-
Μετα λυπης μολις διαβασα τα νεα μετρα για την ασφαλεια των Ελληνικων αγωνων στο rally.gr
Και επειδη ολοι λιγο πολυ τα διαβασατε, δεν τα ξαναγραφω.
Λεει λοιπον το νεο μετρο, πως οποιος θελει να συμμετασχει για πρωτη φορα σε αγωνα ραλλυ, πρεπει να εχει τερματισει πρωτα σε 2 αγωνες ραλλυ σπριντ.Τι σημαινει απλα αυτο το μετρο?
Τιποτα!
Γιατι,εγω πχ, που θελω να κανω τον πρωτο μου αγωνα ραλλυ, πχ ΕΛΠΑ(κατευθειαν στα δυσκολα), παιρνω το νεο μου αγωνιστικο και το νεο μου δυνοδηγο, και κανω 2 αγωνες σπριντ!
Πως ? Σερνομενος, τελευταιος στην καταταξη,χωρις να τρεξω καθολου, απλα να τερματισω.
Και πειτε μου, υστερα απο 2 τετοιους τερματισμους, θα ειμαι ετοιμος να τρεξω ραλλυ ΕΛΠΑ? -
Μετα λυπης μολις διαβασα τα νεα μετρα για την ασφαλεια των Ελληνικων αγωνων στο rally.gr
Λεει λοιπον το νεο μετρο, πως οποιος θελει να συμμετασχει για πρωτη φορα σε αγωνα ραλλυ, πρεπει να εχει τερματισει πρωτα σε 2 αγωνες ραλλυ σπριντ.Τι σημαινει απλα αυτο το μετρο?
Τιποτα!
Γιατι,εγω πχ, που θελω να κανω τον πρωτο μου αγωνα ραλλυ, πχ ΕΛΠΑ(κατευθειαν στα δυσκολα), παιρνω το νεο μου αγωνιστικο και το νεο μου δυνοδηγο, και κανω 2 αγωνες σπριντ!
Πως ? Σερνομενος, τελευταιος στην καταταξη,χωρις να τρεξω καθολου, απλα να τερματισω.
Και πειτε μου, υστερα απο 2 τετοιους τερματισμους, θα ειμαι ετοιμος να τρεξω ραλλυ ΕΛΠΑ? -
Τιποτα!
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΟΙ
ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
*δουλειά δεν ειχε ο διάολος,γαμ....ε τα παιδιά του!!!!
Οι γραβάτες αποφάσισαν.
Έχει δίκιο ο APR και πάντα κλεινει με το λογότυπο αυτό το άθλημα δεν σώζετε με τίποτα στην χώρα μας. -
Πιστεύω πως πρόκειται για ένα ελάχιστο ψύγμα, των όσων θα δούμε από εδώ και πέρα και θα αντικατοπτρίζουν είτε την ανικανότητα, είτε τις οικονομικές βλέψεις των διοικούντων το άθλημα.
Είμαι περίεργος αν έστω και ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είχαν σώσει τις 3 ζωές που χάσαμε τα τελευταία χρόνια, εφόσον ίσχυαν και στο παρελθόν.
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΟΙΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Το τέλος έχει έρθει εδώ και καιρό.
Το πρόβλημα είναι πως αυτοί που οδήγησαν στο 'τέλος' είναι οι ίδιοι οι οποίοι κάνουν την υποτιθέμενη 'νέα αρχή' -
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ S3. ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΡΕΧΩ ΣΑΝ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ?
-
ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?
ΓΙΑΤΙ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ , ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ !
-
ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
-
Ο χρήστης cprtuning έγραψε:
ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΜΕΡΣΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .
ΕΝΤΑΞΙ , ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΕΛΑΤΑΚΟ .
ΤΑ ΣΑΗΝΙΑ , ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ..... ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΕΛΠΑ ( ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ?
ΓΙΑΑΑΑ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΟΥΛΑ , ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΨΕΥΤΟΣΠΡΙΝΤΑΚΙΑ ( ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΔΗΓΑΡΑΔΕΣ ) ΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ ΠΕΛΑΤΑΚΟΙ ΜΑΣ
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ , ΤΑ ΦΟΥΣΤΙΚΑ
-
Πέρα από τα σενάρια που τόσο σου αρέσουν (απο εκεί περιμένει το ΕΚΟ/ΕΛΠΑ να σωθεί, από τις 2-3 συμμετοχές το πολύ που ανήκουν στην περίπτωση που λες ), επί της ουσίας, δεν πιστεύεις πως είναι καλό η συμμετοχή σε αγώνες να περνάει από ένα σύστημα κλίμακας ?
Δηλαδή για να τρέξεις σε ταχύτητες να έχεις κάνει Χ αναβάσεις πρώτα (ή εναλλακτικά κάποιους αγώνες καρτ) ?
Για να τρέξεις σε ράλι να έχεις κάνει Υ ράλι σπριντ πρώτα ?κοκ.
Δηλαδή έχεις (όχι εσύ, το παράδειγμα...) σκοπό της ζωής σου να τρέξεις στο ΕΚΟ/ΕΛΠΑ και για να το πετύχεις θα τρέξεις σε ρυθμό χελώνας 2 σπριντ ?
Και γιατί να μην κάνεις 2 σπριντ σε ρυθμό 'σχεδόν αγώνα' ώστε και να τερματίσεις και να κερδίσεις κάτι από εμπειρία ?
Αυτό που λες, εν ολίγοις, δε στέκει ρεαλιστικά. Κάθε αγώνας είναι κέρδος σε εμπειρία για το πλήρωμα -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@APRΠέρα από τα σενάρια που τόσο σου αρέσουν (απο εκεί περιμένει το ΕΚΟ/ΕΛΠΑ να σωθεί, από τις 2-3 συμμετοχές το πολύ που ανήκουν στην περίπτωση που λες ), επί της ουσίας, δεν πιστεύεις πως είναι καλό η συμμετοχή σε αγώνες να περνάει από ένα σύστημα κλίμακας ?
Δηλαδή για να τρέξεις σε ταχύτητες να έχεις κάνει Χ αναβάσεις πρώτα (ή εναλλακτικά κάποιους αγώνες καρτ) ?
Για να τρέξεις σε ράλι να έχεις κάνει Υ ράλι σπριντ πρώτα ?κοκ.
Δηλαδή έχεις (όχι εσύ, το παράδειγμα...) σκοπό της ζωής σου να τρέξεις στο ΕΚΟ/ΕΛΠΑ και για να το πετύχεις θα τρέξεις σε ρυθμό χελώνας 2 σπριντ ?
Και γιατί να μην κάνεις 2 σπριντ σε ρυθμό 'σχεδόν αγώνα' ώστε και να τερματίσεις και να κερδίσεις κάτι από εμπειρία ?
Αυτό που λες, εν ολίγοις, δε στέκει ρεαλιστικά. Κάθε αγώνας είναι κέρδος σε εμπειρία για το πλήρωμαΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ???????
-
ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΙΛΕ Nass , ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ?
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ , ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΠΡΙΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΖΙΜΚΑΝΕΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ , ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΣIΝΚΟΥΕΤΣΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΠΑ ΤΡΕΞΕΙ Α7 ΚΙΤ ΚΑΡ Η WRC .
(ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ ,< ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ> ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΟΥ , ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ,ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΓΩΝΩΝ , ΟΠΟΤΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΛΙ .
-
@Νass.
Νασο, εγω προσωπικα σαν παραδειγμα ναι θα το θεωρουσα αγγαρεια να κανω 2 σπριντ τη στιγμη που δεν τα εχω συμπεριλαβει στο προγραμμα μου.
Επισης αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι η υποχρεωση να τερματισεις 2 σπριντ θα σε ωθησει να κινηθεις αργα ετσι ωστε να τρματισεις σιγουρα και να αποκλεισεις ετσι την πιθανοτητα μηχανικης βλαβης ή εξοδου.
Επισης, ειναι και ολα αυτα που λεει ο APR στην τελευταια του απαντηση και συμφωνω 100%.Δλδ οσα παιδια του ενιαιου αναγκαστουν να κανουν 2 σπριντ για να τρεξουν εναν αγωνα ευρωπαικου πρωταθληματος, πιστευεις δεν θα μπουν λιγο στη λογικη του τερματισμου?
Κατα τα αλλα δε διαφωνω με το μετρο της εμπειριας-προυπηρεσιας, απλα θεωρω οτι υπαρχει κενο.
Για μενα θα επρεπε να λεει το μετρο:
Τρεξτε σε 2 σπριντ τερματιζοντας η οχι-->τρεξτε 2 αγωνες κυπελλου-->πρωταθλημα--->ευρωπαικο κλπ. -
ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΗΣ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΓΟΛΓΟΘΑ .ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Κ.Κ. Η ΜΕΣΟ ΣΥΝΕΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ?ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ Κ.Κ. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ .
ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΡΙΝΤ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ,ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ.
ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο APR ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ S1600 WRC ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ (ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΔΑΗ ΝΙΑΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ), Η ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΠΡΙΝΤ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ .
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΡΟΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ .
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΥΤΕΣ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΡΙΝΤΑΚΙ Η ΕΝΑ ΣΙΡΚΟΥΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΑΛΛΥ .
ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ Α.Τ.Ι.Α ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΕΣΧΗ ΣΕ ΛΕΣΧΗ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ .ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ (ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ) ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ .ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΠΛΟΥ SSS.
ΚΑΙ ΜΗΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ … ΚΛΑΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ. -
Παρόλο που το θέμα ειναι πολύ σοβαρό και κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορεί να παρθεί καμμία απόφαση χωρίς πολύ ωριμη σκέψη και χωρίς να γίνουν πρώτα τα απαραιτητα πειράματα,θεωρώ οτι τα 'νέα μέτρα' ειναι στη σωστή κατευθηνση αλλά ως εκεί.
Δεν λήνουν τιποτα-δεν προσθέτουν τίποτα και τελικά τα θεωρώ απολύτως τυπικά(εδω θυμίζω οτι ο ατυχος Γ.Μακρής ειχε κάνει ηδη ένα σπριντ!!!!).
Και για να μην νομίσουν μερικοί οτι η 'κριτική ειναι ευκολη κλπ'γράφω
μερικές προτάσεις γι 'νέα μέτρα'.
1)Να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας που ηδη υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται τοσο αυστηρά οσο θα πρέπει δηλ.φορμες,ζώνες,καθίσματα,γαντια,εσώρουχα,εστω και με ποινή αποκλεισμού απο τον αγώνα.
2)Εγραφα τον Φεβρουάριο του 2006'Θέλω επισης να προσθέσω οτι καλό ειναι, ο σοαα να κάνει μια προταση ωστε οι αγωνιστικές αδειες να βγαινουν μετα απο κάποια τυπική αλλά ουσιαστική εκπαιδευση μεσα απο το safetrack,Ιαβέρη,Μοσχούτη και οποιον αλλον εχει σχολή προκειμένου οι νέοι οδηγοι να εχουν κάποια γνώση και να μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια (για αυτούς αλλά και τους θεατές)αλλά και γρήγορα,
γιατι επιτρέψτε μου αυτό το θεαμα που βγαίνει στις αναβάσεις που εχω παρακουλουθήσει τελευταία αλλα και στο σπριντ τις προαλλες ειναι το χείριστο που μπορεί να δει κανείς.Ας κάνει επιτέλους μια συμφωνία η ΕΘΕΑ, οι νέοι οδηγοί(και ολοι μας δεν εχω κανέναν ενδοιασμό για αυτό)με τους παραπάνω προκειμένου ολοι να μπορέσουμε να πέρασουμε κάποιου ειδους σεμιναρίου με χαμηλό κόστος 100ευρώ το πολύ,για το πως στρίβουν,πως γκαζώνουν και για πιο λόγο!!!(μην γελάτε καθόλου!!!!)φρένα-ντριφτ,συμπεριφορά-νοοτροπία αγώνων και οτι αλλο εκτιμήσουν οι ειδικοί οπως πχ τι γράφουμε στις σημειώσεις και γιατί;;;;;
3)Μακριά απο τα Hans.Μην τινάξετε τους ελλ.αγώνες στον αερα.(Ουτε στην Ιταλία δεν τα φορούν που ειναι επαγγελματίες θα τα βάλουμε εδω;;;).
Το καθε τέτοιο συστημα μαζί με τα λοιπά στοιχίζει 4000 ευρώ για το κάθε αυτοκίνητο τη στιγμή που μ.ο. κόστους του ελληνικού αγωνιστικού αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 10000 ευρώ.
Αυτα τα λίγα για τους συμμετέχωντες και τα νέα μέτρα,για τους οργανωτές θα επανέλθω. -
Τι σημαίνει 'τερματίζοντας ή όχι ' ? Παίρνω εκκίνηση και στην πρώτη απλωσιά το παρκάρω ? Το 'τερματίζοντας' είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει νόημα. Οπότε, αφού τρέχεις που τρέχεις και τα περισσότερα έξοδα τα έχεις ήδη κάνει (παράβολο, ξενοδοχεία κτλ.), δεν πας και λίγο σβέλτα να το φχαριστηθείς και να κερδίσεις και εμπειρία ?
Το πρόβλημα με τα σπριντ είναι πως η 'στραβή' μπορεί να γίνει και σε σπριντ, όπως δυστυχώς φάνηκε με τον άτυχο Χ. Δούρο
Κατά τ' άλλα συμφωνώ 100% να υπάρχει μια ιεράρχηση των αγώνων. Το είδος του αυτοκινήτου δεν έχει τόση σημασία (= με μικρά αυτοκίνητα ήταν και οι 3 νεκροί του πρόσφατου παρελθόντος, ίσα-ίσα που από άποψη ασφάλειας μάλλον είναι καλύτερο ένα Evo-κάτι με cage 18 σημείων παρά ένα κατ΄ανάγκη αγωνιστικό), αυτό που έχει σημασία είναι η απόκτηση εμπειρίας.
Επίσης πρέπει να γίνει ένα σεμινάριο σε ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς (όχι μόνο τους νέους) για τη χρήση των συστημάτων ασφάλειας. Δεν είναι δυνατόν το 50% των Ελλήνων αγωνιζομένων (οδηγών ή συνοδηγών) στο Ακρόπολις να μην έχει σωστά δεμένο το κράνος του σε αφετηρία ειδικής και οι περισσότεροι να εξακολουθούν να μην το έχουν δεμένο σωστά και τη δεύτερη φορά Το αυτό και στα δοκιμαστικά της ανάβασης Κύμης...
-
Ο χρήστης cprtuning έγραψε:
ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο APR ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ S1600 WRC ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ (ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΔΑΗ ΝΙΑΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ), Η ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΠΡΙΝΤ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ .Κολιοπάνος - Yaris
Δούρος - Starlet
Μακρής - Starlet -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο APR ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ S1600 WRC ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ (ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΔΑΗ ΝΙΑΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ), Η ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΠΡΙΝΤ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ .
Κολιοπάνος - Yaris
Δούρος - Starlet
Μακρής - StarletΝάσο, μήπως προτείνεις να απαγορευθούν τα ΤΟΥΟΤΑ από τους αγώνες ???
.
.
.
(χιουμοράκι)
Τα νεα μετρα περι ασφαλειας!