι λες ρε φασιστοειδες στρουμφακι? Αντε μην φωναξω τον Δρακουμελ...).
Θες κι αλλα? Αν δεν τους εχεις δει ολους αυτους, ελα μαζι μου μια φορα να δεις γιατι τους αποκαλω καραγκιοζακους. Το οτι καθομαι και γραφω μιση σελιδα για αυτα τα ζωντανα, και πολυ κυρος τους δινει...
-
Κωστα το τυπακι με την Μ6 ειναι γονος μεγαλοεφοπλιστη και το οργανο φοβουμενο την θεση του και τις γνωριμιες του μπαμπα του οδηγου δεν του εκανε τπτ.....
Α ρε Ελλαδαρα α8ανατη....... -
γονος μεγαλομαλακα ειναι οποιου και αν ειναι ακομα και αδερφακι μου να ηταν.....
αληθεια ποσες τρακαρισμενες Μ6 εχει ο σπανος? (ΔΕΝ ηταν γιος του Σπανου)
αληθεια ο μεγαλο εφοπλιστης ξερει οτι ο γιοκας του σνιφαρει?
και εχω και το ξεφτερι τοι οργανο (ο ενας) να λεει ...για να εφυγε οπως εφυγε και κατεληξε οπως κατεληξε και για να καταφερε να το κανει αυτο με ΒΜW πρεπει να ανεβαινει τουλαχιστον με 140-160
του εξηγησαμε οτι ειμασταν παρον και δεν πηγαινε πανω απο 60 και μας λεει εσεις δεν ξερετε να υπολογισετε!
και αφου ηταν τοσο σιγουρος για την γνωματευση του γιατι δεν του περασε χειροπαιδες
αντε μην φορτωσω...
-
Μπορείς να υπάρξεις και ακόμη πιο άτυχος:
...δείτε το!! Πρόκειται για μια φοβερή διαφήμιση!
-
Τι ψαχνεις ρε Κωστα τωρα?
Ο καθενας εχει την αποψη του για τα οργανα της ταξης......
Μην το συνεχισουμε αλλο γιατι παλι εμεις θα βγουμε λαθος... Ξερεις εχουμε την ρετσινια.... Αλητες κοντρακιδες κλπ κλπ..... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μπορείς να υπάρξεις και ακόμη πιο άτυχος:...δείτε το!! Πρόκειται για μια φοβερή διαφήμιση!
Κορυφαίο....
-
Kacey, πάντα αντικειμενικός, ευγενικός και συνειδητοποιημένος αναφορικά με την αστυνομία. Ένα από τα all time best που έχεις γράψει ήταν αυτό:
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οταν με το καλο σκοτωθει ο γιος/κορη του διοικητη τροχαιας (που αποφασισε και διεταξε την ακυρωση του αγωνα ανακαλυπτωντας νομους που δεν υπαρχουν η δεν εχουν σχεση με τον συγκεκριμενο αγωνα/χωρο) ή καποιου απο αυτους τους 'εξωραιστες'*, να δειτε ποσο ωραια θα τους φανταζει η πιστα...Η ακομα καλυτερα οταν καποιος γιος αυτων σκοτωσει ο ιδιος καποιον αλλον πανω σε κοντρα (εμ βεβαια, 'αλητες' υπαρχουν και στις καλυτερες οικογενειες...). Και παρακαλω τα λογια μου να μεινουν ως εχουν. Γιατι τελικα σε αυτο το κωλοχανειο που λεγεται Ελλαδα, μονο αμα παθεις θα μαθεις, και πρεπει να μαθουν με τον πιο ασχημο τροπο μερικοι 'υπευθυνοι' για να καταλαβουν τελικα τι πραγματικα τους συμφερει. Αντε με τα καθικια που εχουμε μπλεξει...
...
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!