-
Οι σύγχρονες τουρμπίνες είναι ότι χρειάζονται τα μικρομεσαία coupe, ροπή και επιδόσεις σε προσιτή τιμή. Οι ατμοσφαιρικοί είναι κατάλληλοι για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις. Από τη στιγμή που υπάρχουν οδηγοί που ψωνίζουν RX-8 με τον Renesis δεν νοιώθω τύψεις που θα αγοράσω έναν TCe. Το αντίθετο μάλιστα.
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
μικρη καταναλωση σε πολη , καλυτερη ( θεωρητικα) αντοχη στον χρονο,μικροτερο κοστος αγορας?έχω 9.4lt/100χλμ μικτή στην πόλη με μέση ταχύτητα τα 45 χλμ ανά ώρα.
φίλος με 1.8 ατμ έχει 11 την ίδια ώρα.για την αντοχή δε θα πω. ούτε για το κόστος. (για το κόστος ειδικά το 2011)
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
μικρη καταναλωση σε ποληναι, εφόσον η σύγκριση γίνεται στα ίδια κυβικά. Γιατί συγκρίνοντας ίδιες ιπποδυνάμεις, δύσκολα ένα ατμοσφαιρικό θα πετύχει καλύτερη κατανάλωση από τουρμπάτο.
-
Πάντως αγαπητοί μου φίλοι, αν νομίζετε ό,τι τα turbo μοτέρ επιτυγχάνουν μικρές καταναλώσεις νομίζω είστε πλανεμένοι.
Και είχα στην ζωή μου δύο φορές turbo διαφορετικών εποχών. (5 GT Turrbo, Megane RS Turbo).
Πρέπει να είσαι πολύ τσιγκούνης στο δεξί σου πόδι για να μην αδειάζει η τσέπη σου!Θα ξαναγόραζα turbo μόνο επειδή ζω στην Ελλάδα και το φορολογικό καθεστώς μας οδηγεί με το ζόρι εκεί.
-
ε τα σημερινα τουρμπο σου δινουν επαρκη ροπη απο τις χαμηλες στροφες οποτε αν κινεισαι τσιγκουνικα δεν νοιωθεις να εισαι εντελως ψοφιος...
-
Εκεί που πιστευω ότι τα turbo δεν γνωρίζουν απο καταναλωση είναι στην ΕΟ ... που συνήθως εκεί θα 'ξυπνήσουν'!
Το γκάζι σαν να φωνάζει 'πατησε με' και δεν σε απογοητευει. ... λίγο θέλει να ξεφύγεις? -
Πάντα τα turbo σου έδιναν καλή ροπή από τις χαμηλές στροφές (αυτό για μένα μαζί με το θέμα της φορολογίας είναι τα βασικά πλεονεκτήματα τους) τα σημερινά βέβαια είναι καλύτερα σε αυτό το σημείο.
Όμως, όπως λέει και ο cosneo όταν τα αυτοκίνητα κινηθούν και στους ανοιχτούς δρόμους και εκεί 'μοιραία' θα 'πατήσεις' με ό,τι αυτό κακό σημαίνει για την τσέπη σου.
Οι μικρές καταναλώσεις που πετυχαίνουν τα περιοδικά (ας πούμε) στα βραχείας διάρκειας τεστ τους δεν επιτυγχάνονται σε βάθος χρόνου και χρήσης. -
Σχετικο ειναι και αυτο με την εθνικη οδο γιατι φανταζομαι το clio το 1.2tce μπορει πιο ευκολα να κρατησει μια ταχυτητα πχ 120-130 απ οτι κανει το δικο μου που θα πρεπει να ειναι στις 4000 στροφες γι αυτες τις ταχυτητες...
Βεβαια σ αυτο θα επηρεαζει και περισσοτερο η κλιμακωση του κιβωτιου και αν ειναι και 6αρι η οχι...Εξαλλου τα αλογα απο παλια θελουν σανο οποτε οσα περισσοτερο λογικο περισσοτερη καταναλωση...
Επομενως καταληγω οτι ειναι θεμα χρησης περισσοτερο παρα οτι ισχυει 'τουρμπο αρα καλυτερη/χειροτερη καταναλωση'
-
Παιδιά φίλος μου είχε ένα χιουντάι Άξεντ του 2000 και επειδή πάει για καινούργιο, κοιτάει πάρα πολύ το Μεγκάν το 5θυρο το 1.4TCE. Του αρέσει και ρωτώντας με του είπα για τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου όπως τα έχω ξεχωρίσει απο ότι διαβάζω στο τόπικ μέχρι τώρα-κράτημα, ποιότητα, κινητήρας/επιδόσεις.
Του πρότεινα για το Dynamic στα 20000 και κάτι €, αν και μου είπε απλά για Expression που είναι γύρω στα 18500 € και απλά να βάλει τις ζάντες τις 17άρες με πρόσθετη παραγγελία.
Απλά σε ζήτημα αξιοπιστίας παίζει κάτι;( γιατί με ρώτησε αρκετά σε αυτό το θέμα) Δηλαδή στο χρονικό διάστημα που έχει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα έχει ακουστεί κανένα αρνητκό σχόλιο, κάτι ως πρόβλημα;
Απλά κάποια συμβουλή για κάτι παραπάνω, είναι πάντα καλοδεχούμενη και πάντα βοηθάει.
-
απο τα μεχρι στιγμης δεδομενα δεν εχει αναφερθει κατι αξιοσημειωτο οσον αφορα την αξιπιστια του μοντελου. Κατα τ αλλα ειναι αρκετα καλη επιλογη..
Απλα η τιμη καταλογου ειναι τοσο που λες αλλα νομιζω οτι αξιζει το κοπο να πιεσει ο φιλος σου για ακομα καλυτερη τιμη...Δλδ στα 18500-19000 μπορει να κλεισει το dynamique...Σ αυτη τη τιμη ειναι καλη αγορα, στα 20+ ειναι λιγο τσιμπιμενο... -
Στα πρωτα μοντελα ( σε ελαχιστα ομως αυτοκινητα ) ειχε αναφερθεια οτι ο πισω αξονας εκανε ενα μεταλλικο θορυβο , σε ολες τις περιπτωσεις που εχω διαβασει κατοπιν εντολης της μητρικης Renault αλλαχτηκε ολοκληρος ο πισω αξονας.
Επισης παλι στα πρωτα μοντελα παρουσιαζόντουσαν τριγμοι στις πορτες. Το θεμα το λυνανε στην αντιπροσωπεία με τοποθέτηση ηχομονωτικού σφουγγαριου σε αυτα τα συγκεκριμενα σημεια -
To Dynamic 5d μπορεί να το χτυπήσει με 19.000 με τα πάντα όλα σαν έξοδα. Κι αν τυχόν βρει χρώμα που να του αρέσει στη λίστα Eurobonus το βρίσκει στις 17.000. Κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εκεί που πιστευω ότι τα turbo δεν γνωρίζουν απο καταναλωση είναι στην ΕΟ ... που συνήθως εκεί θα 'ξυπνήσουν'!
Το γκάζι σαν να φωνάζει 'πατησε με' και δεν σε απογοητευει. ... λίγο θέλει να ξεφύγεις?notice
Λάρισα - Ελ. Βενιζέλος 52 λίτρα με ταχύτητες από 170 μέχρι 210χλμ. Συνολική απόσταση 395 χλμ.
ευτυχώς είχα μία carrera δόλωμα μπροστά.
οικονομικό δε μπορείς να πεις....
-
Ο χρήστης Vasilism έγραψε:
Μικρομεσαία και ατμοσφαιρικά!
Ενάντια στην πολυφωνία των τούρμπο που κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα, αντιπαραβάλλουμε τρία μικρομεσαία μοντέλα με ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα 1,4 και 1,6 λίτρα. Τα Honda Civic 1.4, Opel Astra 1.6, και Renault Megane 1.6 με απόδοση πάνω από 100 ίππους.
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.htmlΕναλλακτικοί τίτλοι...
'Αργα και βασανιστικά μικρομεσαία '
'τα σύγχρονα μικρομεσαία της δεξιάς λωρίδας'
...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Στα πρωτα μοντελα ( σε ελαχιστα ομως αυτοκινητα ) ειχε αναφερθεια οτι ο πισω αξονας εκανε ενα μεταλλικο θορυβο , σε ολες τις περιπτωσεις που εχω διαβασει κατοπιν εντολης της μητρικης Renault αλλαχτηκε ολοκληρος ο πισω αξονας.
Επισης παλι στα πρωτα μοντελα παρουσιαζόντουσαν τριγμοι στις πορτες. Το θεμα το λυνανε στην αντιπροσωπεία με τοποθέτηση ηχομονωτικού σφουγγαριου σε αυτα τα συγκεκριμενα σημειαμήπως αυτό το άκουσες για τα coupe?
γιατί μέχρι να μάθουν τα μαστόρια ότι η αντιστρεπτική είναι μεγαλύτερης διαμέτρου και ότι είναι διπλού ελάσματος, άνοιξαν πολλά αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ενάντια στην πολυφωνία των τούρμπο που κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα, αντιπαραβάλλουμε τρία μικρομεσαία μοντέλα με ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα 1,4 και 1,6 λίτρα. Τα Honda Civic 1.4, Opel Astra 1.6, και Renault Megane 1.6 με απόδοση πάνω από 100 ίππους.
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.htmlΕναλλακτικοί τίτλοι...
...
εγώ γιατί αυτά τα συναντάω μόνιμα στην αριστερή;
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
..
Είναι μερικοί καμικάζι που βγαίνουν για προσπεραση έχοντας μαζέψει φορά Απο την προηγούμενη κατηφόρα ...
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Επισης παλι στα πρωτα μοντελα παρουσιαζόντουσαν τριγμοι στις πορτες. Το θεμα το λυνανε στην αντιπροσωπεία με τοποθέτηση ηχομονωτικού σφουγγαριου σε αυτα τα συγκεκριμενα σημειαμήπως αυτό το άκουσες για τα coupe?
γιατί μέχρι να μάθουν τα μαστόρια ότι η αντιστρεπτική είναι μεγαλύτερης διαμέτρου και ότι είναι διπλού ελάσματος, άνοιξαν πολλά αυτοκίνητα.Δεν θυμάμαι αν τα οχηματα ηταν coupe ή hatchback , αλλα το προβλημα οντως υπηρχε και λυθηκε με αλλαγη του πισω αξονα.
Οι κατοχοι ειχαν αναφερει οτι στις εγκαρσιες ανωμαλιες ακούγονταν μεταλλικός ηχος τριβής ή σαν να σέρνεις τενεκεδακια.
Οπως και να εχει παντως απο περυσι δεν εχει ξανακουστει κατι τετοιο οποτε μαλλον το θεμα θεωρείτε λήξαν και προφανώς άνηκε στις παιδικες ασθένειες καθε νεου μοντελου -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
γιατί μέχρι να μάθουν τα μαστόρια ότι η αντιστρεπτική είναι μεγαλύτερης διαμέτρου και ότι είναι διπλού ελάσματος, άνοιξαν πολλά αυτοκίνητα.Δεν θυμάμαι αν τα οχηματα ηταν coupe ή hatchback , αλλα το προβλημα οντως υπηρχε και λυθηκε με αλλαγη του πισω αξονα.
Οι κατοχοι ειχαν αναφερει οτι στις εγκαρσιες ανωμαλιες ακούγονταν μεταλλικός ηχος τριβής ή σαν να σέρνεις τενεκεδακια.
Οπως και να εχει παντως απο περυσι δεν εχει ξανακουστει κατι τετοιο οποτε μαλλον το θεμα θεωρείτε λήξαν και προφανώς άνηκε στις παιδικες ασθένειες καθε νεου μοντελουμάλλον είναι το πίσω δεξιά φτερό. Εκεί δύο ελάσματα είχαν μικρό κενό και σε κακό δρόμο χτυπούσαν μεταξύ τους. Αυτό λύθηκε με τοποθέτηση ενός δεματικού καλωδίων ανάμεσα. Δε ξέρω αν εξαλείφθηκε τελείως στα επόμενα μοντέλα αλλά το δικό μου που ήρθε από τα πρώτα το έκανε ελάχιστα και το άκουσα μόνο με πεσμένα τα πίσω καθίσματα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
..
Είναι μερικοί καμικάζι που βγαίνουν για προσπεραση έχοντας μαζέψει φορά Απο την προηγούμενη κατηφόρα ...
Είμαι ενας από αυτούς .Μόνο που το Fluence είναι ελαφρύ και δεν χρειάζεται φόρα από πριν.
Τα βλέπεις στην αριστερή γιατί με 140-150 έχουν ήδη πολύ δύναμη από το ατμοσφαιρικό μοτερ τους ειδικά το Renault που είναι και ελαφρυ(Κ4 )με αποτέλεσμα να μπορεί το μοτερ να μαζεύει τα χιλιόμετρα αρκετά γρήγορα.Οι σώφρονες πάντως πάνε στην μεσαία
Για τον φίλο που ενδιαφέρεται ο γνωστός του.Να το πάρει άφοβα και με τον Tce.Το έχει πάρει ο αδερφός της μητέρας μου στην ίδια έκδοση και είναι άριστο.Ποιοτικά κινείται στην κορυφή της κατηγορίας και όπως είπε ο φίλος Samatistas στο προγραμμα Eurobonus μπορεί αν βρει στο χρώμα που θέλει να γλιτώσει ένα σεβαστό ποσό.Επίσης ο 1.4 Tce είναι το μόνο μικρό τουρμπομοτερ που δεν έχει ακουστεί κιχ .Τυχαίο????
Renault Megane III