-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Goodwood πότε πήγες;
(κανονίζουμε μια εξόρμηση κατα'κει; Ψήνεται κανείς;)2002, 2003, 2004 (κάνε ντε ένα κλικ στο λινκ της υπογραφής...)
Εγώ πάντως ξαναψήνομαι να πάω.Ευκολα έρχομαι... για να το ψάξουμε λίγο το πράγμα... είναι κανείς άλλος φιλάσθενος που να ψήνεται;
Άσχετο μιας και λέγαμε για 917:
Μ'αρέσουν και τα χρώματα της, ρε παιδί μου. Από τη γαλαζια-πορτοκαλί gulf, την ψυχεδελική sebring, την Αoύστρια...
Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη, βέβαια!:lol:
(Porsche 356 και 917 'The pink pig'!) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...Αν βάλουμε μέσα τα πρωταθλήματα του Μιχαλάκη απέναντι σε 1-2 νίκες στο LeMans...Μόλις 12 φορές σε 18 χρόνια.
Αστεία πράγματα... -
Μ'αρέσει που μας δόθηκε η ευκαιρία να προβούμε σε πολύ ουσιαστικό διάλογο χωρίς να μεμφόμαστε ο ένας τον άλλον.
Όπως παρατήρησα κι εγώ νωρίτερα μου είναι σεβαστές αμφότερες οι φιλοσοφίες κατασκευής και προβολής των δυο ή περισσότερων σχολών.
Απο κει και πέρα το θέμα άπτεται στην ψυχοσύνθεση του καθενός μας και το πώς μας συμπληρώνει ένα αμάξι την εικόνα περί super-car που πλάθει ο καθένας στο μυαλό του συνεπικουρούμενος πολλές φορές κι από τις οικονομικές του δυνατότητες.
Το ατυχές στην όλη συζήτηση είναι το γεγονός ότι οι νεώτεροι συμμετέχοντες σ'αυτή, έχουν αρνηθεί **a priori **ν'αντιληφθούν αυτά τα οποία πολύ πολύ εύστοχα αναφέρεις D-Jet περί των διαφόρων σχολών, και προτάσσουν ως μοναδικό κριτήριο διαμόρφωσης της προσωπικής τους άποψης, και ενίοτε άρσης της ταλιμπανικής προσήλωσης στο προσωπικό πείραμα-απόδειξη, call me test ride!
Λες και αν ανακαλύψουμε οτι το 430 και η οποιαδήποτε GT2 ή GT3 RS έχουν και αυτές 4 ρόδες θα γίνει κάτι.
Χάνουν την ουσία που ουσιαστικά ΔΕΝ είναι η ουσία, δεν είναι τα φασούλια που προσπαθούν μάτια να καταμετρήσουν για να βγάλουν συμπέρασμα του τύπου 2.5^3/20, 9.87/10, 5 ή 8 αστέρια....αλλά αυτό που η κάθε εταιρία ξέρει να κάνει η κάθε μια της εξίσου καλά στον τομέα της.
Αυτό το άυλο, αυτή η τεχνολογική αύρα που κάθε κατασκευαστής εμφυσεί στις κατασκευές του, από το μπουλόνι τιτανίου ως τις στροφές που πιάνει κόκκινο ένας κινητήρας τη στιγμή που απαιτεί χ, ψ, ω χλμ ή χρόνια ανά φάση συντήρησης, και δεν μπορεί (πάντα) να είναι μετρήσιμο...
Αυτό που λέμε χαρακτήρας του κάθε αυτοκινήτου, αλλά είναι εν τέλει ο χαρακτήρας των εκάστοτε μηχανικών καθώς και σε κάποιο βαθμό των επιρροών άλλων τμημάτων της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.Καλή και θεμιτή λοιπόν η ποσοτική μέτρηση αλλά μέχρι ένα σημείο!
Δεδομένου ότι οι διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν απο καταβολής των παππούδων μας κιόλας διαμορφώσει τον τρόπο προσέγγισης στο θέμα της κατασκευής και διάθεσης των αυτοκινήτων που παράγουν είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό για μας που εκθέτουμε ώτα και οφθαλμούς σε τέτοιες απόψεις νέων και πραγματικά ατυχές για κείνους να πείθουν εαυτούς για τα προαναφερθείσα μεθοδολογία αξιολόγησης αυτοκινήτων τέτοιου υψηλού επιπέδου.
Είναι δυνατόν λοιπόν με απόλυτα κριτήρια να ποσοτικοποιήσεις επακριβώς την διαφορά μεταξύ δυο συγκρίσιμων ή μη υπερ-αυτοκινήτων;
Είναι δυνατόν να ποσοτικοποιήσεις την έμπνευση των μηχανικών τόσων και τόσων σχολών και να πεις: το ένα είναι 7/10 το άλλο είναι 7.01/10, άρα διαλέγω Porsche ή Άστον ή Lotus ή Ferrari;;;
Είναι ποτέ δυνατόν να πεις η μια εταιρία έβαλε 40,1 χρόνια φαιά ουσία, η άλλη 50*3/2 και κάποια πρεσβύτερη καμμιά 100αρα χρόνια παράλληλης εκτέλεσης εγκεφαλικών συνάψεων πολυτάλαντων μηχανικών ώστε η ανάρτησή τους να περνάει αέρα από το χάσιμο στην Στεμνίτσα, άρα η τελευταία είναι καλύτερη;;;;
Αυτά είναι για να τα διαβάζει η πλέμπα στις καφετέριες και να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον βάζοντας κόντρες στην Μαρκοπούλου με βγαλμένο το κάθισμα του συνοδηγού και μισό τεπόζιτο! Τόσο αξίζουν και τίποτα παραπάνω...
Έ Λ Ε Ο Σ!
Έ Λ Ε Ο Σ!
Έ Λ Ε Ο Σ!Για μένα D-Jet η αναφερθείσα από σένα επιλογή του οποιουδήποτε προφίλ, εκτιμώ πως είναι θέμα ευρύτερης κουλτούρας του κάθε λαού που θα επηρεάσει επί τω έργω το γούστο και τον τρόπο κατασκευής και παραγωγής κάθε αυτοκινήτου καθώς και κάθε άλλου είδους στον πλανήτη...
Επομένως και εν κατακλείδι, η ουσία είναι εκεί που δεν μπορείς να την υπολογίσεις και να την επιμετρήσεις σε απόλυτο βαθμό!
Εδώ άλλωστε στο Σύμπαν που βρισκόμαστε, τίποτα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται (μόνο), εμείς ξαφνικά θα θεωρήσουμε πως το ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο από το άλλο για τον μόνο λόγο ότι έτσι βολευτήκαμε να βλέπουμε και να μετράμε;;;Jamais, των jam-ών!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Goodwood πότε πήγες;
(κανονίζουμε μια εξόρμηση κατα'κει; Ψήνεται κανείς;)2002, 2003, 2004 (κάνε ντε ένα κλικ στο λινκ της υπογραφής...)
Εγώ πάντως ξαναψήνομαι να πάω.Ευκολα έρχομαι... για να το ψάξουμε λίγο το πράγμα... είναι κανείς άλλος φιλάσθενος που να ψήνεται;
Εγώ γιατρέ μου, εγώ!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...Αν βάλουμε μέσα τα πρωταθλήματα του Μιχαλάκη απέναντι σε 1-2 νίκες στο LeMans...
Μόλις 12 φορές σε 18 χρόνια.
Αστεία πράγματα...Για τη δεκαετία του '90 αναφερόμουνα. Μήπως η αγωνιστική πορεία της Ferrari είναι μόνο τα πρωταθλήματα του Μιχαλάκη;
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Είναι δυνατόν να ποσοτικοποιήσεις την έμπνευση των μηχανικών τόσων και τόσων σχολών και να πεις: το ένα είναι 7/10 το άλλο είναι 7.01/10, άρα διαλέγω Porsche ή Άστον ή Lotus ή Ferrari;;;Ρε μπας και είσαι κρυφοκλασσικός και μας το κρύβεις τόσο καιρό;
Δεν τσιμπάς μια κομπρίτσα, λέω'γω, καλύτερα;Επομένως και εν κατακλείδι, η ουσία είναι εκεί που δεν μπορείς να την υπολογίσεις και να την επιμετρήσεις σε απόλυτο βαθμό!
Εδώ άλλωστε στο Σύμπαν που βρισκόμαστε, τίποτα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται (μόνο), εμείς ξαφνικά θα θεωρήσουμε πως το ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο από το άλλο για τον μόνο λόγο ότι έτσι βολευτήκαμε να βλέπουμε και να μετράμε;;;Jamais, των jam-ών!
Καλά, ο επίλογός σου είναι το βελάκι στη φτέρνα για τους απανταχού ξερόλες-μηχανικούς.
-
@Theo M5: Είναι γελοία η σύγκριση δυο τέτοιων εταιρειών κατά το κλασσικό ελληνικό πρότυπο σύγκρισης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κλπ. Από εκεί και πέρα αυτές οι 2 εταιρείες ανέκαθεν κονταροχτυπιόντουσαν σε διάφορα επίπεδα και για λόγους στρατηγικής και φιλοσοφίας έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.
Στα (άπειρα) μάτια μου, το 80% αυτών που αγοράζουν Porsche το κάνουν επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν Ferrari. Εκτός αν βρεθεί μισός κάτοχος Boxster ή ακόμα και Carrera S που θα πει ότι επέλεξε Porsche και όχι Ferrari λόγω προτίμησης και όχι λόγω πορτοφολιού. Εξαίρεση οι Turbo, Carrera GT άααααντε λίγο και οι GT3. -
...Eddie, εγώ θα επέλεγα boxster και όχι 911/911ΤΤ ούτε φυσικα καινούργια Ferrari...
Η Boxster (άντε και το cayman) αντιπροσωπεύει αυτό που πρέπει να είναι η Porsche στα μάτια μου αλλά και παλι με κάποιους συμβιβασμούς (όχι στις επιδόσεις).Αυτό που λες έχει μια βάση, οπωσδήποτε, το φαινόμενο, όμως, είναι γενικό και δεν αφορα τα αυτοκίνητα μόνο.
Είναι κακόμοιροι πάντως... φαντάσου να έχουν δώσει ενα κατοστάρικο και να ζουν με τη στερηση!
Γιαυτό και λέμε όχι στην ποσοτικοποίηση και ναι στην παραμύθα! Το ζητούμενο στο τέλος τέλος είναι να περνάμε καλά στη ρημάδα αυτή τη ζωη και αν τρώγοντας την παραμύθα είμαστε ευτυχισμένοι...ας γίνει έτσι , λοιπόν!! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Διαφωνώ, Άγγελε. Η σύγκριση Ferrari-Porsche, όσο και να ακούγεται γενικόλογη και παιδιάστικη, είναι πέρα για πέρα ουσιαστική.Eίναι ουσιαστική Αλέξανδρε, μόνο εφόσον δημιουργήσεις ένα λεπτομερές περίγραμμα της ιστορίας, των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και των στόχων της κάθε εταιρείας, όπως οι τελευταίοι μετουσιώνονται σήμερα σε αυτοκίνητα. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα θέτει στο τραπέζι αποσπασματικά, νούμερα παραγωγής, δείκτες ονείρου και κοσμικές φαντασιώσεις δεν μπορεί παρά να καταδικάσει τη σύγκριση σε ένα αφελές Υπέρ-Ατού.
Στη διαδικασία επιλογής, το αϋλο σκέλος της υπόθεσης, που σχετίζεται με ιστορία και μύθο, είναι όσο σημαντικό ορίζει ο καθένας και δεν απαιτεί απαραιτήτως εμπειρική σχέση με το ίδιο το αντίκειμενο. Η ψευδαίσθηση δε ότι μετατρέπεσαι αυτομάτως σε ένα -μικρό έστω και ασήμαντο- κομμάτι της ιστορίας, από τη στιγμή που θα αποκτήσεις ένα από τα προϊόντα (της οποιασδήποτε εταιρείας), δεν αποκλείεται, σε αρκετές περιπτώσεις, να επιδράσει τόσο έντονα πάνω στο εγώ, ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθείς καθόλου με καμία άλλη πραγματική ποιότητα του αντικείμενου.
Δεν επιλέγεις αυτοκίνητο, επιλέγεις να κάνεις μία κοινωνική δήλωση.
Επί της αξιολογήσεως.
Εκτός του αισθητικού και του ιστορικού ζητήματος, που μπορείς σε ένα βαθμό να προσεγγίσεις εξ αποστάσεως, το οδηγικό σκέλος της υπόθεσης δεν μπορεί να εξεταστεί από τον καναπέ, εκτός και αν στη συζήτηση μπει κάτι τέτοιο. Αν δεν υπάρχει εμπειρία οδήγησης, ο εκφέρων άποψη μπορεί να συμβιβαστεί παραθέτοντας δημοσιεύματα από ανθρώπους που έχουν ζήσει την εμπειρία και σχολιάζοντάς τα.Ως προς τη σύνθεση της γκάμας, δεν διαφωνούμε, στο ότι η Porsche έχει επεκταθεί και σε άλλες πιο προσιτές κατηγορίες, είναι ηλίου φαεινότερο άλλωστε. Όμως, από την εποχή των 959 και GT1 Straβenversion και μεταγενέστερα της Carrera GT, έχει αποδείξει ότι, είτε για λόγους homologation, είτε για λόγους γοήτρου, δεν αρκείται σε μία απλώς διευρυμένη γκάμα πρακτικών σπορ αυτοκινήτων για κάθε μέρα, με τον χαρακτηρισμό που συνηθίζουν να της προσάπτουν πολλοί, με ευδιάκριτα ίχνη καταφρόνησης και σε αντιδιαστολή με την ονειροπαραγωγό Ferrari...
Οι διαφορές μεταξύ των εταιρειών αναπτύσσονται σε διάφορα επίπεδα, περνώντας, όπου αυτό είναι εφικτό, και μέσα από την απευθείας σύγκριση μοντέλων τους.
Και, 'σύννομη' με την προϊούσα εξέλιξη και προϊστορία των εταιρειών -και ανάποφευκτη με την εξέλιξη των καιρών- είναι και η παρουσίαση νέων, μικρότερων ή απλώς διαφορετικών μοντέλων, εφόσον αυτά εναρμονίζονται με το 'ιδεολογικό προφίλ' της. Όπως, π.χ., το πρωτότυπο Mille Chili της Ferrari, περίπου στις διαστάσεις μιας Elise, 1000Kg και με μια μορφή υβριδικής τεχνολογίας, ώστε να εναρμονιστούν με τις νόρμες των ρύπων...Φημολογείται για το 2012, ανεξάρτητα από την Dino...
Εν κατακλείδι, η όποια σύγκριση θα πρέπει να γίνεται σχολαστικά, μακριά από αποσπασματικές αναλογίες ρυθμών παραγωγής και συναισθηματικές κορώνες, με εκτεταμένη μελέτη του κάθε τομέα, οδηγικού, αισθητικού, ιστορικού κ.λπ. Καλό το όνειρο, όταν αφορά μία διαδικασία επιλογής, αλλά σε μία θεωρητική συζήτηση δεν έχει θέση, αν θέλουμε να υπάρχει μία ελάχιστη επιστημοσύνη και όχι λόγια του άερα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σαν βασικές εκπροσώπους των σχολών αυτων θα μπορούσε να επιλέξει κανείς τη Jaguar (μαζί και τη Bentley και την ΑΜ αν βάλεις και τα προπολεμικά) και τη Lotus απο τη Βρετανία, τη ferrari απο την Ιταλια και την Porsche (ίσως λίγο και τη_ Θεε μου σχώρνα με_ BMW) από τη Γερμανία.
...και την Audi πλέον, με το ταπεινό -πλήν όμως τίμιο- R8
-
Αρκετά με την θεωρία...
-
Βροντάκηδες VS Φουρτουνάκηδες
Μια που πιάσαμε το el classico αναφέρω κάποια ιστορικά στάδια της κόντρας:'30: Alfa Romeo (Scuderia Ferrari) - Auto Union 0-1
(με εξαίρεση το Nurburgring του '35
'60: Ferrari Dino 156 - Porsche 804 (F1)
Ferrari Testarossa - Porsche RSK 1,6 2-1
'70: Ferrari 512 - Porsche 917 2-2
'80: Ferrari 126 C4 - McLaren Porsche TAG 2-3
'00: Ferrari Enzo - Porsche Carrera GT 3-3Αν βάλουμε μέσα τα πρωταθλήματα του Μιχαλάκη απέναντι σε 1-2 νίκες στο LeMans και κάτι ψόφιες κλάσεις GT2 το σκορ κανονικά είναι 6-4 τουλάχιστον.
Targa Florio δεν μετρανε ε?
Αιωνια θα μεινει αυτη η κοντρα μεταξυ των Porsche - Ferrari, Ferrari - Porsche...θα μπορουσα να μπω σε βαθια αναλυση αλλα σε γενικες γραμμες με εχει καλυψει ο φιλος D-Jet
Οπως και να το κανουμε η Porsche απο δικη της αποφαση δινει περισσοτερη εμφαση στους ιδιωτες παρα στους αγωνιστικους τομεις (οχι τοσο οσο παλιοτερα τουλαχιστον).Τπτ δεν ειναι αυτη τη στιγμη τοσο κλασσικο οσο μια 911 στην αυτοκινηση (σχεδιο,φιλοσοφια) εδω και 40+ χρονια που πρωτοπαρουσιαστικε και ουτε προκειται να αλλαξει αυτο.
Απο την αλλη οι Ιταλιδες εχουν το full respect μου για αυτο που ειναι με οτι συνεπαγετε αυτο
p.s. 917 another class
-
-
Στις σκηνές 1:26 και 2:04 είναι ψέματα.... η αλήθεια περίτρανα παρουσιάζεται τη στιγμή 7:24!
And.... Porsche wins LeMans!
Αν θα μου έλεγαν να επιλέξω έναν και μοναδικό αγώνα που θα ήθελα να δω από κοντά, σίγουρα το Λεμάν του '70 θα ήταν αυτός
Στην πραγματικότητα η 917 ήταν 30 γύρους μπροστά και έβρεχε καταρρακτωδώς! Η διαφορά στην τελική ταχύτητα της 512 και της 917L (αυτή με την ουρίτσα που οδηγούσε ο Elford) ήταν πάνω από 60χ.α.ω!! Μετρήθηκε δε, κάτι λιγότερο από 385χ.α.ω!!!!
Η ταινία έχει τραβηχτεί με πολλές σκηνές από τον πραγματικό αγώνα ενώ έχει και μερικές από τις σπάνιες λήψεις μέσα από το πραγματικό αυτοκίνητο, όπου μπορείτε να ακούσετε τον ανατριχιαστικό ήχο του flat-12.Το φιλμ είναι ψιλομπούρδα για τους φίλους του κινηματογράφου αλλά θεωρείται έπος για τους φίλους της Porsche.
Η φάτσα του 'Iταλου' στο τέλος είναι όλα τα λεφτά! -
-
Δεν θυμάμαι πως φτιάχνω το link και για να μην σας κουράζω με ένα κατεβατό, στην πρώτη σελίδα αναζητήσεων του mobile.de για Boxster βλέπω να παίζουν τιμές από 12.000 (!!!!) μέχρι και 18.000 αλλά μιλάμε για τα πρώτα μοντέλα και 2,5.
α)Τι σόι μπρίκι θα είναι αυτό;
β)Πόσο περίπου πάει όλο το μαλί συνολικά
γ)(ερώτηση παγίδα που συνδυάζεται με την α) Θα φτάσει το αμάξι οδικώς μέχρι την Ελλάδα; -
Ρε RESPECt λεμε
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Goodwood πότε πήγες;
Εγώ πάντως ξαναψήνομαι να πάω.Eγω ειμαι μεσα! Μεσα στον Ιουνιο γινεται?
Ποια αλλα events α3ιζει να επισκεπτει κανεις στην Αγγλια?
3 χρονια εκει κ πηγα μονο στο NEC Birmingham Motorshow το 2004. Για τον επομενο χρονο εχω στοχους!Sorry για το off-topic. Συνεχιστε για να μα8αινουμε κ οι νεοτεροι.
Εχω πολλη μελετη ακομη για την αγωνιστικη ιστορια της Porsche. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
...Συνεχιστε για να μα8αινουμε κ οι νεοτεροι.
Εχω πολλη μελετη ακομη για την αγωνιστικη ιστορια της Porsche.Αρκεί το ελληνικό Τάγμα των δρύιδιδων του Weissach να συνεχίζουν την ομολογουμένως συναρπαστική 'καθοδήγηση'...
Λες αν τους ποτίσουμε τίποτα να μας βγουν στην επιφάνεια τίποτα λανθάνοντα ή ανεκπλήρωτα ρωμαϊκά πάθη;;;
Για να δούμε, για να δούμε... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το φιλμ είναι ψιλομπούρδα για τους φίλους του κινηματογράφου αλλά θεωρείται έπος για τους φίλους της Porsche.E, δικαίωμα! Εμείς δεν έχουμε ψυχή;
Η φάτσα του 'Iταλου' στο τέλος είναι όλα τα λεφτά!
Σωσίας του Mauro Forghieri.
Porsche Forum