-
Δεν ανεφερα τις καταναλωσεις του red monster λογω παρομοιου κινητηρα, αλλα λογω του οτι προσεγγιζουν σε μεγαλυτερο ποσοστο τις εργοστασιακες τιμες..
-
Οι 1.4Τ με βενζίνη σε τι μέσο όρο κυμαίνεται η μικτή κατανάλωση; Εμένα το trip που δείχνει γύρω στα 8 (1.4/98hp)
-
Κάπου έχει παίζει ο 1.4Τ μεικτή στο +/- 8.
-
Πράγματι το 1.4Τ βενζίνη έχει γύρω στο 8. Όταν το είχα μόνο Αθήνα και με σπάταλη οδήγηση είχε φτάσει στο 8,9λ/100χμ, τώρα με τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στην Αθήνα αλλά προσεκτικά (σπάνια air-condition, αργές επιταχύνσεις, λίγο φρένο) το έχω μετά περηφάνιας στο 7,7. Στην εθνική με νορμάλ ταχύτητα (110 με 130χμ/ωρα) είναι γύρω στο 7,4. Γενικά για βενζίνη και 130 άλογα πολύ καλά νομίζω....
-
Μετά από 3 μήνες οδήγησης και 2.500km, η δική μου μέση κατανάλωση με το 1.4Τ είναι 6,8 l/100km. Πιο ενδεικτικά είναι τα τελευταία 800km από μέσα Ιουνίου, με κλιματισμό και όχι τόσο φυλαγμένη (λόγω στρωσίματος) χρήση, με αρκετά km και εντός πόλης (περίπου 20%), με κατανάλωση 7,5 l/100km.
Γενικά, ακόμα και εντός πόλης, πολύ εύκολα ανεβάζω 4η και 5η σχέση στο κιβώτιο, έστω και με 50km/h. Η διαφορά σε κατανάλωση είναι σημαντική.Ως τώρα έχω εκτιμήσει πάρα πολύ την άνεση του Megane, τα αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες (πραγματικά τα έχω βγάλει εντελώς από την έγνοια μου!), τον πολύ καλό κλιματισμό (μου είναι υπέρ αρκετός ακόμα και στις πολύ χαμηλές 'σκάλες') και φυσικά την άνεση να μη σκέφτεσαι αν είναι ανηφόρα, αν είσαι φορτωμένος, τι σχέση έχεις.. η ικανότητα επιτάχυνσης είναι παρούσα, αρκεί να είσαι από 2000rpm και πάνω. Η αλήθεια είναι ότι κάτω είναι απελπιστικά αναίσθητο, αλλά μάλλον συνήθεια είναι.
Από τη στιγμή που συνήθισα και τον όγκο του, κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα λίγες παραπάνω ελεύθερες θέσεις για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα. Η θήκη στο υποβραχιόνιο καλή μεν, αλλά όχι 'γρήγορη', οι δε θήκες στις πόρτες πάντα μου ήταν άχρηστες από τη στιγμή που ό,τι βάλεις κουδουνίζει! Ουσιαστικά μένει μια μικρή στρόγγυλη μετά το χειρόφρενο, γιατί η άλλη κάτω από την κάρτα είναι επίσης δύσχρηστη.
Παρότι συχνά λερωμένο, το ανθρακί τελικά ήταν πολύ καλή επιλογή!
-
καλημέρα!
καιρό ειχαμε να τα πουμε
μετά απο 35 μέρες με το αμαξάκι μπορώ να σας πω εντυπώσεις.
Έχω φτάσει αισίως τα 2.700 kmη μέση κατανάλωση σε όλα αυτά τα χιλιομετρα είναι 5,8lt/100km και δεν έκανα οικονομική οδήγηση γιατί το πάταγα όπου έυρισκα κυρίως και στις ανηφόρες το πίεζα, ήθελα να δω τα κρατήματα του
πολυ καλο αμαξι ο κινητήρας διαμάντι απο ηχομόνωση πολυ καλή και παρα πολυ ευρυχωρο αν και coupe.
δεν σε κουράζει καθόλου στην οδήγηση και η αναρτήσεις είναι τόσο σφικτές όσο πρέπει χωρίς να σε κουράζουντο μονο που με προβλήματίζει είναι το λευκό χρώμα το οποίο δεν ειναι μεταλλικό και στη μια πλευρα στο κα΄τω μέρος έχει από τα φρένα των πρώτων ημερών κάτι σταμπίτσες μικρές μάυρες οι οποιες παρόλο που το επλύνα (στο σπίτι) δεν ε΄φυγαν εντελώς και είναι σαν σκιες αν το δεις απο κοντά. Έχω ακουσει ότι μπορουν να φυγουν αλλα δεν έχω δοκιμάσει τιποτα ακόμη.
Σας έχει τύχει ποτέ κάτι τετοιο ή εχετε γνωση επ'αυτού; -
Ο χρήστης georpapa έγραψε:
...αν και coupe...
Αυτο τη το ηθελες, θα ξεσηκώσεις πολυ κοσμο τώρα!! (γραψε 3πορτο hatchback καλυτερα)
-
Να σου πω... κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το κίτρινο... πρέπει να είναι πίσσα από την άσφαλτο. Νομίζω ότι και μεταλλικό να ήταν το ίδιο πρόβλημα θα είχες, άσε που αν το βγάλεις με κάποιο τρόπο στο μεταλλικό θα σου αφήσει μεγαλύτερο σημάδι.
Το megane coupe έχει πάνω κάτω τους ίδιους χώρους με το megane hatch (έτσι τα λέω επειδή έτσι τα λέει και η Ρενό), με διαφορά λίγο πίσω στα γόνατα και τα κεφάλια. Γενικά δεν είναι ευρύχωρα πίσω, όσο πχ είναι το Astra και το αντίστοιχο gtc. -
πρεπει να ειναι από τα φρένα γιατί ειχε 'πιτσιλιστεί' ολη η πλευρά από μια ανάβαση που έκανα τις πρώτες μέρες.
Πάντως πίσω κάθονται 3 άτομα.
Δεν μπορώ να το συγκρίνω με το gtc μιας και δεν εχω μπει μέσα αλλά για να το λες έτσι θα ναι -
Ο χρήστης georpapa έγραψε:
πρεπει να ειναι από τα φρένα γιατί ειχε 'πιτσιλιστεί' ολη η πλευρά από μια ανάβαση που έκανα τις πρώτες μέρες.Πάντως πίσω κάθονται 3 άτομα.
Δεν μπορώ να το συγκρίνω με το gtc μιας και δεν εχω μπει μέσα αλλά για να το λες έτσι θα ναιAν ηταν απο τα φρενα με νερο και τριψιμο με το χερι θα εβγαινε.
-
πίσσα είναι 100%.
έτσι κι αλλιώς τα φρένα δεν αφήνουν στάμπες αλλά μια πούδρα η οποία κάθεται πάνω στην ζάντα και μάλλον δύσκολα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου όπως αναφέρεις.
για να βγεί θές κατι σαν βενζίνη ή κάποιο ειδικό προιόν. -
Παρε πηλο και θα το βγαλεις με λιγο τριψιμο.
http://www.ebay.com/itm/1pc-160g-Magic- ... ec&vxp=mtr -
μμ οκ θα το δοκιμάσω και θα σας πω.
Ευχαριστώ για τις αμεσες απαντησεις σας παιδες!
-
τελικα τα σημαδακια βγηκαν με ειδικη απαλη αλοιφη που ειχαν στο πλυντηριο που το πηγα.
εβγαινε και με πετρελαιο αλλα ηταν πιο κουραστικο γτ ηθελε πιο πολυ τριψιματακι οποτε ολα καλα -
Πόσο με τιμεί που 4 μήνες μετά την αγορά του Megane, μόλις προχθές ανακάλυψα ότι το τουτού έχει και παροχή 12V μπροστά από το πίσω τούνελ μεταξύ των επιβατών;
Να δω τι μένει να ανακαλύψω ακόμα..Παρεμπιπτόντως το πάτησα δεόντος εχθές στη διαδρομή Καλαμπάκα-έξοδος Εγνατίας (Γρεβενά). Όποιος έχει κάνει τη διαδρομή σίγουρα έχει εκτιμήσει και το φυσικό περιβάλλον και τις οδηγικές προκλήσεις που προσφέρει. Το Megane απλά υπέροχο στα συνεχόμενα στροφιλίκια, με ή δίχως πίεση.
-
Ο 1,4 tce καταργηθηκε στο hatcback?
Πλεον μονο 1,2? -
Με παραγγελια κι 1.4 tce αλλα μονο με παραγγελια
Ετοιμοπαραδοτο δεν ουτε στοκαρισμα απο την εταιρεια -
Η αλλιώς στα 130 τον dci. Να ναι και οικονομικός. Χεχε!
-
Εγω δεν θελω να μαι μοδατος που πανε και παιρνουν όλοι diesel
Θελω βενζινα -
Οχι μη παρεις, ασε να διαφερουμε και λιγο
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Renault Megane III