-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Να βάλω και εγώ μία:
Μπορεί, έστω και άτυπα να θεωρηθεί ως το πρώτο σοβιέτ* στην Ελλάδα.
Που και πότε?
(*τουλάχιστον έτσι το παρουσίαζε ένα κείμενο που διάβασα πρόσφατα σχετικά με την ιστορία της περιοχής)
Φυσικά θα εννοείς το Ραντζακλί Κεφαλληνίας γύρω στο 1800 όταν οι κάτοικοι του εξεγέρθηκαν εναντίον των Άγγλων!!!
Δεν είναι κάποιο από αυτά.
Με βάση τον ορισμό του 'σοβιέτ' θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τέτοιο.
Το διάβασα σε κείμενο σχετικά με την ιστορία της περιοχής και το παρουσίαζε έτσι ακριβώς (και μάλιστα αυτός ήταν και ο τίτλος 'Το πρώτο σοβιέτ στην Ελλάδα') Ασχετο: το κείμενο δεν πολιτικολογούσε αλλά παρουσίαζε την ιστορία της περιοχής.Βοήθεια: Αναφέρεται στο 1ο τέταρτο του 20ου αιώνα.
-
Οι μεταλλορυχοι της Σεριφου το 1916;
-
Ναι!!
-
Moνο που το απογευμα φευγω διακοπές (ξανά ) και δε θα βαλω κατι. Ας συνεχισει αλλος
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Στις Αλμυρες οδηγουσαν οι κτηνοτροφοι τα ζωα τους γιατι ??????
Επειδή κάνουν σκιά τα αρμυρίκια, τα χόρτα που βοσκάνε τα ζώα παραμένουν πιο πράσινα σε σχέση με τις μη σκιαζόμενες περιοχές.../quote]
Απαντω και εγω στην δικη μου γιατι φευγω .
Για να επιταχυνθει ο οιστρος κ να αυξηθει η γονιμοτητα .
-
Ασσος στο τιμόνι ο ταρίφας ο Ανδρέας. Αλλά με την αλγέρα στην κυριολεξία κεντάει.
Τι είναι «αλγέρα» ;.
-
«Αλγέρα» = Η όπισθεν, στο γλωσσάρι των παλιών ταξιτζήδων.
-
Ποιο είναι το πιο βαρύ αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί ποτέ;
(νορμάλ, όχι με θωράκιση) -
Η brera?
-
Παιδί πιάσε ένα λουκουμάκι στον μικρό!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η brera?Καλά, σας έχει φάει η ζήλεια μάλλον... το brera είναι ένα τόνο πιο ελαφρύ από αυτό!
-
Κάνα Maybach;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάνα Maybach;Κανονικά, ναι, αλλά αυτά δεν έχουν κάποια θωράκιση όπως τα μεγάλα τα S (πορτες διπλά κρύσταλλα κλπ κλπ). Για νορμάλ αυτοκίνητο (εντάξει, λιμουζίνα προφανώς) λέμε...
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Παιδί πιάσε ένα λουκουμάκι στον μικρό!Σιχτίρι εγκάθετε γιαπωνέζε.
link[/url:1nbrfwsy]':1nbrfwsy]The Heaviest car in recent production is the Soviet built Zil-41407 limousine, which has a 3.88m ( 12ft 9ins ) wheel base, weighing 3.335 tonnes.
-
Γμτ αρχιζουν οι σχολες τωρα και θα ειναι ολη μερα στο νετ το μογκολο?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
The Heaviest car in recent production is the Soviet built Zil-41407 limousine, which has a 3.88m ( 12ft 9ins ) wheel base, weighing 3.335 tonnes.
Νομίζω πως και η ZIL έχει θωράκιση...
-
Αλέξανδρε η ZIL με την θωράκιση φτάνει τους 6 τόνους σύμφωνα με το link.
-
Δεν είμαι σίγουρος γιατί οι ZIL ήταν αποκλειστικά κρατικά οχήματα, οπότε γράφω και αυτό που είχα κατά νου...
Rolls Royce Silver Phantom VI με 2720κιλά πρπ. -
Να βαλω και εγω μια?(αν εχει ξαναμπει )
Γιατι οταν πινουμε τσουγκριζουμε τα ποτηρια?
(υπαρχουν 2 εκδοχες η μια ελληνικη και η αλλη απο τον Μεσαιωνα)
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Να βαλω και εγω μια?(αν εχει ξαναμπει )Γιατι οταν πινουμε τσουγκριζουμε τα ποτηρια?
(υπαρχουν 2 εκδοχες η μια ελληνικη και η αλλη απο τον Μεσαιωνα)
Έχει ξανασυζητηθεί κάπου...
Για αποφυγή δολοφονιών - δηλητηριάσεων : με το τσούγκρισμα 'ανταλάσσεις' το περιεχόμενο των ποτηριών...
Quiz γενικών γνώσεων