-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οσοι δημοσιογράφοι κάνανε τεστ μοντέλο με tiptronic το χαρακτηρίσανε αργό και μη ανάλογο του χαρακτήρα του αυτοκινήτου.Βέβαια αυτοί ζήσανε τα αυτοκίνητα μερικές ώρες οι δύο τρείς μέρες.
Η άποψη των ιδιοκτητών όμως που ζουν χρόνια με το tiptronic είναι τελείως αντίθετη.Κανείς δεν έχει παράπονο.
Μάλιστα (το έχω ξαναγράψει) όσοι κάναμε test drive το PDK συμφωνούμε ότι με tiptronic είναι καλύτερο το αυτοκίνητο.Oταν καποια αυτοκινητα ειναι ετσι φτιαγμενα, στημενα, και εστιασμενα στην μεγιστη δυνατη οδηγικη απολαυση, δεν μπορεις να περιμενεις κατι λιγοτερο απο το συστημα μεταδοσης. Το tiptronic δεν ταιριαζε τουλαχιστον στα σπορτιφ μοντελα (πρωτες boxster S πχ) και εγινε αποδεκτο μονο απο ανθρωπους εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας, που ειχαν πολυτελη Sedan, απλα επιθυμουσαν την τελειοποιημενη οδηγικη αισθηση ακομα και στα λιγα χλμ μιας porsche συνδυασμενη με ενα 'χαλαρο' αυτοματο για ανεμελες βολτες.
Σε παλαιοτερο roadshow παντως που συμμετειχα, σε συζητηση με καποιους κατοχους που επελεξαν το tiptronic, ολοι, ΜΑ ολοι παραδεχοντουσαν οτι 'μειωνει' το αυτοκινητο οχι μονο σε επιδοσεις αλλα και στην γενικοτερη φιλοσοφια του. (περα απο τις δικες μου διαπιστωσεις σε Boxster S tiptronic, απο την οποια βγηκα απογοητευμενος και εκνευρισμενος με τις απιστευτα αργες, και με αργη αποκριση ΚΑΙ απο τα κουμπια αλλαγες, για να βρω λιγο αργοτερα την 'υγεια μου' σε μια Boxster S παλι, σε διαδρομη της παλαιας Εθνικης Οδου, στο υψος των Μεγαρων, προς Κορινθο )
Αν μιλαμε για χαλαρες-ανεμελες βολτες με μια ανοιχτη 'απλη' boxster, δεν θα κατεκρινα το tiptronic, αλλα και δεν θα το επελεγα, το ιδιο και για καθε Cayenne, και σημερα με την Panamera αντιστοιχα. Οταν ομως εχουμε να κανουμε με τα μοντελα που εκφραζουν καλυτερα την αρχικη φιλοσοφια της Porsche, 911 και Cayman, αλλα και Boxster Spyder προσφατα, οποιοδηποτε συστημα μεταδοσης περα απο το κλασσικο και εξαιρετικο χειροκινητο, ειναι περιττο, ανουσιο, βαρετο
και αταιριαστο με την κορυφαια αναλογικη αισθηση που μπορει να προσφερει μια Porsche.Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ομαλότητα των αλλαγών του μετατροπέα ροπής.Ούτε κομπιάσματα ούτε θόρυβοι.Μόνο στην πίεση ίσως είναι καλύτερο το PDK.....αλλά πόσα χλμ θα κάνεις υπό πίεση? Ούτε το 1-2%....
Κι ομως μπορει...Το κλασσικο καταπληκτικο εξαρι οταν το χειριζεσαι σωστα...
Ο μετατροπεας ροπης ειναι για λιμουζινες, SUV, αντε και για entry level -σε επιπεδο κινητηρα/προδιαγραφων roadster.
Δεν εχει θεση πουθενα αλλου, για αυτο και καταργηθηκε, εστω λιγο αργα, και απο την ιδια την εταιρια... -
Σε τι ηλικίες είναι όλοι αυτοί;
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ολες οι εκδοσεις της Cayman ειναι χωρις LSD ?
Νομιζω ναι, -με μια επιφυλαξη για την νεα S-, ΑΛΛΑ , ολες πλεον οι fl εκδοσεις μπορουν να εφοδιαστουν (εξτρα, κατοπιν παραγγελιας) με LSD.
Yπαρχει περιπτωση να γνωριζεις με τι επιπλεον κοστος μπορει να εφοδιαστει μια Cayman S ας πουμε με LSD ?
Eπισης προκειται για torsen η δισκατο ; Ζηταω πολλα ε ;Αν μπεις στην επισημη ιστοσελιδα της Porsche, θα το βρεις στα εξτρα που αφορουν
τα μηχανικα μερη.
Εχει 1,130ευρω στην Γερμανια, ειναι δισκατο, και αναφερει αυτα περι ποσοστων εμπλοκης:
Friction disc lock on rear axle. Pull - 22% and Push - 27%.
Ειναι εξτρα για ολες, εκτος της Boxster Spyder, GT3/RS / GT2 , νομιζω και turbo, (για τις δυο τελευταιες δεν το εψαξα, απλα υποθετω...) -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
@ ΚίκιζαςΣύντομα όλα τα μοντέλα της Porsche θα διατίθενται μόνο με PDK.
Aυτο το 'συντομα' θα ειναι σε 20χρονια περιπου, εκτος αν εχεις καποια εσωτερικη πληροφορηση...
'Συντομα' ολα τα αυτοκινητα θα ειναι υβριδικα, ισως και συνεχους μεταδοσης... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
sv οι επιδόσεις της 2,7 με το tiptronic είναι κακές για ένα αμάξι με υποτίθεται 240 άλογα. Προσωπικά, αν είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω το συγκεκριμένο αμάξι θα ήθελα να δω έστω στο περίπου που βρίσκονται τα όρια του ή πιο απλά να το πιέσω λίγο παραπάνω σε στροφές και νομίζω ότι με το αυτόματο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.
Μια χαρά είναι και οι επιδόσεις ακόμα και της πρώτης γενιάς με 204 άλογα.Θεωρητικά έχεις δίκιο αλλά θα το πιέσεις μία,δύο ,τρείς και μετά θα βαρεθείς.Οσους γνωρίζω που αγοράσαν Boxter ή Carrera με μηχανικό σασμάν η επόμενή τους αγορά ήταν tiptronic.
Πολύ γνωστός δημοσιογράφος του χώρου όπου στα τεστ έκραζε το tiptronic όταν αγόρασε την προσωπική του Porsche με χειροκίνητο σασμάν μου είπε:Μαλ@κία έκανα...έπρεπε να την πάρω tiptronic.Καλές οι σασμανάτες για τα τεστ αλλά για προσωπικό αυτοκίνητο όχι..........και δυο τρομαρες! Οδηγησα την μετεπειτα 2,7 / 220ps με tiptronic, oχι την 2,5αρα /204ps, και ηταν για τα ΜΠΑΖΑ, καμμια σχεση η αισθηση επιταχυνσης που περιμενεις, τα τελευταια Punto GT της εποχης (97'-98') που θυμαμαι επειδη ειχε και φιλος,
ειχαν καλυτερη αισθηση επιταχυνσης... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
@ Κίκιζας
Σύντομα όλα τα μοντέλα της Porsche θα διατίθενται μόνο με PDK.
Aυτο το 'συντομα' θα ειναι σε 20χρονια περιπου, εκτος αν εχεις καποια εσωτερικη πληροφορηση...
'Συντομα' ολα τα αυτοκινητα θα ειναι υβριδικα, ισως και συνεχους μεταδοσης...Μάλλον από το τέλος της χρονιάς....
Eδω θα ειμαστε, πρωτα ο θεος , θα δουμε...
-
Κίκιζα ωραία τα λέμε... Να χαμε και το μαρούλι...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ειχαν καλυτερη αισθηση επιταχυνσης...
Εδώ τα είπες όλα....αίσθηση.Θυμάμαι όταν είχα πάρει το UNO turbo με 105 άλογα....Σε κόλαγε μόλις φούσκωνε στο κάθισμα....έκανε 0-100 σε 9,5''.Το Cayenne μου κάνει σε 8,5'' και δεν σου κάνει αίσθηση.....
...ναι αλλα εδω εχουμε roadster aka ανοιχτο-λιγοτερη ηχομονωση/απομονωση θορυβου, στα 4μετρα και κατι ψιλα, με ενα επισης supermini στα 4παρα κατι μετρα ποσα ηταν...
Οχι 5μετρο συγχρονο 'πουλμαν' των 00's, με ιταλικο γρηγορο hatch των 80's.
Και η πλακα ειναι οτι τα νουμερα επιβεβαιωναν την αισθηση.
Το Punto GT εκανε ενα εκπληκτικο για την εποχη και κατηγορια 7,9sec στα 0-100km/h, και η 2,7 boxster tiptronic εκανε 8,4sec για την αντιστοιχη διαδικασια, επιδοση μετριοτατη για Porsche... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
ειχαν καλυτερη αισθηση επιταχυνσης...
Εδώ τα είπες όλα....αίσθηση.Θυμάμαι όταν είχα πάρει το UNO turbo με 105 άλογα....Σε κόλαγε μόλις φούσκωνε στο κάθισμα....έκανε 0-100 σε 9,5''.Το Cayenne μου κάνει σε 8,5'' και δεν σου κάνει αίσθηση.....
...ναι αλλα εδω εχουμε roadster aka ανοιχτο-λιγοτερη ηχομονωση/απομονωση θορυβου, στα 4μετρα και κατι ψιλα, με ενα επισης supermini στα 4παρα κατι μετρα ποσα ηταν...Οχι 5μετρο συγχρονο 'πουλμαν' των 00's, με ιταλικο γρηγορο hatch των 80's.
Και η πλακα ειναι οτι τα νουμερα επιβεβαιωναν την αισθηση.
Το Punto GT εκανε ενα εκπληκτικο για την εποχη και κατηγορια 7,9sec στα 0-100km/h, και η 2,7 boxster tiptronic εκανε 8,4sec για την αντιστοιχη διαδικασια, επιδοση μετριοτατη για Porsche...άνοιξα με μια πόρσε προχθες στην ποσειδώνος από φανάρι σε φανάρι πήγαινα σταθερά μπροστά... και λέω πόσο τρόμπας είναι ο οδηγός της (και πόσο vettel είμαι εγώ... )
αλλά μάλλον καμία αυτόματη θα ήταν... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κίκιζα ωραία τα λέμε... Να χαμε και το μαρούλι...Kαποια στιγμη θα ερθει και αυτο...
Το θεμα ειναι να προλαβουμε πριν γινουν ολα
ηλεκτροκινητα συνεχους μεταδοσης... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κίκιζα ωραία τα λέμε... Να χαμε και το μαρούλι...
Kαποια στιγμη θα ερθει και αυτο...
Το θεμα ειναι να προλαβουμε πριν γινουν ολα
ηλεκτροκινητα συνεχους μεταδοσης...Γι'αυτο σκας, θα το παρεις μεταχειρισμενο αρα θα χρειαζεσαι λιγοτερο μαρουλι...
=====> θα ο παρεις πιο γρηγορα!!! -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
άνοιξα με μια πόρσε προχθες στην ποσειδώνος από φανάρι σε φανάρι πήγαινα σταθερά μπροστά... και λέω πόσο τρόμπας είναι ο οδηγός της (και πόσο vettel είμαι εγώ... )
αλλά μάλλον καμία αυτόματη θα ήταν...μήπως αυτός δεν 'άνοιξε' ;;;
-
-
άκυρο παιδιά...το αμάξι πουλήθηκε πριν 10 λεπτά...
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/697719/
Καραγυρισμένο ή ιδέα μου;
-
Γ'αυτο δεν ειχε κανει θεμα καποιος πριν μηνες που ελεγε μποξστερ ή κουπερ ς???
Μαλιστα τοτε εκανε περιτα 25Κ αν θυμαμαι καλα... -
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/697719/Καραγυρισμένο ή ιδέα μου;
αυτό ήταν να το πάρω πριν 2 χρόνια και ζητάγανε 42.000 euro...
-
Το χες ψάξει; Μου κάνει εντύπωση που λέει ελληνικό. Αν είναι όντως ελληνικό μπορεί και να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι αληθινά τα χλμ.
Από τιμή μην το ψάχνεις, αυτά λέγαμε και για τις Ζ4. Προσφορά και ζήτηση...ΥΓ: Το τιμόνι είναι λίγο μαϊμουδιά ή έτσι είναι στις Boxster; Μου θυμίζει ελαφρώς Toyota
-
Το χες ψάξει; Μου κάνει εντύπωση που λέει ελληνικό. Αν είναι όντως ελληνικό μπορεί και να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι αληθινά τα χλμ.
Από τιμή μην το ψάχνεις, αυτά λέγαμε και για τις Ζ4. Προσφορά και ζήτηση...ΥΓ: Το τιμόνι είναι λίγο μαϊμουδιά ή έτσι είναι στις Boxster; Μου θυμίζει ελαφρώς Toyota
όχι δεν το έψαξα γιατί τα 42.000 euro μου φάνηκαν παααααααααααααααααααααααααρα πολλά για 2.7
-
Porsche Forum