-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η οπισθεν πως ειναι στα ρενο και διπλα σε ποια ταχυτητα;
Στο πρώτης γενιάς είναι σηκώνοντας ένα 'δακτυλίδι' πάνω και μπροστά απο την πρώτη.
Μάλλον για βραχυκύκλωμα μου φαίνεται.
Κατι τετοιο πιστευω και εγω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο πρώτης γενιάς είναι σηκώνοντας ένα 'δακτυλίδι' πάνω και μπροστά απο την πρώτη.
οταν θα προσγειωθει κανα μποινγκ πανω στο μεγκαν να δεις τι πλακα θα εχει
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
οταν θα προσγειωθει κανα μποινγκ πανω στο μεγκαν να δεις τι πλακα θα εχει
Και τι με νοιαζει εμενα;
-
αμα ερθουν τα χαλασμενα ηλεκτρικα του μεγκαν στη τριπολη να δεις πως θα σε νοιαξει
μια που λεμε και τα ασχετα μας, τι πωλησεις κανει το μεγκαν πανευρωπαικα...ειναι κανεις σχετικος?
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Προς στιγμήν με τρόμαξε που εν κινήσει φάνηκε να θέλει να πάει προς τα πίσω..... 'πώς στο καλό έβαλε όπισθεν εν κινήσει' σκέφτηκα στιγμιαία, αλλά ΟΚ. Συμβαίνουν αυτά.... (σε αμάξια με εγκεφάλους, αισθητήρες, ηλεκτρ. αναφλέξεις κλπ)Πριν από κάποια χρόνια μου είμαι με αυτοκίνητο σε ένα φανάρι στην παλιά εθνική Ελευσίνας-Θήβας στο ύψος της Μάνδρας. Μπροστά μου, ΤΟΥΟΤΑ Starlet με οδηγό ηλικιωμένο κοντά στα 80 (απ΄ό,τι είδα μετά). Ξεκινάει και εκεί που είναι να βάλει δευτέρα βλέπω να ανάβουν τα φώτα της όπισθεν! Νόμιζα ό,τι έγινε βραχυκύκλωμα που λέτε και εσείς (συνήθως αυτό γίνεται) αλλά παραδόξως η ταχύτητα του αυτοκινήτου μειωνόταν τα φώτα ξανάναβαν και πονηρεμένος τώρα πια έστησα αυτί και με έκπληξη ακούγονταν από το Σταρλετ στριγκλιές από γρανάζια! Αυτό συνεχίστηκε για κάποιες φορές ακόμα, το Στάρλετ σχεδόν σταμάτησε και σε λίγο ξανά σιγά-σιγά συνέχισε τον δρόμο του.
Προφανώς ο παππούς από λάθος προσπαθούσε να βάλει όπισθεν! -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αμα ερθουν τα χαλασμενα ηλεκτρικα του μεγκαν στη τριπολη να δεις πως θα σε νοιαξειμια που λεμε και τα ασχετα μας, τι πωλησεις κανει το μεγκαν πανευρωπαικα...ειναι κανεις σχετικος?
Eίναι μέσα στα 10 πρώτα της Ευρώπης ανεξαρτήτου κατηγορίας. Αρα αν υπολογίσεις οτι τα περισσότερα εκεί μέσα είναι σουπερ μινι στην κατηγορία του είναι σίγουρα στο top 5.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Eίναι μέσα στα 10 πρώτα της Ευρώπης ανεξαρτήτου κατηγορίας. Αρα αν υπολογίσεις οτι τα περισσότερα εκεί μέσα είναι σουπερ μινι στην κατηγορία του είναι σίγουρα στο top 5.Θα είχε ενδιαφερον να ξέραμε τις αναλογίες 'ατμόσφαιρας, turbo και diesel' να δούμε διάθεση, τάσεις και προτίμηση κοινού. Φαντάζομαι πρωτευει το diesel αλλά και η βενζίνη σε κάποιες χώρες είναι ακόμα βασικό καυσιμο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Eίναι μέσα στα 10 πρώτα της Ευρώπης ανεξαρτήτου κατηγορίας. Αρα αν υπολογίσεις οτι τα περισσότερα εκεί μέσα είναι σουπερ μινι στην κατηγορία του είναι σίγουρα στο top 5.
Θα είχε ενδιαφερον να ξέραμε τις αναλογίες 'ατμόσφαιρας, turbo και diesel' να δούμε διάθεση, τάσεις και προτίμηση κοινού. Φαντάζομαι πρωτευει το diesel αλλά και η βενζίνη σε κάποιες χώρες είναι ακόμα βασικό καυσιμο.
στην αγορα της ιταλιας που υπαρχει μια καποια ενημερωση απο το παρακατω σαιτ, βλεπεις το τοπ 10 στο λινκ που παρεθεσα των πωληθεντων με diesel
http://www.unrae.it/top-10-20εδω μπορεις να δεις συνολο ποσα πουλησε το καθε μοντελο...
νομιζω οτι το megane πουλησε σε συντριπτικη πλειοψηφεια πετρελαιο, σε αντιθεση με το golf πχ, που ειναι πολυ πιο μοιρασμενες οι πωλήσεις..
http://www.unrae.it/top-10-segmento-20edit.
τα κοιταξα και συνολο τον Οκτωβριο πουληθηκαν 1708megane και 1470scenic απο τα οποια diesel τα 1523 και 1378 αντιστοιχα
για παραδειγμα το golf 3470 συνολο, 2179 πετρελαιο
qashqai 3022 συνολο 2501 πετρελαιο -
Αυτός ο κορυφαίος 1.9 dci πολυ θα ήθελα να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και θα είναι πανάκριβο το αμάξι, συν με τα σάπια πετρέλαια που μοιράζουν αυτοί οι απατεώνες θα πάρεις την αντλία στο χέρι πολύ σύντομα. Κάτι άκουσα για κόστος 3000€, οπότε να λείπει το βύσσινο...
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Αυτός ο κορυφαίος 1.9 dci πολυ θα ήθελα να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και θα είναι πανάκριβο το αμάξι, συν με τα σάπια πετρέλαια που μοιράζουν αυτοί οι απατεώνες θα πάρεις την αντλία στο χέρι πολύ σύντομα. Κάτι άκουσα για κόστος 3000€, οπότε να λείπει το βύσσινο...Μάλλον τον 1.6 dci λες γιατί ο 1.9 dci είναι σχεδόν 10ετίας αν θυμάμαι καλά (διορθώστε με αν κάνω λάθος)
-
Τον 1.9 έλεγα που φοράνε και τα Kangoo αλλά νομίζω ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα και 1.6 dci με 130 hp. Αν έχω διαβάσει καλά αυτός πρέπει να είναι το νέο της αστέρι
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Τον 1.9 έλεγα που φοράνε και τα Kangoo αλλά νομίζω ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα και 1.6 dci με 130 hp. Αν έχω διαβάσει καλά αυτός πρέπει να είναι το νέο της αστέριΕίναι απλά κινητηρούμπα.Με απόσταση ο καλύτερος μικρός Diesel
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Τον 1.9 έλεγα που φοράνε και τα Kangoo αλλά νομίζω ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα και 1.6 dci με 130 hp. Αν έχω διαβάσει καλά αυτός πρέπει να είναι το νέο της αστέριo 1.9 κυκλοφορει κανονικα Ελλαδα σε scenic.. στα Χανια παντως δεν μπορεις να το πεις αντιεμπορικο
-
Έτσι όπως πάει η βενζίνη σε κάνα χρόνο θα έχει φτάσει τα 2€/lt άρα γίνεται επιτακτική η ανάγκη να επιτραπούν τα ντίζελ στις μεγάλες πόλεις. Να δούμε αν θα επικρατήσει η κοινή λογική ή η μαφία των καυσίμων...
-
Μα ακριβώς γι' αυτό δεν θα επιτραπεί το πετρέλαιο, για να μας τα παίρνουν ακόμη περισσότερο. Η λογική αυτή δεν επικρατεί για δεκαετίες? Γιατί να αλλάξει κάτι ΤΩΡΑ?
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Γυρνώντας σπίτι σήμερα και ακολουθώντας ένα 5θυρο megane 1ης γενιάς, διαπίστωσα το εξής παράξενο σε 2-3 συνεχόμενα φανάρια: Κάθε που επιτάχυνε και έβαζε 3η (μάλλον) ταχύτητα η οδηγός του άναβαν στιγμιαία τα φώτα της όπισθεν!!Προς στιγμήν με τρόμαξε που εν κινήσει φάνηκε να θέλει να πάει προς τα πίσω..... 'πώς στο καλό έβαλε όπισθεν εν κινήσει' σκέφτηκα στιγμιαία, αλλά ΟΚ. Συμβαίνουν αυτά.... (σε αμάξια με εγκεφάλους, αισθητήρες, ηλεκτρ. αναφλέξεις κλπ)
Επίσης κάτι που θυμήθηκα τώρα. Μία πιθανή βλάβη που μπορεί να ανάψει τα φώτα της όπισθεν, είναι χαλασμένη βαλβίδα όπισθεν που υπάρχει πάνω στο σασμαν για αυτό το λόγο.
-
@dtsou
επειδή λόγω της κρίσης όλοι έχουμε ελαττώσει την κατανάλωση στο ναδίρ, οπότε έχουν ήδη τεράστιες απώλειες στο θέμα καύσιμα (η μαφία των καυσίμων) και στο θέμα φορολογίας καυσίμων (η μαφία της κυβέρνησης).
Άρα εάν επιτρέψουν πετρελαιοκίνηση μέσα στις πόλεις, πιθανόν να πάρει ζωή η αγορά (αυτοκινήτων & καυσίμων) μιας και πολλοί θα ξεγελαστούν και θα αγοράσουν ντίζελ και θα αρχίσουν ξανά τις βόλτες. Έτσι στην αρχή τουλάχιστον θα υπάρξει ανάκαμψη. Σταδιακά θα πέσει όσο θα εξαπλώνεται το ντίζελ... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Γυρνώντας σπίτι σήμερα και ακολουθώντας ένα 5θυρο megane 1ης γενιάς, διαπίστωσα το εξής παράξενο σε 2-3 συνεχόμενα φανάρια: Κάθε που επιτάχυνε και έβαζε 3η (μάλλον) ταχύτητα η οδηγός του άναβαν στιγμιαία τα φώτα της όπισθεν!!
Προς στιγμήν με τρόμαξε που εν κινήσει φάνηκε να θέλει να πάει προς τα πίσω..... 'πώς στο καλό έβαλε όπισθεν εν κινήσει' σκέφτηκα στιγμιαία, αλλά ΟΚ. Συμβαίνουν αυτά.... (σε αμάξια με εγκεφάλους, αισθητήρες, ηλεκτρ. αναφλέξεις κλπ)
Επίσης κάτι που θυμήθηκα τώρα. Μία πιθανή βλάβη που μπορεί να ανάψει τα φώτα της όπισθεν, είναι χαλασμένη βαλβίδα όπισθεν που υπάρχει πάνω στο σασμαν για αυτό το λόγο.
Εχθές το ξανασκεφτόμουν και μπήκα σε αμφιβολίες μήπως δεν ήταν τα φώτα οπισθοπορίας αλλά τα φλας που άναβαν στιγμιαία. Έχει 2 φώτα οπισθοπορίας εκείνο το megane? (1ης γενιάς 5θυρο). Έχω αμφιβολίες γιατί έχω την εντύπωση ότι τα φλας σ' αυτό το megane είναι αρκετά λευκά σε χρώμα. Τέσπα... μη ουσιώδες.
-
Μήπως άναψε τα φώτα ομίχλης; Έχουν δύο σκάλες, πρώτα τα προβολάκια μπροστά και μετά τα πίσω, τα οποία είναι και πολύ έντονα. Η όπισθεν έχει ένα μόνο.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Η όπισθεν έχει ένα μόνο.Στο 5θυρο έχει μόνο ένα?
Στο coupe σου έχεις δύο (και ήταν μια λεπτομέρια που μου άρεσε όταν στα περίσσοτερα ακόμα και σε ακριβότερα ή μεγαλύτερα είχε ένα πίσω φως όπισθεν όπως και ένα ομίχλης).
Renault Megane III