-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Παιδιά, κακά τα ψέματα, όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία τα μοτέρ με υπερπλήρωση και ιδιαίτερα τα μοτέρ της VAG που έχουν διπλή υπερπλήρωση θα έχουν παραπάνω λόγους για βλάβες μόνο και μόνο γιατί έχουν ένα τσούρμο παρελκόμενα (τουρμπίνα, κομπρεσέρ στα VAG, ιντερκούλερ, παραπάνω μέτρα κολάρων νερού και αέρα, σένσορες και βαλβίδες) και αυτό σημαίνει απλώς ό,τι υπάρχει πεδίο για να παρουσιαστούν και να εξελιχθούν παραπάνω βλάβες από ένα ατμοσφαιρικό.
Και όλα αυτά πρέπει να είναι καλορυθμισμένα και απροβλημάτιστα. Δηλαδή την απλότητα των ατμοσφαιρικών δεν θα την έχουν ποτέ με ό,τι αυτό σημαίνει.
Οι σύγχρονοι κινητήρες τούρπο στα σύγχρονα ευρωπαϊκά (κυρίως) αυτοκίνητα, δεν είναι κατά την γνώμη μου τίποτα περισσότερο από ένα καλό και φτηνό τρόπο για να πετύχουν οι αυτικονητοβιομηχανίες τα στάνταρς των εκπομπών καυσαερίων που τους επιβάλουν οι νόρμες των αρμοδίων υπηρεσιών.
Συμπτωματικά συμφέρει και την αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας για τους γνωστούς λόγους.Κάτι που δεν βλέπω να αναφέρει κανένας είναι ό,τι οι κινητήρες αυτοί χάνουν μεγάλο μέρος (τεράστιο) της αξιοπιστίας τους όταν αρχίζουν τα 'κατσαβιδιάσματα' ηλεκτρονικά ή μηχανικά το ίδιο είναι.
Τι εννοώ
Πολλοί ειδικά νεαροί ιδιοκτήτες 'τσιμπάνε' στο δόλωμα διαφόρων 'βελτιωτών' (με πολλά-πολλά εισαγωγικά) που τους υπόσχονται παραπάνω δύναμη και ροπή και αρχίζουν τις παρεμβάσεις, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις τα μοτέρς και ειδικά τα μοτέρς αυτού του είδους.Πίστευα και πιστεύω πάντα ό,τι κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για το προϊόν του από τον ίδιο τον κατασκευαστή.
Για τα μοτέρς αυτά η πεποίθηση σου αποκτά άκρως αυστηρό τόνο.
Πάρτε και χαρείτε το αυτοκίνητα σας (κατ' επέκταση τα μοτέρς σας) σας όπως το έχει φτιάξει και ρυθμίσει ο κατασκευαστής που μόνο αυτός γνωρίζει το πως και γιατί!
Μην τσιμπάτε και μην αφήνετε τον κάθε καραγκιόζη να παίζουν με την τσέπη σας και τα νεύρα σας.
Τα μοτέρς αυτά θα έχουν και μακροζωία αν τα αφήσετε στην 'ησυχία' τους.Τουλάχιστον αφού πρέπει να πορευθούμε σε αυτό τον δρόμο ας πορευθούμε σωστά.
Και να μην ξεχνάμε το γνωστό μότο των Άγγλων που ταιριάζει με το θέμα:
'Όταν θέλεις παραπάνω δύναμη από ένα μοτέρ, τα παραπάνω κυβικά είναι μονόδρομος'σε γενικές γραμμές συμφωνό, αλλά...
τα μοτέρ έχουν σχεδιαστεί αφενώς για να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και αφετέρου για να λειτουργούν ικανοποιητικά σε οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες...
η αλήθεια είναι οτι τα συμπιεστά μπορούν να αποδόσουν καλύτερα από ότι τα αφήνει ο κατασκευαστής να αποδόσουν...
οι λόγοι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι ...
αν δεις το μίγμα στις χαμηλομεσαίες στροφές θα καταλάβεις τι εννοώ...
με κατάλληλη γνώση των 3διάστατων χαρτών πολλά γίνονται...θα είναι απόλαυση το ρύθμισα ενός multiair... το ρύθμισα των βαλβίδων θα σου δίνει τεράστεια περιθώρια παραμετροποίησης...
όσο για την έκφραση των άγγλων για τα κυβικά... κλαιν μαιν... είναι το λιγότερο απαρχαιομένη...
υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αυξήσεις την απόδοση -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Παιδιά, κακά τα ψέματα, όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία τα μοτέρ με υπερπλήρωση και ιδιαίτερα τα μοτέρ της VAG που έχουν διπλή υπερπλήρωση θα έχουν παραπάνω λόγους για βλάβες μόνο και μόνο γιατί έχουν ένα τσούρμο παρελκόμενα (τουρμπίνα, κομπρεσέρ στα VAG, ιντερκούλερ, παραπάνω μέτρα κολάρων νερού και αέρα, σένσορες και βαλβίδες) και αυτό σημαίνει απλώς ό,τι υπάρχει πεδίο για να παρουσιαστούν και να εξελιχθούν παραπάνω βλάβες από ένα ατμοσφαιρικό.
Και όλα αυτά πρέπει να είναι καλορυθμισμένα και απροβλημάτιστα. Δηλαδή την απλότητα των ατμοσφαιρικών δεν θα την έχουν ποτέ με ό,τι αυτό σημαίνει.
Οι σύγχρονοι κινητήρες τούρπο στα σύγχρονα ευρωπαϊκά (κυρίως) αυτοκίνητα, δεν είναι κατά την γνώμη μου τίποτα περισσότερο από ένα καλό και φτηνό τρόπο για να πετύχουν οι αυτικονητοβιομηχανίες τα στάνταρς των εκπομπών καυσαερίων που τους επιβάλουν οι νόρμες των αρμοδίων υπηρεσιών.
Συμπτωματικά συμφέρει και την αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας για τους γνωστούς λόγους.Κάτι που δεν βλέπω να αναφέρει κανένας είναι ό,τι οι κινητήρες αυτοί χάνουν μεγάλο μέρος (τεράστιο) της αξιοπιστίας τους όταν αρχίζουν τα 'κατσαβιδιάσματα' ηλεκτρονικά ή μηχανικά το ίδιο είναι.
Τι εννοώ
Πολλοί ειδικά νεαροί ιδιοκτήτες 'τσιμπάνε' στο δόλωμα διαφόρων 'βελτιωτών' (με πολλά-πολλά εισαγωγικά) που τους υπόσχονται παραπάνω δύναμη και ροπή και αρχίζουν τις παρεμβάσεις, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις τα μοτέρς και ειδικά τα μοτέρς αυτού του είδους.Πίστευα και πιστεύω πάντα ό,τι κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για το προϊόν του από τον ίδιο τον κατασκευαστή.
Πάρτε και χαρείτε το αυτοκίνητα σας (κατ' επέκταση τα μοτέρς σας) σας όπως το έχει φτιάξει και ρυθμίσει ο κατασκευαστής που μόνο αυτός γνωρίζει το πως και γιατί!
Μην τσιμπάτε και μην αφήνετε τον κάθε καραγκιόζη να παίζουν με την τσέπη σας και τα νεύρα σας.
Τα μοτέρς αυτά θα έχουν και μακροζωία αν τα αφήσετε στην 'ησυχία' τους.Τουλάχιστον αφού πρέπει να πορευθούμε σε αυτό τον δρόμο ας πορευθούμε σωστά.
'Όταν θέλεις παραπάνω δύναμη από ένα μοτέρ, τα παραπάνω κυβικά είναι μονόδρομος'σε γενικές γραμμές συμφωνό, αλλά...
τα μοτέρ έχουν σχεδιαστεί αφενώς για να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και αφετέρου για να λειτουργούν ικανοποιητικά σε οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες...
η αλήθεια είναι οτι τα συμπιεστά μπορούν να αποδόσουν καλύτερα από ότι τα αφήνει ο κατασκευαστής να αποδόσουν...
με κατάλληλη γνώση των 3διάστατων χαρτών πολλά γίνονται...θα είναι απόλαυση το ρύθμισα ενός multiair... το ρύθμισα των βαλβίδων θα σου δίνει τεράστεια περιθώρια παραμετροποίησης...
όσο για την έκφραση των άγγλων για τα κυβικά... κλαιν μαιν... είναι το λιγότερο απαρχαιομένη...
υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αυξήσεις την απόδοσηΚαι εγώ συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά αμφιβάλω αν ο καλύτερος γνώστης 3διάστατων χαρτών έχει καλύτερη γνώση και 'αποθήκη δεδομένων' από μία αυτοκινητοβιομηχανία.
Για τους multiair μια και μου κάνεις την 'πάσα' είδα πριν από λίγες μέρες στο alfisti.gr καταχώρηση (νομίζω και φωτογραφία) όπου κάτοχος Ιουλιέτας που είχε πάει το αυτοκίνητο του στο συνεργείο (για κάποιες μικρορυθμίσεις) ανέφερε ό,τι υπήρχε ήδη μέσα στο συνεργείο Ιουλιέτα με σπασμένο μοτέρ που είχε αφεθεί στα χέρια ενός τέτοιου 'γνώστη' (της κακιάς ώρας το λιγότερο). Και οι υπόλοιποι φορουμίστες (με χαρά μου το είδα) γέλαγαν, χλεύαζαν και είχαν μόνο αρνητικά σχόλια για τον ιδιοκτήτη της. Σίγουρα εσυ το ξέρεις καλύτερα το περιστατικό.
Όσο για την έκφραση των Άγγλων, είναι κατά την γνώμη μου αυτό που λένε 'διαχρονικού χαρακτήρα'
Τέλος πάντων... -
Τι εννοώ
υπάρχουν δεκάδες τρόποι να αυξήσεις την απόδοσηΚαι εγώ συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά αμφιβάλω αν ο καλύτερος γνώστης 3διάστατων χαρτών έχει καλύτερη γνώση και 'αποθήκη δεδομένων' από μία αυτοκινητοβιομηχανία.
Για τους multiair μια και μου κάνεις την 'πάσα' είδα πριν από λίγες μέρες στο alfisti.gr καταχώρηση (νομίζω και φωτογραφία) όπου κάτοχος Ιουλιέτας που είχε πάει το αυτοκίνητο του στο συνεργείο (για κάποιες μικρορυθμίσεις) ανέφερε ό,τι υπήρχε ήδη μέσα στο συνεργείο Ιουλιέτα με σπασμένο μοτέρ που είχε αφεθεί στα χέρια ενός τέτοιου 'γνώστη' (της κακιάς ώρας το λιγότερο). Και οι υπόλοιποι φορουμίστες (με χαρά μου το είδα) γέλαγαν, χλεύαζαν και είχαν μόνο αρνητικά σχόλια για τον ιδιοκτήτη της. Σίγουρα εσυ το ξέρεις καλύτερα το περιστατικό.
Όσο για την έκφραση των Άγγλων, είναι κατά την γνώμη μου αυτό που λένε 'διαχρονικού χαρακτήρα'
Τέλος πάντων...δεν πολυασχολούμε με το αλφίστι...
σου ξαναείπα οτι οι αυτ/νιες σχεδιάζουν γκλομπαλ προιόντα...
σε αυτά που λες συμφωνό και με το παραπάνω...
όταν εγώ μίλαγα για γνώστη μίλαγα για πραγματικό γνώστη... μηχανολογό με ειδιίκευση σε αυτό τον τομέα και όχι γουόνα μπι τεχνίτη του κώλου...
το μουλτιαιρ το έδωσα σαν παράδειγμα γιατί πραγματικα( σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) έχει πολλά να δώσει...γενικά ισχύει
αύξηση του κυβισμού ή αύξηση του ρυθμού περιστροφής...(θεμελιώση αξιώματα)
η συμπίεση δεν είναι λύση?? -
Πάρτε και χαρείτε το αυτοκίνητα σας (κατ' επέκταση τα μοτέρς σας) σας όπως το έχει φτιάξει και ρυθμίσει ο κατασκευαστής που μόνο αυτός γνωρίζει το πως και γιατί!κατασκευάζουν έτσι τα αυτοκίνητα ούτως ώστε αν το πάρει μία γιαγιά για οδήγηση να μην πιάσει φωτιά.
'Όταν θέλεις παραπάνω δύναμη από ένα μοτέρ, τα παραπάνω κυβικά είναι μονόδρομος'αν μιλάς για ατμοσφαιρικό ναι. θέλεις κυβικά αν δε θες να ρίξεις λεφτά και κόπο.
Αλλά και πάλι παίζει ρόλο το τι θα κάνεις με αυτό το μοτέρι. -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
:
α. τα προβλήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιπέδου σπασμένης τουρμπίνας που ανέφερες..και ομως ειναι αυτου του επιπεδου...
δε θελω να γενικευω αλλα ο κολλητος μου με TSi140 εχει αλλαξει ηδη μια στα 60.000χλμ και τωρα εχει 90.000χλμ -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
:
α. τα προβλήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιπέδου σπασμένης τουρμπίνας που ανέφερες..και ομως ειναι αυτου του επιπεδου...
δε θελω να γενικευω αλλα ο κολλητος μου με TSi140 εχει αλλαξει ηδη μια στα 60.000χλμ και τωρα εχει 90.000χλμέχει αλλάξει τουρμπίνα? πρώτη φορά τ ακούω.. είσαι σίγουρος πως άκουσες καλά?
-
μήπως κάποια φορά το πήγε για πλύσιμο ενώ ήταν καυτό το μαντέμι;
μήπως πέρασε από καμία ελληνική λιμνούλα με νερό;
μήπως το πήγαινε μαλλιά και έσβησε τον κινητήρα χωρίς να το χαλαρώσει για 2-3 λεπτά;
λάδια ξύδια τα κοιτούσε;
μήπως είχε κανά φίλτρο ελευθέρας;
μήπως καν δεν είχε φίλτρο στην εισαγωγή; (το έχω δει και αυτό) -
-
Ο 1,4 Tce πόσα 'πραγματικά' άλογα αποδίδει?
Στη σελίδα λέει 140 ίπποι και γραφει στα τεχνικά 130 ίπποι Din, ενώ κάπου είχα διαβάσει για δυναμομέτρηση 150 άλογα. Τι ισχύει? -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
:
δε θελω να γενικευω αλλα ο κολλητος μου με TSi140 εχει αλλαξει ηδη μια στα 60.000χλμ και τωρα εχει 90.000χλμέχει αλλάξει τουρμπίνα? πρώτη φορά τ ακούω.. είσαι σίγουρος πως άκουσες καλά?
δεν ειναι σουπα μουπες κτλ..
κολλητος μου ειναι και τον ξερω απο το νηπιαγωγειο, εκει ημουνα οταν το πηρε απο το συνεργειο με αλλαγμενη τουρμπινα..
στο συνεργειο του ειπαν οτι ειχε τυχει μονο σε αλλους 2 πελατες με τον ιδιο κινητηρα.. ολα αυτα εγιναν περσι το πασχα.. -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
μήπως το πήγαινε μαλλιά και έσβησε τον κινητήρα χωρίς να το χαλαρώσει για 2-3 λεπτά;
λάδια ξύδια τα κοιτούσε;
μήπως καν δεν είχε φίλτρο στην εισαγωγή; (το έχω δει και αυτό)δεν ασχολειται με μοντιφες και τετοια..
βασικα δεν εχει ιδεα απο αυτοκινητα, απλα οδηγαει πολύ καλα για ασχετο .. το μονο λαθος που εκανε ηταν οτι πηγαινε για λαδια εκτος αντιπροσωπειας, ενω ηταν εντος εγγυησης το αυτοκινητο δεν το πιεζε και τις περισσοτερες φορες το αφηνε να κρυωσει.πριν καει η τουρμπινα τον ειχε ταλαιπωρησει με πολλα safe mode, αλλα τον λογο δεν τον ξερω διοτι δεν ημουν Αθηνα εκεινο τον καιρο.. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στη σελίδα λέει 140 ίπποι και γραφει στα τεχνικά 130 ίπποι Din, ενώ κάπου είχα διαβάσει για δυναμομέτρηση 150 άλογα. Τι ισχύει?130 λεει η Renault, σε περιοδικο τυπου τσικνοπεμτη λενε 140..
Εγω το 130 πιστευω παντως και αν θελει να χει παραπνω καλως να εχει... -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Στη σελίδα λέει 140 ίπποι και γραφει στα τεχνικά 130 ίπποι Din, ενώ κάπου είχα διαβάσει για δυναμομέτρηση 150 άλογα. Τι ισχύει?130 λεει η Renault, σε περιοδικο τυπου τσικνοπεμτη λενε 140..
Εγω το 130 πιστευω παντως και αν θελει να χει παραπνω καλως να εχει...Και που είσαι ακόμα.Το περιοδικό αυτό είχε βγάλει κάποτε την Laguna 2 2.0T απο 165 εργοστασιακά 180 με 185 άλογα αν θυμάμαι καλά.Κι εγώ πάντως την Renaultμέτρηση πιστεύω.
-
Bibendum έχεις δει πόσα δίνει για το Polo 1.2 Τsi?
-
Φανταζομαι γυρω στα 120...
Ανεξαρτητα με το τσικνοπεμπτη, αυτο που λεει ρωταει ο cosneo εχει πολυ βαση γιατι το 140 παιζει πολυ στο megane σε διαφορες πηγες που εχω δει... -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Φανταζομαι γυρω στα 120...
Ανεξαρτητα με το τσικνοπεμπτη, αυτο που λεει ρωταει ο cosneo εχει πολυ βαση γιατι το 140 παιζει πολυ στο megane σε διαφορες πηγες που εχω δει...Μέσα έπεσες. Τι τον κρατάνε τον 1.4 Tsi με τα 122(αυτός βέβαια στις μετρήσεις έχει 140 )
Κι εγώ το έχω δει αλλά δεν τα πολυ πιστευώ να σου πω την αλήθεια -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
λάδια ξύδια τα κοιτούσε;
μήπως καν δεν είχε φίλτρο στην εισαγωγή; (το έχω δει και αυτό)δεν ασχολειται με μοντιφες και τετοια..
βασικα δεν εχει ιδεα απο αυτοκινητα, απλα οδηγαει πολύ καλα για ασχετο .. το μονο λαθος που εκανε ηταν οτι πηγαινε για λαδια εκτος αντιπροσωπειας, ενω ηταν εντος εγγυησης το αυτοκινητο δεν το πιεζε και τις περισσοτερες φορες το αφηνε να κρυωσει.πριν καει η τουρμπινα τον ειχε ταλαιπωρησει με πολλα safe mode, αλλα τον λογο δεν τον ξερω διοτι δεν ημουν Αθηνα εκεινο τον καιρο..αυτοι οι κινητηρες τελικα εχουν καψει πολυ κοσμο. μονο στο φορουμ της vw δεν συζητιουνται. σε ολα τ αλλα τοπικ για tsi μιλατε.
εβαζε τα σωστα λαδια εκτος αντιπροσωπειας; του εβαλαν τιποτα 10/40; η καποιο αλλο τυπο; πληρουσαν τις προδιαγραφες; το γνωριζει;
ειχε μπει σε safe mode και το ειχαν ελέγξει; εκει που το πηγε για λαδια, το ειχαν ελεγξει διεξοδικα το αυτοκινητο;
και κατι που το εχουν αναφερει, μηπως ξερεις ποσα tsi εχουν πουληθει και ποσα tce;
μιλαμε για αιντχοβεν-φεγενορντ
**Υπενθυμιζω για τελευταια φορα οτι εδω δεν ειναι το θεμα για τα προβληματα των VW αλλα το θεμα για το Megane.Μείνετε στο θεμα [mod] ** -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
κατασκευάζουν έτσι τα αυτοκίνητα ούτως ώστε αν το πάρει μία γιαγιά για οδήγηση να μην πιάσει φωτιά.
'Όταν θέλεις παραπάνω δύναμη από ένα μοτέρ, τα παραπάνω κυβικά είναι μονόδρομος'αν μιλάς για ατμοσφαιρικό ναι. θέλεις κυβικά αν δε θες να ρίξεις λεφτά και κόπο.
Αλλά και πάλι παίζει ρόλο το τι θα κάνεις με αυτό το μοτέρι.Κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα έτσι ώστε να μπορούν απροβλημάτιστα να οδηγηθούν και από ενθουσιώδεις νεαρούς αλλά και από 'γιαγιάδες' που θα πάνε σούπερμάρκετ. Οι 'φωτιές' νομίζω είναι υπερβολικές.
Η Αγγλική θέση αναφέρει ό,τι απλώς για παραπάνω δύναμη υπάρχει μονόδρομος και είναι τα παραπάνω κυβικά. Στην ουσία αφήνουν έξω όλες τις άλλες λύσεις σαφώς και την υπερπλήρωση.
Κοινώς δεν πιστεύουν στην υπερπλήρωση.
Τόσο απλά. -
Καλά τόσο τρομερό είναι να βγάλει ένας κινητήρας turbo, πρόβλημα στην τουρπμίνα και σας φαίνεται απίστευτο;
Εδώ πέφτουν F16 που κάνουν δισεκατομύρια και δεν μπορεί να χαλάσει μια τουρπίνα;
Δεν μιλάει για επιδημία ο rafi, για μια περίπτωση μιλάει. -
κατασκευάζουν έτσι τα αυτοκίνητα ούτως ώστε αν το πάρει μία γιαγιά για οδήγηση να μην πιάσει φωτιά.
Αλλά και πάλι παίζει ρόλο το τι θα κάνεις με αυτό το μοτέρι.Κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα έτσι ώστε να μπορούν απροβλημάτιστα να οδηγηθούν και από ενθουσιώδεις νεαρούς αλλά και από 'γιαγιάδες' που θα πάνε σούπερμάρκετ. Οι 'φωτιές' νομίζω είναι υπερβολικές.
Η Αγγλική θέση αναφέρει ό,τι απλώς για παραπάνω δύναμη υπάρχει μονόδρομος και είναι τα παραπάνω κυβικά. Στην ουσία αφήνουν έξω όλες τις άλλες λύσεις σαφώς και την υπερπλήρωση.
Κοινώς δεν πιστεύουν στην υπερπλήρωση.
Τόσο απλά.οταν τα ελεγαν αυτα, οι κινητηρες ειχαν 2 βαλβιδες και εκκεντροφορο στο πλαι και δεν ηξεραν τιποτ αλλο. υπολογιστες δεν υπηρχαν, οι τηλεορασεις ασπρομαυρες και πολλα αλλα που ουτε καν ειχαν φανταστει.
σημερα τα κυβικα, ειδικα τα βενζινης, αποτελουν μειοψηφια, αφου στην ευρωπη κυριαρχει το diesel, οποτε οτι και να λενε δεν ισχυει
Renault Megane III