-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Υ.Γ.: Τρεχω saxoralla (ΜΑΜΑ ομως), οποτε θελετε...και οπου θελετε (στροφες-400αρι)
Y.Γ.: Τα saxoralla ειναι 1600 και πιο ελαφρια αλλα και παλι στα μαμα (οχι οτι υπαρχει και κανενα μαμα...) ''ξυλο'' ριχνω...
Υ.Γ: Ειναι 14Kgm στις 4.100 (λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα του υπογραφοντα...)Σορρυ που θα σε προσγειωσω αποτομα,ΑΛΛΑ δεν παιζει τετοια περιπτωση....
Το Ignis θα ειναι πισω στην ευθεια κ με το που ερθουν οι στροφες θα ειναι πααααααααααααααααααρα πολυ πισω
-
Εντάξει τώρα που αρχισες να ρίχνεις ξύλο σε ό,τι κινείται γίνεσαι αστείος.
Δεν είμαστε συνιθισμένοι να στρίβουμε με τα απειρα ηλεκτρονικα συστηματα και να το παιζουμε τσάμπα μάγκες κ αν δεν μας ξέρεις μην εκφράζεις άποψη.
Δεν είπαμε ότι το όριο του Ignis είναι χαμηλά..αλλά όσων αφορά την οδική συμπεριφορά υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα πιο ολοκληρωμένα και καλύτερα.Τώρα πραγματικά με τρώνε τα χέρια μου να σου γράψω να τρέξεις μαμά SportKa απο πλατεία Πεντέλης μέχρι Άγιο Πέτρο και πάλι πίσω.
Τελικά σου λέω απλά να δεις τα προφανή..
Το ignis καλό χρυσό,γρήγορο,στρίβει καλά.
Απλά υπάρχουν κ άλλα που στρίβουν καλύτερα.
Με το να μην το παραδέχεσαι απλά εθελοτυφλείς. -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Υ.Γ.: Τρεχω saxoralla (ΜΑΜΑ ομως), οποτε θελετε...και οπου θελετε (στροφες-400αρι)
Y.Γ.: Τα saxoralla ειναι 1600 και πιο ελαφρια αλλα και παλι στα μαμα (οχι οτι υπαρχει και κανενα μαμα...) ''ξυλο'' ριχνω...
Υ.Γ: Ειναι 14Kgm στις 4.100 (λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα του υπογραφοντα...)Σορρυ που θα σε προσγειωσω αποτομα,ΑΛΛΑ δεν παιζει τετοια περιπτωση....
Το Ignis θα ειναι πισω στην ευθεια κ με το που ερθουν οι στροφες θα ειναι πααααααααααααααααααρα πολυ πισω
Α ρε Βαγγελη, που να ξερεις εσυ??
Δε μου λες, και το δικο σου 118 εβγαζε?
που χαθηκες βρε ρεμαλι?
-
Y.Γ.: Τα saxoralla ειναι 1600 και πιο ελαφρια αλλα και παλι στα μαμα (οχι οτι υπαρχει και κανενα μαμα...) ''ξυλο'' ριχνω...Κάτι τέτοια λέει κι ο φίλος μου με το IS (για πλάκα βέβαια) και τρώει το κράξιμο της αρκούδας από όλη την παρέα...
-
spiros
Εν αναμονη της adsl Hol 512 αναγκαζομαι κ μπαινω απο την αλλη γραμμη με απλη συνδεση(μιλαμε για ταχυτητα 44,2 κβ οχι μαλακιες ) Επομενως εχω περιορισει τις επισκεψεις μου στο φορουμ....Στο θεμα μας τωρα,επειδη η συνεχεια θα ειναι μαλλον καυτη,δεν εχω τιποτα με το Ignis...Ισα ισα οπως ειπα ημουν κατοχος για 1 χρονο περιπου...
Μην συγκρινουμε ομως το στριψιμο του με το rallye.....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Το πισω μερος θα σε προβληματισει παρα πολυ,σε ανωμαλιες πεταγεται ο αξονας κ γενικα θα το χαρακτηριζα πολυ δυστροπο.....Κοπαναει παααρα πολυ....Σε εθνικη οδο ειναι ευπαθες στους ανεμους λογω της αεροδυναμικης του
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι....
δεν μπορουμε να λεμε οτι στριβει το κουτι με τις 4 ροδες οταν με το παραμικρο στο οδοστρωμα θα εχει τασεις.... 'μπαριερας'.
Και εγω φανταζομουν οτι ο πισω αξονας θα ειναι ασχημος στις αντιδρασεις μεχρι που το ειδα στην πραξη μια μερα οταν κυνηγουσα σε στροφες ενα Ignis το οποιο κοντεψε να παει στις μπαριερες. Η ουρα στις ανωμαλιες ειχε πεταξει και ειχε ανοιξει η τροχια του αμαξιου οταν την ιδια στιγμη με το μαμαPunto χαραζα ΕΓΩ την τροχια μου και δεν επηρεαζομουν.Επισης... ας σταματησουμε να το λεμε 'IS'.... γιατι το IS ειναι της Lexus και ειναι αμαξαρα και το ριχνουμε πολυ ασχημα οταν το κατεβαζουμε στο επιπεδο Ignis.
@badboy: ο εγωισμος παει συννεφο
-
Επισης δε ξερω αν τσαγιαζει 106 αλλα εγω 2-3 φορες που εχω πετυχει ιγκνις με το 206 μου(1.6) δε μου φευγανε με τιποτα...(μη πω και οτι το εχω και παθει εμφραγμα το παιδι...)
-
εχει πλακα παντως που σε καθε συζητηση για 'στριψιμο' μπαινει μεσα το 106..
και μαλλον θα το κανει για πολλα χρονια ακομη..δεν θα μιλησω για την ακριβεια και το 'κρατημα' (δεν αναφερομαι στην προσφυση αλλα στο handling) γιατι δεν μπορω να αποδειξω τπτ..οσοι ξερουν ..ξερουν..
ομως το να ειναι πιο γρηγορο το Ignis απο 106 16ν στην ευθεια..ξεπερνα τη σφαιρα της φαντασιας!!!
τα ιδια εχω ακουσει και παλιοτερα απο κατοχο yaris ts..μεχρι που πληγωθηκε πολυ αγρια ο εγωισμος του...
προσωπικα μου αρεσει το ignis σαν κατι πιο διαφορετικο (εμφανισιακα..) και λιγο πιο 'ωμο' απο τα αλλα μοντελα που κυκλοφορουν.. σε συνδυασμο παντα με την χαμηλη του τιμη..
στα ιδια χρηματα υπαρχει μονο το sportKa..που απο οτι ακουγεται ειναι καλυτερο αρκετα σαν πατημα στο δρομο αλλα και σημαντικα πιο αργο...
πραγματικα δεν ξερω πιο απο τα 2 θα διαλεγα...
-
Δυστυχώς αυτοκίνητα σαν το Rallye δε θα ξαναβγούν ποτέ..
Έδινες 4μύρια κ είχες σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο..
Τώρα έχουμε χορτάσει από μεγάλες ζάντες κ fool proof αυτοκίνητα -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Δυστυχώς αυτοκίνητα σαν το Rallye δε θα ξαναβγούν ποτέ..
Έδινες 4μύρια κ είχες σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο..
Τώρα έχουμε χορτάσει από μεγάλες ζάντες κ fool proof αυτοκίνηταφαντασου ποσο καλυτερο ειναι το Ιγκνις που τα εχει για πλακα τα ΣαξοΡαλλα!
εδω ειναι που λεμε, φανταστικο αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Δεν είμαστε συνιθισμένοι να στρίβουμε με τα απειρα ηλεκτρονικα συστηματα και να το παιζουμε τσάμπα μάγκες κ αν δεν μας ξέρεις μην εκφράζεις άποψη.
Δεν είπαμε ότι το όριο του Ignis είναι χαμηλά..αλλά όσων αφορά την οδική συμπεριφορά υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα πιο ολοκληρωμένα και καλύτερα.Τώρα πραγματικά με τρώνε τα χέρια μου να σου γράψω να τρέξεις μαμά SportKa απο πλατεία Πεντέλης μέχρι Άγιο Πέτρο και πάλι πίσω.
Με το να μην το παραδέχεσαι απλά εθελοτυφλείς.δεν ειπα οτι ριχνω ''ξυλο'' σε οτι κινειται απο σαξοραλλα μαμα μιλησα και κατω...(μολις το φτιαξω οπως θελω και σε πειραγμενα σαξοραλα ) αλλα ουτε εβρισα κανενα εδω μεσα και ομως η επιθεση που δεχτηκα εδω μεσα ειναι απαραδεκτη και μη μου το παιζετε ξερολες γιατι στη θεωρια ολοι καλοι ειστε στο δρομο τι κανετε...
Ποιο δρομο δηλ. μονο για καμια πιστα ειστε μια φορα το χρονο για να πειτε οτι κατι κανατε...
Και οσο για το Πεντελη - Αγιο Πετρο ειμαι απο Θεσ/νικη οπως εμφανεστατα φαινεται κατω απο το ονομα μου, οποτε τσαμπα το πεταξες για δημιουργια εντυπωσεων...και μονο...Και το ''Εντάξει τώρα που αρχισες να ρίχνεις ξύλο σε ό,τι κινείται γίνεσαι αστείος'' το αστειος να το πεις εκει που ξερεις οχι σε μενα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Επισης... ας σταματησουμε να το λεμε 'IS'.... γιατι το IS ειναι της Lexus και ειναι αμαξαρα και το ριχνουμε πολυ ασχημα οταν το κατεβαζουμε στο επιπεδο Ignis.
πάλι καλά που με πρόλαβες...
δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα...φίλε πάντως μπορούμε να πάμε μια βολτούλα χαλκιδική να δούμε τέλως πάντων πως στρίβει αυτό το αμάξι
(με μια G6 1.3 θα είμαι...) -
Με το να μην το παραδέχεσαι απλά εθελοτυφλείς.δεν ειπα οτι ριχνω ''ξυλο'' σε οτι κινειται απο σαξοραλλα μαμα μιλησα και κατω...(μολις το φτιαξω οπως θελω και σε πειραγμενα σαξοραλα ) αλλα ουτε εβρισα κανενα εδω μεσα και ομως η επιθεση που δεχτηκα εδω μεσα ειναι απαραδεκτη και μη μου το παιζετε ξερολες γιατι στη θεωρια ολοι καλοι ειστε στο δρομο τι κανετε...
Ποιο δρομο δηλ. μονο για καμια πιστα ειστε μια φορα το χρονο για να πειτε οτι κατι κανατε...
Και οσο για το Πεντελη - Αγιο Πετρο ειμαι απο Θεσ/νικη οπως εμφανεστατα φαινεται κατω απο το ονομα μου, οποτε τσαμπα το πεταξες για δημιουργια εντυπωσεων...και μονο...Και το ''Εντάξει τώρα που αρχισες να ρίχνεις ξύλο σε ό,τι κινείται γίνεσαι αστείος'' το αστειος να το πεις εκει που ξερεις οχι σε μενα...
οποιος διαφωνει με τις υπερβολλες και τους ακρατους εγωισμους ειναι υβριστης?
Παω στοιχημα πως και Cinquecento να ειχες τα ιδια θα ελεγες... -
οταν λες...'δεν ειπα οτι ριχνω ''ξυλο'' σε οτι κινειται απο σαξοραλλα μαμα μιλησα και κατω '
τι ακριβως εννοεις?? (με το και κατω..)
δηλαδη να το εχουν κανει πιο αργο το 106??
(να εχουν φραξει κανα φιλτρο αερα..,να εχουν βγαλει κανα μπουζι να δουλευει 3κιλυνδρο??)πλακα κανω....
αλλωστε ευτυχως που δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αποψεις..αλιμονο..
δεν ξερω αν εχεις ανοιξει ποτε με rallye..η' ακομη καλυτερα αν εχεις οδηγησει ..αλλα αν το κανεις να εισαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις...
και μιλαω παντα για επιδοσεις σε ευθεια..μιας και ειναι κατι χειροπιαστο...
το οτι ειναι πιο αργο απο το 106 δεν σημαινει οτι ειναι αργο γενικα..
αλλωστε παντα θα υπαρχει κατι πιο γρηγορο..
το θεμα ειναι να σε ευχαριστει οδηγικα..(απο ολες τις αποψεις..) -
Είναι φανερό ή ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις ή ότι σε έχει τυφλώσει η αγάπη σου για το αυτοκίνητο σου..
Επίθεση από μένα δε δέχτηκες.
Ίσα ίσα που είπα ότι έχεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Ούτε σου είπα πως έβρισες.
Εκφράστικες όμως για μένα και για τους υπόλοιπους απαξιωτικά..ότι έχουμε μάθει εμείς στα ηλεκτρονικά,ενώ εσύ στα βαρβάτα αντρικά αυτοκίνητα.
Δεν το έπαιξα ξερόλας.Σε κάθε απάντησή μου έγραφα από κάτω πως εκφράζω τη γνώμη μου και μόνο.
Γράφεις''Ποιο δρομο δηλ. μονο για καμια πιστα ειστε μια φορα το χρονο για να πειτε οτι κατι κανατε... ''Με ξέρεις καλέ μου άνθρωπε?
Πάλι τα ίδια αρχίσαμε?
Ειλικρινά στον υπολογιστή μου δε φαίνεται πουθενά ότι είσαι απο Θεσσαλονίκη.
Νομίζεις ότι έχω ανάγκη να κερδίσω εντυπώσεις?Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.Δεν προσπαθώ να αποδείξω άλλο ότι δν είμαι ελέφαντας
Αυτό που ξέρω είναι πως οι πραγματικά καλοί οδηγοί(ή αυτοί που δεν είναι,αλλά προσπαθούν να μαθαίνουν και να βελιώνονται),ξέρουν τις ικανότητές τους,μέχρι που φτάνουν οι ίδιοι και τα αυτοκίνητά τους,κ δεν έχουν ανάγκη να τη πουν σε κανένα.Οι υπόλοιποι προσπαθούν να απαξιώσουν όσους διαφωνούν μαζί τους με αστεία σχόλια σε προσωπικό επίπεδο
Και όλα αυτά ξεκίνησαν αφού είπα πόσο καλό θεωρώ το Ignis και πόσο
μ'αρέσει συγκριτκά με άλλα.Τώρα αν θες να σου πω πως είναι τομή στη σύγχρονη αυτοκίνηση,,συγγνώμη αλλά δε θα το κάνω.Καλές βόλτες σου εύχομαι
-
Το IS ειναι παρα πολυ ενδιαφερον οχημα στο δρομο. το κανεις οτι θες αλλα ειναι ατσαλο και οχι τοσο ισοροπημενο στη στροφη οσο το 106, και ειναι σαφως πιο αργο απο 106 1.6 16v. Για εμενα ειναι το πιο διασκεδαστικο αυτοκινητο μαζι το μινι cooper. Αυτο που του χαλαει την εικονο ειναι η... εικονα του.. δηλαδη το design, κυριως μεσα, αντε και ο πισω αξονας.
-
afoy re μεγαλε εισαι στροφακιας.......
για πες μας ποσο κανει το βανακι σου σερρες ή αιγινιο μιας και εισαι απο πανω για να δουμε ποσο καλα στριβει....... -
Και κατι αλλο ρε παιδια, τετοια μικρα αυτοκινητα να τα συγκρινετε σε κλσειστες διαδρομες, οχι σε πατημενες καμπες, αυτο ειναι το στοιχειο τους.
-
-
Καλησπέρα
-
Για να μιλάει κάποιος για ένα αυτοκίνητο πρέπει τουλάχιστον να έχει μπει μέσα σε αυτό, αν όχι να το έχει οδηγήσει.
Επειδή λοιπόν εμείς έχουμε οδηγήσει saxoralla και τα περισσότερα παρόμοιας νοοτροπίας και συμπεριφοράς αυτοκίνητα και είμαστε κάτοχοι IS(όχι το Lexus)
ξέρουμε πως (μιλώντας πάντα για μη μονταρισμένα αυτοκίνητα):Το Ignis Sport είναι πράγματι πιο αργό στα 0-100. Στις επιμέρους ρεπρίζ το IS καταφέρνει να ακολουθεί τα Saxoralla κυρίως λόγω της κοντής κλιμάκωσης του κιβωτίου. Στις στροφές ,δε, το Ignis μπορεί χαλαρά να ακολουθήσει τα VTS και τα Rallye.
Συγκρίνω το IS με τα VTS και Rallye διότι α)παρόμοια σύγκριση έγινε και πιο πριν και β) τα έχουμε οι ίδιοι οδηγήσει.
-
Όσον αφορά το εσωτερικό του Ignis είναι πράγματι λιτό. Από την άλλη η επιλογή έγκειται στον αγοραστή και εννοείται πως εάν κάποιος ήθελε χλιδή, δεν θα αγόραζε SUZUKI.
Για το εξωτερικό, περί ορέξεως.......
-
Μιλώντας για αεροδυναμική: με χαμήλωμα και φαρδύτερη ζάντα η κατάσταση βελτιώνεται πάρα πολύ καθώς μοιραία το σχήμα του δε το κάνει το αεροδυναμικά καλύτερο μοντέλο που έχει βγάλει ποτέ η SUZUKI.
Παρεμπιπτόντως το δικό μας IS είναι ακόμη χαμηλότερο, αφού ήδη φοράει άλλη ανάρτηση και είναι μονίμως φορτωμένο...
- Σε πίστα καρτ με ''κλειστές'' στροφές, χρόνο ανάλογο του IS κάνει 106 Rallye με μπλοκέ διαφορικο.
Φιλικά...
-
-
Ωχ πλακώσανε οι Ignisti
προσφορά suzuki ignis sport