-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
παιδιά και άλλο 'ξεκάρφωτο' και ίσως καθυστερημένο άρθρο ύμνος στο megane, από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Βέβαια οι ρύποι και τα τέλη κυκλοφορίας μου φαίνονται λίγο λάθος
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... &id=293964τελικά και στο site της renault αναφέρει ότι οι εκπομπές CO2 είναι 145, ενώ στο δικό μου manual γράφει 153. Άλλαξαν κάτι στα μοντέλα του 2011?
Τελικά ναι οι ρύποι που είναι γραμμένοι στην άδεια και στην απόδειξη των τελών είναι χαμηλότεροι από αυτούς στο μάνουαλ
Συγκεκριμένα CO2 145 και τα τέλη 217,50 -
μετά το 5θυρο ήρθε η σειρά του cc για να 'διαφημισθεί' από την ιστοσελίδα του skai. Πρέπει να έχει πέσει η ανάλογη χορηγία.
http://www.skai.gr/news/auto/article/17 ... oti-matia/ -
Και στις δύο περιπτώσεις πάντως δεν λένε κάτι πέρα από την αλήθεια(εννοώ δεν έχουμε διθυραμβικά σχόλια περι αυτοκινήτου από άλλο πλανήτη κλπ κλπ)
Με τόσο που πουλάνε βέβαια καλά κάνουν και δίνουν χορηγίες γιατί δεν τους βλέπω και πολύ καλά -
Τι παίζει με την αίσθηση του 6ταχυτου? Δεν έχει καλή αίσθηση, ακριβές κούμπωμα κλπ? Σε πολλά άρθρα συναντώ στα αρνητικά το κιβώτιο. Τους ενοχλεί το 'τιναγμα' ή υπάρχει κάτι άλλο?
-
Ποτε τα γαλλικα δεν παιρνανε καλα σχολια οσον αφορα το κιβωτιο...και μεταξυ μας ειναι λιγο πιο φλωρε η αισθηση απ οτι σε αλλα αυτοκινητα...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τι παίζει με την αίσθηση του 6ταχυτου? Δεν έχει καλή αίσθηση, ακριβές κούμπωμα κλπ? Σε πολλά άρθρα συναντώ στα αρνητικά το κιβώτιο. Τους ενοχλεί το 'τιναγμα' ή υπάρχει κάτι άλλο?Επειδή με το που το ακουμπάς μπαίνει ξεκούραστα η ταχύτητα και δεν κάνεις 'μπράτσα' για ανα αλλάξεις ταχύτητ δεν είναι καλό(έχει και τιναγματάκια εννοείται )
Πρέπει να είναι γρανίτης τ' αμάξι Κώστα(τόσο που να σε στέλνει κατευθείαν σε DSG αν ψιλοβαριέσαι ) -
Γενικά ναι. Ή τα αποδεχόσουν ή όχι! Αλλα στο 6άρι περίμενα να έχουν δωσει καλό αποτελεσμα.
Τι ... ΔΕΝ έχει καλό? -
Φανταζομαι οτι δεν θα χει καμια ιδιαιτερη αισθηση...Αν και το μεγκαν το 1.6 που χω οδηγησει (που νομιζω εχει 5αρι) εχει σαφως καλυτερη αισθηση απ το προηγουμενο μεγκαν η του κλιο μου...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Φανταζομαι οτι δεν θα χει καμια ιδιαιτερη αισθηση...Αν και το μεγκαν το 1.6 που χω οδηγησει (που νομιζω εχει 5αρι) εχει σαφως καλυτερη αισθηση απ το προηγουμενο μεγκαν η του κλιο μου...Ναι το βασικό έχει 5αρι με 100 άλογα και πάνω από το Expression είναι 6ταχυτο με 110
Είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο.Το βλέπω και στο Fluence σε σχέση με τη Laguna -
privilege ηταν νομιζω οποτε μαλλον 6αρι θα χε;
-
Καλοί μου ... ιθαγενείς ... θα πειτε τι ακριβώς κακή 'αίσθηση' έχει? Χάλια χειρολαβή? Κακό κούμπωμα? Εντονο τίναγμα? Τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές?
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κιβώτιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το 'κακό' του. Είναι πχ σαν τα παλιά 6ταχυτα της Fiat που δεν ήξερες ποτε τι ταχύτητα επέλεγες?
-
privilege ηταν νομιζω οποτε μαλλον 6αρι θα χε;Αν ήταν Privilege ήταν σιγουρα εξατάχυτο
Πάντως εμένα μια χαρά μου έχει φανεί η αίσθηση του και η ακρίβεια του
Επίσης δεν είναι και πολύ σφιχτό αλλά ούτε χαλαρό.Ιδανικό θα μπορούσα να πωΚαλοί μου ... ιθαγενείς ... θα πειτε τι ακριβώς κακή 'αίσθηση' έχει? Χάλια χειρολαβή? Κακό κούμπωμα? Εντονο τίναγμα? Τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές?
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κιβώτιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το 'κακό' του. Είναι πχ σαν τα παλιά 6ταχυτα της Fiat που δεν ήξερες ποτε τι ταχύτητα επέλεγες?
Λοιπόν εμένα μια χαρά μου είχα φανεί και το κούμπωμα,καλή αίσθηση είχε.Τίναγμα δεν είχε εντονο και δεν είχε σ' όλες τις σχέσεις.Και όσον αφορά το αν καταλαβαίνεις τι έχεις μέσα εγώ δεν μπερδεύτηκα
Τέσπα νομίζω είναι γούστα αυτά και Κώστα εμείς δεν είμαστε και το εμφανές παράδειγμα του μέσου όρου καθότι λίγο περίεργοι στα γούστα περι αυτοκίνησης -
Καλα και γω κλαιν...εξαλλου δεν εχω οδηγησει αυτοκινητο και να μπερδεψω σχεση μονο με το φορτηγακι της δουλειας γινετε καμια φορα (σουζουκι καρρυ) χεχε...
Τελοσπαντων δεν ειχε τιποτα κακο για μενα, ομως του γκολφ πχ εχει λιγο καλυτερη αισθηση στο κουμπωμα...
-
Καλα και γω κλαιν...εξαλλου δεν εχω οδηγησει αυτοκινητο και να μπερδεψω σχεση μονο με το φορτηγακι της δουλειας γινετε καμια φορα (σουζουκι καρρυ) χεχε...Τελοσπαντων δεν ειχε τιποτα κακο για μενα, ομως του γκολφ πχ εχει λιγο καλυτερη αισθηση στο κουμπωμα...
Και ένα βάρος λες και κάνεις βαράκια για γράμμωση
Χίλιες φορές να είναι πιο ελαφρύς σε αίσθηση ο λεβγές
Κάνεις και το οδήγημα πιο ξεκούραστο -
[...] μονο με το φορτηγακι της δουλειας γινετε καμια φορα (σουζουκι καρρυ) χεχε...Πρόσεχέ το στο φλικ αυτό (3.40)...
-
Δεν ξερουν να αλλαζουν γρηγορα ταχυτητες με μισο συμπλεκτη γιαυτο μιλανε για ασχημη αισθηση..
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
[...] μονο με το φορτηγακι της δουλειας γινετε καμια φορα (σουζουκι καρρυ) χεχε...
Πρόσεχέ το στο φλικ αυτό (3.40)...
Ετσι ειναι...να περνας τη γεφυρα του Ριου και να χει αερα, δεν πας πανω απο 20 ουτε για πλακα
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλοί μου ... ιθαγενείς ... θα πειτε τι ακριβώς κακή 'αίσθηση' έχει? Χάλια χειρολαβή? Κακό κούμπωμα? Εντονο τίναγμα? Τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές?Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο κιβώτιο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το 'κακό' του. Είναι πχ σαν τα παλιά 6ταχυτα της Fiat που δεν ήξερες ποτε τι ταχύτητα επέλεγες?
Στο κούμπωμα Κώστα. Είναι λίγο σφιχτό και πολλοί θα το προτιμούσαν λίγο καλύτερο σε αίσθηση.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει πρόβλημα στις αλλαγές. Μετά από 1200+ χιλιόμετρα μαζί του, ποτέ δεν έχασα ταχύτητα, ούτε 'γρατζούνισε', ούτε παραπονέθηκε ακόμα και στις (πολύ) γρήγορες αλλαγές, ούτε μπερδεύεσαι τι ταχύτητα επιλέγεις. Είναι καθαρά (και μόνο) θέμα αίσθησης όταν αλλάζεις ταχύτητα (που μετά από λίγα χιλιόμετρα συμβίωσης το συνηθίζεις).
Βέβαια όπως έγραψε και ο Ορέστης, αυτό είναι υποκειμενικό. Άλλους μπορεί να τους ενοχλήσει, κάποιοι άλλοι μπορεί να μην δώσουν καν σημασία και να μην το θεωρήσουν αρνητικό.
Λίγη υπομονή και σε επόμενο ποστ θα διαβάσεις αναλυτικά τις εντυπώσεις μου για το Megane Tce.
-
σίγουρα είναι και θέμα συνήθειας. Εγώ στα πρώτα χιλιόμετρα το είχα λίγο ξεκάνει και όντως μου φαινόταν πολύ σφιχτό. Και μέχρι να συνηθίσω και την έκτη πέρασε λίγο διάστημα. Βέβαια στην εξοικείωσή μου βοήθησε και οι συχνές αλλαγές ταχύτητας, ένεκα της οικολόγικής οδήγησης, που θέλεις δε θέλεις την εφαρμόζεις πια με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη.
-
Ο χρήστης Dardanian έγραψε:
παιδιά και άλλο 'ξεκάρφωτο' και ίσως καθυστερημένο άρθρο ύμνος στο megane, από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Βέβαια οι ρύποι και τα τέλη κυκλοφορίας μου φαίνονται λίγο λάθος
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... &id=293964τελικά και στο site της renault αναφέρει ότι οι εκπομπές CO2 είναι 145, ενώ στο δικό μου manual γράφει 153. Άλλαξαν κάτι στα μοντέλα του 2011?
Τελικά ναι οι ρύποι που είναι γραμμένοι στην άδεια και στην απόδειξη των τελών είναι χαμηλότεροι από αυτούς στο μάνουαλ
Συγκεκριμένα CO2 145 και τα τέλη 217,50χθες κοίταξα από περιέργεια τη δική μου άδεια και οι ρύποι ήταν 153.
Renault Megane III