-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
cmarin
Ο ελληνικός τίτλος είναι 'για μένα τραγουδώ' αλλά δεν ξέρω τον τίτλο από το original
- Jerusalem is lost
Σε Limewire και μουλάρι δεν το βρίσκω
Κανείς να το έχει? -
Aν το βρείτε...το θέλω κι εγω!
-
Ολοκληρο το αλμπουμ πως λεγεται;
-
Κι εγω χυλόπιτα εφαγα......
Τελικα το ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ πώς λέγεται;
Και η φαση ειναι ότι λίγες μέρες πριν ήθελα να σας ρωτήσω πώς λεγονται τα αυθεντικα αυτα τραγούδια του Μπίλυ και το είχα ξεχάσει τελείως!
-
http://www.lyricsandsongs.com/print_song/24497.html:iconcool:
crusader - chris de burg
O γούγλης είναι φίλος μας
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
http://www.lyricsandsongs.com/print_song/24497.html:iconcool:crusader - chris de burg
Εμεις δεν μιλιομαστε.Τσακωθηκαμε για μια γκομενα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.lyricsandsongs.com/print_song/24497.html:iconcool:
crusader - chris de burg
Εμεις δεν μιλιομαστε.Τσακωθηκαμε για μια γκομενα
crusader στο μουλάρι κρουση
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
http://www.lyricsandsongs.com/print_song/24497.html:iconcool:crusader - chris de burg
Αυτο ποιό από τα 2 που λέμε είναι;
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Το Jerusalem is lost που απ ότι βρήκα λέγετε Crusader .
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ερωτηση...ελληνας αυτοκρατορας του βυζαντιου συμμετειχε στη πολιορκια της τελευταιας ελληνικης πολης στη μ.ασια που ηταν ελευθερη απο τους οθωμανους...τα βυζαντινα εμβληματα ηταν ακομα πανω στους πυργους της...
ποιος ηταν?ποια η πολη? ποτε εγινε?
δε διαβαζει κανεις ιστορια?
-
Το άλλο που λέμε; Πώς λέγεται;
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Το Jerusalem is lost που απ ότι βρήκα λέγετε Crusader .
-
ερωτηση...
ελληνας αυτοκρατορας του βυζαντιου συμμετειχε στη πολιορκια της τελευταιας ελληνικης πολης στη μ.ασια που ηταν ελευθερη απο τους οθωμανους...τα βυζαντινα εμβληματα ηταν ακομα πανω στους πυργους της...
Μετά τον Κωνσταντίνο δεν ανέλαβε ο αδελφός του? Η κάνω λάθος?
-
ποιον κωνσταντινο λες?
μιλαμε για το τελος της αυτοκρατοριας σαφως...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ερωτηση...
ελληνας αυτοκρατορας του βυζαντιου συμμετειχε στη πολιορκια της τελευταιας ελληνικης πολης στη μ.ασια που ηταν ελευθερη απο τους οθωμανους...τα βυζαντινα εμβληματα ηταν ακομα πανω στους πυργους της...
Μετά τον Κωνσταντίνο δεν ανέλαβε ο αδελφός του? Η κάνω λάθος?
Υποθέτω θα λες την Τραπεζούντα που κατελήφθη από τους οθωμανούς (Μεχμέτ ο Β που κατέλαβε και την Πόλη) το 1461...Αυτοκράτορας της Τραπεζούντας τότε ήταν ο Δαυίδ (αφελφός του αυτοκράτορα Ιωάννη Δ που πέθανε το 1458)..
-
διαβασε προσεκτικα τι λεω...δε μιλαω για αυτοκρατορια της τραπεζουντας...
μιλαω για καταληψη ελληνικης αυτοκρατορικης πολης απο τουρκους στην οποια συμμετειχε ο ιδιος ο αυτοκρατορας ως υποτελης των τουρκων...
μαλλον το ειπα....
-
ποιον κωνσταντινο λες?μιλαμε για το τελος της αυτοκρατοριας σαφως...
Τον Παλαιολόγο λέω.
Τον αδελφό του όμως (Δεσπότη του Μυστρά) δεν θυμάμαι πως τον έλεγαν. Αλέξιο?
-
διαβασε προσεκτικα τι λεω...δε μιλαω για αυτοκρατορια της τραπεζουντας...μιλαω για καταληψη ελληνικης αυτοκρατορικης πολης απο τουρκους στην οποια συμμετειχε ο ιδιος ο αυτοκρατορας ως υποτελης των τουρκων...
μαλλον το ειπα....
Με ζορίζεις... ...Δεν είναι πολύ γνωστά αυτά τα γεγονότα και με παραπλανάς ότι είναι εύκολα ...Είπα κι εγώ Τραπεζούντα μετά είδα ο κόπανος το Μ. Ασία...Νόμισα ότι ήταν και μετά το 1453 (δεν ξέρω γιατί) και τα έκανα ρόιδο...
Τέσπα..Μήπως ο Μανουήλ ο Β (Παλαιολόγος) στην κατάληψη της Φιλαδέλφειας το 1391 από το Βαγιαζήτ? -
ναι ο μανουηλ παλαιολογος... ο βαγιαζιτ τον υποχρεωσε να τον ακολουθησει και τοτε παρατηρηθηκε το φαινομενο ο αυτοκρατορας να πολιορκει πολη η οποια εφερε ολα τα εμβληματα για λογαριασμο των τουρκων...
μια που η ερωτηση ηταν λιγο περιεργη, θα βαλω και μια αλλη να δουμε ποιος διαβαζει βυζαντινη ιστορια...
κατα τη διαρκεια της αλωσης υπηρξε ενας τουρκος που πολεμησε κατα του μωαμεθ του πορθητη απο τα τειχη της Πολης...ποιος ηταν, γιατι και ποιο το τελος του?
χαριτολογωντας θα ελεγα οτι μεχρι τη μεταγραφη κουτλουαι στην αεκ δεν υπηρξε αλλος τουρκος που να 'εφερε' δικεφαλο αετο....
-
ναι ο μανουηλ παλαιολογος... ο βαγιαζιτ τον υποχρεωσε να τον ακολουθησει και τοτε παρατηρηθηκε το φαινομενο ο αυτοκρατορας να πολιορκει πολη η οποια εφερε ολα τα εμβληματα για λογαριασμο των τουρκων...μια που η ερωτηση ηταν λιγο περιεργη, θα βαλω και μια αλλη να δουμε ποιος διαβαζει βυζαντινη ιστορια...
κατα τη διαρκεια της αλωσης υπηρξε ενας τουρκος που πολεμησε κατα του μωαμεθ του πορθητη απο τα τειχη της Πολης...ποιος ηταν, γιατι και ποιο το τελος του?
Ο Οθωμανός πρίγκηπας Ορχάν, ο μόνος Οθωμανός, μεταξύ Ελλήνων, Βενετών και λοιπών Δυτικών στην υπεράσπιση της Πόλης.
Ελάβε θέση μάχης στο τείχος, στη μεριά της Προποντίδας.
Ο Ορχάν είχε μακρινή συγγένεια με τον Πορθητή Μεχμέτ Β', ενώ ήταν κι εγγονός του Σουλεϊμάν.
Άλλες πηγές λένε ότι ήταν εξόριστος, άλλες ότι ήταν όμηρος των Βυζαντινών, ώστε να μπορέσουν να εκβιάσουν τον Μεχμέτ.Για το τέλος του, δεν ξέρω.
Εικάζω ότι είτε σκοτώθηκε στην άλωση, είτε πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Οθωμανούς και αποκεφαλίστηκε, ή ενδεχομένως την έκανε σώος για Ευρώπη.
Είμαι περίεργος όμως να μάθω.Συγγνώμη, αν υπάρχουν ανακρίβειες σε όλα αυτά. Θα το ψάξω εκτενέστερα με το που πάω στη βιβλιοθήκη.
Αν είναι σωστά, περιμένω επαλήθευση.
Quiz γενικών γνώσεων