-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προφανώς τυπογραφικό...Ισως να εχεις δικιο, γιατι απο κατω το χουν κανονικα 130 ιπποι...ισως ομως να το χουν και επιτηδες, γιατι εχει παιξει πολυ αυτο με τα 140 αλογα στο megane
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Προφανώς τυπογραφικό...
Ισως να εχεις δικιο, γιατι απο κατω το χουν κανονικα 130 ιπποι...ισως ομως να το χουν και επιτηδες, γιατι εχει παιξει πολυ αυτο με τα 140 αλογα στο megane
Πολλα τυπογραφικα λαθη τωρα τελευταία
και το Megane με τον ατμοσφαρικο 1600αρη με τα 100 - 110 αλογα γραφουν οτι εχει 130 !
viewtopic.php?f=15&t=18892&start=2160
Ελπιζω να εχουν κανει τυπογραφικο λαθος και να μην ειναι εσκεμμένο
-
Κάποια άλλα περιοδικά όμως (4 Τροχοί) έχουν βγάλει άλλα νούμερα:
-
Αυτο που εχω καταλαβει απο τις διαφορες δυναμομετρησεις στα καινούρια τουρμπατα της renault ειναι οτι στροφαλο βγαζουν λιγο παραπανω απο τα εργοστασιακα ετσι ωστε τροχο να πεφτει περιπου στην εργοστασιακη τιμη.. Και στον 1,2ΤCe που εχω δει δυναμομετρησεις στο renault club, στροφαλο ειχε γυρω στα 108 αλογα απο 100 εργοστασιακα.. Τωρα τι ακριβως συμβαινει
-
Καταννοείτε φυσικά ότι 5, ακόμα και 10 άλογα (σε αυτές τις ιπποδυνάμεις, σε μεγαλύτερες οι διαφορές μπορούν να είναι ακόμα και δεκάδες ίπποι), είναι μεσα στο στατιστικό σφάλμα και συνήθεις σε ίδια αυτοκίνητα. Ένα Megane μπορεί να βγάλει στο δυναμόμετρο 120 άλογα και ένα άλλο 130... Μη παίζετε την κολοκυθιά!
-
-
Πες και τι έβγαλε η κόντρα: 7 δευτερόλεπτα ταχύτερο το insignia με 220 άλογα έναντι των 130 diesel του megane, ηλεκτρονική ανάρτηση και απενεργοποιούμενο ESP. Όχι και άσχημα έτσι; Αλήθεια, γιατί δεν το τέσταρε με τον TCe 180. Θα είχαμε τσάγιασμα θεϊκό...
-
Μπα δεν λέω τίποτα γιατί θα γίνω εγκάθετος και υστερικός
Μια χαρά τα πήγε το Meganακι πάντως -
ας σκεφτουμε και γιατι η vw συστηματικα εδω και χρονια δειχνει λιγοτερα αλογα απο τα πραγματικα αποδιδομενα.
προφανως και η renault παει να κανει τα ιδια μαγειρεματα.
μηπως αποσκοπουν για αγορες με πολλαπλασιες και ουσιαστικοτερες αγορες οπου η ιπποδυναμη παιζει πρωτευων ρολο σε κοστος χρησης? ασφαλιστρα ας πουμε..?? -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ας σκεφτουμε και γιατι η vw συστηματικα εδω και χρονια δειχνει λιγοτερα αλογα απο τα πραγματικα αποδιδομενα.
προφανως και η renault παει να κανει τα ιδια μαγειρεματα.
μηπως αποσκοπουν για αγορες με πολλαπλασιες και ουσιαστικοτερες αγορες οπου η ιπποδυναμη παιζει πρωτευων ρολο σε κοστος χρησης? ασφαλιστρα ας πουμε..??Μα δεν δείχνουν λιγότερα απ τα αποδιδόμενα.. Προσωπικά η δυναμομετρήσεις του τσικνοπέμπτη και του Τάκη απ το forum στο δυναμόμετρο τις γειτονιάς δεν μου λένε τίποτα.
Άντε να χεις μια απόκλιση +- 5 αλόγατα απ αυτά που ανακοινώνονται, πράγμα φυσιολογικό. Δεν βρίσκω ουσιαστικό λόγο να ανακοινώσει ο κατασκευαστής ψεύτικη απόδοση.. Δηλαδή ποντάρει στο σκεπτικό ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα μάθει για την απόκλιση αυτή και θα τον προτιμήσει για να γλιτώσει χρήματα απ την ασφάλεια? -
Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός Renault Megane III 1.5 dci. Το αγόρασα το Νοέμβριο του 2009. Έχω διανύσει 51800 χιλιόμετρα. Για αυτό το χρονικό διάστημα (--> λιγότερο από 1,5 χρόνος) τα χιλιόμετρα είναι πολλά και θεώρησα ότι κάποιος από τους αναγνώστες του forum θα ενδιαφέρεται να ακούσει τη γνώμη μου για το αυτοκίνητο. Τα χιλιόμετρα τα έχω διανύσει σε επαρχιακούς δρόμους και εθνικές οδούς. Στην πόλη το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα.
Πρώτα τα αρνητικά:
Από την πρώτη στιγμή (--> Νοέμβριος 2009) εντόπισα θόρυβο στο χερούλι οροφής του επιβάτη πίσω από τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο προχωρούσε σε κακής ποιότητας οδόστρωμα (όπως είναι το κομμάτι Ερμιόνη Αργολίδας --> Γαλατάς Τροιζηνίας). Το πήγα στην Αντιπροσωπεία της Κορίνθου και ο μηχανικός μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Από τότε δεν έχω κάνει κάτι. Δε με ενοχλεί τόσο ώστε να κάνω κάτι. Καθώς όμως περνούσε ο καιρός οι τριγμοί αυξάνονταν. Εντόπισα ήχους από τις πόρτες. Και τις τέσσερις. Οι ήχοι ήταν (και είναι) έντονοι όταν το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από ότι το πίσω ή όταν το δεξί μέρος βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από το αριστερό. Επίσης όταν περνάει πάνω από σαμαράκια και άλλες παρόμοιες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Το πήγα στην αντιπροσωπεία της Κατερίνης και εκεί μου είπαν ότι οι πόρτες δεν έχουν συναρμολογηθεί σωστά πάνω στο αυτοκίνητο!!! [Πράγματι είναι το μοναδικό αυτοκίνητο από όσα έχω πλύνει που όταν πιέζεις εν στάσει την πόρτα (οποιαδήποτε από τις 4) εκείνη υποχωρεί προς τα μέσα τόσο πολύ που σου κάνει εντύπωση] Οι μηχανικοί του συνεργείου προσπάθησαν να διορθώσουν την κατάσταση και πράγματι με την παραλαβή του αυτοκινήτου διαπίτωσα ότι ο θόρυβος είχε μειωθεί. Εκεί πείστηκα ότι το πρόβλημα ήταν πράγματι αυτό που μου είπαν. Έχουν περάσει 4 μήνες από τότε και το πρόβλημα των τριγμών από τις πόρτες επανήλθε κανονικότατα, δυστυχώς! Σε αυτούς τους ήχους πρέπει να προσθέσω κι αυτούς που ακούγονται από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Δεν το έχω ψάξει, αλλά διαβάζοντας αυτό εδώ το forum σκέφτομαι μήπως προέρχονται από τον πίσω άξονα. Ηχος πολύ έντονος παράγεται εδώ και 4 μήνες από το πλαστικό τζαμάκι που υπάρχει στη μέσα μεριά του εξωτερικού χερουλιού της πόρτας του συνοδηγού. Σε αυτό το τζαμάκι υπάρχει σε πλουσιότερες εκδόσεις ο μηχανισμός για το keyless-entry. Το αυτοκίνητό μου δεν έχει τέτοιο μηχανισμό, αλλά μονάχα έναν εκνευριστικό θόρυβο όταν ξεπερνάς τα 50χλμ/ώρα. Τέλος, τον τελευταίο μήνα έχει ανάψει 3 φορές η ένδειξη στην οθόνη Braking system fault. Άναψε όταν εκείνα τα κρύα πρωινά έβαλα την κάρτα στη θέση της για να βάλω μπρος. Η ένδειξη παρέμεινε κι όταν ο κινητήρας τέθηκε σε λειτουργία αλλά έσβησε με το που ξεκίνησε το αμάξι. Σημείωση: το αμάξι το παρκάρω πάντα σε συγκεκριμένη θέση που είναι ελαφρώς κατηφορική. Ποτέ δεν είχα κατά την οδήγηση ένδειξη βλάβης των φρένων ούτε κάποιο πρόβλημα. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να φρενάρει άψογα.
Και τώρα τα θετικά (εν συντομία):
Μου αρέσει αρκετά το εσωτερικό του και πολύ το εξωτερικό. Ο λεβιές ταχυτήτων έχει ωραία, βαριά αίσθηση. Το τιμόνι κατά τη σβέλτη οδήγηση σε στροφές είναι άμεσο (αλλά όχι πληροφοριακό--> δεν έχω ιδέα τι κάνουν οι τροχοί). Οι κλίσεις στις στροφές υπάρχουν χωρίς όμως να επηρεάζουν την πορεία του αυτοκινήτου. Το αντίθετο: το αυτοκίνητο είναι άμεσο, δεν έχω καταφέρει να το κάνω να υποστρέψει (αν και diesel) και καμιά φορά υπερστρέφει ελάχιστα για να εξουδετερώσει την υποστροφή που διαφορετικά θα εμφανιστεί. Στη σβέλτη οδήγηση είναι πολύ ευχάριστο. Σε αυτό βοηθά και η ροπή του πετρελαιοκινητήρα. Στον αυτοκινητόδρομο έχει θορύβους από τον αέρα και το κιβώτιό του είναι κατά τη γνώμη μου κοντό, αλλά με το cruise control στα 120 ταξιδεύεις ωραία και εύκολα. Ο ήχος από τον κίνητηρα είναι ελάχιστος για τον χαρακτήρα του. Κατανάλωση: 4,8 η ελάχιστη. 5 λίτρα σε επαρχιακό. 6 λίτρα στον αυτοκινητόδρομο με 120 (ακατέβατα ελέω cruise control) στο κοντέρ. Για την πόλη δεν γνωρίζω.
Θα ήθελα:
Να είχε πιο μακριά έκτη.(για μείωση στροφών και κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο)
Να είχε πληροφοριακό τιμόνι.
Να είχε λιγότερους θορύβους και τριγμούς.
Πιο πολύ χώρο για τα γόνατα και το κεφάλι των πίσω. -
Φίλε τι να πω... φαίνεται ότι πήρες μια από τις πρώτες εκδόσεις με τις λεγόμενες 'παιδικές ασθένειες'. Από αυτά που γράφεις όντως έχει γίνει κακή συναρμολόγηση στο αμάξι και δυστυχώς πρέπει να το πας σε καλό μάστορα για να διορθώσει έναν έναν τους τριγμούς. Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν θα βρεις άκρη εύκολα, ίσως να αναγκαστείς να τα σκάσεις ελαφρά και εκτός εγγύησης. Πάντως ξέρω φίλο μου με Mercedes με ακριβώς τα ίδια προβλήματα, αν αυτό σε παρηγορεί. Οι περισσότεροι πάντως που έχω ακούσει να έχουν τέτοια αμάξια, τα ξεφορτώνονται γρήγορα. Τα περνάνε ένα χέρι σπρέι σιλικόνης για να μην τρίζουν (προσωρινό μέτρο) το πουλάνε και στη συνέχεια ο επόμενος αγοραστής τραβάει τα μαλλιά του...
-
Σε 1,5 χρονο εχεις κανει 52.000 ? ουτε ταξι να ειχες οντως αυτες εια μαλλον οι παιδικες ασθενειες των πρωτων μοντελων .
Για το θεμα των τριγμων ανοιγουν την επενδυση και βαζουν μονωτικό υλικο σε διαφορα σημεια οποτε σταματαει ο συντονισμος -
Αυτή τη δουλειά που λέει ο Drunkard έκανε ταπετσέρης σε γνωστό μου για τριγμό. Έβαλε κάποιο είδος τσόχας στα σημεία που έτριζαν και ο ήχος έφυγε. Θα ήθελα να υποθέσω ότι έπρεπε να το κάνει και αντιπροσωπεία αυτό αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος...
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Μόλις βρω χρόνο (είμαι 1,5 ώρα μακριά από το κοντινότερο συνεργείο Renault) θα το πάω για έλεγχο. Οπότε επιφυλάσσομαι για ακόμα μία ανάρτηση στο forum. Να είστε καλά και ασφαλείς πάνω στο δρόμο.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Τα περνάνε ένα χέρι σπρέι σιλικόνης για να μην τρίζουν (προσωρινό μέτρο) το πουλάνε και στη συνέχεια ο επόμενος αγοραστής τραβάει τα μαλλιά του...Δηλαδή αν ρίξουμε σπρέυ σιλικόνης σταματάνε οι τριγμοί για λίγο?
Κάθε πότε μπορούμε να βάζουμε αυτό το πράγμα πάνω στο ταμπλό -
Στις ενώσεις (αρμούς) μεταξύ των πλαστικών και των πλαστικών & ελαστικών με τα μέταλλα. Εξαρτάται την περίπτωση πάντως, έχω ακούσει ότι κάποιοι έλυσαν το πρόβλημα τους με 1 ψεκασμό κάθε εξάμηνο.
-
Thanks
-
το coupe -2000€ το δινουν που ρωτησα...βεβαια μεχρι 31/3 αυτη η προσφορα...
-
Κι αν δεν πουλήσουν όσα θέλουν και για πιο μετά
Renault Megane III