-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Porsche πουλάει δηλαδή επειδή έχει ολοκληρωμένα αυτοκίνητα; Πόσοι γνωρίζουν αν είναι ολοκλρωμένα τα αυτοκίνητα και πόσοι ακόμα λιγότεροι θα τα χρησιμοποιήσουν για τις συγκεκριμένες καταστάσεις; Για το ποιοι θα αξιοποιήσουν τις αρετές τους δεν ρωτάω, είναι μόνο οι πολύ σοβαροί enthusiasts. Προσωπικά πιστεύω ότι η Porsche πουλάει επειδή -δικαίως- είναι automotive icon και όχι λόγω της τρομερής αυτοκινητιστικής αξίας τους.Νίκο, δεν μιλάω για την Ελλάδα, μιλάω για πανευρωπαικές πωλήσεις. Συμφωνώ ότι στην Ελλάδα δεν τίθεται θέμα αξιοποίησης μιας Porsche όπως της αξίζει, ούτε εξάλλου και η αγορά της γίνεται για τους 'σωστούς' λόγους. Ίσως στην Ελλάδα να αξιοποιούνται 2-3 Porsche, στο εξωτερικό όμως - θέλω να - πιστεύω ότι τις Porsche τις αγοράζουν συνειδητοποιημένα άτομα που καταλαβαίνουν τι αυτοκίνητο αγοράζουν.
Ναι, η Porsche είναι 'automotive icon' λόγω του παρελθόντος αλλά παράλληλα φροντίζει να δικαιολογεί αυτόν τον μύθο με κάθε της αυτοκίνητο, ακόμα και αν δεν λέγεται 911. Και εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης, αυτός ο μύθος συντηρείται και γιγαντώνεται από την Porsche σε κάθε ευκαιρία.
Οικονομικά, η κίνηση της Porsche είναι η σωστή. Μήπως όμως υπάρχει περίπτωση να κάνει ζημιά στο όνομα; Ξαναβλέπε παράδειγμα 928...
Για πες λίγο το story με την 928 επειδή δεεεεεν....
Α, πες και το story με τον χρηματοδότη, ούτε αυτό το ξέρω.. -
Σωστά το πήγες. Το πρόβλημα με το αν η Boxster, η Cayenne και η Cayman είναι Porsche, δεν το έχουμε μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Η Porsche τείνει (δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ ) στο να γίνει mass production και ας φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Καλό ή κακό;Όσο το 'μικρότερο' αυτοκίνητο της Porsche είναι η Boxster, δεν με πειράζει να γίνει mass production. Εξάλλου δεν μιλάμε για ιδιαίτερα ακριβά αυτοκίνητα όταν με 100Κ αγοράζεις -στην Ελλάδα- την Carrera..
Υ.Γ. Το χω πιάσει το νόημα, αφορμή για να μην κάτσω να διαβάσω ψάχνω..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για πες λίγο το story με την 928 επειδή δεεεεεν....
Κάπου στα 70s η Porsche ήθελε να προσθέσει άλλο ένα μοντέλο στην γκάμα της. Οι μηχανικοί θεωρούσαν πως η μέχρι τότε εξέλιξη της 911 με το περίεργο layout ήταν οριακή και δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν πολλά πράγματα (άσχετοι ).
Έτσι επιλέχθηκε το front engine-rear wheel drive για το νέο μοντέλο. 50-50 κατανομή, V8 κινητήρας. Λέγεται ότι είχε πολύ καλή δική συμπεριφορά - σίγουρα πιο εύκολη από την 911.
Όσο καλή και να ήταν, όλοι ξέρουμε ποιο μοντέλο επιβίωσε...
Η παραγωγή της κράτησε από το '78 ως το '95.
Το ηθικό δίδαγμα της ισταρίας μας είναι πως η Porsche είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 911. Όσο καλά αυτοκίνητα και αν βγάλει, η 'σημαία' της θα είναι πάντα η 'περίεργη' 911. Και εις τους αιώνας, των αιώνων. Αμήν!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το ηθικό δίδαγμα της ισταρίας μας είναι πως η Porsche είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 911. Όσο καλά αυτοκίνητα και αν βγάλει, η 'σημαία' της θα είναι πάντα η 'περίεργη' 911. Και εις τους αιώνας, των αιώνων. Αμήν!
Συμφωνώ απόλυτα!!
-
charmak66
Τα είπες πολύ ξερά ρε συ! Βάλε λίγο συναίσθημα!Χωρίς πλάκα, λένε ότι τα πράγματα με την 928 ήταν πολύ δραματικά, όσον αφορά τα εσωτερικά της εταιρείας. Είχαν σκεφτεί μέχρι και την πώληση της 928 μέσα από άλλο brand (αν μπορούμε να το πούμε έτσι). Οι δε διαφορές σε οδική συμπεριφορά και άλλες πολλές προεκτάσεις λόγω του συγκεριμένου layout, ήταν τρομακτικές. Κάτι σαν την σημερινή κόντρα, αλλά από ό,τι φαντάζομαι σε μεγαλύτερο βαθμό, μια που ακόμα τότε η 911 είχε σοβαρά προβλήματα (παραήταν αντρική ακόμα το 1978), που τώρα εν πολλοίς έχουν λυθεί. Κάποιος ιστορικός (D-Jet ακούς; ) θα επιβεβαιώσει μάλλον αυτά που έχω διαβάσει...δυστυχώς, δεν έχω πηγές, μια που ένας μεγάλος όγκος περιοδικών έκανε φτερά πριν από ένα μήνα περίπου...
-
Μα, λέω τη διαφορά στο πώς βλέπουμε ΕΜΕΙΣ την Porsche...Πόσο εντυπωσιαζόταν πριν ο κόσμος με μια Porsche, και πόσο πλέον, με τις Boxster/Cayenne κλπ.;Οι οποία δεν είναι Porsche.
-
tazio
Όντως, με έπιασες!!! Γλώσσα λανθάνουσα... -
tazio
Όντως, με έπιασες!!! Γλώσσα λανθάνουσα...Είμαι το προσωπικό σου esp.
-
http://www.cnn.com/2006/AUTOS/08/30/cr_ ... index.html
-
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μα, λέω τη διαφορά στο πώς βλέπουμε ΕΜΕΙΣ την Porsche...Πόσο εντυπωσιαζόταν πριν ο κόσμος με μια Porsche, και πόσο πλέον, με τις Boxster/Cayenne κλπ.;
Οι οποία δεν είναι Porsche.
Ετσι πίστευα και εγώ αλλά μετά απο 26.000 χλμ με ένα Cayenne άλλαξα γνώμη.Νομίζω ότι οδηγώ μια Carrera.Επιδόσεις, κράτημα, φρένα άγκυρες το όχημα είναι αλλού σε σύγκριση με οποιδήποτε SUV και γρηγορότερο από όλα τα GTi της αγοράς.
Λογικό. Όλα τα καράβια τέτοιες έχουν.
(Να με συγχωρείς δεν είναι προσωπική επίθεση, αλλά τέτοιου είδους οχήματα υπερβολής και τόνωσης του εγώ, δεν είναι της αρεσκείας μου)
-
Απορια: Ποια η διαφορα της 4κινησης της 997ΤΤ απο την αντιστοιχη της 996ΤΤ.
Επισης, γνωριζετε αν η 996ΤΤ εχει συμβατικες αναρτησεις ή μπορεις να αλλαξεις τις ρυθμισεις (πχ comfort, sport) πατωντας καποιο κουμπι? -
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Απορια: Ποια η διαφορα της 4κινησης της 997ΤΤ απο την αντιστοιχη της 996ΤΤ.
Επισης, γνωριζετε αν η 996ΤΤ εχει συμβατικες αναρτησεις ή μπορεις να αλλαξεις τις ρυθμισεις (πχ comfort, sport) πατωντας καποιο κουμπι?Δεν ξέρω για την τετρακίνηση (κάπου διάβασα ότι είναι ακόμα πιο άμεση στο νέο μοντέλο), αλλά στην 9964s τουλάχιστο δεν υπάρχει ρύθμιση στην ανάρτηση.
-
Στο καινουριο μοντελο ολο το συστημα στηριζεται σε εναν ηλεκτρομαγνητικο πολυδισκο συμπλεκτη.Αναφερεται οτι μπορει να μεταδοθει σχεδον το 100% της ροπης στο μπροστινο αξονα,κατι που δε μπορουσε να γινει στο προηγουμενο μοντελο.
Επισης ολο το συστημα μεταδοσης ειναι αρκετα ελαφρυτερο απο το προηγουμενο ,εξαιτιας της χρησης νεων υλικων.
Αλλο ενα ενιαφερον σημειο ειναι η προσθηκη ενος εναλλακτη θερμοτητας αναμεσα στα δοχεια λαδιου του συμπλεκτη και του διαφορικου,για πιο καλη απαγωγη θερμοτητας.
Ολο το συστημα μεταδοσης ελεγχεται ηλεκτρονικα απο το ΡΤΜ σε συνεργασι με το ΡSM.
H 997 εχει σιγουρα ηλεκτρονικα ρυθμιζομενες αναρτησεις ,η 996 δε θυμαμαι καλα ,νομιζω πως οχι. -
Στην 996ΤΤ η ροπη ειναι 5-95 κανονικα και μπορει να φτασει μεχρι 40-60. Γνωριζετε αν εχει μπλοκε μπροστα?
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Στην 996ΤΤ η ροπη ειναι 5-95 κανονικα και μπορει να φτασει μεχρι 40-60. Γνωριζετε αν εχει μπλοκε μπροστα?Δεν ειχε μπλοκε μπροστα ,αν θυμαμαι καλα.
Η βασικοτερη παντως διαφορα στο συστημα τετρακινησης μεταξυ 997 και 996 ειναι ο κεντρικος συμπλεκτης.Στην 997 ειναι ηλεκτρομαγνητικος πολυδισκος και ελεγχεται ηλεκτρονικα απο το ΡΤΜ .Αντιθετα στην 996 ο συμπλεκτηςπεριεχει υγρο το οποιο αλλαζει ιξωδες,με την τριβη, οταν παρουσιαστει διαφορα ταχυτητας μεταξυ εμπρος και πισω αξονα και ετσι μεταδιδεται ροπη και μπροστα. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
H 997 εχει σιγουρα ηλεκτρονικα ρυθμιζομενες αναρτησεις ,η 996 δε θυμαμαι καλα ,νομιζω πως οχι.Δεν ειχε μπλοκε μπροστα ,αν θυμαμαι καλα.
Καλα 8υμασαι κ στα 2.
-
Πισω εχει?
-
Προαιρετικα.
-
Αυτες ειναι οι λαλακιες που κανει η Porsche...
Porsche Forum