-
Scirocco : Στην εποχή του ήταν καλό, σήμερα δεν έχει ταυτότητα. Μπορεί οι TSi που φοράει να είναι καλοί αλλά VW όχι για μένα ευχαριστώ. Γερμανικό αμάξι μόνο αν είχα σοβαρό χαρτί θα πήγαινα σε κλάση Audi κτλ. Για ~20Κ το Megane είναι ότι πρέπει.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Scirocco : Στην εποχή του ήταν καλό, σήμερα δεν έχει ταυτότητα. Μπορεί οι TSi που φοράει να είναι καλοί αλλά VW όχι για μένα ευχαριστώ. Γερμανικό αμάξι μόνο αν είχα σοβαρό χαρτί θα πήγαινα σε κλάση Audi κτλ. Για ~20Κ το Megane είναι ότι πρέπει.Προσκυνώ σε
-
15 χρόνια Renault (clio 1.2 & megane 1.4) δεν είναι λίγα. Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...) χεχε
Για τις ζάντες βρήκα τα εξής:
Wheels and tyres (standard):
* 195/65 R15: 1.6 VVT 100, 1.6 VVT 110, 1.5 dCi 85, 1.5 dCi 90 FAP. * 205/55 R16: 1.4 TCe 130, 2.0 16v CVT, 1.5 dCi 105, 1.5 dCi 110 FAP. * 205/55 R17: 1.9 dCi 130 FAP. * 225/45 R17: 2.0 TCe 180, 2.0 dCi 160, 2.0 dCi 150 FAP Auto. * 225/40 R18: 2.0 Turbo RS * 235/40 R18: 2.0 Turbo RS with Cup chassis. (235/35 R19 optional)
http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Mégane
Αρα με την 205/55 R17 είμαι ΟΚ. Θα το επιβεβαιώσω σύντομα.
-
Από ελαστικά το Megane Coupe φαινεται από την σελίδα τους να έχει σε βασικό εξοπλισμό ως και το 2λιτρο 140ΗΡ 195/65 R15 και μόνο στο 2λιτρο με τα 180ΗΡ 225/45 R17 τα οποιά μπαίνουν ως έξτρα στους μικρότερους κυβισμούς, ιπποδυνάμεις και επίπεδα εξοπλισμού.
Τα 225/45/17' για μένα είναι υπερβολικά για τους ελληνικούς δρόμους. Ιδίως το ... '45'.
Στο Megane που έχεις τώρα φαντάζομαι έχεις 195/50/15 (αφού τα εργοστασιακά που πρέπει να είχε ήταν τα σπάνια 185/60/15') είναι ιδανικές και για το αυτοκίνητο και για τους δρόμους μας.
Νομίζω ότι τα 195/65/15' δίνουν ένα + στην άνεση και στην αντοχή τους αλλά ... απ' ότι βλέπω (στο προσπέκτους) οι 15άρες είναι σιδερένιες με τασια (σε βασική έκδοση) και ίσως εναλλακτικά βάζουν τις ζάντες Sport και Spirale τις 16άρες που (σύμφωνα και με το Fluence) μάλλον είναι 205/60/16' γιατί 'καλύπτουν' μέχρι και το 2λιτρο με 140ΗΡ.A/C μόνο στην βασική Expression (ως έξτρα 2ζωνικό Clima μαζί με αισθητήρες φωτα και υαλοκαθαριστήρες). Οι άλλες 2 εκδόσεις Dynamic και Previlege έχουν 2ζωνικό Clima και τις 17άρες.
-
195/50/15 φυσικά και Michelin Pilot. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος, ειδικά από τότε που ξεφορτώθηκα αυτές τις κουλές που είχε επάνω, που αν δεν κάνω λάθος φτιάχνονταν Τουρκία. Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό αλλά στράβωσαν πολύ γρήγορα.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
195/50/15 φυσικά και Michelin Pilot. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος, ειδικά από τότε που ξεφορτώθηκα αυτές τις κουλές που είχε επάνω, που αν δεν κάνω λάθος φτιάχνονταν Τουρκία. Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό αλλά στράβωσαν πολύ γρήγορα.Όλες οι ζάντες των Renault φτιάχνονται στην Tουρκία από την Oyak
-
Μετά από 10 χρόνια ίσως τις φτιάχνουν καλύτερα. Κάτι πήρε το αυτί μου που έλεγε ο Ερντογάν
-
το 1.4 TCe φοράει τα πατούμενα του μεγάλου Coupe στάνταρτ.
edit αν και δε μπορώ να καταλάβω την λογική του, ότι φτιάχνεται σε μία χώρα εκτός Ε.Ε. είναι απαραίτητα και κακό... Στην Τουρκία η Mercedes φτιάχνει χρόνια αυτοκίνητα και η Michelin και η Bridgestone ελαστικά. Τώρα βέβαια η Κίνα προστέθηκε στην γραμμή παραγωγής της Mercedes. Αν μία εταιρεία φτιάχνει προϊόντα της με τα δικά της στάνταρντ στην Αφρική τι να λέει;
-
-Αν μία εταιρεία φτιάχνει προϊόντα της με τα δικά της στάνταρντ στην Αφρική τι να λέει;
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα βρίσκεις ποιοτικά κινέζικα προϊόντα μαζί με τις γνωστές ψευτιές. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για την Τουρκία. Εμείς να δούμε πότε θα φτιάξουμε κάτι... (ποιοτικό ή οχι)
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
195/50/15 φυσικά και Michelin Pilot. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος, ειδικά από τότε που ξεφορτώθηκα αυτές τις κουλές που είχε επάνω, που αν δεν κάνω λάθος φτιάχνονταν Τουρκία. Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό αλλά στράβωσαν πολύ γρήγορα.Το δικό μου κουπέ είχε αυτές τις 15άρες ζάντες:
. Όχι ιδιαίτερα όμορφες (μου την έδινε που τις έβαζαν και στο 5θυρο και στο 4θυρο και στο cabrio και στο τούρκικο SW) αλλά ανθεκτικές. Με άντεξαν και τα 9 χρόνια που τις είχα.
Όταν λιγους μήνες μετά βγήκαν αυτές (μόνο για το coupe και το cabrio): http://www.autoweb.co.uk/dealer_sites/car_pix/SDC10068_14112916516.jpg τις ήθελα αλλά καινούριες ήταν ακριβές και μτχ δεν υπήρχαν. Σε ενός φίλου πάντως ... ξεφλουδίστηκαν κάποια σημεία στις ακτίνες και με την εγγύηση του έβαλαν τις 5άκτινες 15αρες που έβαζαν στο 1,6 http://images.motors.net/d/used-photos/64691/400x/0/0/T987PTG.jpg) που τις έχει έως τώρα. -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
-Αν μία εταιρεία φτιάχνει προϊόντα της με τα δικά της στάνταρντ στην Αφρική τι να λέει;Η αλήθεια είναι ότι σήμερα βρίσκεις ποιοτικά κινέζικα προϊόντα μαζί με τις γνωστές ψευτιές. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για την Τουρκία. Εμείς να δούμε πότε θα φτιάξουμε κάτι... (ποιοτικό ή οχι)
Τρελό offtopic αλλά χαλάλι...
Ανέκαθεν τα κινέζικα ήταν πολύ πολύ ποιοτικά.. ή το ότι Ιάπωνες και Κινέζοι ήταν πρωτοπόροι σε αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες..
Τέσπα. Εγώ πιστεύω ότι ο καθένας φτιάχνει στην Κίνα και άριστα προϊόντα και 'κινέζικα που κάνουν μπαμ'. Όπως η τελευταία αντι-Κινεζική κίνηση μεγάλων συμφερόντων να παρουσιάζουν ότι τα κινέζικα σκοτώνουν κόσμο.
Αφού ρε φίλε εσύ ζήτησες να φτιάξεις παιχνίδια στην Κίνα με όσο το δυνατόν φθηνότερο κοστολόγιο. Τι μας το παρουσιάζεις τώρα ακατάλληλο? Βλέπε A.S. παιχνίδια... -
Μικρομεσαία και ατμοσφαιρικά!
Ενάντια στην πολυφωνία των τούρμπο που κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα, αντιπαραβάλλουμε τρία μικρομεσαία μοντέλα με ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα 1,4 και 1,6 λίτρα. Τα Honda Civic 1.4, Opel Astra 1.6, και Renault Megane 1.6 με απόδοση πάνω από 100 ίππους.
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html -
Ο χρήστης Vasilism έγραψε:
Ενάντια στην πολυφωνία των τούρμπο που κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα, αντιπαραβάλλουμε τρία μικρομεσαία μοντέλα με ατμοσφαιρικούς κινητήρες στα 1,4 και 1,6 λίτρα. Τα Honda Civic 1.4, Opel Astra 1.6, και Renault Megane 1.6 με απόδοση πάνω από 100 ίππους.
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.htmlγια ποιους λόγους να αγοράσει κανείς ατμοσφαιρικό κινητήρα;
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
για ποιους λόγους να αγοράσει κανείς ατμοσφαιρικό κινητήρα;Για πολλούς. Να σου αναφέρω κάποιους.
_ Νέα μόδα που τώρα εξαπλώνεται σε πολλούς κατασκευαστές.
_ Προκαταληψη και κακή εμπειρία απο τα turbo προηγούμενων 10ετιών
_ Η σιγουριά του δοκιμασμένου και η λιγότερο πολύπλοκη σε κατασκευή και συντήρηση ατμοσφαιρικού
_ Είναι σε προσιτά κυβικά τα ατμοσφαιρικά. Δεν είμαστε Αμερική που εκεί ήθελαν πολλά κυβικά.
_ Ενδιαφέρουν οι ατμοσφαιρικοί μόνο τους Έλληνες ή και κάποιες άλλες χώρες που δεν ξέρουν ότι υπάρχουν βασικά τα diesel.
_ Προσωπικά εγώ αυτό που βλέπω ως κέρδος στο turbo είναι οι επιδόσεις και τίποτα άλλο. Το γκάζι τους είναι ... ξεσηκωτικό!
_ Αυτοί που ασχολούνται ως τώρα με τα turbo έχουν κακό όνομα στο aftersales και η σπασμένη τουρμπίνα ακούγεται ... εφιάλτης.
_ Νοοτροπία. Ακούγοντας Octavia5 1200 κυβικών σκέφτονται το τεράστιο Ford Sierra 1,3 που πάλευε στο δρόμο με τα 59 άλογα!
_ Φήμες επιβεβαιωμένες ή ανεπιβεβαίωτες ότι τα πρώτα turbo κάηκαν, έσπασαν, έσκασαν, βαρέθηκαν και έφυγαν κλπ.Προσωπικά είμαι λίγο και εγώ απο αυτούς που θέλω να δοκιμάζονται οι τουρμποκινητήρες. Αυτή την στιγμή δεν θα είχα κανέναν ενδιασμό για τον 1,2 Tce, για τον 1,4 Τsi (122hp) και για τον 1,8 Tsi (160hp). Για τους υπόλοιπους όμως αναμένω!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
για ποιους λόγους να αγοράσει κανείς ατμοσφαιρικό κινητήρα;
Για πολλούς. Να σου αναφέρω κάποιους.
_ Η σιγουριά του δοκιμασμένου και η λιγότερο πολύπλοκη σε κατασκευή και συντήρηση ατμοσφαιρικού
_ Είναι σε προσιτά κυβικά τα ατμοσφαιρικά. Δεν είμαστε Αμερική που εκεί ήθελαν πολλά κυβικά.
_ Ενδιαφέρουν οι ατμοσφαιρικοί μόνο τους Έλληνες ή και κάποιες άλλες χώρες που δεν ξέρουν ότι υπάρχουν βασικά τα diesel.
_ Προσωπικά εγώ αυτό που βλέπω ως κέρδος στο turbo είναι οι επιδόσεις και τίποτα άλλο. Το γκάζι τους είναι ... ξεσηκωτικό!
_ Αυτοί που ασχολούνται ως τώρα με τα turbo έχουν κακό όνομα στο aftersales και η σπασμένη τουρμπίνα ακούγεται ... εφιάλτης.
_ Νοοτροπία. Ακούγοντας Octavia5 1200 κυβικών σκέφτονται το τεράστιο Ford Sierra 1,3 που πάλευε στο δρόμο με τα 59 άλογα!
_ Φήμες επιβεβαιωμένες ή ανεπιβεβαίωτες ότι τα πρώτα turbo κάηκαν, έσπασαν, έσκασαν, βαρέθηκαν και έφυγαν κλπ.Προσωπικά είμαι λίγο και εγώ απο αυτούς που θέλω να δοκιμάζονται οι τουρμποκινητήρες. Αυτή την στιγμή δεν θα είχα κανέναν ενδιασμό για τον 1,2 Tce, για τον 1,4 Τsi (122hp) και για τον 1,8 Tsi (160hp). Για τους υπόλοιπους όμως αναμένω!
κι όλοι αυτοί οι μεγάλοι κατασκευαστές οι οποίοι χρόνια τώρα βγάζουν κινητήρες με μονά ή διπλά τούρμπο;
αυτοί οι κατασκευαστές που βάζουν μηχανικούς υπερσυμπιεστές;
η γεύση του μηνύματος σου πιο πάνω χρωματίζει πειραγμένα αυτοκίνητα κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει με την αγορά ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου χωρίς να μου τεκμηριώνεις και πάλι γιατί να κοιτάξω το megane 1.6 από το 1.4 TCe. Και το ότι νομίζεις ότι είναι μόδα κάνεις λάθος. Απλά ο κόσμος πλέον κοιτάει την οικονομία στα καύσιμα και την λιγότερη ρύπανση.α
και οι ωραίοι ντιζελοκινητήρες τούρμπο είναι. -
ο cosneo δεν εγραψε προσωπικη του αποψη...Αλλα σου περιεγραψε τη κατασταση και τους λογους που εχουν ακουστει διαχρονικα εδω μεσα..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για πολλούς. Να σου αναφέρω κάποιους.
Δεν καταλαβα εγώ μαλλον απο την ερώτηση ότι θέλεις τεκμηρίωση για την επιλογή σου! Γενική ερώτηση ήταν.
Τα 2 κόκκινα είναι προσωπικές μου απόψεις (και μπορεί να γίνει αντιληπτή η προτίμηση μου, παρά την πρόσφατη επιλογή μου). Τα υπόλοιπα είναι απο απλή λογική έως ότι έχω ακούσει.
Η 'ατμόσφαιρα' ακόμα τωρα καλά κρατεί και θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα παραλληλα με τα turbo. Η επιλογή είναι καθαρά θέμα γούστου, πορτοφολιού, νοοτροπίας, ορέξεων και αναγκών του καθενός. -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.htmlγια ποιους λόγους να αγοράσει κανείς ατμοσφαιρικό κινητήρα;
του αρεσουν οι ταινιες του αγγελοπουλου
-
μικρη καταναλωση σε πολη , καλυτερη ( θεωρητικα) αντοχη στον χρονο,μικροτερο κοστος αγορας?
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
μικρη καταναλωση σε πολη , καλυτερη ( θεωρητικα) αντοχη στον χρονο?ατμόσφαιρα forever και ναι οι ταινείες του Αγγελόπουλου είναι απίστευτες
Renault Megane III