-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αλλα περα απο αυτο οι ρεπριζ ουσιαστικα δειχνουν την πραγματικη ταχυτητα του αυτοκινητουΜάλλον την καλή κλιμάκωση του κιβωτίου δείχνουν για πλάκα είναι οι ρεπρίζ ως ένδειξη δύναμης και αν μιλάμε για κόντρες, οι 'ρολλαριστές' είναι τελείως ΓΤΠ
Από στάση το 0-100 δε δείχνει τίποτα γιατί εξαρτάται πολύ από τον οδηγό, τις συνθήκες και άλλους παράγοντες (πχ. αν θέλεις άλλη μια αλλαγή για τα 100, χαίρετε) αλλά το 0-400 και κυρίως το 0-1000 δείχνουν μια χαρά τη δύναμη και δεν επηρεάζονται εξίσου από τους παράγοντες που επηρεάζουν το 0-100. Εξάλλου υπάρχει και τύπος που του δίνεις ιπποδύναμη και βάρος και σου βγάζει το 400άρι με ακρίβεια δεκάτου (πχ. http://www.torquestats.com/modified/index.php?pid=calculator)
-
Συμφωνώ με τον nass. Διαφωνώ μόνο στον τύπο καθως δεν λαμβάνει υπόψιν παράγοντες όπως η πρόσφυση, η κλιμάκωση και η αεροδυναμική αντίσταση.
-
οι 'ρολλαριστές' είναι τελείως ΓΤΠ
Θυμίζω τα βιντεάκια και τις περιγραφές σε γνωστά κοντρο-φόρουμ όπου βλέπεις αχαρακτήριστα τυπάκια να σκίζουν τα ταλαίπωρα αμαξάκια τους σε απανωτά τέτοια ανοίγματα επειδή τη μια ο ένας διαμαρτύρεται ότι έχασε αλλαγή και μετά ο άλλος ότι του ρέταρε το μοτέρ και δώστου πάλι 'ρολλαριστά' ανοίγματα με 2.000 και 3η ή 4η που είναι ό,τι πιο δολοφονικό για ένα κινητήρα, λες και θα αποδείξουν τη θεωρία του χάους...
Το 0-100 όντως δεν είναι ενδεικτικό επειδή παίζει τεράστιο ρόλο η κλιμάκωση 2ας-3ης. Το 400άρι και πολύ περισσότερο το χιλιόμετρο είναι τα πιο αξιόπιστα είδη 'κόντρας'. -
γιατι τα ρολαριστα ανοιγματα ειναι πιο δολοφονικα?
το 400αρι ειναι πολυ μικρη αποσταση και μπορει να επηρεαστει απο την εκκινηση, στο 1000αρι θα φανει η δυναμη του αυτοκινητου ναι, εκτος αν μιλαμε για πολυ αμφιρροπες καταστασεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάλλον την καλή κλιμάκωση του κιβωτίου δείχνουν για πλάκα είναι οι ρεπρίζ ως ένδειξη δύναμης και αν μιλάμε για κόντρες, οι 'ρολλαριστές' είναι τελείως ΓΤΠ
αυτο το λες γιατι εισαι 4κινητος και σε συμφερει
εχεις και launch ctrl
εγω δεν παω σταση με 2κινητους γιατι ειναι ξεφτιλα, εσυ κλεβε εκκλησιες
-
Πρόσεχε γιατί παίζουν και κάτι 147 GTA που αρκετές από αυτές είναι 'γαργαλημένες'...
-
Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια κόντρα (ΟΚ μια φορά πριν 15 χρόνια με ένα δίλιτρο Astra περιπολικό ). Και ούτε πρόκειται. Αλλά το σωστό να λέγεται.
Το 0-400 επηρεάζεται πολύ λιγότερο από εκκίνηση, πρόσφυση, κλιμάκωση από το 0-100, εξάλλου μιλάμε για τουλάχιστον διπλάσια διάρκεια (~6 sec vs. ~12-14 sec) οπότε η συνεισφορά της πραγματικής δύναμης είναι εμφανέστερη. ΟΚ πρέπει να ξέρεις να αλλάζεις και καμιά ταχύτητα (εμάς με τα 'DSG' μας συμφέρει )
-
Bασικα το 0-400 πιστευω οτι επηρεαζεται σχεδον αποκλειστικα απο την εκκινηση.
Θυμαμαι που ειχε στο Power ενα θεμα περι κοντρας στα 400μ και ελεγε οτι αυτος που θα κανει το καλυτερο 0-18 μετρα ουσιαστικα εχει νικησει την κοντρα.
Αλλωστε τυχαιο ειναι οτι τα Rallye με 150 αλογα πατανε Golf GTI και αυτοκινητα με 200+ αλογα(και αρκετο βαρος ομως)?
Tα Rallye λογω χαμηλου βαρους εχουν απιστευτη εκκινηση .Μετα το 400αρι ομως αστα να πανε , τα περνανε απο πανω.
Ουσιαστικα πιστευω οτι το 0-400 καθοριζεται απο τα κιλα/ιππο του καθε αυτοκινητου
αντιθετα στο 0-1000μ φαινεται πιο καθαρα η δυναμη του αυτοκινητου. -
offtopic τέλος...
http://www.youtube.com/user/porsche?ble ... 6KxRY1sENI
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Bασικα το 0-400 πιστευω οτι επηρεαζεται σχεδον αποκλειστικα απο την εκκινηση.Θυμαμαι που ειχε στο Power ενα θεμα περι κοντρας στα 400μ και ελεγε οτι αυτος που θα κανει το καλυτερο 0-18 μετρα ουσιαστικα εχει νικησει την κοντρα.
Αλλωστε τυχαιο ειναι οτι τα Rallye με 150 αλογα πατανε Golf GTI και αυτοκινητα με 200+ αλογα(και αρκετο βαρος ομως)?
Tα Rallye λογω χαμηλου βαρους εχουν απιστευτη εκκινηση .Μετα το 400αρι ομως αστα να πανε , τα περνανε απο πανω.
Ουσιαστικα πιστευω οτι το 0-400 καθοριζεται απο τα κιλα/ιππο του καθε αυτοκινητου
αντιθετα στο 0-1000μ φαινεται πιο καθαρα η δυναμη του αυτοκινητου.Η επιτάχυνση έχει πάντα να κάνει με τα κιλά/ίππο. Ακόμα και και ρεπρίζ 200-300 να κάνεις μετράνε τα κιλά/ίππο, η κλιμάκωση και η αεροδυναμική. Πάντως λογικό είναι ότι ραλλάκι 150 ίππων και 1000 κιλών θα είναι ταχύτερο από GTi 200 ίππων και 1400 κιλών.
-
την αεροδυναμικη μην την υποτιμας καθολου στα πολλα χλμ
εχει μεγαλη διαφορα ενα αυτοκινητο ανοικτο και κλειστο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Bασικα το 0-400 πιστευω οτι επηρεαζεται σχεδον αποκλειστικα απο την εκκινηση.
Θυμαμαι που ειχε στο Power ενα θεμα περι κοντρας στα 400μ και ελεγε οτι αυτος που θα κανει το καλυτερο 0-18 μετρα ουσιαστικα εχει νικησει την κοντρα.
αντιθετα στο 0-1000μ φαινεται πιο καθαρα η δυναμη του αυτοκινητου.Η επιτάχυνση έχει πάντα να κάνει με τα κιλά/ίππο. Ακόμα και και ρεπρίζ 200-300 να κάνεις μετράνε τα κιλά/ίππο, η κλιμάκωση και η αεροδυναμική. Πάντως λογικό είναι ότι ραλλάκι 150 ίππων και 1000 κιλών θα είναι ταχύτερο από GTi 200 ίππων και 1400 κιλών.
+1000
To τριπτυχο της επιτυχιας...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
οι 'ρολλαριστές' είναι τελείως ΓΤΠ
Θυμίζω τα βιντεάκια και τις περιγραφές σε γνωστά κοντρο-φόρουμ όπου βλέπεις αχαρακτήριστα τυπάκια να σκίζουν τα ταλαίπωρα αμαξάκια τους σε απανωτά τέτοια ανοίγματα επειδή τη μια ο ένας διαμαρτύρεται ότι έχασε αλλαγή και μετά ο άλλος ότι του ρέταρε το μοτέρ και δώστου πάλι 'ρολλαριστά' ανοίγματα με 2.000 και 3η ή 4η που είναι ό,τι πιο δολοφονικό για ένα κινητήρα, λες και θα αποδείξουν τη θεωρία του χάους...
Το 0-100 όντως δεν είναι ενδεικτικό επειδή παίζει τεράστιο ρόλο η κλιμάκωση 2ας-3ης. Το 400άρι και πολύ περισσότερο το χιλιόμετρο είναι τα πιο αξιόπιστα είδη 'κόντρας'.α) Μιλας για συγκεκριμενα αχαρακτηριστα τυπάκια ή οσοι πατανε ρολαριστες τους αχαρακτηριστους?
β) Εγω αν και με συμφαιρει απο στάση, παταω και ρολαριστα να κανω το χατηρι στους τουρμπατους φιλους μου, αν ειναι να το βαλω στο μουσειο το αμαξι να μην κουραζεται!
γ) Evgenios, με 150 αλογα 106 πρεπει να εισαι κουλος για να μην εισαι μπροστα και στο χιλιομετρο απο ενα golf GTI
δ) Δικιο ο εχει ο realzeus, και στις ρολαριστες παιζει ρολο το βαρος. Το πιο σημαντικο ομως ειναι η κλιμακωση και το ευρος λειτουργειας.
-
εγω δεν καταλαβω γιατι οι ρολαριστες (με τις οποιες κανω εγω χαρη στους δικινητους φιλους μου ) ειναι ο,τι πιο δολοφονικο?
-
'ρολλαριστά' ανοίγματα **με 2.000 και 3η ή 4η **που είναι ό,τι πιο δολοφονικό για ένα κινητήρα
Η πλάκα είναι ότι αυτές οι ρεπρίζ απασχολούν μόνο τους ταρίφες που και αυτοί με τα αυτόματα αλλάζουν στις 3.000 και δεν ταλαιπωρούν καθόλου το μοτέρ τους.
Τεσπα. Το άνοιγμα για μένα είναι πολύ απλή υπόθεση. Από στάση μέχρι ένα λογικό σημείο. Όλα τ' άλλα είναι φύκια. Και δεν πρόλαβα να πατήσω γκάζι και είχα 2.500 και όχι 3.000 και δεν κούμπωσε η 3η και με έξυνε ο κώλος μου κλπ κλπ κλπ -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
'ρολλαριστά' ανοίγματα **με 2.000 και 3η ή 4η **που είναι ό,τι πιο δολοφονικό για ένα κινητήρα
Η πλάκα είναι ότι αυτές οι ρεπρίζ απασχολούν μόνο τους ταρίφες που και αυτοί με τα αυτόματα αλλάζουν στις 3.000 και δεν ταλαιπωρούν καθόλου το μοτέρ τους.
Τεσπα. Το άνοιγμα για μένα είναι πολύ απλή υπόθεση. Από στάση μέχρι ένα λογικό σημείο. Όλα τ' άλλα είναι φύκια. Και δεν πρόλαβα να πατήσω γκάζι και είχα 2.500 και όχι 3.000 και δεν κούμπωσε η 3η και με έξυνε ο κώλος μου κλπ κλπ κλπδεν εχεις αδικο στα τελευταια , απλα εγω ως ρολαριστα ειχα στο νου μου 2ες ισα ισα για να μην ταλαιπωρηθει το μοτερ/κιβωτιο απο την εκκινηση και απο την 1η μεχρι τον κοφτη
απλα να λεμε οτι τσουλαμε , οχι να ανοιγουμε **6η με 1000 στροφες **
(προσπαθουσε μια μερα ο busso να μου εξηγησει με αυτον τον τροπο γιατι ενα 6κυλινδρο ειναι καλυτερο απο 2λιτρο τουρμπο ) -
Porsche 911 GT2 v Corvette ZR1
http://www.youtube.com/watch?v=vD9AW-EB ... re=related
Μιλώντας για ανοίγματα.
Αυτό που κάνεις Qsis είναι να βλέπετε ποιός έχει περισσότερη ροπή, ποιός (ίσως) κλέβει λίγο παραπάνω στο πάτα-φεύγα και όχι τόσο ποιός είναι πιο γρήγορος. Καλά κάνετε για τα μηχανικά μέρη αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για εξαγωγή συμπερασμάτων. -
μια χαρα ειναι για την εξαγωγη συμπερασματων γιατι οποιος και να κλεψει θα φανει και θα φανει στη συνεχεια τι γινεται εξ'αιτιας αυτου και τελοσπαντων μιλαμε για καλη διαθεση και οχι θελω ντε και καλα να σε περασω..
(αλλωστε και στη σταση μπορεις να κλεψεις της πουτ@νας)με καθυστερες και κομπλεξικους εγω προσωπικα δεν ανοιγω συνεννοημενα και πολλες φορες δεν δινω καν σημασια
ο ροπη σημαινει και δυναμη αυτο δεν καταλαβα γιατι ειναι κακο?αν η ροπη σου ειναι μουφα (δλδ μετα απο καποιες στροφες ψοφας, αυτο ειναι το πρωτο που θα φανει σε μια κοντρα)
τεσπα ο καθενας εχεις τις αποψεις του.απλα επειδη δε ξερω τι κανει ο καθενας στην εκκινηση και δεν με νοιαζει στο κατω κατω οταν θελω να δω τι κανει το αυτοκινητο του του ζηταω να παμε 2ες
μια μερα ημουν με ενα evo 9 και ενα αλλο σαν και το δικο μου.το evo τσαγιαζε ασυστολα το αλλο audi.
παω κι εγω ανοιγουμε μια τσαι και οι 2 απο μενα, ανοιγουμε δυο το ιδιο, στην τριτη εμεινα μονο εγω και το evo παλι το ιδιο.στο τελος ανοιγουμε 2ες τρωω τις 2 καροτσες μου με το καλημερα (και η διαφορα σιγα σιγα ανοιγε) και φανηκε η λογικη διαφορα μεταξυ εμενα και του evo.
τι να λεω οτι παταω evo?
καιγαμε τα αμαξια μας (και σου μιλαω για τρελη βρωμα 200αρες φρενο ολη την ωρα) για να δουμε ποιος κανει καλυτερες εκκινησεις? θα το κανεις 1-2-10 αλλα οχι συνεχεια
-
-
EEEEEE.....
Αφήστε τις ρεπρίζ και τις στάσεις...Εδώ φαίνονται τα αυτοκίνητα:
Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου.
Porsche Forum