-
Στην εποχή μας η ανακύκλωση κάθε λογής προιόντων(αλουμίνιο, χαρτί,γυαλί) και τελευταία μπαταριών ειναι ενα θέμα που συνεχώς δίνεται μεγάλη εμφασή λογω και της επιδρασής που έχει στο περιβάλλον. Οι διαδικάσιες ανακύκλωσης, συλλογής, διαχωρισμού, επεξεργασίας και παραγωγής εξοικονομούν πολύτιμη πρωτή υλή. Η κατανάλωση ενέργειας δεν ξέρω. Anyway , ακόμη για να αλλάξεις την μπαταρία στο αυτοκίνητο σου πρέπει υποχρεωτικά και δια του νόμου να ανάκυκλώσεις την παλία σου μπαταρία. Σε πολλά σημεία , χθές πρόσεξα στον Σκλαβενίτη έχουν τοποθετήσεί κάδο για συλλογή άχρηστών(ανακυκλώσιμώ) μπαταριών. Εσείς καταναλώνεται μπαταρίες(ρητοτική ερώτηση ) κατά πόσο τις ανακύκλώνεται?
-
Στην εποχή μας η ανακύκλωση κάθε λογής προιόντων(αλουμίνιο, χαρτί,γυαλί) και τελευταία μπαταριών ειναι ενα θέμα που συνεχώς δίνεται μεγάλη εμφασή λογω και της επιδρασής που έχει στο περιβάλλον. Οι διαδικάσιες ανακύκλωσης, συλλογής, διαχωρισμού, επεξεργασίας και παραγωγής εξοικονομούν πολύτιμη πρωτή υλή. Η κατανάλωση ενέργειας δεν ξέρω. Anyway , ακόμη για να αλλάξεις την μπαταρία στο αυτοκίνητο σου πρέπει υποχρεωτικά και δια του νόμου να ανάκυκλώσεις την παλία σου μπαταρία. Σε πολλά σημεία , χθές πρόσεξα στον Σκλαβενίτη έχουν τοποθετήσεί κάδο για συλλογή άχρηστών(ανακυκλώσιμώ) μπαταριών. Εσείς καταναλώνεται μπαταρίες(ρητοτική ερώτηση ) κατά πόσο τις ανακύκλώνεται?
-
-
Έχω ν' ανακυκλώσω μπαταρία 4-5 χρόνια γιατί συνέχεια το ξεχνάω. Γι' αυτό τις μαζεύω. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει το 1 κιλό σε μια πλαστική σακούλα μπροστά μου.
-
Προφανώς και καταναλώνουμε μπαταρίες. Δυστυχώς τις πετάω μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια... Θέληση υπάρχει στη θεωρία. Στην πράξη κολλάμε, όχι επειδή βαριέμαι ή κάτι άλλο, απλά επειδή δεν είναι μία κίνηση που κάνω από συνήθεια, πρέπει να το θυμηθώ και συνήθως... το ξεχνάω! Αν είχαμε μάθει να ζούμε με αυτό, θα ήταν αλλιώς. Ας ελπίσουμε τα παιδιά μας να το αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά το θέμα.
Κάποτε, για την ιστορία, μάζευα εφημερίδες κτλ και τις πήγαινα στον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς. Αυτά, στο Βόλο. Τώρα, στο Ηράκλειο, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν γνωρίζω καν που έχει κάδους ανακύκλωσης, στο Δήμο που εργάζομαι κάποτε είχα κάνει μία πρόταση να συνεργαστούμε με ιδιώτη, αλλά εγκαταλείφθηκε (η απάντηση που είχα πάρει ήταν: ποιος απ' τους υπαλλήλους θα μαζεύει το χαρτί του; τρίχες...) και έτσι αποτελώ κι εγώ ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που λέγεται 'κακή διαχείριση των φυσικών πόρων'... Είμαι ένα όνειδος για την κοινωνία, όμως πραγματικά, πιστεύω ότι απ' τη στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν κάνει κτήμα και συνήθειά τους ορισμένα πράγματα, αλλά πρέπει να τα θυμηθούν με υπενθυμίσεις στα κινητά, λαστιχάκια στα δάχτυλα κτλ, είναι δύσκολο να συμμετέχουν ενεργά στη λύση! Λυπάμαι που το λέω, μακάρι να ήμουν διαφορετικός!
-
Τις μαζεύω και τις πάω κάθε 4 μήνες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ
-
Ας μετονομαστεί το θέμα σε 'Ανακύκλωση' για να γίνει γενικότερο.
Πχ εκτός από τις μπαταρίες που μαζεύω και κάποτε θα αξιωθώ ν' ανακυκλώσω, παίρνω όλα τα άχρηστα τυπωμένα χαρτιά από τη δουλειά και τα χρησιμοποιώ ως draft στο σπίτι. Κάτι είναι κι αυτό.
Τα πλαστικά μπουκαλάκια ΔΕΝ τα ανακυκλώνω (ίσως αρχίσω αν βρω κάδο), αλλά τα τσαλακώνω και τα κλείνω με καπάκι ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στα σκουπίδια.
Όποτε δεν βαριέμαι αγοράζω μπύρες και αναψυκτικά σε γυάλινες επιστρεφόμενες φιάλες τις οποίες γυρνάω πίσω κάθε 2-3 μήνες. -
Ανακυκλωνονται τα πλαστικά;; Δε νομίζω . Δεν έχω δει πουθενά τέτοιους κάδους. Αλλα βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος.
-
Την παλεύω την ανακύκλωση γενικότερα, όσο μπορώ, και έχω και κάτι τύψεις από παλιά που πέταγα τα λάδια από τα παπιά μου στην αποχέταυση...
Εδώ και χρόνια μαζεύω τις μπαταρίες και τις πηγαίνω στο Γερμανό.
Χαρτιά, ανακυκλώνουμε στην εταιρία εδώ και χρόνια, ενώ στο σπίτι τα μαζεύω και κάθε δυο-τρεις μήνες τα πηγαίνω στους ειδικούς προσινοκίτρινους κάδους που υπάρχουν συνήθως κοντά σε σχολεία, πλατείες κ.λ.π. Μαζεύω εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά, ενημερωτικά, ακόμα και φακέλους από λογαριασμούς ΔΕΚΟ, καρτών, δανείων ...
Επίσης ΔΕΝ τυπώνω ότι μπορώ να διαβάσω στην οθόνη ή να στείλω mail.Ρούχα: φανέλες κ.λ.π. μαλακά υφάσματα είναι ότι πρέπει για γυάλισμα κάθε είδους... Σφουγγάρι δεν χρησιμοποιώ στο πλύσιμο του αυτοκινήτου: Έχετε δοκιμάσει παχύ βελουτέ ύφασμα από παιδικό ρούχο; 'Τύφλα' νάχουν τα ειδικά πανάκριβα γάντια!
Τα ρούχα σε πολύ καλή κατάσταση, ανάλογα το μέγεθος, πηγαίνουν σε ορφανοτροφείο και γηροκομείο, τα υπόλιοπα μέχρι πρότινος σε ειδικούς κάδους που μάζευαν ρούχα.Αποφεύγω τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών και ποτών. Προτιμώ γυάλινα μπουκάλια τα οποία 'επιστρέφω' στα ειδικά μηχανήματα των σουπερμάρκετ, ακόμα κι αν δεν έχουν αξία επιστροφής. Ελπίζω να τα ανακυκλώνουν αυτοί, αν έχουν ποσότητες...
A! Και τα άδεια κουτάκια μελανιού ή τόνερ από εκτυπωτές δίνονται για ανακύκλωση αυτά της εταιρίας και για 'αναγόμωση' τα του σπιτιού.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ανακυκλωνονται τα πλαστικά;; Δε νομίζω . Δεν έχω δει πουθενά τέτοιους κάδους. Αλλα βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος.Τελικά μάλλον όχι.
http://www.minenv.gr/4/41/4111/g411100.html -
Στην δουλεια σε καθε δωματιο με το φωτοαντιγραφικο εχει ενα πλαστικο καδο που βαζουμε ολες τις μπαταριες. Μας ενθαρυνουν να φερνουμε και απο το σπιτι. Στο σπιτι χρησιμοποιω λιγες μια και εχω γυρισει στις επαναφορτιζωμενες. Καθε Παρασκευη στα σκουπιδια εχουμε 3 καδους ενα για τα γενικα σκλουπιδια. ενα για τα ανακυκλωσιμα (χαρτια, πλαστικα κτλ) ενα για το χορταρι/κλαδια απο τον κηπο. Επισης εχουμε και ενα μικρο πλαστικο που βαζουμε οτιδηποτε υπολοιπα φαγητα και λαδια φαγωσιμα. Τα λαδια αυτοκινητου πανε σε ειδικα πλαστικα δοχεια που χωρανε ενα γαλλονι και μας τα δινουν και τα παιρνουν καθε φορα που περνουν τα σκουπιδια (καθε Παρασκευη). Τα ρουχα και επιπλα και οτιδηποτε αλλο τα περνουν πολλα μερη που απλως τα παμε εμεις. Καθε 6 μηνες κανουμε γενικο καθαρισμο και ξεφορτωνομαστε τα ρουχα που δεν τα χρησιμοποιουμε κτλ. αν εχουμε μπογιες, λαμπες φθοριου (απο το γκαραζ) εχουμε τοπικα ενα μερος που πηγαινουμε τετοια πραγματα. γεμιζουμε ενα εντυπο στην ιστοσελιδα τους το εκτυπωνουμε και μετα παμε το πραγματα εκε. Συνηθως τελειωνουμε σε 5 λεπτα.
Ολα ειναι συνηθεια. Τα τελευταια 10 χρονια στο σπιτι παντα προσεχουμε πολυ μια και ειμαστε μεγαλοι οπαδοι του (think globally, act locally)
Νικος
-
'think globally, act locally'
Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στην εξωτερική πολιτική σας πάλι.Πλάκα κάνω. Στις ΗΠΑ έχετε καλές επιδόσεις στον τομέα αυτό, αλλά τα κάνετε μαντάρα σε ζητήματα γενικότερης περιβαλλοντικής πολιτικής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω ν' ανακυκλώσω μπαταρία 4-5 χρόνια γιατί συνέχεια το ξεχνάω. Γι' αυτό τις μαζεύω. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει το 1 κιλό σε μια πλαστική σακούλα μπροστά μου.Κι εγώ μια από τα ίδια
-
nasos79
Ώστε, εργάζεσαι σε δήμο; Τότε κάνε το καλό και πρότεινε την εναλλακτική διαχείριση φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών. Θα κάνετε μία απλή αίτηση και όλα δωρεάν!!!Στο δήμο Πάτρας και στο δήμο Ρίου υλοποιήθηκαν τα τελευταία δύο-τρία χρόνια (δε θυμάμαι ακριβώς) τα αυτονόητα: ανακύκλωση συσκευασιών, που περιλαμβάνει τα υλικά πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και χαρτί. Η ποσότητα των ανακυκλώσιμων που κατεβάζουμε, είναι συγκρίσιμη με την ποσότητα των σκουπιδιών! Σε πολλούς άλλους δήμους, απ' ό,τι διαβάζω, ακόμα ...
Έρχονται και δημοτικές εκλογές ... Τι θα υποσχεθούν πάλι; ...
-
Στο Δήμο μου πριν από λίγο καιρό, τοποθετήθηκαν μπλέ πλαστικοί κάδοι, αποκλειστικά για ανακύκλωση. Μοιράστηκε σε κάθε οικογένεια μια τσάντα - σάκος για να μπαίνουν τα προς ανακύκλωση υλικά, και να αδειάζονται στον κάδο εύκολα. Μαζί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια (ποιά υλικά είναι κατάλληλα για ανακύκλωση κλπ) και ένα μαγνητάκι για το ψυγείο που γράφει 'Τι ανακυκλώσαμε σήμερα;'.
Αρκετά καλή προσπάθεια, αν και την άφησαν για την προεκλογική περίοδο...
Όσο για τις μπαταρίες, και του σπιτιού και του γραφείου, τις δίνω στο γιό μου να τις ρίξει στον κάδο που υπάρχει για το σκοπό αυτό στο σχολείο του. Αισθάνεται πολύ υπερήφανος που το κάνει, μετά και από τις προτροπές των δασκάλων. -
Για τις μπατεριες τις μαζευω και τις δινω εκει που τις δεχονται. Ομως για τις μπαταριες αυτοκινητου τι γινεται????. Για τα υπολοιπα ανακυκλωσιμα ο δημος εχει χρονια τωρα καδους για τα χαρτια γιαλια πλαστικα συσκευασιας. εχω παρατηρησει οτι ο ογκος των ανακυκλωσιμων ειναι 3 φορες αυτων των τροφών. Επισης εχω στο σπιτι το μηχανημα που αλεθει τις τροφές οταν πλένεις πιατα κ.λ.π.
-
Γενικα ειμαι της ανακυκλωσης. Έχω στο μπαλκονι σακουλες γι'αυτο το σκοπο.
Μπαταριες δεν ανακυκλωνω γιατι δε χρησιμοποιω πουθενα (εκτος απ'το tv control) -
Μπαταρίες εδώ που μένω παίρνει απ'όσο ξέρω μόνο ο Γερμανός. Του έχω δώσει και δύο μεγαλούτσικες μπαταρίες από UPS
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μπαταρίες εδώ που μένω παίρνει απ'όσο ξέρω μόνο ο Γερμανός. Του έχω δώσει και δύο μεγαλούτσικες μπαταρίες από UPSΣτην ΔΕΗ δεν υπάρχει κουτί για ανακύκλωση; Περίεργο...
Δυστυχώς είμαι ξεχασιάρης με τις μπαταρίες...
Έχω ψάξει για χώρο/κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, αλλά τίποτα! Θα μπορούσα να είχα σώσει μερικά δεντράκια...
-
Χρησιμοποιώ επαναφορτιζόμενες σε όλες μου τις συσκευές.
Ανακύκλωση Γενικά (Recycling)