-
**Double Porsche Cayenne Win in the Rallye Trans-Siberia 2006 **
Two Porsche Cayennes at the top after more than 10,000 kilometers
Two Cayenne S have recently celebrated a double win in the Third International Rallye Transsyberia 2006, which added more than 10,000 kilometers to the clock. After almost three weeks, a German-Russian and a German-Spanish private team had moved significantly ahead of the field of 28 participating teams during the endurance test from Berlin through Moscow, Novosibirsk and Mongolia to Irkutsk and Lake Baikal.
The two series-built Cayennes had been adapted to the specific demands of one of the world’s most spectacular car rallies. They were equipped with 17-inch special offroad tires, Porsche's air suspension and an offroad technology package including an offroad anti-roll bar and differential lock. The two private teams fitted mountings for spare tires and sand boards in the place of the rear seats. Boxes for tools, a tent and the driver and co-driver’s gear were anchored in the trunk. The underbody was covered throughout in aluminum paneling to provide additional protection. A versatile air filter “snorkel” with an intake above the roof allowed the Cayennes to pass through water at door-window height. A rope winch and four extra headlights on the roof rounded off the vehicle equipment.
The two private teams drove their Cayennes to the very top of the board in special tests such as navigation exercises on unfamiliar terrain, extreme driving conditions offroad and in water and during timed stages on racing tracks in Mongolia. They did not let go of their leading position until they crossed the finishing line.
-
http://www.contra.gr/Motorsport/Germany ... 28416.html
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
http://www.contra.gr/Motorsport/Germany/AutoMoto/128416.htmlkid δεν διαβάζεις rally.gr...
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0
Πάμε ρε Ελλαδάρα!!!
http://www.fiagt3.com/img/showimg.php.j ... 3&rnd=true -
Studiotorino RK Coupe
Πηγή έμπνευσης για τη σχεδίαση του αμαξώματος υπήρξαν δύο κλασσικά μοντέλα, η Porsche 904 και η Ferrari Dino GT 246.
Τα αποκαλυπτήρια του RK Coupe πραγματοποιήθηκαν στη μακρινή Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Το ξεχωριστό μοντέλο βασίστηκε πάνω στο πάτωμα της Porsche Cayman, ενώ τα μηχανικά μέρη είναι δουλειά του γερμανικού βελτιωτικού οίκου RUF.
Το εμπρός τμήμα θυμίζει αρκετά την Cayman, εάν όμως παρατηρήσετε πιο προσεκτηκά θα δείτε πως σχεδόν τίποτα δεν είναι ίδιο.
Ο προφυλακτήρας έχει διαφορετικές εισαγωγές, τα φωτιστικά σώματα έχουν μαύρη απόχρωση στο εσωτερικό τους και η τάπα της βενζίνης βρίσκεται στο καπό. Τα τριγωνικά τζάμια δεν υπάρχουν όπως στην Porsche 904 και το πίσω παρμπρίζ είναι κάθετο όπως στη Ferrari Dino GT 246.
Ο τούρμπο κινητήρας των 3.8 λίτρων, είναι παιδί της γερμανικής RUF. Όλες οι ειδικές προσθήκες που έγιναν στο συγκεκριμένο μοτέρ έδωσαν μέγιστη ισχύ 440 ίππων στις 7.000 σ.α.λ.
Η συγκεκριμένη ιπποδύναμη επιτρέπει στο RK Coupe να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ. σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα σύμφωνα με την εταιρεία ξεπερνά τα 300… για την ακρίβεια 313,82 χιλιόμετρα!
Μαζί με την ανοιχτή έκδοση του RK θα κατασκευαστούν συνολικά 49 μοντέλα.
Για ιστορια τou StudioTorino εδω: http://www.studiotorino.com
-
Οι ζάντες είναι από 997 σε μαύρο ή είναι ιδέα μου? Εντυπωσιακό πάντως στα χαρτιά, να δούμε τι θα λέει και στον δρόμο.. (αν το δοκιμάσει κανένας)
-
http://www.youtube.com/watch?v=-DpFvbCz ... ed&search=
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Youtube VideoAναποδα τιμονια στα καλυτερα σαλονια!
-
-
Rinspeed Imola: Based on Porsche Cayman
http://www.worldcarfans.com/tuners.cfm/ ... a-revealedPorsche Rinspeed Indy 4S
http://www.worldcarfans.com/tuners.cfm/ ... ed-indy-4s -
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 132#701132
Υπάρχει χώρος για ρομαντισμούς όμως στην εποχή που ζούμε? Δηλαδή θα ήταν βιώσιμη η Porsche έχοντας μόνο ένα μοντέλο στην γκάμα της?
Μήπως αυτή η αντίληψη ότι Porsche == 911 πρέπει να αλλάξει? Προσωπικά βλέπω ότι η Porsche βγάζει εκπληκτικά αυτοκίνητα σε όποια κατηγορία κι αν είναι αυτά. IMHO, όπως προχώρησε η Porsche πέρα από την 911, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε και μεις.. -
Ναι, νομίζω ότι υπάρχει πάντα το στοιχείο του ρομαντισμού. Η Ferrari -ακόμα- δεν έχει ρισκάρει το brand image της με αυτοκίνητα που ναι μεν μπορεί να την γεμίσουν με ευρώ, αλλά θα χαλούσαν την εικόνα που έχουμε για την εταιρεία, για τα αυτοκίνητά της και για το τι αυτά αντιπροσωπεύουν. Για αυτό και όταν βλέπουμε Ferrari τα σαγόνια πέφτουν και οι μηχανές των κινητών παίρνουν φωτιά. Αντίστοιχα και η Lamborghini...και όχι, τα τρακτέρ που διαθέτουν, δεν χαλάνε το image!
Βασικά, είναι ζήτημα marketing και οικονομικών. Αν το δούμε στεγνά οικονομικά το θέμα, η παραγωγή περισσότερων μοντέλων (σε κοντινές κατηγορίες καλύτερα) είναι απόλυτα θεμιτή - επιβάλλεται.
Τι λέει το marketing για αυτό; Ναι, ας φτιάξουμε Cayenne, Boxster, Cayman, Panamera κλπ. Τα αυτοκίνητα θα αξίζουν τον κόπο, θα είναι στην κορυφή, ο κόσμος θα βλέπει το σήμα της Porsche και θα βγάλουμε τρελό χρήμα --->περαιτέρω εξέλιξη και της 'αρχαίας' 911. Σωστή η πρώτη προσέγγιση.
Έλα όμως που υπάρχει και ένα μυστήριο στοιχείο στην ψυχολογία του καταναλωτή...που του αρέσει μια εταιρεία να 'αγαπάει' τους πιστούς της αγοραστές. Που του αρέσει όταν μια εταιρεία έχει μια μαγκιά που τη δικαιολογεί στο να εξελίσσει ένα προϊόν με πολλές ιδιαιτερότητες, και να μην μπαίνει στα 'εύκολα' καλούπια. Που κρατάει το κοινό της σαν κάστα και όχι mass production. Που έχει ιστορία την οποία πολύς κόσμος τη διαβάζει.
Η Porsche νομίζω ότι θα είχε τη δυναμική να παραμείνει ανεξάρτητη και ρομαντική. Αλλά, νομίζω ότι οι ιθύνοντες κάτι θα ήξεραν, για να αποφύγουν πιθανές εξαγορές. Μπορεί αυτό να έχει επίδραση στο όνομά της όμως...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή θα ήταν βιώσιμη η Porsche έχοντας μόνο ένα μοντέλο στην γκάμα της?Μα...δεν έχει μόνο ένα μοντέλο
Μήπως αυτή η αντίληψη ότι Porsche == 911 πρέπει να αλλάξει?
Αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός. Αν για πολύ κόσμο 'Porsche' σημαίνει 911 μόνο, δεν μπορείς να τους επιβάλλεις πώς θα το βλέπουν
Προσωπικά βλέπω ότι η Porsche βγάζει εκπληκτικά αυτοκίνητα σε όποια κατηγορία κι αν είναι αυτά. IMHO, όπως προχώρησε η Porsche πέρα από την 911, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε και μεις.
Συμφωνώ με την πρώτη φράση σου. Σχετικά με το δεύτερο πάντως, να σου θυμίσω ότι η ίδια η Porsche φαίνεται να 'χαντακώνει' την Cayman σε καίρια σημεία. Οπότε αν η Porsche δεν προχωρά, πώς να προχωρήσουμε κι εμείς;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Porsche νομίζω ότι θα είχε τη δυναμική να παραμείνει ανεξάρτητη και ρομαντική. Αλλά, νομίζω ότι οι ιθύνοντες κάτι θα ήξεραν, για να αποφύγουν πιθανές εξαγορές. Μπορεί αυτό να έχει επίδραση στο όνομά της όμως...Διαφωνώ. Η 911 πουλάει σαν τρελλή. Δε νομίζω ότι η επέκταση της γκάμας της Porsche τα τελευταία χρόνια επηρέασε καθόλου το πελατολόγιο της 911.
-
Ναι, νομίζω ότι υπάρχει πάντα το στοιχείο του ρομαντισμού. Η Ferrari -ακόμα- δεν έχει ρισκάρει το brand image της με αυτοκίνητα που ναι μεν μπορεί να την γεμίσουν με ευρώ, αλλά θα χαλούσαν την εικόνα που έχουμε για την εταιρεία, για τα αυτοκίνητά της και για το τι αυτά αντιπροσωπεύουν. Για αυτό και όταν βλέπουμε Ferrari τα σαγόνια πέφτουν και οι μηχανές των κινητών παίρνουν φωτιά. Αντίστοιχα και η Lamborghini...και όχι, τα τρακτέρ που διαθέτουν, δεν χαλάνε το image!Μην ξεχνάς όμως ότι και η Ferrari και η Lamborghini ανήκουν σε μεγάλους ομίλους (Gruppo & Vag αντίστοιχα) οπότε μπορούν άλλες εταιρίες να παίξουν τον ρόλο του χρηματοδότη. Στην Porsche ευτυχώς (ή δυστυχώς) δεν υπάρχει 'χρηματοδότης'.
Βασικά, είναι ζήτημα marketing και οικονομικών. Αν το δούμε στεγνά οικονομικά το θέμα, η παραγωγή περισσότερων μοντέλων (σε κοντινές κατηγορίες καλύτερα) είναι απόλυτα θεμιτή - επιβάλλεται.
Αυτό ακριβώς, πιστεύω ότι προτιμούν να βγάζουν αυτοκίνητα σε κατηγορίες που δεν μας έχει συνηθίσει η Porsche παρά να κλείσουν.
Τι λέει το marketing για αυτό; Ναι, ας φτιάξουμε Cayenne, Boxster, Cayman, Panamera κλπ. Τα αυτοκίνητα θα αξίζουν τον κόπο, θα είναι στην κορυφή, ο κόσμος θα βλέπει το σήμα της Porsche και θα βγάλουμε τρελό χρήμα --->περαιτέρω εξέλιξη και της 'αρχαίας' 911. Σωστή η πρώτη προσέγγιση.
Έλα όμως που υπάρχει και ένα μυστήριο στοιχείο στην ψυχολογία του καταναλωτή...που του αρέσει μια εταιρεία να 'αγαπάει' τους πιστούς της αγοραστές. Που του αρέσει όταν μια εταιρεία έχει μια μαγκιά που τη δικαιολογεί στο να εξελίσσει ένα προϊόν με πολλές ιδιαιτερότητες, και να μην μπαίνει στα 'εύκολα' καλούπια. Που κρατάει το κοινό της σαν κάστα και όχι mass production. Που έχει ιστορία την οποία πολύς κόσμος τη διαβάζει.
Τώρα νομίζω ότι μιλάς για μειοψηφία - και μάλιστα ιδιαίτερα μικρή, δες την AR για να καταλάβεις τι εννοώ. Πιστή στους καταναλωτές της κτλ κτλ και 1% πωλήσεις..
Η πλειοψηφία που αγοράζει Porsche το κάνει επειδή πιστεύει ότι είναι τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, ακόμα και αυτοί που αγοράζουν μια 911 δεν την αγοράζουν λόγω του θρύλου γύρω από το όνομα.Η Porsche νομίζω ότι θα είχε τη δυναμική να παραμείνει ανεξάρτητη και ρομαντική. Αλλά, νομίζω ότι οι ιθύνοντες κάτι θα ήξεραν, για να αποφύγουν πιθανές εξαγορές. Μπορεί αυτό να έχει επίδραση στο όνομά της όμως...
Προτιμώ την 'επίδραση στο όνομα της' και να μου προσφέρει εκπληκτικά αυτοκίνητα - επειδή δίχως άλλο και οι 3 'μη' Porsche είναι τέτοια - παρά να μου προσφέρει μόνο την 911 και να είναι 'αμόλυντη'. Προσωπικά αν η porsche έμενε 'κολλημένη' στην 911 θα μου έδειχνε αδυναμία ευελιξίας και προσαρμοστικότητας στην νέα εποχή.
-
Μα, λέω τη διαφορά στο πώς βλέπουμε ΕΜΕΙΣ την Porsche...Πόσο εντυπωσιαζόταν πριν ο κόσμος με μια Porsche, και πόσο πλέον, με τις Boxster/Cayenne κλπ.;
Οι πωλήσεις της 911 θα συνεχίσουν να είναι υψηλές λόγω πολλών παραγόντων, μέσα σε αυτούς και τα διάφορα χαντακώματα που λες και εσύ.
Εδώ όμως μιλάμε για brand image και όχι για πωλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι τα οικονομικά μεγέθη και οι πωλήσεις θα είναι ασυγκρίτως καλύτερα με την πλήρη γκάμα, παρά με την εμμονή στην 911 μόνο.
Ρομαντισμός ή στυγνή στρατηγική; Η Porsche διάλεξε 2, άλλοι διάλεξαν 1. Δεχόμαστε στοιχήματα...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Μα...δεν έχει μόνο ένα μοντέλοΕννοείς Carrera, 4S, Turbo, GT3 & so on ε?
Βάλε όπου μοντέλο 'πάτωμα'.Αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός. Αν για πολύ κόσμο 'Porsche' σημαίνει 911 μόνο, δεν μπορείς να τους επιβάλλεις πώς θα το βλέπουν
Σίγουρα, επί τούτου δεν τίθεται θέμα.
Συμφωνώ με την πρώτη φράση σου. Σχετικά με το δεύτερο πάντως, να σου θυμίσω ότι η ίδια η Porsche φαίνεται να 'χαντακώνει' την Cayman σε καίρια σημεία. Οπότε αν η Porsche δεν προχωρά, πώς να προχωρήσουμε κι εμείς;
Στο μπλοκέ αναφέρεσαι να υποθέσω ε? Ναι, χαντακώθηκε η Cayman στο συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν εύκολο επί της εποχής της 911 -επείδη αυτή βιώνουμε τώρα στην Porsche- να βγει ένα μοντέλο τόσο καλύτερο από την 'ναυαρχίδα' του στόλου της Porsche. Ίσως - και αν - σε μερικά χρόνια η Cayman περάσει στο υποσυνείδητο των αγοραστών ως ένα αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος Porsche τότε να δούμε και δυνατότερες εκδόσεις της Cayman που θα υποσκελίζουν την 911.
-
Μα, λέω τη διαφορά στο πώς βλέπουμε ΕΜΕΙΣ την Porsche...Πόσο εντυπωσιαζόταν πριν ο κόσμος με μια Porsche, και πόσο πλέον, με τις Boxster/Cayenne κλπ.;Αυτό γίνεται μόνο με την Porsche ή με όλες τις ακριβές μάρκες στην Ελλάδα πλέον?
Οι πωλήσεις της 911 θα συνεχίσουν να είναι υψηλές λόγω πολλών παραγόντων, μέσα σε αυτούς και τα διάφορα χαντακώματα που λες και εσύ.
Εδώ όμως μιλάμε για brand image και όχι για πωλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι τα οικονομικά μεγέθη και οι πωλήσεις θα είναι ασυγκρίτως καλύτερα με την πλήρη γκάμα, παρά με την εμμονή στην 911 μόνο.
Ρομαντισμός ή στυγνή στρατηγική; Η Porsche διάλεξε 2, άλλοι διάλεξαν 1. Δεχόμαστε στοιχήματα...
2, δεν είναι χαζοί οι Γερμανοί..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μην ξεχνάς όμως ότι και η Ferrari και η Lamborghini ανήκουν σε μεγάλους ομίλους (Gruppo & Vag αντίστοιχα) οπότε μπορούν άλλες εταιρίες να παίξουν τον ρόλο του χρηματοδότη. Στην Porsche ευτυχώς (ή δυστυχώς) δεν υπάρχει 'χρηματοδότης'.Κυκλοφορούσε πολύ έντονα κάποτε, ότι υπήρχε 'χρηματοδότης' και μάλιστα ενδο-οικογενειακός. Τι συμβαίνει τώρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Οι άλλες 2 εταιρείες όντως έχουν χρηματοδότη, αλλά δεν έχουν και τον ίδιο όγκο πωλήσεων. Είναι πιο εύκολο για μια εταιρεία μικρού-μεσαίου μεγέθους να ορθοποδήσει, όπως η Porsche. Και ακόμα πιο εύκολο να ορθοποδήσει, αν φτιάξει σωστή γκάμα όπως έκανε.
Τώρα νομίζω ότι μιλάς για μειοψηφία - και μάλιστα ιδιαίτερα μικρή, δες την AR για να καταλάβεις τι εννοώ. Πιστή στους καταναλωτές της κτλ κτλ και 1% πωλήσεις..
Η πλειοψηφία που αγοράζει Porsche το κάνει επειδή πιστεύει ότι είναι τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, ακόμα και αυτοί που αγοράζουν μια 911 δεν την αγοράζουν λόγω του θρύλου γύρω από το όνομα.Aααα...μπράβο...φτάσαμε στο ζουμί. Η ΑR έχει αλλάξει μερικές φορές κοινό από την παρουσίαση της Alfasud και μετά. Η τελευταία της προσπάθεια είναι η 159, όπου πάλι ουσιαστικά αλλάζει κοινό. Αυτό αυξάνει τις πωλήσεις (ενδεχομένως), αλλά επίσης ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην εικόνα της εταιρείας, μεταστροφή του κοινού και να φτάσεις σε μερικά χρόνια, να βλέπεις μια Alfa Romeo και να μην τη θεωρείς κάτι παραπάνω από ένα Toyota, ένα Nissan ή ένα Kia.
Η Porsche πουλάει δηλαδή επειδή έχει ολοκληρωμένα αυτοκίνητα; Πόσοι γνωρίζουν αν είναι ολοκλρωμένα τα αυτοκίνητα και πόσοι ακόμα λιγότεροι θα τα χρησιμοποιήσουν για τις συγκεκριμένες καταστάσεις; Για το ποιοι θα αξιοποιήσουν τις αρετές τους δεν ρωτάω, είναι μόνο οι πολύ σοβαροί enthusiasts. Προσωπικά πιστεύω ότι η Porsche πουλάει επειδή -δικαίως- είναι automotive icon και όχι λόγω της τρομερής αυτοκινητιστικής αξίας τους.
Οικονομικά, η κίνηση της Porsche είναι η σωστή. Μήπως όμως υπάρχει περίπτωση να κάνει ζημιά στο όνομα; Ξαναβλέπε παράδειγμα 928...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μα, λέω τη διαφορά στο πώς βλέπουμε ΕΜΕΙΣ την Porsche...Πόσο εντυπωσιαζόταν πριν ο κόσμος με μια Porsche, και πόσο πλέον, με τις Boxster/Cayenne κλπ.;
Αυτό γίνεται μόνο με την Porsche ή με όλες τις ακριβές μάρκες στην Ελλάδα πλέον?
Σωστά το πήγες. Το πρόβλημα με το αν η Boxster, η Cayenne και η Cayman είναι Porsche, δεν το έχουμε μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Η Porsche τείνει (δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ ) στο να γίνει mass production και ας φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Καλό ή κακό;
Ίσως - και αν - σε μερικά χρόνια η Cayman περάσει στο υποσυνείδητο των αγοραστών ως ένα αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος Porsche τότε να δούμε και δυνατότερες εκδόσεις της Cayman που θα υποσκελίζουν την 911.
Πολύ ζουμί σε αυτή τη φράση...αφού το έχεις πιάσει το νόημα, φαίνεται...
Porsche Forum