-
Όντως είμαι αποπροσανατολιστικός, ε;
Προσπερνώντας τις κακοήθειες του Τροπολιτσιώτη και του cosneo που αποφεύγει να έρθει να με αντιμετωπίσει στις συναντήσεις...
Έχω Getz εταιρικό για τις καύλες μου.
Το Λεόν και το Κλιό είναι της οικογένειας, δεν ανήκουν προσωπικά σε μένα.
Το Σάνι και το Πούντο ήταν -πριν πωληθούν έναντι αδρού τιμήματος- προστατευόμενά μου για αρκετά χρόνια το ένα και μήνες το άλλο.
Όπως καταλαβαίνεις, έχω γνωρίσει όλες τις σχολές αυτοκίνησης, έχω μια αγάπη για αυτοκίνητα με 60 άλογα και κάνω πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.
Και όταν λέω γνώμη για μερικά αυτοκίνητα/κινητήρες δεν τη λέω με εμπειρία ενός test drive, αλλά καθημερινής τριβής. Γνώμη για αυτοκίνητο χωρίς τουλάχιστον 300 km ταλαιπωρίας είναι όσο έγκυρη όσο μερέντα με κουτάλι.
-
Η μερέντα θέλει δάχτυλο; Η νουτέλα το ίδιο;
Μην του δίνεται σημασία του απο πάνω, πίνει κοκακολα απο μπουκαλι αντι για κουτακι 330ml.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η μερέντα θέλει δάχτυλο; Η νουτέλα το ίδιο;Μην του δίνεται σημασία του απο πάνω, πίνει κοκακολα απο μπουκαλι αντι για κουτακι 330ml.
Η μερέντα θέλει φρέσκο ζεστό ψωμί ή κρέπα !!
Ωχ, τι λέγαμε για το Megane ; -
μας το βγαλε οτι τριζει ο thvarveris και το ριξαμε στις μερεντες και στις νουτελες
...η νουτελα θελει κρεπα...η μαλλον η κρεπα θελει νουτελα -
Μολις γυρισα απο μια αντιπροσωπεια της Renault και ενδιαφερομενος για την εκδοση expression με τον 1,4 tce 130 η οποια ξεκιναει απο τα 17,800 και καταληγει στα 18,640€ τελικη τιμη με ολα τα εξοδα και δεν εχει προβολακια ομιχλης ,ουτε τα διακοσμιτικα νικελ φιλετα στον προφυλακτηρα ακουσα το εξης απο τον πωλητη !
Eγω: Η εκδοση expression εχει προβολεις ομιχλης και τα διακοσμητικα νικελ ?
Πωλητής: Οχι αλλα μπορω να σου βρω ενα αμαξι στην εκδοση expression που να τα εχει ηδη απο το εργοστασιο και να μην τα επιβαρυνθεις.
Εγω: και πως γινεται αυτο ?
Πωλητής: Μας εχουν ερθει μερικα αυτοκίνητα της εκδοσης expression που ενω κανονικα τα εχουν στον προεραιτικο εξοπισμο αυτα τα ειχαν επανω απο το εργοστασιο χωρις να εχει επιβαρυνθει η τιμη !
Εγω: Μισο λεπτο πως γινεται αυτο ?
Πωλητης: Να σου πω την αληθεια ουτε εγω ξερω αλλα ειναι γεγονος οτι μερικα εχουν ερθει ετσι .
Εγω: Ωραια στην περιπτωση που δεν βρουμε αμαξι στο χρωμα που το θελω με τα προβολακια ποσο θα μου στοιχισει για να μπουν αργοτερα μαζι με τα διακοσμητικα στον προφυλακτηρα ?
Πωλητης: Να σου πω την αληθεια αν τα τοποθετηθουν αργοτερα εδω και οχι απο το εργοστασιο τοτε υπαρχει το εξης προβλημα : ενω τα φωτα αναβουν κανονικα ο εγκεφαλος βλεπει βλαβη και αναβουν κατι λαμπακια προειδοποιησεων στο ταμπλο ! ενω εαν παραγγελθει 'η βρουμε με προβολακια απο το εργοστασιο τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Εγω:Τα δωρα που μου κανει ειναι αισθητηρες παρκαρισματος-συναγερμος-πατακια και ισως βρει και αμαξι με προβολακια μεσα στην τιμη , το επιτοκιο ειναι 1,9 %
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μολις γυρισα απο μια αντιπροσωπεια της Renault και ενδιαφερομενος για την εκδοση expression με τον 1,4 tce 130 η οποια ξεκιναει απο τα 17,800 και καταληγει στα 18,640€ τελικη τιμη με ολα τα εξοδα και δεν εχει προβολακια ομιχλης ,ουτε τα διακοσμιτικα νικελ φιλετα στον προφυλακτηρα ακουσα το εξης απο τον πωλητη !
Eγω: Η εκδοση expression εχει προβολεις ομιχλης και τα διακοσμητικα νικελ ?
Πωλητής: Οχι αλλα μπορω να σου βρω ενα αμαξι στην εκδοση expression που να τα εχει ηδη απο το εργοστασιο και να μην τα επιβαρυνθεις.
Εγω: και πως γινεται αυτο ?
Πωλητής: Μας εχουν ερθει μερικα αυτοκίνητα της εκδοσης expression που ενω κανονικα τα εχουν στον προεραιτικο εξοπισμο αυτα τα ειχαν επανω απο το εργοστασιο χωρις να εχει επιβαρυνθει η τιμη !
Εγω: Μισο λεπτο πως γινεται αυτο ?
Πωλητης: Να σου πω την αληθεια ουτε εγω ξερω αλλα ειναι γεγονος οτι μερικα εχουν ερθει ετσι .
Εγω: Ωραια στην περιπτωση που δεν βρουμε αμαξι στο χρωμα που το θελω με τα προβολακια ποσο θα μου στοιχισει για να μπουν αργοτερα μαζι με τα διακοσμητικα στον προφυλακτηρα ?
Πωλητης: Να σου πω την αληθεια αν τα τοποθετηθουν αργοτερα εδω και οχι απο το εργοστασιο τοτε υπαρχει το εξης προβλημα : ενω τα φωτα αναβουν κανονικα ο εγκεφαλος βλεπει βλαβη και αναβουν κατι λαμπακια προειδοποιησεων στο ταμπλο ! ενω εαν παραγγελθει 'η βρουμε με προβολακια απο το εργοστασιο τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Εγω:Τα δωρα που μου κανει ειναι αισθητηρες παρκαρισματος-συναγερμος-πατακια και ισως βρει και αμαξι με προβολακια μεσα στην τιμη , το επιτοκιο ειναι 1,9 %
Τι μαλακιες λενε και προτεινουν στον κοσμακη... Χριστε μου!!!
Οτι βρεις και οτι βαλεις, ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ.... εδω μονο τα πατακια να δεχτεις, και αυτα με το ζορι! -
Αν περάσουν πρόγραμμα στον εγκέφαλο ώστε να δέχεται τα φώτα γιατί να υπάρχει πρόβλημα;
Βέβαια αυτό είναι δύσκολο εγχείρημα, πρέπει να λύνεις σύστημα διαφορικών εξισώσεων για να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο.
-
Για να δώσω λίγο φως στην υπόθεση:
Ναι υπάρχουν expression με και χωρίς προβολείς ομίχλης. Ο Βασικός εξοπλισμός του, έχει προβολείς. Αυτά χωρίς του προβολείς είναι 200€ φθηνότερα. Τα αυτοκίνητα ήρθαν χωρίς προβολείς γιατί είναι 'LOCAL STANDARD' δηλαδή είναι στανταρ για την Ελλάδα μόνο (όπως πχ το τασάκι και αναπτήρας) και πρέπει η εισαγωγική να το παραγγείλει εξτρά στο εργοστάσιο. Μια παρτίδα από λάθος ήρθε χωρίς.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ πλέον δεν μπαίνουν. Ούτε ανταλλακτικό ανταλλακτικό(φανούς,διακόπτη,καλωδίωση κλπ) να τα πάρεις δεν μπαίνουν! Δεν μπαίνουν εννοώ δεν θα ανάβουν γιατί ο εγκέφαλος δεν θα δείνει εντολή. θα μπορούσε να γίνει μια χειροκίνητη ρύθμιση στο λογισμικό και να λειτουργούν αλλά κάθε φορά που θα κάνεις αναβάθμιση ή οτιδήποτε άλλο θα θέλει πάλι να τους ενεργοποιήσεις χειροκίνητα (κανα 2ωρο). Φαντάσου να πας σε άλλο συνεργείο από αυτό που το αγόρασεσ και να μην το ξέρουν! -
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Για να δώσω λίγο φως στην υπόθεση:
Ναι υπάρχουν expression με και χωρίς προβολείς ομίχλης. Ο Βασικός εξοπλισμός του, έχει προβολείς. Αυτά χωρίς του προβολείς είναι 200€ φθηνότερα. Τα αυτοκίνητα ήρθαν χωρίς προβολείς γιατί είναι 'LOCAL STANDARD' δηλαδή είναι στανταρ για την Ελλάδα μόνο (όπως πχ το τασάκι και αναπτήρας) και πρέπει η εισαγωγική να το παραγγείλει εξτρά στο εργοστάσιο. Μια παρτίδα από λάθος ήρθε χωρίς.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ πλέον δεν μπαίνουν. Ούτε ανταλλακτικό ανταλλακτικό(φανούς,διακόπτη,καλωδίωση κλπ) να τα πάρεις δεν μπαίνουν! Δεν μπαίνουν εννοώ δεν θα ανάβουν γιατί ο εγκέφαλος δεν θα δείνει εντολή. θα μπορούσε να γίνει μια χειροκίνητη ρύθμιση στο λογισμικό και να λειτουργούν αλλά κάθε φορά που θα κάνεις αναβάθμιση ή οτιδήποτε άλλο θα θέλει πάλι να τους ενεργοποιήσεις χειροκίνητα (κανα 2ωρο). Φαντάσου να πας σε άλλο συνεργείο από αυτό που το αγόρασεσ και να μην το ξέρουν!Να προσθέσω ότι από το MEGANE II και μετά δεν υπάρχουν after sales προβολάκια γιατί και μόνο το γεγονός ότι ο διακόπτης φώτων έγινε κοινός (ένα κομμάτι) με τον διακόπτη υαλοκαθαριστήρων θα έκανε το σετ πανάκριβο. Οπότε ότι παραγγέλνεις από την αρχή.
-
Θα ήθελα να με διαφωτίσετε με την εμπειρία σας γύρω από την Renault και γενικότερα την αγορά αυτοκινήτου. Εδώ και καιρό, ενδιαφέρομαι για το megane coupe και κάνω και μια σχετική έρευνα αγοράς για να δω πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά. Από τότε που ξεκίνησα, κάπου το φθινόπωρο, η τιμή του κάθε μήνα ανεβαίνει και 1000 ευρώ, οπότε λέω να προχωρήσω σε παραγγελία άμεσα... Βρήκα το 1.4tce σε μια σχετικά καλή τιμή λίγο πάνω από τις 18μιση χιλιάδες με χρώμα,τέλη, αισθητήρες παρκαρίσματος και το πρόγραμμα 5-5-5. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν το βρήκα σε εξουσιοδοτημένο διανομέα, αλλά σε ανεξάρτητο πωλητή. Και θα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει ή έχει κάποια γνώμη τουλάχιστον, τι κίνδυνους εμπεριέχει αυτό, τι να προσέξω, και την γνώμη του τελικά για την προσφορά...
Και μια απορία: Ωραίο το site το ανανεωμένο, όμως εδώ: http://www.renault.com.gr/cars/megancoupe/equipment.html αναφέρει ότι η τιμή του 1.4 είναι 20500Ε, δηλαδή 2200Ε παραπάνω από χτες, από τα 18300Ε... Μου φαίνεται ότι η ανανέωση του site είναι αυτοχρηματοδοτούμενη τελικά.
-
Aπλό λάθος είναι! Γράφει 18.300 η Privilege και 20.500 η Expression, ενώ είναι αντίστροφα! Πάντως θα βόλευε 18.300 η Privilege! Χαχα! Λογικό σε νέα ιστοσελίδα να υπάρχουν λαθάκια!
Η απορία μου είναι πως γίνεται ανεξάρτητος πωλητής να σου δίνει το πρόγραμμα 5-5-5 εφόσον πρόκειται για παροχή της κεντρικής αντιπροσωπείας στην οποία δεν ανήκει?
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Aπλό λάθος είναι! Γράφει 18.300 η Privilege και 20.500 η Expression, ενώ είναι αντίστροφα! Πάντως θα βόλευε 18.300 η Privilege! Χαχα! Λογικό σε νέα ιστοσελίδα να υπάρχουν λαθάκια!Ναι, πράγματι είναι λάθος στην ιστοσελίδα, τώρα που το είπες το παρατήρησα και εγώ... Λογικό είναι να υπάρχουν τέτοια μικρολάθη, σημασία έχει να εντοπίζονται και να διορθώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα...
Η απορία μου είναι πως γίνεται ανεξάρτητος πωλητής να σου δίνει το πρόγραμμα 5-5-5 εφόσον πρόκειται για παροχή της κεντρικής αντιπροσωπείας στην οποία δεν ανήκει?
Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια... Εδώ στην Αθήνα είναι, μπορεί να κάνει παραγγελίες από την pga απευθείας ή όχι... Πάντως δεν ξέρω και δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα είναι η αλήθεια...
-
Αν έχει δυνατότητα να σου παράσχει το 5-5-5 μην το σκέφτεσαι καν...
-
Ο χρήστης pvnrt έγραψε:
Aπλό λάθος είναι! Γράφει 18.300 η Privilege και 20.500 η Expression, ενώ είναι αντίστροφα! Πάντως θα βόλευε 18.300 η Privilege! Χαχα! Λογικό σε νέα ιστοσελίδα να υπάρχουν λαθάκια!
Ναι, πράγματι είναι λάθος στην ιστοσελίδα, τώρα που το είπες το παρατήρησα και εγώ... Λογικό είναι να υπάρχουν τέτοια μικρολάθη, σημασία έχει να εντοπίζονται και να διορθώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα...
Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια... Εδώ στην Αθήνα είναι, μπορεί να κάνει παραγγελίες από την pga απευθείας ή όχι... Πάντως δεν ξέρω και δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα είναι η αλήθεια...
μα γιαυτο δεν ζητησες και εσυ τη γνωμη σου εδω περα??
το αν οντως μπορει να σου παρεχει την προσφορα 5-5-5 παρολο που δεν ειναι εξουσιοδοτημενος?
αν διασταυρωσεις οτι οντως ισχύει τοτε ειναι καλη λύση
απο το φθινοπωρο ακρίβηνε το megane?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
μα γιαυτο δεν ζητησες και εσυ τη γνωμη σου εδω περα??Ναι, γι΄ αυτό ζήτησα τη γνώμη σας που έχετε μια μεγαλύτερη εμπειρία με τον κλάδο και ευχαριστώ που μου το επισημάνατε να το διευκρινίσω...
απο το φθινοπωρο ακρίβηνε το megane?
Μπορεί να μην ακρίβυνε η τιμή καταλόγου, αλλά με την κατάργηση της απόσυρσης, την κατάργηση του δώρου του 50% του ΦΠΑ, την ενσωμάτωση του ESP στο βασικό εξοπλισμό (από comfort->expression η βασική έκδοση), την αύξηση του ΦΠΑ προχτές, η πορεία του είναι ανοδική...
-
αυτός ο ανεξάρτητος πρέπει να παίρνει αυτοκίνητα από κάποιον επίσημο έμπορο. Προφανώς με κάποια προμήθεια. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορέσεις να πάρεις καλύτερη τιμή από τον επίσημο!
Έχεις ανταλλαγή και στην αγοράζει σε καλύτερη τιμή? -
Ο χρήστης surudos έγραψε:
αυτός ο ανεξάρτητος πρέπει να παίρνει αυτοκίνητα από κάποιον επίσημο έμπορο. Προφανώς με κάποια προμήθεια. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορέσεις να πάρεις καλύτερη τιμή από τον επίσημο!
Έχεις ανταλλαγή και στην αγοράζει σε καλύτερη τιμή?Όχι, ανταλλαγή, δεν έχω... Πάντως κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει... Βέβαια και σε επίσημους που ρώτησα δεν μπορώ να πω ότι βρήκα καλύτερη τιμή... Αποδεικνύεται πάντως ότι με λίγη διαπραγμάτευση πετυχαίνεται καλύτερη τιμή... Μέσα στην κρίση, θα θυμηθούμε και το παζάρεμα... Από εβδομάδα θα ξαμοληθώ στην αγορά να δω τι μπορώ να πετύχω...
-
Ας μείνουμε στο θέμα μας! Renault Megane III!
Εχει καταντήσει λίγο κουραστικό το όλο αστείο! Πιστευω ότι Moderators υπάρχουν!Aφαιρεθηκαν τα offtopic ,θα συμφωνησω οτι ειναι κουραστικο και θα παρακαλεσω να σταματησει .[mod]
-
-
Ακομα δεν μπορω να το χωνεψω ποσο καλη γραμμη εχουν δωσει σε 3θυρο και estate και ποσο αδιαφορη στο 5θυρο...Βεβαια στο gt χωρις καποιον προφανη λογο το 5θυρο φαινεται να δειχνει λιγο καλυτερο...
Renault Megane III