-
Μλκία έκανα τελικά που την πούλησα...
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Μλκία έκανα τελικά που την πούλησα...μέγιστη!
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Γιατί δεν γράφεστε στο Ελληνικό Porsche Clubhttp://www.porscheclubhellas.gr/
Τόσα ενδιαφέροντες εκδηλώσεις πραγματοποιεί..
Ως και εκδρομή στην Γερμανία ..Το ΖΩΟ το δίποδο με την καινούρια μαύρη Carrera S και το μεγάλο αυτοκόλλητο Porsche Club στο πίσω παρμπρίζ, που αγνοεί την χρήση των δεικτών πορείας (=φλας ελληνιστί), ξεφτιλίζει το όχημα που οδηγεί κάνοντας σφήνες του θανατά σε πηγμένες Α.Ο. και Βουλιαγμένης και πήγε 2 φορές μέσα σε 4 μέρες να με σκοτώσει... εκεί συχνάζει?
(άσχετο και συγνώμη, αλλά μιας και το ανέφερες... )
-
Φίλοι συνφορουμίτες,
Χτές το βράδυ έκλεισε η καριέρα μου όσον αφορά την ενασχόλησή μου με το αυτοκίνητο. Ολοκληρώθηκα σαν βενζινοκέφαλος, και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Αιτία γι' αυτό ένα απλό και απρόσμενο γεγονός: Βρέθηκα συνεπιβάτης σε μια 996 Turbo!
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στον αδερφό ενός παιδικού μου φίλου, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Αγγλία. Εξού και οι πινακίδες του για τους παρατηρητικούς, αλλά και η 'λάθος' θέση του τιμονιού. Ήλθε λοιπόν ο άνθρωπος στην Ελλάδα για δουλειά, αλλά συνάμα φρόντισε να σακατέψει και την ψυχολογία μου γνωρίζοντας οτι είμαι οπαδός του είδους.
Η διαδρομή ήταν Κορυδαλλός Παιανία και τούμπαλιν μέσω ΕΟ/ΑΟ, μιας και το τέρας δεν βολέυεται πουθενά αλλού σε αυτή τη χώρα πλέον των εθνικών οδών. Στο πρώτο σκέλος είχε μια σχετική κίνηση, θαύμασα όμως τον σεβασμό των καταληψιών της αριστερής λωρίδας. Τα δεξιά φλάς άναβαν το ένα μετά το άλλο, με εξαίρεση φυσικά την κίτρινη μαφία που λυμαίνεται τους δρόμους.
Επί του θέματος όμως. Εξωτερική εμφάνιση; Τραβάει ΟΛΑ τα βλέμματα. Ας είναι καλά η θειά μου η Αγορή απ' το χωριό που κάνει επιστημονικό ξεμάτιασμα, αλλιώς δεν ξέρω πως θα ήμασταν τώρα. Και αν τύχει και σου ξεφύγει γιατί χαζέυεις κάπου αλλού, ο ήχος της θα σε κάνει να γυρίσεις και να την θαυμάσεις (άν προλάβεις βέβαια).
Le derriere - ό,τι πιο sexy κυκλοφορεί σε εξελασμένο χάλυβα. Απίστευτα φαρδυά, πολύ χαμηλή, την χάνεις παρκαρισμένη πίσω απο κανένα Focus. Εσωτερικό αψεγάδιαστο, όλα στη θέση τους, φοβερή ποιότητα υλικών και κατασκευής όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Και φυσικά δέν ακουγόταν τίποτα ακόμα και στα ελληνικά ασφαλτοχώραφα. Die deutschen wissen besser...
Στο δρόμο τώρα (που δεν είναι ποτέ αρκετός). Μάταιο να προσπαθήσω να μιλήσω για επιτάχυνση (450PS, να τ' αφήσω;) ή επιβράδυνση. Οποιαδήποτε περιγραφή χωλαίνει μπροστά στην πραγματικότητα. Στροφές; Στρίβει ο δρόμος κάτω απο τα πόδια σου (όπως στα πρώτα βιντεοπαιχνίδια αν θυμάστε), όχι το αυτοκίνητο. Μόνο η εκάστοτε πίεση στα πλευρά σου προδίδει την κατεύθυνση.
Στην ΑΟ κάποια στιγμή εκνευρίστηκα: Γιατί σέρνονται όλοι αυτοί οι μαλάκες στη μέση του δρόμου; 'Έτσι είναι η ζωή στα 150 μίλια την ώρα', πήρα την απάντηση. Μια φορά πήγα με 240 στη ζωή μου με ένα αρκετά γρήγορο οικογενειακό αυτοκίνητο στη Θήβα, και χέστηκα τόσο πολύ απο το φόβο μου που είπα οτι δεν θα το ξανακάνω. Είπαμε να μην πάμε πιο γρήγορα γιατί το αντι-ραντάρ βάραγε αραιά και που, και 'μου τη δίνουν οι στρουμφοκαταστάσεις'.
Στον γυρισμό το πήραμε χαλαρά γιατί το κοπάδι που φάγαμε μας έπεσε βαρύ και δεν ήμασταν για δράματα. Cruising στα 100 μίλια, όπως όταν βαριέσαι να οδηγήσεις στην εθνική και πας 100-120. Αποτέλεσμα, σε 20 λεπτάκια στον προορισμό μας. Και σιγά σιγά το μωρό για ύπνο, γιατί οι γειτόνοι μισούν τα aftermarket mufflers και καραδοκούν στα μπαλκόνια με τις γλάστρες στα χέρια.
Άντε μετά να μπείς στο παλιογκόλφ, να πάρεις πάλι την ΕΟ/ΑΟ για να γυρίσεις σπίτι σου. Απο τον ίδιο δρόμο που μισή ώρα πρίν πετούσες. Άσε καλύτερα, θα πάω με 80 δεξιά γιατί νιώθω το εγκεφαλικό να μου 'ρχεται. Εκείνα τα κωλοτσίγαρα που είχα στο ντουλαπάκι, που διάολο εξαφανίστηκαν;
Περιμένω σήμερα το βράδυ να κάνω πράξη το 'όνειρα θερινής νυκτός'. Και αύριο, και μεθάυριο, και για όλο τον Ιούλιο/Αύγουστο. Άχ ρε Γιάννη, για καλό το έκανες, αλλά... Κανόνισε να κατέβεις του χρόνου με εκείνο το Murcie που έλεγες και να μας αποτελειώσεις.
Σας άνοιξε η όρεξη τώρα, ε; Να σας ρίξω λοιπόν ένα ξεροκόμματο. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολούσε ήταν να βγάζω φωτό κλπ. Σε μια κρίση νηφαλιότητας όμως, είπα να κρατήσω κάτι με το άθλιο κινητό μου. Ιδού λοιπόν:
Βίντεο (Quicktime): http://rapidshare.de/files/25203789/996Turbo.3gp.html
Ήχος 1 (RealPlayer): http://rapidshare.de/files/25203892/soundclip1.amr.html
Ήχος 2 (RealPlayer): http://rapidshare.de/files/25203964/soundclip2.amr.html -
Ααααχχ τι μου (μας) κανεις βραδιατικο...
-
Μωρέ εγώ να δείς τί έπαθα...
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Μωρέ εγώ να δείς τί έπαθα...Εσύ τα ήθελες και τα έπαθες, εμείς τι φταίμε.
-
Απλά ήθελα να μοιραστώ τη χαρά με ανθρώπους που μπορούν να εκτιμήσουν την εμπειρία και το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
...
Η διαδρομή ήταν **Κορυδαλλός **Παιανία και τούμπαλινΑλλοι αποδράσανε με ελικόπτερα, εσύ με Porsche? Cool!
Λοιπόν....πόσο ρεαλιστικό είναι να βρείς 911 (996) με **70.000 **χιλιάρικα εν Ελλάδιστάν?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...
Η διαδρομή ήταν **Κορυδαλλός **Παιανία και τούμπαλινΑλλοι αποδράσανε με ελικόπτερα, εσύ με Porsche? Cool!
Λοιπόν....πόσο ρεαλιστικό είναι να βρείς 911 (996) με **70.000 **χιλιάρικα εν Ελλάδιστάν?
Πολύ εύκολα Βασίλη αν σκεφτείς ότι 996 4S facelift πάει κάπου στα 80Κ..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
...
Χμμμ.. Η 4S ειναι δυσκολο να βρεθει με 80,000 ευρω εκτος αν εχει 100,000 χιλιομετρα.
Φιλος πουλαει 996 Carrera 4 'facelift' γυρω στο 70αρι οποτε αν ενδιαφερεσαι φιλε maxmara πες μου.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
...
Ξέρεις κάποιον respectable 'μαντρά' ? Πήγα να σταματήσω σε έναν στην Βουλιαγμένης (τίγκα σε 911) και μου τράβηξε το αυτί η σύζυγος.
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
...
Χμμμ.. Η 4S ειναι δυσκολο να βρεθει με 80,000 ευρω εκτος αν εχει 100,000 χιλιομετρα.
Φιλος πουλαει 996 Carrera 4 'facelift' γυρω στο 70αρι οποτε αν ενδιαφερεσαι φιλε maxmara πες μου.
Θα σε γελάσω για τα χιλιόμετρα αλλά γνωρίζω συγκεκριμένη περίπτωση που 4S πουλιόταν 80Κ. Τώρα αν είχε κάποιο πρόβλημα ή πολλά χιλιόμετρα δεν ξέρω. Φαντάστηκα ότι είναι μια νορμάλ τιμή. Δεν επιμένω όμως.
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
...
Φιλος πουλαει 996 Carrera 4 'facelift' γυρω στο 70αρι οποτε αν ενδιαφερεσαι φιλε maxmara πες μου.Ευχαριστώ! Χλμ - χρονολογία - κατάσταση? Αν προτιμάς, στείλε μου pm.
-
...
Φιλος πουλαει 996 Carrera 4 'facelift' γυρω στο 70αρι οποτε αν ενδιαφερεσαι φιλε maxmara πες μου.Ευχαριστώ! Χλμ - χρονολογία - κατάσταση? Αν προτιμάς, στείλε μου pm.
Καλοτάξιδη. Ορίστε το πρώτο forum-ομέλος με Porsche.
-
...
Όχι μωρέ, με αδειούλα βγήκα. Που να νοικιάζεις ελικόπτερο τώρα, έτσι και αλλιώς σε κανα δυο χρόνια θα περάσει το μετρό απο εκεί...
-
...
Εχεις Π.Μ.
-
Και επειδη θα εχει πολλα χλμ? Αν εχεις τα λεφτα κανεις ενα rebuild του μοτερ και εισαι οκ. Λεφτα και μερακι να εχεις και ολα γινονται
-
Οι Πορσε δεν καταλαβαινουν και πολλα απο χλμ...
-
Η 996 έβγαινε σε Carrera S ε?
Porsche Forum