-
Δεν έχει κι άδικο ο Γαβριήλ. Πού ξέρουμε...
Πάντως, από τις μέχρι τώρα επισκέψεις μου, θα πω ότι η Αγγλία δεν είναι άσχημη επιλογή. Μπορεί βέβαια να μην έχει τον Ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα (οκ, νησί μπορεί να είναι, αλλά καταλαβαίνετε τί εννοώ...), αλλά και δουλειές στις οποίες αμοίβεσαι καλά υπάρχουν και ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα μπορείς να κάνεις. Τί να πρωτοαναφέρω: τα εκατοντάδες track events; Τους αγώνες; Τα αεροπορικά shows; Τα πολλά μουσεία; Τα πάρκα; Τις αγγλίδες;
Για μια πείοδο λοιπόν θα ήθελα να ζήσω Αγγλία. Εν πάσει περιπτώσει όμως, τώρα επέλεξα να κατέβω Ελλάδα πάλι μετά το μάστερ, για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα...
-
και εγω σωστα απαντησα
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
*'Οι Ελληνες είναι βαρεμένοι και φευγάτοι. Μόλις φύγουν από την Ελλάδα παρακαλάνε να γυρίσουν και μόλις το κάνουν, λένε στον εαυτό τους τι μ...κας ήμουνα που γύρισα' *
Τελικά είναι σοφός ο Χάρρυ Κλυν!!!
-
Γερμανία έχω μείνει 3 χρόνια.
Ιταλία άλλα 5 λόγω επαγγέλματος πατέρα.
Νότια Γαλλία την επισκεπτόμουν συχνά μιας κι έμενα βόρεια Ιταλία.
Το ίδιο και την Ισπανία.Εχω δικαίωμα να πω που θα ήθελα να ζήσω πλην της Ελλάδας;
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.Με αλλα λογια, η επιλογη ειναι αβασιμη.
Ειναι σαν το αλλο λαθος ερωτημα: 'Ποιο υπεραυτοκινητο θα αγοραζες εαν ειχες 1 εκ. δολλαρια?' Και ολοι εχουν απαντηση ετοιμη. Που ξερεις? Εχεις οδηγησει/τεσταρει τα 5-10 οχηματα αυτης της τιμης για να ξερεις?
Για πές μας για πές μας κι άλλα....
Εγώ λέω να μην μιλάμε καθόλου να το 'βουλώσουμε' γιατί κανείς μας δεν τα ξέρει όλα γι όλα, κοινώς....όλα αυτά που έχουν γραφτεί εδώ είναι βλακείες από άσχετους να το κλείσουμε το μαγαζί λοιπόν. Α συγνώμη να το κλειδώσουμε και να διαγράψουμε όλα τα post εκτός από τα δικά σου τα μόνα σωστά και αντικειμενικά...
Προσωπικά μου αρέσει πολύ η Ελλάδα για την ακρίβεια μπορώ να παραβλέψω κάποια μικρο( εδώ γελάμε)προβληματάκια της καθημερινότητας....
Αλλά δεν θα έλεγα όχι στην Βόρεια Ιταλία ή Νότια Γαλλία ή στο Λονδίνο η τ το Παρίσι ή στο Στρασβούργο και βέβαια γιατί όχι και στην Ελβετία.
Βασικά....αν έχεις καλή παρέα και φίλους παντού μπορείς να περάσεις καλά το πόσο καλά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.
Σάββα δεν είμαι σίγουρος αν έχει την δυνατότητα να κρίνει αντικειμενικά... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.
Με αλλα λογια, η επιλογη ειναι αβασιμη.
Ειναι σαν το αλλο λαθος ερωτημα: 'Ποιο υπεραυτοκινητο θα αγοραζες εαν ειχες 1 εκ. δολλαρια?' Και ολοι εχουν απαντηση ετοιμη. Που ξερεις? Εχεις οδηγησει/τεσταρει τα 5-10 οχηματα αυτης της τιμης για να ξερεις?
Εγώ λέω να μην μιλάμε καθόλου να το 'βουλώσουμε' γιατί κανείς μας δεν τα ξέρει όλα γι όλα, κοινώς....όλα αυτά που έχουν γραφτεί εδώ είναι βλακείες από άσχετους να το κλείσουμε το μαγαζί λοιπόν. Α συγνώμη να το κλειδώσουμε και να διαγράψουμε όλα τα post εκτός από τα δικά σου τα μόνα σωστά και αντικειμενικά...
Προσωπικά μου αρέσει πολύ η Ελλάδα για την ακρίβεια μπορώ να παραβλέψω κάποια μικρο( εδώ γελάμε)προβληματάκια της καθημερινότητας....
Αλλά δεν θα έλεγα όχι στην Βόρεια Ιταλία ή Νότια Γαλλία ή στο Λονδίνο η τ το Παρίσι ή στο Στρασβούργο και βέβαια γιατί όχι και στην Ελβετία.
Βασικά....αν έχεις καλή παρέα και φίλους παντού μπορείς να περάσεις καλά το πόσο καλά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.ρε, τι θα κανεις εκει? πολυεθνικη θα ανοιξουμε ?
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.
Βασικά....αν έχεις καλή παρέα και φίλους παντού μπορείς να περάσεις καλά το πόσο καλά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.ρε, τι θα κανεις εκει? πολυεθνικη θα ανοιξουμε ?
Ναι ρε είμαστε στυγνοί καπιταλιστές και θα ανοίξουμε ΚΑΙ πολυεθνική
-
Νέα Ζηλανδία, όσο πιο μακριά γίνεται από εδώ.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μ'αρεσει που οι περισστεροι θελετε να ζητε καπου αλλου και βαζω στοιχημα οι περισσοτεροι δεν εχετε ζησει εκει ουτε μια ωρα.Με αλλα λογια, η επιλογη ειναι αβασιμη.
Και τι να κάνουμε;Να αρχίσουμε ταξίδια;
Σε άλλο τόπικ ο Krus ρωτάει τι χρώμα Φερράρι να πάρει ένας φίλος του.Τι να του πούμε;
Να μας πάει να μπούμε μέσα σε όλες για να καταλάβουμε ποιά πηγαίνει με το χρώμα των ματιών μας;
Υποθετικό το τόπικ.'Δε λέει σε ποιά χώρα σκοπεύετε να μετακομίσετε!'
Χαλαρή κουβέντα, που δείχνει και τις προτιμήσεις μας
Προσωπικά, αν και θα προτιμούσα ένα πιο..εξωτικό μέρος, μάλλον Ανδαλουσία-Πορτογαλία.Δεν έχω πάει, όμως μαθαίνω οτι μοιάζει με οργανωμένη Ελλάδα, οτι προοδεύει κοινωνικά και οτι το καλό της κλίμα (όλο το χρόνο από 20 ως 35 βαθμούς Κελσίου...) βοηθά στην έμπνευση και τη δημιουργία.Επίσης δείχνει πανέμορφη.. -
A ξέχασα να αναφέρω και την Βαρκελώνη....
-
Στις ΗΠΑ το χειμωνα στην Ελλαδα το καλοκαιρι.
Και στα δυο εχω ζεισει πολλα χρονια οποτε θεωρω οτι μπορω να εχω μια εμπεριστατωμενη γνωμη.Το να ζει καποιος καπου ειναι παραπανω απο το να λεει μαρεσει το Χολυγουντ η μαρεσει η Ιαπωνια, η μαρεσει η Γερμανια. Πρεπει να ζεις εκει να εχεις σπιτι να δουλευεις, να πληρωνεις φορους, να ζεις την καθημερινη ζωη. Να πηγαινεις στο Γιατρο να πηγαινεις για ψωνια να πηγαινεις στην αντιπροσωπεια να φτειχνεις το αυτοκινητο σου. Γενικα να ζεις οπωε θα ζουσε ενας ντοπιος. Οχι οπως θα ζουσε ενας Ελληνας στις ΗΠΑ η στην Γερμανια η στην Ιταλια. Τωρα βεβαια αν μιλαμε θεωρητικα τι θα ητανε το ονειρικο μερος που θα ζουσα τοτε δεν μιλαμε για την πραγματικοτητα. Οχι οτι ειναι κακο αλλα απλως να καταλαβαινωμαστε.
Νικος
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Και τι να κάνουμε;Να αρχίσουμε ταξίδια;
Σε άλλο τόπικ ο Krus ρωτάει τι χρώμα Φερράρι να πάρει ένας φίλος του.Τι να του πούμε;
Να μας πάει να μπούμε μέσα σε όλες για να καταλάβουμε ποιά πηγαίνει με το χρώμα των ματιών μας;
Υποθετικό το τόπικ.'Δε λέει σε ποιά χώρα σκοπεύετε να μετακομίσετε!'
Χαλαρή κουβέντα, που δείχνει και τις προτιμήσεις μας
Προσωπικά, αν και θα προτιμούσα ένα πιο..εξωτικό μέρος, μάλλον Ανδαλουσία-Πορτογαλία.Δεν έχω πάει, όμως μαθαίνω οτι μοιάζει με οργανωμένη Ελλάδα, οτι προοδεύει κοινωνικά και οτι το καλό της κλίμα (όλο το χρόνο από 20 ως 35 βαθμούς Κελσίου...) βοηθά στην έμπνευση και τη δημιουργία.Επίσης δείχνει πανέμορφη..Τα ταξειδια για μια βδομαδα δεν βοηθησει πολυ.
Το θεμα ειναι λιγακι ασαφες εσυ μιλας για το ονειρικο μερος που θα ζουσες και εγω για να μερη που ξερω και θα ηθελα να ζησω. Ειναι διαφορετικη αποψη. Τιποτα παραπανω τιποτα χειροτερο η καλυτερο.Νικος
-
εγω μενω σπουδαζω και εργαζομαι στην Εμιλια Ρομανια (μπολωνια) τα τελευταια 8 χρονια...
ομως ειμαι απο Κερκυρα...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ....
αν ποτε το αλλαζα παλι το ιδιο θα διαλεγα...
και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ........
CORFU GREECE
-
Σωστος ο Νικος ( titsataki)
αλλιως θα επρεπε να λεγεται το θεμα.
σε ποια μερη θα θελατε να πατε -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
CORFU GREECE
δεν υπαρχει ΟΥΤΕ μια μερα λπου να μη το ξεχασες???????????????
-
μου ειχαν πει να παω Αμερικη πριν απο κατι χρονια.............αλλά δεν το τολμησα και ουτε νομιζω οτι θα το τολμησω....
Υποθετουμε οτι παω. θα βρω δουλεια; και εαν βρω θα μπορεσω να αυτοσυντηρουμε; θα μπορεσω να επιβιωσω; ή θα κοιμαμαι στα πεζοδρομια θα μενω στα γκέττο και τις υποβαθμισμενες περιοχες....... γιατι εαν δεν κανω λαθος η Αμερικη ειναι μια χωρα οπου ειναι ανεπτυγμενη η οικονομια και χρειαζοντε εργαζομενους με υψηλα προσοντα. ο κοσμος ειναι μορφωμενος σε ανωτερο και ανωτατο επιπεδο....οι σπουδες εκει χρειαζοντε χρηματα. εγω τι θα κανω εκει? θα πλενω σκαλες ή θα πλενω πιάτα.... τι λεφτα να βγαλεις με τετοιες δουλειες...... αυτα τα επαγγελματα μπορω να τα κανω και εδω στην Ελλαδα οπου εχω και ενα σπιτι να μεινω.
δεν ξερω εαν σκεφτομαι σωστα, παντος δεν πιστευω οτι η Αμερικη ειναι για καποιον με χαμηλη-μετρια μορφωση. εαν π.χ. ειχα μεταπτυχικά ή διδακτορικο απο ελληνικά ή ξενα πανεπιστημια ισως θα αξιζε να πηγαινα γιατι ισως εβρισκα μια καλοπληρωμενη δουλεια.
δεν ξερω εαν σκεφτομαι σωστα ..... -
tebelaros
ίσως λέω ίσως το μόνο + στην υπόθεση είναι ότι λογικά θα αμοίβεσαι με περισσότερα χρήματα από ότι εδώ ακόμα και ως λαντζέρης. Οπότε πας κάνεις μία κάβα και γυρνάς ξανά εδώ. (λέμε τώρα)
-
το εχω σκεφτει..... αλλα εκει θα εχω να πληρωνω και ενοικια, εδω τουλαχιστον εχω ενα σπιτι να μεινω. και που θα μενω;.... στα γκεττο και θα ειμαι κατω απο το οριο της φτωχιας. το απολυτηριο λυκειου δεν νομιζω να μετραει σε τιποτε, το ΤΕΙ εαν το βγαλω τελικα παλι δεν νομιζω να μετραει σε τιποτε, εαν μαθω καποια τεχνη-καποιο ΙΕΚ παλι δεν νομιζω. εκει θα με βλεπουν ως ανειδικευτο εργαζομενο. εαν παω στα πεζοδρομια & κατω απο τις γεφυρες με βλεπω να κοιμαμαι..
-
tebelaros
με τέτοιο username σίγουρα!
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εγω μενω σπουδαζω και εργαζομαι στην Εμιλια Ρομανια (μπολωνια) τα τελευταια 8 χρονια...ομως ειμαι απο Κερκυρα...
αν ποτε το αλλαζα παλι το ιδιο θα διαλεγα...
και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ........
CORFU GREECE
Φίλε μου, να σου πω... Κι εγώ αν ζούσα στο Άμστερνταμ, είχα μία δουλειά με 3000
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;