-
Ειδα προχτες το απογευμα νομιζω μια ολοκαινουρια καλογυαλισμενη μαυρη Brera να ανεβαινει την κηφισιας χαλαρα και ενω εγω κατεβαινα, ακουσα ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ενα υπεροχο γουργουρητο απο τις εξατμισεις η τον κινητηρα......
Και ειλικρινα δεν με νοιαζει καθολου αν το ΤΤ ειναι πιο γρηγορο. Οποιος το παρει θα ξενερωσει αμεσα με τον απαραδεκτο ηχο του στο ρελαντι που θυμιζει ταξι.
Απορω, γιατι αν καποιος εχει ας πουμε κορεατικο αυτοκινητο πρεπει να υποστηριζει παντα πρωτα τα κορεατικα? και παει λεγοντας... Μου θυμιζει την εποχη που μικρος πηγαινα σχολειο και παντα επρεπε να υποστηριζουμε το αμαξι που ειχε ο μπαμπας... Δηλαδη ημαρτον, μου θυμιζει νοοτροπια 5χρονου..
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Απορω, γιατι αν καποιος εχει ας πουμε κορεατικο αυτοκινητο πρεπει να υποστηριζει παντα πρωτα τα κορεατικα? και παει λεγοντας... Μου θυμιζει την εποχη που μικρος πηγαινα σχολειο και παντα επρεπε να υποστηριζουμε το αμαξι που ειχε ο μπαμπας... Δηλαδη ημαρτον, μου θυμιζει νοοτροπια 5χρονου..γιατι καποιοι νομιζουν οτι υπερασπιζομενοι αυτο που εχουν, δικαιωνουν την επιλογη τους και ανεβαζουν το Εγω τους...
βλεπεις ο Ελληνας δεν δεχεται οτι μπορει να κανει λαθος, ενω φυσικα εχει και γνωμη για τα παντα, συνηθως δε, αδιαπραγματευτη.
-
Συμπληρωνοντας δε τα παραπανω, αν δεις σε αυτο το θεμα υπαρχουν ακομη και νεοι χρηστες οι οποιοι απλα γραφτηκαν στο φορουμ 'τυχαια', δεν ειχαν καν την ευγενεια να πουν ενα γεια, ποσταραν ΜΙΑ φορα και εξαφανιστηκαν...
Για να πετυχουν αραγε τι? Να ανεβει ενα απο τα 2 αυτοκινητα σε ψηφους... (!!!) Αυτοκινητο που κατα 99,99% δεν κατεχουν καν! Και αντε και ανεβηκε σε ψηφους, και αντε και κερδισε! So fuc..ing what???
Αυτο και αν θελει 'μελετη', για να μην το χαρακτηρισω αλλιως...
*** και προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν αναφερομαι σε καποια συγκεκριμενη μαρκα. Τετοιες συμπεριφορες υπαρχουν ανεξαρτητως μαρκας, σε καποιες βεβαια ειναι πιο συνηθεις για καποιους λογους.
-
Πραγματι και εμενα ο κωλος της Brera δεν μου αρεσε καθολου... Ηταν η πρωτη φορα που ενα αυτοκινητο στις φωτος μου αρεσε και οταν το ειδα απο κοντα ξενερωσα!! Γενικα δεν μου εκανε ποτε το κλικ αυτο το αυτοκινητο...
Οσο για τον ηχο στο ρελαντι του ΤΤ που θυμιζει ταξι να τονισω οτι και στην 147 μου ο ηχουν στο ρελαντι ειναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο-Σ!! Μετα απο 1,5 χρονο μαζι της ακομα δεν τον εχω συνηθισει... Αλλα το θεμα ειναι οτι μετα τις 4000 στροφες αυτος ο ηχος μεταμορφωνεται!! Εκει περα ψηλα δεν τον χορταινω... Αρα ας μην βιαστουμε να κρινουμε τους... ηχους! (αληθεια εχουν τοση μεγαλη σημασια για εσας που θα εκριναν την αγορα η μη ενος αυτοκινητου?!?!?!)
-
Καλα στην 147 σου που την εχεις ξεσκισει(ειμαι σιγουρος γιαυτο) και μαλλον ειναι 1.6 (No offence plz) λογικο ειναι να ακουγεται ετσι. Ο κολλητος μου εχει την 146 σε 1.6 και στο δικο μου σπιτι υπαρχει μια 156 1.6. Ε του κολλητου μου η 1.6 ακουγεται σαν ταξι ωρες ωρες επειδη την ξεσκιζει ενω η 156 που παει νορμαλ ακουγεται μια χαρα και στο ρελαντι.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι υπαρχουν ατομα τα οποια δενονται πολυ περισσοτερο με τους ηχους σε σχεση με καποια αλλα οποτε μαλλον επηρεαζει σε πολυ μεγαλο βαθμο ο ηχος του κινητηρα ακομα και στην τελικη αποφαση
-
Σ'άλλους αρέσει η κλασική και σ'άλλους το heavy metal, αν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο επιλογής ο... ήχος
-
άλλωστε είναι κοινό να κάνει διάγνωση ένας γιατρος απο την κλανιά του ασθενή...
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Καλα στην 147 σου που την εχεις ξεσκισει(ειμαι σιγουρος γιαυτο) και μαλλον ειναι 1.6 (No offence plz) λογικο ειναι να ακουγεται ετσι. Ο κολλητος μου εχει την 146 σε 1.6 και στο δικο μου σπιτι υπαρχει μια 156 1.6. Ε του κολλητου μου η 1.6 ακουγεται σαν ταξι ωρες ωρες επειδη την ξεσκιζει ενω η 156 που παει νορμαλ ακουγεται μια χαρα και στο ρελαντι.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι υπαρχουν ατομα τα οποια δενονται πολυ περισσοτερο με τους ηχους σε σχεση με καποια αλλα οποτε μαλλον επηρεαζει σε πολυ μεγαλο βαθμο ο ηχος του κινητηρα ακομα και στην τελικη αποφαση
1.6 ναι, με τα 120ps αλλα ξεσκισμενη δεν θα το ελεγα... Την τρεχω αρκετα αλλα παντα σε λογικα πλαισια!
Απλα στο ρελαντι το αυτοκινητο κανει σαν diesel, και που να το ακουγες οταν ειχα προβλημα με τον μεταβλητο χρονισμο κι ολας! Τωρα που ο μεταβλητος ειναι μια χαρα, η κατασταση βελτιωθηκε αλλα και παλι σαν diesel κανει! -
Οι Twin Spark όταν κάνουν σαν diesel έχουν πρόβλημα με τον μεταβλητό, όταν αυτός επιδιορθωθεί (ή αλλάχθει) ο ήχος επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.
Αν πήγες και απλά βελτιώθηκε ή δεν σου τον άλλαξαν ή εν πάσει περιπτώση δεν έκαναν κάτι σωστά, να ξαναπας.Ο diesel ήχος των twin spark εμφανίζεται μόνο 2-3 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση και όχι συνέχεια στο ρελαντί, αν συνεχίζει μπορεί να είναι κάτι άλλο καλύτερα ψάξτο...
-
Οχι, οχι... Δεν εχει προβλημα με τον μεταβλητο το αυτοκινητο μιας και αλλαχτηκε πριν απο 1,5 μηνα!
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι και στην αρχικη του κατασταση ο ηχος των TS παλι κατι σε diesel φερνει! Οταν δε χαλασει και ο μεταβλητος τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα και σε πολυ χειροτερη κατασταση!
Τεσπα, δεν ειναι αυτο το θεμα μας... -
Καταρχήν η brera ειναι segment E
ενω το ΤΤ segment CΣυγκρίνουμε αυτοκίνητα διαφορετικης κατηγοριας
Ενδεικτικα για το πλαισιο που ελεγα
η ακαμψια της spider ειναι μεγαλύτερη απο του ΤΤ
και φυσικα η ακαμψία της brera μεγαλυτερη απο
της spider αφου η spider ειναι η ανοικτη εκδοση της brera. -
To TT είναι ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ και μπορεί να συγκριθεί ακομα και με κατηγορία Ε αλλα και κατηγορία AJ9/8.
Το ΤΤ έχει μεγαλύτερη ακαμψία απο τη Brera, για την ακρίβεια έχει ακαμψία 20.000 περισσότερα coulomb. (και 45.890 λίτρα περισσότερη ακαμψία απο τη spider).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To TT είναι ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ και μπορεί να συγκριθεί ακομα και με κατηγορία Ε αλλα και κατηγορία AJ9/8.Το ΤΤ έχει μεγαλύτερη ακαμψία απο τη Brera, για την ακρίβεια έχει ακαμψία 20.000 περισσότερα coulomb. (και 45.890 λίτρα περισσότερη ακαμψία απο τη spider).
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To TT είναι ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ και μπορεί να συγκριθεί ακομα και με κατηγορία Ε αλλα και κατηγορία AJ9/8.Το ΤΤ έχει μεγαλύτερη ακαμψία απο τη Brera, για την ακρίβεια έχει ακαμψία 20.000 περισσότερα coulomb. (και 45.890 λίτρα περισσότερη ακαμψία απο τη spider).
ξέχασες και το αλουμίνιο
-
to TT ειναι segment D οπως υποδηλωνεται καθαρα απο τα παρακατω sites
http://www.audi.de/audi/de/de2/neuwagen ... dster.html
http://www.audi.de/audi/de/de2/neuwagen ... ichte.html
http://www.audi.de/audi/de/de2/neuwagen ... wagen.html
http://www.topgear.com/content/news/stories/692/η brera παλι οσο και να σου φαινεται παραξενο επειδη δηλωνουν οι ιταλοι οτι κοντραρει το TT ειναι segment E οπως σωστα λες αλλα με σαφες επιρροες απο segment D
δες εδω
megalo link1
megalo link2
http://www.alfaromeo.cz/modely.php?lang=
http://www.marktplaats.nl/index.php?url ... o/c92.htmlεπισης η στρεπτικη ακαμψια του ΤΤ εχει αναβαθμηστει κατα 25κιλα/KW στην τελεταια εκδοση ενω η brera exei μειναι σταθερα στα στους 10.000 ποντους ακαμψιας που εχουν μετρηθει στο Euro Technical Institute to 2006 (17/05/2006)
Η μοναδες μετρησεις ηταν διαφορετικα απο των γερμανων επειδη ακομα δεν εχει θεσπιστει ενα μετρο ακαμψιας εκτος απο την αισθηση και το ματι.
Στο οτι η Αλφα Ρομεο ειναι μπροστα στην ΣΤΡΕΠΤΙΚΗ (προσεξε) ακαμψια εγκειται στο γεγονος οτι ειναι αμαξι με ΨΥΧΗ.
Στην διατμητικη ακαμψια ομως που ειναι ΚΥΡΙΩΣ το ζουμι το ΤΤ βγαινει πρωτο αφου στο 0-100 γενικα το Σασι του δειχνει ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ παραμορφωσεις απο αυτο της Brera.Βασικα στην ακαμψια πλαισιου πρεπει να λαβεις υποψην και το βαρος τον αυτοκινητων. Δλδ ενα αμαξι που εχει ακαμψια 13.000 mN/sec^2 και ειναι 1500 κιλα εχει χειροτερη ακαμψια απο ενα αλλο που εχει την ιδια ακαμψια αλλα ειναι πιο ελαφρο επειδη η ακαμψια αποδιδεται καθαρα στην αδρανειακη ταση της μαζας η οποια οταν μιλαμε για διαφορετικα βαρη ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ εκθετικα με βαση τον τυπο Α = mVF/(EA)
opou : m = βαρος αναρτουμενων μηχανικων μερων
V = ταχυτητα
F = σταθερα κατασκευαστικου κραμματος
Ε= επιφανεια
Α= αντισταση του αεραπερισσοτερα για την ακαμψια εδω :
=εδω -
μπορεί να κλεισει το τοπικ πιστευω μετά την τοποθέτηση του φλάουερ!
ΦΛΑΟΥΕΡ ΦΟΡ ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ!
(σαξόφωνο παιζεις; κλαρινετο; φυσαρμόνικα? κοιταξε το αμα σε ενδιαφερει το αμερικάνικο κοινό)
-
FlowerPower
προσεξε τι γραφεις, θα σε ενταξουν στους εγκαθετους & αντιαλφιστι!!! -
ο FlowerPower μιλάει με επιχειρήματα!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ο FlowerPower μιλάει με επιχειρήματα!δε μετραει αυτο!!
ΤΤ 2.0TFSI ή Brera 2.2JTS ;