-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Επίσης ο 1.4 Tce είναι το μόνο μικρό τουρμπομοτερ που δεν έχει ακουστεί κιχ .Τυχαίο????από που προκύπτει αυτό??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Επίσης ο 1.4 Tce είναι το μόνο μικρό τουρμπομοτερ που δεν έχει ακουστεί κιχ .Τυχαίο????
από που προκύπτει αυτό??
Το ότι δεν έχει ακουστεί κιχ.
Από τα συνεργεία απο που να προκύπτει -
Επίσης ο 1.4 Tce είναι το μόνο μικρό τουρμπομοτερ που δεν έχει ακουστεί κιχ .Τυχαίο????
από που προκύπτει αυτό??
Από τα συνεργεία απο που να προκύπτειΑρχικά , από που προκύπτει οτι είναι ο μοναδικός...??
έχεις κάποια στοιχεία για τα υπόλοιπα συμπιεστά σύνολα?? -
από που προκύπτει αυτό??
Από τα συνεργεία απο που να προκύπτειΑρχικά , από που προκύπτει οτι είναι ο μοναδικός...??
έχεις κάποια στοιχεία για τα υπόλοιπα συμπιεστά σύνολα??Για τα Tsi έχουμε κάτι σπαμένες τουρμπίνες κάτι σβησίματα τα 1.2 κλπ
Για τα T-jet δεν έχω ακούσει κάτι αλλά δεν ξέρω κι όλας να σου πω γιατί δεν έχω ασχοληθεί
Τα multiair είναι πολύ καινούρια αλλα δεν νομίζω να βγάλουν κάτι.
Και για τον Tce σου είπα ότι από μηχανικούς που ξέρω της Renault και φίλο του πατέρα μου με εξουσιοδοτημένο(μηχανικό) επειδή με το μοτερ αυτό είχα ασχοληθεί γιατί ήθελα να πάρω Megane Tce πριν απολέσουμε το Laguna δεν έχει βγάλει κάτι.Και στο κάτω κάτω να λέμε και αλήθειες δεν είναι Renault το μπλοκ αλλά Nissan. -
από που προκύπτει αυτό??
έχεις κάποια στοιχεία για τα υπόλοιπα συμπιεστά σύνολα??Για τα Tsi έχουμε κάτι σπαμένες τουρμπίνες κάτι σβησίματα τα 1.2 κλπ
Για τα T-jet δεν έχω ακούσει κάτι αλλά δεν ξέρω κι όλας να σου πω γιατί δεν έχω ασχοληθεί
Και για τον Tce σου είπα ότι από μηχανικούς που ξέρω της Renault και φίλο του πατέρα μου με εξουσιοδοτημένο(μηχανικό) επειδή με το μοτερ αυτό είχα ασχοληθεί γιατί ήθελα να πάρω Megane Tce πριν απολέσουμε το Laguna δεν έχει βγάλει κάτι.Και στο κάτω κάτω να λέμε και αλήθειες δεν είναι Renault το μπλοκ αλλά Nissan.άρα μου είπαν, άκουσα , μάλλον , ίσως, μπορεί...
δεν βγάζουμε όμως ετσι συμπεράσματα...
-
από που προκύπτει αυτό??
Και για τον Tce σου είπα ότι από μηχανικούς που ξέρω της Renault και φίλο του πατέρα μου με εξουσιοδοτημένο(μηχανικό) επειδή με το μοτερ αυτό είχα ασχοληθεί γιατί ήθελα να πάρω Megane Tce πριν απολέσουμε το Laguna δεν έχει βγάλει κάτι.Και στο κάτω κάτω να λέμε και αλήθειες δεν είναι Renault το μπλοκ αλλά Nissan.άρα μου είπαν, άκουσα , μάλλον , ίσως, μπορεί...
δεν βγάζουμε όμως ετσι συμπεράσματα...
Τώρα μάλλον στην αναφορά στους Τ-jet αναφέρεσαι
-
Τώρα μάλλον στην αναφορά στους Τ-jet αναφέρεσαι
αναφέρομαι γενικά...
οι tsi έχουν πουλήσει 20πλάσια τεμάχια από τους tce...
οι t-jet/multiair αρκετά παραπάνω...
κάπου εκεί μπαίνει και ο παράγοντας της θεμιτής αστοχίας υλικού...
ε δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις οτι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...γενικά μην ακούς τι λένε γύρο... υπάρχουν πολλοί @@ρολόγοι...
-
από που προκύπτει αυτό??
Από τα συνεργεία απο που να προκύπτειπιστεύω ότι είναι θέμα κομπλεξικού οδηγού. Ένας κάτοχος π.χ. Golf ο οποίος πάει στην Golf για σέρβις και στην ερώτηση 'Τί μάρκα θα αγοράζατε για το επόμενό σας αυτοκίνητο' αυτός ψάχνει στο G, αυτός δε θα σου πει τίποτα. Ακόμα και αν τρίζουν όλα μετά από 4 χρόνια, ακόμα και αν του χρεώνουν 200ευρώ αλλαγή λαδιών δε θα πει τίποτα πουθενά.
Χωρίς να είναι απόλυτο.
Ποτέ δε με ένοιαζε το να καλύψω ελαττώματα σε ότι αυτοκίνητο και να είχα. Για αυτό δε με νοιάζει και τα βγάζω φόρα παρτίδα. Για ότι αυτοκίνητο ως τώρα. -
Tα περί σπασμένης τουρμπίνας στα tsi ο τορινέζος στα είπε? Μπορεί όντως τα μοτέρ που λες να χουν βγει σκάρτα αλλά με όλο το συμπάθιο εσύ δεν είσαι από τα άτομα που είναι σε θέση να το γνωρίζουνε (όχι ότι εγώ είμαι, σε καμία περίπτωση)
Και είναι κρίμα γιατί εσύ αναπαράγεις κάτι που άκουσες από κάποιον άλλον κι εκείνος με την σειρά του από κάποιον άλλον και πάει λέγοντας χωρίς κανένας στην πραγματικότητα να είχε κάποια αντίστοιχη πραγματική εμπειρία (εκτός από κάποιους που μοιράζουν ερωτηματολόγια σε υπαλλήλους της εξπρες σέρβις )..
το πολύ πολύ να την είχε ο περιπτεράς της γειτονιάς και κάποιος να την οικειοποιήθηκε.. -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Tα περί σπασμένης τουρμπίνας στα tsi ο τορινέζος στα είπε? Μπορεί όντως τα μοτέρ που λες να χουν βγει σκάρτα αλλά με όλο το συμπάθιο εσύ δεν είσαι από τα άτομα που είναι σε θέση να το γνωρίζουνε (όχι ότι εγώ είμαι, σε καμία περίπτωση)
Και είναι κρίμα γιατί εσύ αναπαράγεις κάτι που άκουσες από κάποιον άλλον κι εκείνος με την σειρά του από κάποιον άλλον και πάει λέγοντας χωρίς κανένας στην πραγματικότητα να είχε κάποια αντίστοιχη πραγματική εμπειρία (εκτός από κάποιους που μοιράζουν ερωτηματολόγια σε υπαλλήλους της εξπρες σέρβις )..
το πολύ πολύ να την είχε ο περιπτεράς της γειτονιάς και κάποιος να την οικειοποιήθηκε..αν και οφφτοπικ
Η πιο σωστη αποψη ειναι του κοκκινου τερατος απο εκει και περα ναι τα τουρμπομοτερ της vw εχουν εμφανισει σε προβληματα.ορεστινεν
Και στο κάτω κάτω να λέμε και αλήθειες δεν είναι Renault το μπλοκ αλλά Nissan.
και τι εγινε που το μπλοκ ειναι Νισσαν ? Τα μοτερ της Ρενω παντα ηταν αξιοπιστα
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
[αν και οφφτοπικ
Η πιο σωστη αποψη ειναι του κοκκινου τερατος απο εκει και περα ναι τα τουρμπομοτερ της vw εχουν εμφανισει σε προβληματα.ναι συμφωνώ κ εγώ με τον ρεντ, έτσι εξηγείται άλλωστε γιατί κάποια απ τα τουρμπομοτέρ της vw έχουν εμφανίσει προβλήματα..
κάποια, όχι όλα (όταν λέω όλα εννοώ όλες οι κατηγορίες).. Τα προβλήματα αυτά όμως στην πληοψηφία τους ήταν πολύ μικρά.. Δεν μπορώ λοιπόν ν ακούω λαλακίες του στιλ σπασμένες τουρμπίνες επείδη ο 15χρονος βοηθός βοηθού αναπληρωτή ανθυπομάστορα στο συνεργείο έπιασε μια τρίχα και την έκανε τριχιά για να χει η παρέα ν ασχολείται.. -
Βρε Ορέστη, βγάλε τα γυαλιά λέμε και ο κόσμος θα είναι πιο ευχάριστος και μαγικός
-
Θα είναι πολύ ενδιαφέρον όταν θα βγει ένα συγκριτικό αξιοπιστίας κινητήρων τούρμπο. Για να είναι αξιόπιστο τεστ, και όχι διαφήμιση-σπόνσορας συγκεκριμένης μάρκας, πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Για τους TCe συμφωνώ και εγώ ότι είναι αξιόπιστοι αλλά αυτό δεν λέει τίποτε. Πρέπει να το δείξουν τα στατιστικά. Έπειτα ο κινητήρας είναι νέος και δεν έχει δοκιμαστεί σε πολλά χιλιόμετρα. Όποιος λοιπόν εντοπίσει κανένα τεστ από σοβαρό περιοδικό ή ιστότοπο το φέρνει εδώ να το συζητήσουμε. Επίσης και γνώμες συνεργείων & μαστόρων είναι χρήσιμες αλλά έως σε ένα σημείο. Μην ξεχνάτε ότι οποιοδήποτε αμάξι το πιάσει άσχετος ή τρελαμένος θα το ξεπατώσει μέσα σε dt. -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
το πολύ πολύ να την είχε ο περιπτεράς της γειτονιάς και κάποιος να την οικειοποιήθηκε..αν και οφφτοπικ
Η πιο σωστη αποψη ειναι του κοκκινου τερατος απο εκει και περα ναι τα τουρμπομοτερ της vw εχουν εμφανισει σε προβληματα.ορεστινεν
Και στο κάτω κάτω να λέμε και αλήθειες δεν είναι Renault το μπλοκ αλλά Nissan.
και τι εγινε που το μπλοκ ειναι Νισσαν ? Τα μοτερ της Ρενω παντα ηταν αξιοπιστα
Δεν είπα ότι τα Renault μοτερ δεν είανι καλά.Για το όνομα του Χριστού λες να φτάσω σε τέτοιο σημείο.
-
[
αν και οφφτοπικ
Η πιο σωστη αποψη ειναι του κοκκινου τερατος απο εκει και περα ναι τα τουρμπομοτερ της vw εχουν εμφανισει σε προβληματα.ναι συμφωνώ κ εγώ με τον ρεντ, έτσι εξηγείται άλλωστε γιατί κάποια απ τα τουρμπομοτέρ της vw έχουν εμφανίσει προβλήματα..
κάποια, όχι όλα (όταν λέω όλα εννοώ όλες οι κατηγορίες).. Τα προβλήματα αυτά όμως στην πληοψηφία τους ήταν πολύ μικρά.. Δεν μπορώ λοιπόν ν ακούω λαλακίες του στιλ σπασμένες τουρμπίνες επείδη ο 15χρονος βοηθός βοηθού αναπληρωτή ανθυπομάστορα στο συνεργείο έπιασε μια τρίχα και την έκανε τριχιά για να χει η παρέα ν ασχολείται..Δεν θα επιμείνω αλλά μια τελευταία πρόταση.Αρέσει δεν αρέσει στις πρώτες παρτίδες κάθε Tsi που παρήχθει εξαιρουμένων των 1.4 με τα 122 και νομίζω και του 1.8 με τα 160 υπήρξαν προβλήματα.Δεν φταίω εγώ που έχω γνωστούς μηχανικούς VW 40+ ετών που μου τα λένε εντάξει.Έχω αν θυμάστε κι εγώ ένα Vagακι το οποίο είναι τακτικός πελάτης στα συνεργεία γι αυτό και τους γνώρισα τους ανθρώπους.Δεν είπα ότι οι Tsi δεν είναι καλοί κινητήρες για να κατηγορούμε ότι φοράω γυαλιά πάνω στο θέμα που σχολιάζουμε.Μια χαρά είναι αλλά εμφάνισαν κάποιες παιδικές αδυναμίες που εμφανίζει κάθε τι καινούριο που κυκλοφορεί.Δεν είπα ότι οι Tce είναι αλεξήσφαιροι αλλά ότι δεν έχουν παρουσιάσει κάτι μεμπτό ακόμα.Μπορεί στο μέλλον να παρουσιάσουν έως και σοβαρά προβλήματα πράγμα που απεύχομαι.Και στο κάτω κάτω όπως και να το κάνουμε το τεχνολογικό επίπεδο τον τουρμποκομπρεσοράτων μοτερ του Vag δεν το έχει κανένας κινητήρας πλην των Multiair.
Φιλικά -
Ναι βρε Ορέστη θα πρέπει να ζει σε άλλον πλανήτη κάποιος για να μην έχει ακούσει για τα προβλήματα των πρώτων 2τουρμπινων τσι απλά τα 2 σημεία που επέμεινα είναι ότι :
α. τα προβλήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιπέδου σπασμένης τουρμπίνας που ανέφερες..
β. έχουμε φτάσει σε σημείο να αναπαράγουμε με περισσή ευκολία πράγματα τα οποία ακούσαμε από κάποιον κάπου κάποτε χωρίς να έχουμε προσωπική εμπειρία.. και αυτό δεν είναι καλό γιατί έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος κινδυνολογίας και παραπληροφόρησηςΑυτά.. και το ξαναλέω.. δεν υποστηρίζω πως δεν υπήρξαν-υπάρχουν προβλήματα στα τουρμπομοτέρ της vag.. υπάρχουν.. Αλλά μέσα στα λογικά πλαίσια πιστεύω.. (άντε λίγο παραέξω απ αυτά )
-
Ναι βρε Ορέστη θα πρέπει να ζει σε άλλον πλανήτη κάποιος για να μην έχει ακούσει για τα προβλήματα των πρώτων 2τουρμπινων τσι απλά τα 2 σημεία που επέμεινα είναι ότι :
α. τα προβλήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιπέδου σπασμένης τουρμπίνας που ανέφερες..
β. έχουμε φτάσει σε σημείο να αναπαράγουμε με περισσή ευκολία πράγματα τα οποία ακούσαμε από κάποιον κάπου κάποτε χωρίς να έχουμε προσωπική εμπειρία.. και αυτό δεν είναι καλό γιατί έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος κινδυνολογίας και παραπληροφόρησηςΑυτά.. και το ξαναλέω.. δεν υποστηρίζω πως δεν υπήρξαν-υπάρχουν προβλήματα στα τουρμπομοτέρ της vag.. υπάρχουν.. Αλλά μέσα στα λογικά πλαίσια πιστεύω.. (άντε λίγο παραέξω απ αυτά )
Ok δεν κατάλαβα εγώ καλά τότε.
Sorry -
χαχαχα ρεε!! ΡΕΕΕΕ!! δεν θέλω να μου πεις sorry.. Κουβέντα κάνουμε (άσχετα αν καμιά φορά γράφω λίγο πιο απότομα απ το κανονικό ) δεν μου έχυσες καφέ στο πουκάμισο..
-
Παιδιά, κακά τα ψέματα, όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία τα μοτέρ με υπερπλήρωση και ιδιαίτερα τα μοτέρ της VAG που έχουν διπλή υπερπλήρωση θα έχουν παραπάνω λόγους για βλάβες μόνο και μόνο γιατί έχουν ένα τσούρμο παρελκόμενα (τουρμπίνα, κομπρεσέρ στα VAG, ιντερκούλερ, παραπάνω μέτρα κολάρων νερού και αέρα, σένσορες και βαλβίδες) και αυτό σημαίνει απλώς ό,τι υπάρχει πεδίο για να παρουσιαστούν και να εξελιχθούν παραπάνω βλάβες από ένα ατμοσφαιρικό.
Και όλα αυτά πρέπει να είναι καλορυθμισμένα και απροβλημάτιστα. Δηλαδή την απλότητα των ατμοσφαιρικών δεν θα την έχουν ποτέ με ό,τι αυτό σημαίνει.
Οι σύγχρονοι κινητήρες τούρπο στα σύγχρονα ευρωπαϊκά (κυρίως) αυτοκίνητα, δεν είναι κατά την γνώμη μου τίποτα περισσότερο από ένα καλό και φτηνό τρόπο για να πετύχουν οι αυτικονητοβιομηχανίες τα στάνταρς των εκπομπών καυσαερίων που τους επιβάλουν οι νόρμες των αρμοδίων υπηρεσιών.
Συμπτωματικά συμφέρει και την αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας για τους γνωστούς λόγους.Κάτι που δεν βλέπω να αναφέρει κανένας είναι ό,τι οι κινητήρες αυτοί χάνουν μεγάλο μέρος (τεράστιο) της αξιοπιστίας τους όταν αρχίζουν τα 'κατσαβιδιάσματα' ηλεκτρονικά ή μηχανικά το ίδιο είναι.
Τι εννοώ
Πολλοί ειδικά νεαροί ιδιοκτήτες 'τσιμπάνε' στο δόλωμα διαφόρων 'βελτιωτών' (με πολλά-πολλά εισαγωγικά) που τους υπόσχονται παραπάνω δύναμη και ροπή και αρχίζουν τις παρεμβάσεις, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις τα μοτέρς και ειδικά τα μοτέρς αυτού του είδους.Πίστευα και πιστεύω πάντα ό,τι κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για το προϊόν του από τον ίδιο τον κατασκευαστή.
Για τα μοτέρς αυτά η πεποίθηση σου αποκτά άκρως αυστηρό τόνο.
Πάρτε και χαρείτε το αυτοκίνητα σας (κατ' επέκταση τα μοτέρς σας) σας όπως το έχει φτιάξει και ρυθμίσει ο κατασκευαστής που μόνο αυτός γνωρίζει το πως και γιατί!
Μην τσιμπάτε και μην αφήνετε τον κάθε καραγκιόζη να παίζουν με την τσέπη σας και τα νεύρα σας.
Τα μοτέρς αυτά θα έχουν και μακροζωία αν τα αφήσετε στην 'ησυχία' τους.Τουλάχιστον αφού πρέπει να πορευθούμε σε αυτό τον δρόμο ας πορευθούμε σωστά.
Και να μην ξεχνάμε το γνωστό μότο των Άγγλων που ταιριάζει με το θέμα:
'Όταν θέλεις παραπάνω δύναμη από ένα μοτέρ, τα παραπάνω κυβικά είναι μονόδρομος' -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Και να μην ξεχνάμε το γνωστό μότο των Άγγλων που ταιριάζει με το θέμα:
'Όταν θέλεις παραπάνω δύναμη από ένα μοτέρ, τα παραπάνω κυβικά είναι μονόδρομος'Συμφωνώ απολύτως.Τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά.
Renault Megane III